Bekijk de uitzending van Het geheime leven van 4-jarigen terug

Ma 20 februari 2017 | 22:10 Het geheime leven van 4-jarigen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het geheime leven van 4-jarigen gemist? Bekijk hier naar Het geheime leven van 4-jarigen gemist.

Het geheime leven van 4-jarigen

Datum
Ma 20 februari 2017
Tijd
22:10 tot 22:55
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Twitter hashtag
#geheimeleven
Deel-url
gids.tv/17298956

Nieuwsgierig, vindingrijk, bomvol energie en regelmatig eigenwijs: het leven van een 4-jarige zit vol verrassingen. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen? In het nieuwe EO-programma ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ krijgen we een persoonlijk kijkje in de leefwereld van deze leeftijdsgroep.

Het programma speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf. In elke aflevering worden acht 4-jarigen gevolgd die in achtergrond, gezinsherkomst en ontwikkelingsniveau van elkaar verschillen. Wat gebeurt er wanneer ze met elkaar spelen? Hoe reageren ze wanneer ze worden uitgedaagd in vrolijke spelletjes of wanneer ze aan het denken worden gezet in één van de opdrachten? Lukt het ze bijvoorbeeld om een marshmellow te laten staan als ze weten dat ze daarvoor worden beloond? De beelden zijn grappig, verbazingwekkend en regelmatig ontroerend.

In ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ passeren onderwerpen als veiligheid, leiderschap, leven en dood, fantasie en de verschillen tussen jongens en meisjes de revue. De kinderen zoeken aansluiting, voelen zich soms onbegrepen, sluiten vriendschappen, onderhandelen, vieren feest en werken samen. Het programma is niet alleen leuk voor ouders, maar ook leerzaam en interessant voor volwassenen, met of zonder kinderen. “Veel situaties zijn herkenbaar; ook in ons leven”, zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg. “De kinderen houden ons – hoe jong ze ook zijn – een spiegel voor.”

Meerdere camera’s en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en voorzien de beelden van deskundig commentaar. Ze duiden het gedrag van de kinderen op verfrissende, humoristische wijze en verklaren vanuit wetenschappelijk kader wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt.

Het geheime leven van 4-jarigen op tv

Feest op veiligheid maduro grappig spiegel spelletjes uit kinderdagverblijf fantasie door kleuters in opnames pont commentaar op wetenschappelijk energie kinderen de meisjes dood steven pont op tv ouders werken met jongens.
Het geheime leven van 4-jarigen | Promo | Vanaf 20 februari // 22.05 uur / NPO 1