Bekijk de uitzending van Elvis Lives! terug

Wo 16 augustus 2017 | 20:35 Elvis Lives!

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Elvis Lives! gemist? Bekijk hier naar Elvis Lives! gemist.

Elvis Lives!

Datum
Wo 16 augustus 2017
Tijd
20:35 tot 21:35
Zender
NPO 1
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2017
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers, Andrew Makkinga
Twitter hashtag
#elvislives
Deel-url
gids.tv/18427436

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat Elvis overleed. De NTR staat hier op NPO 1 uitgebreid bij stil met de reisdocumentaire Elvis Lives! en het tribute-concert Elvis Leeft Live. In Elvis Lives! gaan Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga op zoek naar de nalatenschap van Elvis Presley. In hoeverre leeft Elvis nog precies 40 jaar na zijn dood? Aansluitend op de documentaire zie je Elvis Leeft Live waarin Nederlandse artiesten zijn grootste hits zingen.

In Elvis Lives! probeert Elvis-fan Art dichter bij de mens Presley te komen. Hiervoor gaat hij op pelgrimage naar Memphis en Tupelo in het diepe zuiden van Amerika. In Memphis bezoekt hij Sun Studio (waar Elvis zijn eerste opnames maakte), zijn beroemde woning Graceland en het in maart geopende Elvis Presley Memphis Center: een evenementencomplex tegenover Graceland dat geheel in het teken staat van Elvis Presley. Art gaat in Elvis’ geboorteplaats Tupelo naar zijn geboortehuis en de kerk waar hij zijn muziekcarrière begon. En in Sedona spreekt hij Larry Geller, die 15 jaar lang de kapper én spiritueel adviseur van Elvis was. Hij schreef meerdere boeken over Elvis. Via hem hoopt Art meer over Elvis te weten te komen.

Natuurlijk doet Elvis Lives! ook Las Vegas aan, de stad die vaak in een adem genoemd wordt met Elvis. Andrew is getuige van een huwelijk voltrokken door Elvis, ontmoet diverse Elvis impersonators en onderzoekt of de relatie tussen de gokstad en Elvis nog steeds zo sterk is als vroeger.

In Japan ontmoet Matthijs misschien wel de grootste Elvis fans, die vind je namelijk daar! Hij ondergaat de Rockabillycultuur in Tokio. Verzamelaars, impersonators, vetkuiven en Elvis-kledingwinkels: alles komt voorbij.

Elvis Lives! op tv

Dichter door japan amerika live op tv huwelijk documentaire kerk tijdens tokio artiesten de boeken makkinga kapper 40 jaar tijdens las vegas adviseur uit hits 15 jaar relatie met opnames geboorteplaats art naar naar rooijakkers elvis presley teken een fans matthijs van nieuwkerk met woning met adem.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Elvis Lives Outtake #1: Andrew @ Las Vegas Wedding Chapel
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv