Bekijk de uitzending van Het Is Hier Autistisch terug

Do 19 januari 2017 | 21:05 Het Is Hier Autistisch

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Is Hier Autistisch gemist? Bekijk hier naar Het Is Hier Autistisch gemist.

Het Is Hier Autistisch

Datum
Do 19 januari 2017
Tijd
21:05 tot 21:55
Zender
NPO 3
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Presentatie
Filemon Wesselink
Twitter hashtag
#hetishierautistisch
Deel-url
gids.tv/17088067

Voor het nieuwe BNN-programma Het Is Hier Autistisch verdiept Filemon Wesselink zich in de wereld van autisme. Een aangeboren ontwikkelingsstoornis die lastig is te diagnosticeren en waar nog niet veel over bekend is. Hij volgt verschillende mensen en komt erachter dat geen autist hetzelfde is. Zelf duikt hij ook in een intensief diagnosetraject om te onderzoeken of hij een autismespectrumstoornis heeft.

Filemon vermoedt al een tijd dat hij een autismespectrumstoornis heeft en start daarom een confronterend en intensief onderzoek bij medici, maar ook middels gesprekken met zijn naasten. Filemon: ‘Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken hebben. Doe niet zo autistisch, krijg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat is autisme nu precies? Er is nog zoveel onduidelijk rondom deze stoornis. Ik ben benieuwd of ik het zelf heb en wat het betekent om het etiket autisme te krijgen.’

Naast zijn eigen zoektocht spreekt Filemon verschillende mensen bij wie autisme is gediagnostiseerd. Zo ontmoet hij in Amerika een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent, gaat hij langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt en bezoekt hij een tiener die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan. Filemon bezoekt een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en ziet in de VS hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley.

Het Is Hier Autistisch op tv

Tiener talent in school amerika onderzoek naar zoektocht etiket op tv middelbare school de autist autisme knikkers met instelling silicon valley uit stoornis silicon valley kinderen het hoofd start uit filemon wesselink.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: Het Is Hier Autistisch
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv