Bekijk de uitzending van De Familierechercheur terug

Vr 15 september 2017 | 21:25 De Familierechercheur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Familierechercheur gemist? Bekijk hier naar De Familierechercheur gemist.

De Familierechercheur

Datum
Vr 15 september 2017
Tijd
21:25 tot 22:05
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#familierechercheur
Deel-url
gids.tv/18614085

In de zesdelige documentaireserie de Familierechercheur van Jessica Villerius geven familierechercheurs een exclusieve inkijk in hun werk. Zij balanceren vaak tussen twee verschillende werelden met aan de ene kant het verdriet, woede en soms zelfs haat van de nabestaanden en aan de andere kant hun collega’s van het onderzoeksteam die er alles aan doen om de dader te pakken. De Familierecheurcheur start vanavond en is iedere vrijdag om 21.20 uur te zien op NPO 3.

De eerste aflevering vertelt het tragische verhaal van Glenn van Haen.
Op 23 juni 2012 wordt de 23-jarige Glenn uit Munster-Geleen tijdens een avondje stappen in Sittard na een woordenwisseling op zijn borst geslagen en overlijdt vrijwel direct. Familierechercheurs Nettie Bult en Jacqueline Bruggers van de Nationale Politie worden opgelijnd om de familie van Glenn bij te staan.

Verdachte in de zaak is de 25-jarige Geoffrey P. De man staat in het Limburgse circuit bekend als kickbokser. Geoffrey kent Glenn niet persoonlijk, maar hoort van een vriend over een ruzie tijdens een voetbaltoernooi. Glenn haalde daar twee vechtende jongens uit elkaar. Als Glenn later in de stad de verjaardag van een van zijn vrienden viert, gaat het mis: Geoffrey slaat Glenn met een klap dood.

In de serie de Familierechercheur staat per aflevering een moordzaak centraal met twee familierechercheurs. Zij nemen ons mee terug naar de heftige weken na de moord, die het leven van de families die zij bijstonden, voor altijd heeft veranderd. Een brandmoord, zinloos geweld, een moord met een kleinkind als getuige, een crime passionel of dodelijk geweld op het voetbalveld. Jessica Villerius: ‘Ik vind het zeer bijzonder dat de politie dit unieke inkijkje wil geven in een tak van hun werk die zo ontzettend fragiel is. Ik heb met verbazing toegekeken hoe die strakke balans tussen harde noodzaak en zachte betrokkenheid werd bewaakt’.

De Familierechercheur op tv

Politie moord in verdachte verjaardag dader tijdens documentaire van ruzie moordzaak documentaireserie voetbalveld kickbokser nationale uit politie serie onderzoeksteam in borst sittard uit verdriet eerste door aflevering familierechercheur door kleinkind circuit bult geweld op tv start vriend dood jessica villerius naar een haat jongens familie.