Bekijk de uitzending van Dream School terug

Wo 11 januari 2017 | 21:20 Dream School

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Dream School gemist? Bekijk hier naar Dream School gemist.

Dream School

Datum
Wo 11 januari 2017
Tijd
21:20 tot 22:20
Zender
NPO 3
Genre
Show
Jaar
2017
Presentatie
Lucia Rijker
Twitter hashtag
#dreamschool
Deel-url
gids.tv/17035605

In Dream School proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren drie weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen.

De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de Dream School van kickbokster Lucia Rijker. Wekelijks zijn er heftige confrontaties tussen zowel leerlingen en docenten als tussen leerlingen onderling. Diverse maatschappelijk urgente problemen worden pijnlijk zichtbaar.

De namen van de docenten zijn: Barbara Baarsma (Economie), Abdelkader Benali (Nederlands), Jeroen van den Berg (Stagebegeleider), Joris Bijdendijk (Koken), Karin Bloemen (Drama), Lange Frans (Muziek/Rappen), Frank van de Goot (Pathologie), John Heitinga (Sport), Jeanine Hennis-Plasschaert (Politiek), Hugo Heymans (Geneeskunde), Frank E Hollywood (Kunst), Donatello Piras (Debatteren), Arjan Postma (Biologie), Wilco van Rooijen (Klimmen), Maarten van Rossem (Geschiedenis), Shaker (Dansen), Patricia Steur (Fotografie), Jack de Vries (Politiek), Peter R. de Vries (Criminologie), Inez Weski (Recht).

In de eerste aflevering worstelt strafpleiter Inez Weski zich door een rumoerige les recht, heeft voormalig spindoctor en staatssecretaris Jack de Vries moeite om de discussie over Geert Wilders in bedwang te houden, laat professor Heymans zich niet gek maken door bizarre vragen tijdens een les anatomie en probeert een aantal jongeren een loopje te nemen met kunstenaar Frank E Hollywood. Maar als Lucia de groep stevig aanpakt tijdens een boksles, tonen ze verrassend veel inzicht in hun eigen gedrag.

Dream School op tv

School met staatssecretaris defensie hilversum jeanine hennis-plasschaert door minister leerlingen op tv nederlanders bloemen discussie naar bekende door nederlanders maarten van op rossem abdelkader benali geert op tv wilders heymans john heitinga de vastgelopen op pijnlijk schrijver kunstenaar uit docenten hollywood rector minister van op tv defensie de schoolverlaters coach eerste aflevering hennis-plasschaert op tv confrontaties show met klooster professor lange een frans problemen heitinga jeanine berg op het postma jongeren arjan postma een barbara baarsma inez weski jack op tv de vries van jeroen met van den berg karin bloemen een lucia rijker met patricia steur wilco van rooijen een de op tv vries voormalig namen een jack.
Lucia Rijker bij Jinek over Dream School
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv