Bekijk de uitzending van Burning Out terug

Zo 10 december 2017 | 22:55 Burning Out

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Burning Out gemist? Bekijk hier naar Burning Out gemist.

Burning Out

Datum
Zo 10 december 2017
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Jérôme Le Maire
Twitter hashtag
#burningout
Deel-url
gids.tv/19185999

Om een beeld te krijgen van de toenemende werkdruk in de zorg volgt filmmaker Jérôme Le Maire twee jaar lang een team Franse artsen in de operatiekamers van een groot Parijs ziekenhuis. Geen deur blijft voor hem gesloten. Hij filmt tijdens operaties, aan de koffietafel en bij de talloze vergaderingen, de mens en zijn emoties daarbij centraal stellend. Op ontluisterende wijze zien we het spook van de burn-out naderen.

Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking op de sfeer van de afdeling chirurgie. Artsen vechten elkaar bijna de OK uit, en ook het verplegend personeel heeft het zwaar te verduren. Iedereen loopt op zijn tandvlees. De bezieling en het plezier in het werk dreigt bij veel artsen verloren te gaan.

"We proppen, proppen en proppen", verzucht een overwerkte arts na een blik op het planningsbord. Ondertussen hamert het management op nog meer efficiëntie en kostenbesparingen. Om te voorkomen dat hij echt instort neemt een van de artsen zes maanden verlof. Als hij fris terugkomt, is Le Maire nog altijd aan het filmen. De vraag is of er iets veranderd is.

Een ideeënbus waarin iedereen zijn ei kwijt kan lijkt een oplossing. Of zal het een doos van Pandora blijken?

Burning Out op tv

Burn-out tijdens ziekenhuis parijs filmmaker besparingen door documentaire budget instort op tv kortingen arts op doos epidemie oplossing filmen personeel in operaties tijdens afdeling chirurgie naderen emoties het spook europa kostenbesparingen op tv team verlof uit werkdruk stress.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv