Bekijk de uitzending van Floortje naar het einde van de wereld terug

Zo 19 februari 2017 | 21:30 Floortje naar het einde van de wereld

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Floortje naar het einde van de wereld gemist? Bekijk hier naar Floortje naar het einde van de wereld gemist.

Floortje naar het einde van de wereld

Datum
Zo 19 februari 2017
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2017
Presentatie
Floortje Dessing
Twitter hashtag
#Floortje
Officiële Twitter
@floortjedessing
Uitzending gemist
Floortje naar het einde van de wereld gemist
Deel-url
gids.tv/17292013

Wat is de aantrekkingskracht van een totaal geïsoleerde plek met een extreem poolklimaat in Russisch Siberië? Hoe ziet het leven eruit van de Franse dierenarts Christelle die diep in de binnenlanden van het zeer arme Afrikaanse Guinee woont en daar een opvangcentrum voor chimpansees runt? Waarom kiest een Duits stel ervoor om in de wildernis van Chileens Patagonië helemaal zelfvoorzienend te wonen met maar liefst negen kinderen? En hoe is het om in complete eenzaamheid als vuurtorenwachter te leven op het meest zuidelijke en ruige eiland van Australië? In het vierde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing opnieuw naar de verste uithoeken van de aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. Ze leert hun verhalen kennen en ervaart voor even hoe het is om op zo’n ongewone plek te wonen door mee te draaien in hun dagelijkse leven.

In de eerste aflevering maakt Floortje de langste reis uit de geschiedenis van haar programma. Acht dagen lang reist ze per boot door de Noordelijke IJszee naar een van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Een geïsoleerde uithoek waar ondanks het extreme poolklimaat en de grote populatie ijsberen, toch nog mensen leven. Floortje maakt haar lange en bijzondere reis om de 27-jarige Rus Gennadiy te ontmoeten die in complete eenzaamheid met een paar andere Russische rangers meer dan anderhalf jaar op het eiland verblijft.

Floortje naar het einde van de wereld op tv

Leiden boot door geschiedenis populatie op guinee extreem aarde dierenarts het eenzaamheid naar eerste aflevering ijsberen opvangcentrum rangers naar eiland bezoeken floortje naar dessing op tv russisch duits floortje van chimpansees.