Bekijk de uitzending van Haagse Lobby terug

Do 14 september 2017 | 21:10 Haagse Lobby

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Haagse Lobby gemist? Bekijk hier naar Haagse Lobby gemist.

Haagse Lobby

Datum
Do 14 september 2017
Tijd
21:10 tot 21:50
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Rick Nieman
Twitter hashtag
#haagselobby
Uitzending gemist
Haagse Lobby gemist
Deel-url
gids.tv/18607842

Rick Nieman onderzoekt de machten en krachten in politiek Den Haag. Wat speelt er onder de spreekwoordelijke 'kaasstolp'? Het draait om een belangrijk politiek dossier, dat de burger niet zelden miljarden aan belastinggeld gaat kosten. En die dossiers zijn talrijk. Van het vrijgeven van de gokmarkt, subsidies op elektrische auto’s, de aanschaf van nieuwe straaljagers of gewoon statiegeld op plastic flessen.

In een zoektocht in het Haagse labyrinth spreekt hij met politici, lobbyisten en belanghebbenden en doet daarbij verrassende ontdekkingen. Wie heeft het in Den Haag allemaal voor het zeggen? Gaat het altijd wel om het algemeen belang? Of speelt er meer?

Met vanavond: de lamp die kapot moest. Rick Nieman onderzoekt de lobby rond het gloeilampverbod. Waarom wilde de lampenfabrikant zijn eigen lampen laten verbieden?

Haagse Lobby op tv

Zoektocht op tv kosten den haag politiek op documentaire op tv straaljagers plastic politici tijdens kapot subsidies miljarden lampen aanschaf lamp het statiegeld uit lobby burger het dossier nieman rick een rick nieman labyrinth.