Bekijk de uitzending van Dream School terug

Wo 11 januari 2017 | 21:20 Dream School

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Dream School gemist? Bekijk hier naar Dream School gemist.

Dream School

Datum
Wo 11 januari 2017
Tijd
21:20 tot 22:20
Zender
NPO 3
Genre
Show
Jaar
2017
Presentatie
Lucia Rijker
Twitter hashtag
#dreamschool
Deel-url
gids.tv/17035605

In Dream School proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren drie weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen.

De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de Dream School van kickbokster Lucia Rijker. Wekelijks zijn er heftige confrontaties tussen zowel leerlingen en docenten als tussen leerlingen onderling. Diverse maatschappelijk urgente problemen worden pijnlijk zichtbaar.

De namen van de docenten zijn: Barbara Baarsma (Economie), Abdelkader Benali (Nederlands), Jeroen van den Berg (Stagebegeleider), Joris Bijdendijk (Koken), Karin Bloemen (Drama), Lange Frans (Muziek/Rappen), Frank van de Goot (Pathologie), John Heitinga (Sport), Jeanine Hennis-Plasschaert (Politiek), Hugo Heymans (Geneeskunde), Frank E Hollywood (Kunst), Donatello Piras (Debatteren), Arjan Postma (Biologie), Wilco van Rooijen (Klimmen), Maarten van Rossem (Geschiedenis), Shaker (Dansen), Patricia Steur (Fotografie), Jack de Vries (Politiek), Peter R. de Vries (Criminologie), Inez Weski (Recht).

In de eerste aflevering worstelt strafpleiter Inez Weski zich door een rumoerige les recht, heeft voormalig spindoctor en staatssecretaris Jack de Vries moeite om de discussie over Geert Wilders in bedwang te houden, laat professor Heymans zich niet gek maken door bizarre vragen tijdens een les anatomie en probeert een aantal jongeren een loopje te nemen met kunstenaar Frank E Hollywood. Maar als Lucia de groep stevig aanpakt tijdens een boksles, tonen ze verrassend veel inzicht in hun eigen gedrag.

Dream School op tv

School de staatssecretaris defensie hilversum jeanine de hennis-plasschaert minister met leerlingen nederlanders bloemen op tv discussie bekende naar nederlanders maarten van rossem abdelkader de benali geert wilders heymans uit john heitinga vastgelopen in pijnlijk een schrijver kunstenaar docenten hollywood naar rector minister van defensie door op schoolverlaters coach eerste aflevering hennis-plasschaert op confrontaties een show klooster professor lange frans problemen het heitinga met jeanine postma jongeren arjan op tv postma op tv barbara baarsma inez weski jack in de vries op jeroen van den berg op karin bloemen lucia rijker van patricia steur de wilco op tv van rooijen de vries voormalig de namen het jack.
Lucia Rijker bij Jinek over Dream School

Meer uitzendingen van Dream School

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv