Bekijk de uitzending van Brandpunt Special: De Van Gogh-roof terug

Di 21 maart 2017 | 20:25 Brandpunt Special: De Van Gogh-roof

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Brandpunt Special: De Van Gogh-roof gemist? Bekijk hier naar Brandpunt Special: De Van Gogh-roof gemist.

Brandpunt Special: De Van Gogh-roof

Datum
Di 21 maart 2017
Tijd
20:25 tot 21:20
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Sacha de Boer
Twitter hashtag
#brandpunt
Deel-url
gids.tv/17487759

In 2002 pleegde beroepscrimineel Octave Durham een geruchtmakende schilderijenroof in het Van Gogh Museum. Hij stal twee unieke, kostbare doeken van Vincent van Gogh. Durham werd veroordeeld en moet nog altijd tonnen schadevergoeding betalen aan het museum.

Voor het eerst legt hij een gedetailleerde bekentenis af en wordt hij gevolgd in zijn zoektocht naar de verdwenen schilderijen, die hij destijds verkocht aan de maffia. Om zijn schuld aan het museum af te kunnen lossen probeerde hij het afgelopen jaar de schilderijen terug te vinden. Tijdens zijn speurtocht werden de doeken echter ontdekt door de Italiaanse politie en in beslag genomen. Vandaag (21 maart 2017) komen de schilderijen terug naar Amsterdam.

Brandpunt Special: De Van Gogh-roof op tv

Amsterdam naar politie museum op tv schadevergoeding schilderijen schuld zoektocht stal documentaire door van een gogh museum met gogh sacha de een boer maffia schilderijenroof van een gogh vincent van gogh in 2002 speurtocht een brandpunt.