Bekijk de uitzending van Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel terug

Di 20 juni 2017 | 20:31 Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel gemist? Bekijk hier naar Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel gemist.

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Datum
Di 20 juni 2017
Tijd
20:31 tot 21:29
Zender
RTL 5
Genre
Documentaire
Twitter hashtag
#beruchtegevangenissen
Deel-url
gids.tv/18073445

Ewout laat zich in de laatste uitzending opsluiten in een gevangenis waar leden van drugskartels worden vastgehouden. In deze zwaarbewaakte gevangenis zitten bendeleden van het Sinaloa-kartel, de drugsorganisatie van El Chapo. De geruchten gaan dat deze gevangenis nog altijd van buitenaf door het kartel wordt bestuurd.

Ewout eet met de gevangenen en slaapt met hen in een cel. Zo probeert hij te ontdekken hoe het is om in deze gevangenis te moeten leven en wie er nu echt de regels bepalen.

In ‘Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel’ laat Ewout Genemans zich vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. Gevangenissen die bekend staan vanwege de barbaarse omstandigheden zoals overvolle cellen, slechte hygiëne, ongedierte en geweld onder de gevangenen. In sommige gevangenissen heerst er cholera en de pest en komen de ratten als het donker wordt naar boven.

Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. Na maanden van voorbereiding heeft Ewout het voor elkaar gekregen om drie dagen in iedere gevangenis te mogen verblijven. En hij blijft er ook slapen. Ewout: “Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken. Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden. De eerste nacht dat ik een in een van de gevangenissen moest slapen heb ik geen oog dicht gedaan. Het is afschuwelijk als je in een buitenlandse gevangenis terecht komt.”

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel op tv

Madagaskar van gevangenissen polen op tv brazilië uitzending gevangenis mexico gevangenen curaçao in documentaire cellen filipijnen de slapen drugskartels ratten in donker el chapo in vrijwillig hygiëne van pest ongedierte kartel bendeleden tijdens opsluiten geweld geheimen de in water ewout genemans regels cholera door dicht.