Bekijk de uitzending van Gezond Verstand terug

Di 23 mei 2017 | 21:30 Gezond Verstand

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Gezond Verstand gemist? Bekijk hier naar Gezond Verstand gemist.

Gezond Verstand

Datum
Di 23 mei 2017
Tijd
21:30 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Wetenschappelijk magazine
Jaar
2017
Presentatie
Martine van Os
Twitter hashtag
#gezondverstand
Deel-url
gids.tv/17896629

Vanavond start het gloednieuwe programma Gezond Verstand, gepresenteerd door Martine van Os. In dit programma komen kandidaten uit het hele land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van drie huisartsen. Werken de zelfbedachte remedies ook echt?

Helpt een bananenschil tegen wratten, zingen tegen snurken en een speciale ketting tegen de pijn van doorkomende tandjes bij baby’s? De deelnemers van Gezond Verstand geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Maar werken ze ook echt?Het artsenpanel beoordeelt of zij er ook heil in ziet én of het de remedie wetenschappelijk wil testen.

In de eerste aflevering: de 24-jarige studente Renée heeft de perfecte remedie tegen migraine gevonden: verse gemberthee. Ook meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, wat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen.

Daarnaast vertelt de 46-jarige Iris over haar zelf geproduceerde wietolie. Ze gebruikte het middel ter verdoving toen ze een ‘frozen shoulder’ had om te kunnen slapen. Wieny (57) brengt ook een alternatief middel mee: koolbladeren als hulpmiddel tegen ontstekingen. Simon (51) heeft iets opmerkelijks meegenomen: een didgeridoo. Martine van Os probeert het instrument uit en is razend benieuwd waarvoor hij het gebruikt. Tot slot schotelt Winnifred (41) de artsen wat lekkers voor. Voor haar was slapen een nachtmerrie, totdat ze las over ‘havermout droomgebak’.

Welke huis-, tuin- en keukenremedies worden door de artsen geselecteerd voor een wetenschappelijke test? En welke werken daadwerkelijk?

Gezond Verstand op tv

Kandidaten slapen huisartsen van heilig een oplossing studente ketting instrument op tv migraine wetenschappelijke deelnemers in wetenschappelijk meneer start magazine uit in martine van os presenteren met werken.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv