Bekijk de uitzending van De Zaak Frank Masmeijer terug

Do 14 september 2017 | 20:30 De Zaak Frank Masmeijer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Zaak Frank Masmeijer gemist? Bekijk hier naar De Zaak Frank Masmeijer gemist.

De Zaak Frank Masmeijer

Datum
Do 14 september 2017
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
SBS 6
Genre
Actuele documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Thijs Zeeman
Twitter hashtag
#FrankMasmeijer
Deel-url
gids.tv/18677344

Eind oktober 2014 werd oud-presentator Frank Masmeijer aangehouden door de Belgische politie. In de Antwerpse haven, verstopt in pallets met bananen, was 467 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Frank wordt ervan verdacht deze grote partij te hebben gesmokkeld. SBS6 zendt de oorspronkelijk als tweeluik gemaakte documentaire over de vroegere tv-coryfee vanavond primetime uit. Beide delen zijn achter elkaar te zien, van 20.30 tot 22.40 uur.

Onderzoeksjournalist Thijs Zeeman brengt in kaart wat nou precies de rol van Frank Masmeijer is in deze zaak. Hij kreeg als enige journalist de kans om Frank een jaar lang te volgen. Tegelijkertijd spreekt Thijs direct betrokkenen om zich zo nog meer inzichten te verschaffen. Hoe is hij betrokken bij één van de grootste drugsvangsten van België?

Thijs Zeeman: "Als journalist krijg je niet vaak de kans om een hoofdrolspeler in zo’n grote drugszaak aan de tand te voelen. Bovendien spreek ik alle betrokkenen. Van zijn (ex)vrouw en dochters tot zijn schoonfamilie en specialisten. Ik confronteer Frank met nieuwe keiharde feiten, direct uit zijn politiedossier. Het levert een opmerkelijke reportage op.”

De Zaak Frank Masmeijer op tv

Politie het documentaire journalist belgische politie de bananen inzichten sbs6 met verstopt van frank masmeijer haven uit zeeman thijs zeeman de aangehouden gesmokkeld.