Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 12 december 2017 | 03:30 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 12 december 2017
Tijd
03:30 tot 04:25
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/19192488

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Wat zijn de kansen van de Nederlandse schaatsers op de komende Olympische Spelen?

Afgelopen weekend werden de laatste wereldbekerwedstrijden voor de Olympische Spelen gereden. De Rus Yuskov troefde op de 1.000 en de 1.500 meter Koen Verweij af en reed op de 1.500 meter zelfs een wereldrecord. De Canadees Ted-Jan Bloemen zette een nieuw wereldrecord op de 5.000 meter neer, voorheen in handen van Sven Kramer. Bij de vrouwen lijkt de Japanse Kodaira onverslaanbaar. Conclusie: de Nederlandse schaatsers gaan het extreem moeilijk krijgen op de komende Olympische Spelen! Aan tafel: Mark Tuitert en Erben Wennemars.

- Ede Staal op Spotify

Zeg je Groningen, dan zeg je Ede Staal. De zanger, componist en tekstdichter had begin jaren ‘80 een korte carrière en maakte slechts 2 cd’s, maar wist vrijwel alle Groningers tot fan te maken. Staal overleed in 1986, maar nog altijd is zijn oeuvre in de harten van de Groningers verankerd. En dat oeuvre moet natuurlijk ook voor de jongere generaties beschikbaar zijn. Daarom is zijn zoon Jasper een actie gestart om Ede’s muziek op Spotify te krijgen. Hij zit aan tafel met acteur Marcel Hensema, die opgroeide in Winschoten. Hensema zal samen met zijn zoon Berend Hensema (piano) en Wiendelt Hooijer (mondharmonica) het lied 'Zalstoe aaltied bie mie blieven’ zingen.

- Frans Bauer is 'De Gewone Nederlander'?

Wie is toch die ‘Gewone Nederlander’? Vaak aangehaald in de media en de politiek, maar door niemand precies gedefinieerd. CDA-fractievoorzitter Buma stelde begin september in de HJ Schoo-lezing dat de gewone Nederlanders iets heel wezenlijks zijn kwijt geraakt: hun herkenbare gemeenschap met haar vertrouwde cultuur, identiteit en omgangsvormen. Reden voor NRC om die Nederlanders in kaart te brengen. Dat leidde afgelopen weekend tot een special, waarin Frans Bauer werd bestempeld tot het prototype van ‘De Gewone Nederlander’.

- Tafeldame: Lamyae Aharouay

Vandaag debuteert journaliste Lamyae Aharouay als tafeldame.

De Wereld Draait Door op tv

Vrouwen muziek olympische met spelen buma op tv politiek bloemen media sven naar van kramer groningen lied berend koen erben naar een wennemars oeuvre koen verweij cultuur een wereldrecord acteur spotify mark een tuitert op tv extreem winschoten 1986 staal een journaliste de uit wereld draait door 500 meter op tv een talkshow identiteit canadees ted-jan met bloemen tafel groningers special op tv generaties op weekend wennemars frans uit bauer verweij yuskov zanger op tv ede staal marcel hensema uit matthijs van de nieuwkerk kodaira door componist seizoen.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv