Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Di 21 maart 2017 | 01:10 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Di 21 maart 2017
Tijd
01:10 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/17481333

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Duitse politie: Audi-bende onverminderd actief

De Duitse deelprovincie Noordrijn Westfalen blijft onverminderd last hebben van de Nederlandse ‘Audi Bende’. Een groep van ongeveer 200 mannen uit Utrecht en omgeving die plofkraken uitvoeren en vervolgens op hoge snelheid vluchten met een snelle wagen. Deze maand moeten vier mannen zich voor een rechter verantwoorden in Dusseldorf. De vier jonge mannen zijn allen geboren in Utrecht, de jongste in 1994 en oudste in 1990. Alle vier hebben een Nederlands strafblad. Het is niet de eerste keer dat Nederlandse plofkrakers voor de Duitse rechtbank moeten verschijnen. Afgelopen zomer werden Mohamed A. en Anouar T. in afzonderlijke zaken tot celstraffen van meerdere jaren.

- 'Nederland moet zich zorgen maken om Turkse spanningen'

In Turkije wordt op 16 april over een nieuwe grondwet gestemd. Sinds de couppoging zijn de spanningen in de Turkse gemeenschap in Nederland al op een hoogtepunt. De strijd om de stem van de Turkse Nederlanders doet de spanningen steeds verder oplopen. Daarover moet Nederland zich zorgen maken, vindt journalist en auteur Mehmet Ülger, gespecialiseerd in Turks nationalisme. “Nederland moet zich zorgen maken, de problemen in Turkije worden hierheen geïmporteerd,” vertelt Ülger. Een voorbeeld daarvan zijn de rellen in Rotterdam van vorige week. Omdat een Turkse minister geen campagne mocht komen voeren voor het referendum, gingen veel voornamelijk jonge Turkse Nederlanders de straat op. Dik een week na die rellen is er nóg woede over het optreden van burgemeester Aboutaleb.

EénVandaag op tv

Rotterdam rellen van utrecht minister rechtbank nederland in turkije met nederlanders campagne rechter grondwet burgemeester door zomer snelheid plofkraken uit referendum spanningen celstraffen op tv uit vluchten journalist turks burgemeester van aboutaleb aboutaleb 1994 strafblad met turkse nederlanders voorbeeld op tv mohamed van mehmet ülger anouar problemen optreden audi-bende op tv couppoging turkse het gemeenschap turkse met nationalisme mannen.

Nieuwe TV nodig?
Klik hier om alle aanbiedingen van TV's te zien!!
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv