Bekijk de uitzending van Big Pacific terug

Zo 17 september 2017 | 21:00 Big Pacific

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Big Pacific gemist? Bekijk hier naar Big Pacific gemist.

Big Pacific

Datum
Zo 17 september 2017
Tijd
21:00 tot 22:00
Zender
Discovery Channel
Genre
Violent
Jaar
2015
Twitter hashtag
#bigpacific
Deel-url
gids.tv/18627030

De Grote Oceaan heet niet voor niets zo: het bestrijkt maar liefst 166 miljoen vierkante kilometer waarmee het een derde van het totale aardoppervlak inneemt. De oceaan (ook wel bekend als Stille of Pacifische Oceaan) biedt daarmee een habitat voor een verscheidenheid aan diersoorten. De natuurserie Big Pacific legt deze bijzondere wereld vast in vier prachtige afleveringen waarin de mysterieuze, amoureuze, vraatzuchtige en gewelddadige kanten worden getoond. Dit zorgt voor bijzondere beelden die op, onder en naast het water van deze machtige waterplas zijn gefilmd. Een lust voor het oog en een must om meer te leren van deze mysterieuze oceaan die wereld op zich is.

De vierdelige natuurserie bekijkt de Grote Oceaan vanuit vier gezichtspunten: violent (gewelddadig), mysterious (mysterieus), passionate (gepassioneerd) en voracious (vraatzuchtig).

Hoewel ‘pacific’ vreedzaam betekent, gaat het er allesbehalve rustig aan toe in de Grote Oceaan. Zo is in de eerste aflevering te zien hoe bultruggen voor de kust van Hawaii onderling vechten om de gunst van de schaarse hoeveelheid vrouwtjes, hoe groefkopadders op een slangeneiland bij China de vogels uit de bomen grijpen en hoe de jonge krokodillen bij de Filippijnen hun eiland ontvluchten om uit de greep van hun vraatzuchtige volwassen soortgenoten te blijven. De migratie van deze kleine krokodillen is pas recent ontdekt en wordt op prachtige wijze weergegeven.

Geweld in de Grote Oceaan werd op een geheel andere schaal aangericht door de mensheid. Toen de Amerikanen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog meerdere atoomproeven uitvoerden op en rond het eiland Bikini, waaronder de zware Castle Bravo-waterstofbom die al het leven verwoestte in het ooit zo vredige gebied. Ruim zestig jaar later kijken duikers hoe de natuur er nu voorstaat. De krater van 2 kilometer omtrek is op de zeebodem nog zichtbaar, maar is er ook weer zeeleven te zien na al dit geweld?

Big Pacific op tv

Dieren china de tweede wereldoorlog hawaii in miljoen natuur wereldoorlog aardbevingen in duikers vogels van zeebodem ring krokodillen filippijnen een migratie kust op oceaan natuurserie eerste aflevering tijdens volwassen schaal door vreedzaam krater met bultruggen gewelddadig bikini geweld van eiland vulkaanuitbarstingen vuur water op van castle.
Stampede of Pregnant Turtles | Big Pacific