Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 14 maart 2018 | 01:10 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 14 maart 2018
Tijd
01:10 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/19808916

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Is de rondemiss straks taboe?

Is de rondemiss in het wielrennen een uiting van seksisme of een onschuldig folkloristisch fenomeen? Na de Grid Girl -de aloude pitspoes- in de Formule 1 en de walk-on-girls bij het darten lijken ook de rondemissen in het wielrennen binnenkort verleden tijd. Bij de komende Ronde van Vlaanderen staat er geen bloemenmeisje op het podium. De organisator van Belgische voorjaarsklassiekers vindt het fenomeen niet meer van deze tijd. Daarmee volgen ze het voorbeeld van de Tour Down Under in Australië en de Ronde van Spanje. Zelfs de Tour de France lijkt overstag te gaan. Zoniet de organisatoren van Nederlandse wielerkoersen.

- Veel jongeren met psychische problemen vallen tussen wal en schip; biedt het project Headspace de oplossing?

Maastricht krijgt het eerste Headspace centrum van Nederland, een variant op het succesvolle Australische initiatief. Headspace is in 2006 opgericht door de Australische overheid en biedt inmiddels op meer dan honderd plekken gratis hulp en psychische ondersteuning aan jongeren. Net als Denemarken, Ierland en België, begint ook Nederland nu met dit concept. Maastricht is de eerste gemeente waar het project officieel van start gaat met het zogeheten @ease centrum. Jongeren kunnen er zonder verwijzing van een arts binnenlopen met hun klachten, problemen of dringende vragen. Dat kan gaan over relaties, seksualiteit, eenzaamheid, ruzies met ouders, maar ook over psychische problemen die dieper zitten.

- Moet het hoofdkantoor van Unilever in Londen óf Rotterdam komen te staan?

Op 1 januari 1930 ontstond uit een fusie van het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers het nu ons welbekende Unilever. Bijna 90 jaar lang had het bedrijf twee hoofdkantoren. Maar daar komt binnenkort een eind aan. Unilever wil één hoofdkantoor. En de komende weken zullen we weten of ze kiezen voor Londen óf Rotterdam.

- Houtkachels zorgen voor ruzie in de buurt

Genieten van de warmte en de aanblik van een knapperend haardvuur vinden veel mensen heerlijk, maar als het aan het Platform Houtrook en Gezondheid ligt is dat binnenkort verleden tijd. Houtkachels hebben schadelijke effecten voor de gezondheid en het milieu. Hout stoken zou daarom ontmoedigd moeten worden, aldus het Platform.

EenVandaag op tv

Rotterdam op wielrennen overheid australië uit belgië milieu maastricht londen nederland tijdens formule 1 eenvandaag van gezondheid denemarken het spanje gemeente in ruzie warmte ierland fusie tour in naar de france arts concept unilever van ronde van spanje hoofdkantoor naar honderd effecten een eenzaamheid tijdens centrum gratis darten met ronde van vlaanderen tour down under met vlaanderen relaties onschuldig een seksisme project voorbeeld in lever in stoken podium seksualiteit platform de start 90 jaar jongeren op tv ouders vragen 2006 met 1 in januari.

Meer uitzendingen van EenVandaag