Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Ma 17 juli 2017 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Ma 17 juli 2017
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/18239843

Aflevering 169 - Vandaag met Jaap Jongbloed

- De keiharde wereld van de foodtrucks

Festivals krijgen honderden aanmeldingen terwijl ze maar enkele tientallen foodtrucks kwijt kunnen. Honderden hamburgerverkopers en pannenkoekenbakkers proberen een plek te bemachtigen op de grote festivals, de concurrentie is moordend. 

- De nieuwe space-race gaat commercieel

Het ideaal van satelliet-startup Planet is om veranderingen in kaart te brengen zoals natuurrampen, ontbossing en verdroging. Maar bijvoorbeeld ook veranderingen in olievoorraden zodat je kan speculeren op de markt.

Nog niet heel lang geleden knutselden ze in een garage een satelliet in elkaar die is gebaseerd op een smartphone: klein, compact en slim. En nu is Planet het bedrijf dat de meeste commerciële satellieten ter wereld om onze aarde heeft draaien. Het idee: laat vele honderden kleine camera’s rond de aarde constant foto’s maken zodat je alles kan volgen: nu en terug in de tijd.

En omdat Planet met de constante opnames in feite een tijdmachine maakt hebben ook de inlichtingendiensten interesse in de diensten van het bedrijf uit Sillicon Valley.

- Onrust onder Wajongeren over dreigende korting

Ongeveer 75.000 Wajongeren kregen de afgelopen maanden een verontrustende brief op de mat. “U bent arbeidsgeschikt en daarom krijgt u per 2018 minder uitkering”. Hoewel het korten op de uitkering al een paar jaar geleden is afgesproken, ontstaat er nu onrust.

EenVandaag gaat langs bij Wajongere Anne Houtsma en Tweede Kamerlid Jasper van Dijk. Aan onderzoeker bij het SEO Lucy Kok vragen we of het terecht is dat de korting toch wordt doorgevoerd.

EenVandaag op tv

Uitkering door eenvandaag festivals kamerlid op inlichtingendiensten garage jasper van dijk op tv onrust korten onderzoeker naar een satelliet aarde concurrentie ontbossing korting op natuurrampen satellieten valley naar diensten tijdens opnames compact markt jaap tijdens jongbloed jasper het van.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv