Bekijk de uitzending van Cinema Canvas: Lore terug

Vr 20 oktober 2017 | 21:15 Cinema Canvas: Lore IMDb: 7.1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Cinema Canvas: Lore gemist? Bekijk hier naar Cinema Canvas: Lore gemist.

Cinema Canvas: Lore

Cinema Canvas: Lore
Datum
Vr 20 oktober 2017
Tijd
21:15 tot 23:00
Zender
Canvas
IMDb
7.1
Genre
Thriller
Jaar
2012
Regisseur
Cate Shortland
Acteurs
Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Kai-Peter Malina, Mike Weidner, Ursina Lardi
Twitter hashtag
#lore
Deel-url
gids.tv/18839813

Duits-Australisch-Brits oorlogsdrama: Duitsland, voorjaar 1945. Lore wordt aan haar lot overgelaten nadat haar SS-ouders door de geallieerden zijn opgepakt. Samen met haar zusje en broertjes moet Lore te voet door het verwoeste naoorlogse Duitsland op zoek naar een veilig onderkomen. Tijdens deze odyssee vol ontberingen ontmoet ze de Joodse vluchteling Thomas. Om te overleven zal Lore haar vertrouwen moeten geven aan iemand die ze heeft geleerd te haten. Zal het haar lukken om zich los te rukken van de wereld waarin ze is opgevoed, die ze blind heeft gehoorzaamd en haar hart open te stellen voor haar echte verlangens? Tegen de achtergrond van een wereld die in vlammen opgaat, ontdekt de jonge kwetsbare Lore de kracht van haar eigen gevoelens.

Cate Shortland kreeg voor dit drama de prijs voor Beste Regie toebedeeld door de Australian Directors Guild. Ook viel de film op diverse filmfestivals, zoals dat van Stockholm en Locarno, in de prijzen.

Cinema Canvas: Lore op tv

Duitsland een vluchteling film stockholm broertjes thriller door vlammen het joodse voorjaar met geallieerden overleven 1945 cate cinema opgepakt uit prijzen hart een zusje.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Cinema Canvas: Lore - Trailer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv