Bekijk de uitzending van Droomhuis Gezocht terug

Ma 20 februari 2017 | 21:15 Droomhuis Gezocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Droomhuis Gezocht gemist? Bekijk hier naar Droomhuis Gezocht gemist.

Droomhuis Gezocht

Datum
Ma 20 februari 2017
Tijd
21:15 tot 22:10
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Presentatie
Sybrand Niessen
Twitter hashtag
#DroomhuisGezocht
Uitzending gemist
Droomhuis Gezocht gemist
Deel-url
gids.tv/17298955

Voor het achtste seizoen op rij gaat Sybrand Niessen mensen helpen bij hun zoektocht naar een huis in het buitenland. Dit nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht leidt ons naar Zweden, Ibiza, Isle of Man, Portugal, Duitsland, Spanje én Italië. De laatste aflevering van deze reeks is een bijzondere. Hoe gaat het namelijk met de dromers uit vorige seizoenen?

In Droomhuis Gezocht gaat Sybrand Niessen op basis van het budget van de kandidaten op zoek naar geschikte huizen in het land van bestemming. Hij laat verschillende opties zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om de potentiële woonomgeving te verkennen. Daarnaast geeft Droomhuis Gezocht praktische en deskundige informatie over de regels van het land. Ook de lokale historische en culturele weetjes en plekken worden niet overgeslagen.


Sybrand Niessen zoekt in de eerste aflevering van dit seizoen een droomhuis voor Elise en Sjoerd in Zweden. Zij wonen in Harlingen op een historisch zeilschip, maar willen dolgraag emigreren naar het zuiden van Zweden met hun kinderen. De omgeving op het platteland spreekt hen aan. Er is meer ruimte, de mensen leven op het platteland minder dicht op elkaar. Ze vinden en voelen ook dat het leven in Zweden er iets rustiger aan toe gaat dan in Nederland. Hun droom is op een dag zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen leven. Ze zijn op zoek naar een authentiek huis van hout op het platteland, een soort ‘Pippi Langkous-huis’, met een tuin en zonder directe buren.

Het zuiden van Zweden staat bekend om zijn glooiende heuvels, bezaaid met glinsterende meren en groene bossen. Sybrand bezoekt onder andere de historische plek Kalmar slott en er wordt een bezoek gebracht aan de stad van politie inspecteur Kurt Wallander, de hoofdpersoon uit de boeken die schrijver Henning Mankell wereldberoemd maakte.

Droomhuis Gezocht op tv

Duitsland portugal naar politie italië naar buitenland nederland zoektocht met buren ruimte kandidaten spanje platteland het de budget zweden boeken groene tuin emigreren op tv harlingen droomhuis uit ibiza het schrijver zeilschip bossen de weetjes eerste aflevering deskundige historisch henning uit droom kurt meren met met gezocht kinderen henning mankell sybrand niessen de sjoerd regels de dicht op tv sybrand.