Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 13 oktober 2017 | 01:40 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 13 oktober 2017
Tijd
01:40 tot 02:10
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/18785198

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Woorden als pijnstilling: primeur in Deventer ziekenhuis

“Als u tijdens de MRI-scan in paniek raakt, druk dan op deze knop.” “1,2,3 hier komt de prik. “Dit kan een beetje pijn gaan doen.” “Dit kapje stinkt, u kunt misselijk worden.” Iedereen zal het herkennen: (opkomende) angst in het ziekenhuis. Voor de prik, de MRI-scan, mogelijke klachten of voor het gesprek met de arts. Allemaal goedbedoelde adviezen, maar ongemerkt vergroten ze de angst en soms ook pijn bij patiënten. In Deventer hebben ze hier nu de oplossing voor: Comfort Talk. Oftewel: woorden als pijnstilling. Een praktische methode bedacht door Elvira Lang. Een Amerikaanse interventieradioloog en associate professor op de Harvard Medical School in Boston. Het is gebaseerd op mindfullness en waarbij de nadruk ligt op positieve geruststelling in plaats van focus op angst.

- Eerste geschilderde animatiefilm ter wereld: 'Loving Vincent'

Vijf jaar lang werd er gewerkt aan 'Loving Vincent', de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Zaterdag opent de gelijknamige tentoonstelling in het Noord Brabants Museum over de totstandkoming van de bijzondere animatiefilm over het leven van Vincent van Gogh (1852-1890). Voor de gelegenheid komen de 140 mooiste schilderijen die voor deze film zijn gemaakt naar ’s-Hertogenbosch. Ook toont het museum beeldfragmenten over het unieke maakproces. Hoe worden acteurs die voor een green screen staan getransformeerd tot een animatiefilm?

EenVandaag op tv

School museum ziekenhuis op tv schilderijen buitenland boston in uit eenvandaag paniek tentoonstelling gogh film deventer een arts op tv oplossing van gogh tijdens vincent van gogh het harvard methode op tv animatiefilm professor green stinkt primeur het comfort in angst.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv