Docu: De vrouw die Poetin wil verslaan

Docu: De vrouw die Poetin wil verslaan
Datum
Zo 18 maart 2018
Tijd
19:15 tot 20:15
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/19841800

Docu op tv: De vrouw die Poetin wil verslaan


Gepubliceerd: 08 maart 2018 - 14:45 uur
TV-uitzending: 18 maart 2018 - 19:15 uur

Op de dag van de verkiezingen in Rusland is de documentaire 'De vrouw die Poetin wil verslaan' te zien op NPO 2. Centraal staat presidentskandidaat Ksenia Sobchak, die de strijd aangaat met Vladimir Poetin. Victoria Koblenko heeft deze opvallende verschijning gevolgd tijdens haar campagne en schetst daarmee tegelijkertijd een beeld van het Rusland anno nu.

In de ogen van veel Russen zijn de verkiezingen op 18 maart de verkiezingen van de toekomst. Is er na 18 jaar heerschappij van Poetin een nieuwe leider denkbaar? De meest opvallende presidentskandidaat is de 36-jarige Ksenia Sobchak. Als presentatrice van de Russische versie van Big Brother werd ze nationaal bekend. De dochter van de eerste burgemeester van Sint-Petersburg sierde zeven jaar geleden nog de cover van de Playboy, maar de laatste jaren werkt Sobchak als journalist op de enige vrije nieuwszender van Rusland en voert ze juist actie tegen Poetin.

Waarom zet Sobchak haar fijne jetsetleven op het spel door de politiek in de gaan? Is ze oprecht in haar verhaal om haar land verder te helpen? Of is ze gestuurd door het Kremlin zoals wordt beweerd? Is het realistisch om de burgers een democratische toekomst in het vooruitzicht te stellen? En is het mogelijk dat deze vrouw daarvoor gaat zorgen?

In de 50 minuten durende uitzending reist Victoria samen met regisseur Marieke Slinkert door Rusland om de laatste maand van de verkiezingscampagne van Ksenia Sobchak en haar team vast te leggen. Het programma schetst een beeld van deze pittige verkiezingsstrijd. Voor Victoria is het een spannende missie om nu als verslaggever weer terug te gaan naar het land van haar jeugd, en van dichtbij te kijken naar 'de vrouw die Poetin wil verslaan'.

Victoria Koblenko is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en is op haar twaalfde met haar ouders naar Nederland gekomen. Ze studeerde Ruslandkunde en politicologie, evenals Ksenia Sobchak.

Docu: De vrouw die Poetin wil verslaan op tv

Rusland vladimir poetin van poetin de president verkiezingen door nederland russen politiek campagne uitzending in vrouw documentaire burgemeester presentatrice naar burgers regisseur tijdens kremlin sovjet-unie sint-petersburg cover door journalist dochter met playboy naar nationaal verkiezingscampagne presidentskandidaat verslaggever op politicologie brother realistisch van victoria missie vladimir op tv jeugd victoria koblenko russisch ouders de team op vast kijken.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp

Meer uitzendingen van Docu: De vrouw die Poetin wil verslaan

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv