Bekijk de uitzending van De Smaakpolitie terug

Wo 11 januari 2017 | 20:30 De Smaakpolitie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Smaakpolitie gemist? Bekijk hier naar De Smaakpolitie gemist.

De Smaakpolitie

Datum
Wo 11 januari 2017
Tijd
20:30 tot 21:25
Zender
SBS 6
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Presentatie
Rob Geus
Twitter hashtag
#smaakpolitie
Deel-url
gids.tv/17035619

Na een afwezigheid van drie jaar trekt de bekendste hygiëne-expert van Nederland opnieuw zijn witte jas aan. Rob Geus is vanaf vanavond terug met De smaakpolitie bij SBS6. In het spraakmakende programma inspecteert hij wekelijks de keukens van uiteenlopende horecagelegenheden. Hebben ze de boel op orde of juist niet? In het nieuwe seizoen blijkt dat er vaak onder de maat wordt gepresteerd. Soms gaat het daarbij veel verder dan alleen viezigheid en komt direct de gezondheid in gevaar.

In de eerste aflevering bezoekt Rob het oosten van het land. Hij ontmoet een restauranthouder die letterlijk alles aan elkaar plakt met duct-tape én ziet met lede ogen aan hoe je met een klopboormachine sauzen kunt mengen. Daar wordt Rob niet bepaald vrolijk van.

Daarnaast neemt hij de proef op de som door opwarmmaaltijden van verschillende toko’s naar het laboratorium te sturen voor een nadere inspectie. De officiële onderzoeksresultaten liegen er niet om: bij 75% van de geteste nasi rames-maaltijden waren de kiemgetallen van levende bacteriën ver boven de wettelijke norm. Schrikbarend was zelfs de ontdekking van de uiterst gevaarlijke bacterie Listeria, die hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand. Bij zwangere vrouwen kan Listeria zelfs voor een miskraam of spontane vroeggeboorte zorgen.

Gewapend met zijn inspectiekoffertje, stelt Rob alle misstanden aan de kaak. Hij confronteert de falende ondernemers in de hoop dat zij in de toekomst wel voldoen aan de geldende eisen.

De Smaakpolitie op tv

Vrouwen nederland gezondheid op tv ondernemers door bacterie levende proef bacteriën in laboratorium in eerste aflevering weerstand sbs6 rob een geus gevaar inspectie door bloedvergiftiging een gewapend.