Bekijk de uitzending van De kleedkamer terug

Ma 20 februari 2017 | 21:15 De kleedkamer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De kleedkamer gemist? Bekijk hier naar De kleedkamer gemist.

De kleedkamer

Datum
Ma 20 februari 2017
Tijd
21:15 tot 22:05
Zender
Canvas
Genre
Sportdocumentaire
Jaar
2017
Presentatie
Ruben Van Gucht
Twitter hashtag
#dekleedkamer
Deel-url
gids.tv/17298679

In de tweede reeks van De kleedkamer gaat Sporza-journalist Ruben Van Gucht opnieuw op zoek naar verhalen van ex-voetballers die ooit samen schitterden in een topjaar van een legendarisch Belgisch voetbalteam: Club Brugge (1992), KSC Lokeren (1981), Standard Luik (1993), SK Lierse (1997), FC Antwerp (1993) en RSC Anderlecht (2001). Unieke documentaires vol onvergetelijke sportieve herinneringen, maar ook aangrijpende human interest.

In elke aflevering keert Ruben met vier voetballers terug naar de kleedkamer van de club waar ze destijds furore maakten, of een andere locatie die een bepalende rol speelde in het succes van toen. De kleedkamergesprekken worden aangevuld met portretreportages van twee andere ploegmaats. Hoe is het de voetbalhelden sindsdien vergaan?

Dat vraagt Ruben aan iconen als Arie Haan en Marc Wilmots (Standard), Franky Van der Elst en Daniel Amokachi (Club Brugge), Preben Larsen en Arnor Gudjohnson (Lokeren), Tomasz Radzinski en Jan Koller (Anderlecht), Eric Gerets en Bob Peeters (Lierse), Walter Meeuws en Hans Peter Lehnhoff (Antwerp) maar ook aan vaak vergeten voetballers als Didier Segers (Antwerp), Dirk Huysmans (Lierse) en Henk Vos (Standard).

Ruben sprokkelde zijn verhalen niet alleen in de kleedkamers van die illustere clubs, maar trok ook naar Istanboel, IJsland, Polen, Noorwegen, Leverkusen, Monaco en andere plaatsen waar de iconen van toen een nieuwe stek hebben gevonden. Hij ging ook op café en daalde zelfs af in een koolmijn. Altijd op zoek naar roemrijke herinneringen én authentieke getuigenissen over het leven na het voetbal.

De eerste aflevering gaat over Club Brugge. Die club beleefde begin jaren 90 topjaren. Blauw-zwart vierde zijn 100-jarig bestaan en met de komst van Hugo Broos veroverde het twee titels, twee bekers en vier supercups. Precies 25 jaar later brengt Ruben Van Gucht vier sterkhouders van toen terug naar het Jan Breydelstadion, de plaats waar herinneringen voor het rapen liggen, de plaats waar ze samen geschiedenis schreven. Franky Van der Elst, René Verheyen, Lorenzo Staelens en Foeke Booy nemen plaats rond de tafel om te praten over heden en verleden. Daarnaast zijn er ook portretten van Daniel Amokachi en Vital Borkelmans.

De kleedkamer op tv

Voetbal naar noorwegen polen peeters op foeke booy geschiedenis het ijsland anderlecht voetballers uit brugge standard luik marc op wilmots leverkusen istanboel arie met in haan luik lorenzo staelens het segers eerste aflevering naar portretten monaco daniel amokachi 25 uit jaar elst door kleedkamer kleedkamers tafel interest tijdens van bekers rapen lorenzo vital borkelmans op tv haan tomasz gerets wilmots van eric gerets naar henk vos dirk uit broos.
Met Ruben Van Gucht in De kleedkamer, vanaf 20/2