Bekijk de uitzending van De kinderen van Juf Kiet terug

Ma 19 juni 2017 | 20:00 De kinderen van Juf Kiet

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De kinderen van Juf Kiet gemist? Bekijk hier naar De kinderen van Juf Kiet gemist.

De kinderen van Juf Kiet

Datum
Ma 19 juni 2017
Tijd
20:00 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Peter Lataster
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/18073636

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentaire' (Volkskrant), 'Regelmatig tranen in mijn ogen' (Parool) en 'Miss Kiet’s Children is a lovely film' (The Guardian).

In De kinderen van Juf Kiet volgen regisseurs Petra en Peter Lataster een jaar lang juf Kiet en haar klas met leerlingen uit alle windstreken. Sommige van hen komen uit oorlogsgebieden.

Kiet is een lerares die je ieder kind toewenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog maar pas in Nederland. Alles is nog nieuw en verwarrend. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen.

Haya is in het begin fel en angstig tegelijk. Kiet helpt haar om haar zachte kanten te ontdekken. Leanne is eerst nog eenzaam en stilletjes. Na een paar maanden kan ze hardop in het Nederlands zeggen dat ze verliefd is op Branche. Jorj lijdt vanwege zijn oorlogstrauma aan slapeloosheid en is onhandelbaar, maar dankzij de vasthoudendheid van Kiet ontdekt hij de lol van het leren.

In een observerende stijl volgen Petra en Peter Lataster vier leerlingen in de klas van juf Kiet. De film wordt vanuit het perspectief van de kinderen verteld: we zien hun geworstel met elkaar en met de nieuwe taal, ruzies en ontluikende liefdes, vriendschappen die ontstaan en weer teloorgaan. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend voor de kinderen. Dankzij het geduld en de toewijding van de onderwijzeres ontstaat uiteindelijk een liefdevolle gemeenschap.

De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

De kinderen van Juf Kiet op tv

Taal uit school nederland leerlingen een pers documentaire film ruzie klas naar van première idfa bioscopen lerares children van kijker het stijl parel kinderen problemen op tv reacties regisseurs een schrijven.

Zin om met korting te shoppen bij BOL.com?
Bekijk de scherpste aanbiedingen in de BOL.com OUTLET.
Wil je altijd de laagste prijs? Klik hier!
Promo: De kinderen van Juf Kiet
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv