Bekijk de uitzending van Achter de dijken terug

Vr 13 oktober 2017 | 21:05 Achter de dijken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Achter de dijken gemist? Bekijk hier naar Achter de dijken gemist.

Achter de dijken

Datum
Vr 13 oktober 2017
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Presentatie
Leo Blokhuis
Twitter hashtag
#achterdedijken
Deel-url
gids.tv/18791838

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Documentairereeks: Moeizame tolerantie: Nederlanders staan in het buitenland bekend als een tolerant volkje. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeider. Ook bezoekt hij Leiden, wat in de 16e en 17e eeuw een vestigingsplaats was voor duizenden gevluchte calvinisten. Het calvinisme zou uiteindelijk de dienst gaan uitmaken. De katholieken verdwenen ondergronds, andersgelovigen mochten er wel zijn, maar niet al te zichtbaar. Schuilkerken waren het gevolg. In Amsterdam waren de Joden vanwege hun economische connecties nog wel welkom, maar in andere delen van het land niet. Ook vaart Leo mee tijdens de sloepenparade op Roze Zaterdag in Den Bosch. Nederland werd afgelopen decennia geroemd om haar ruimdenkende opvattingen. Homo's uit de hele wereld voelen zich hier welkom en veilig. Is dat nog steeds zo?

Achter de dijken op tv

Amsterdam homo's van buitenland nederland leiden dijken in documentaire van joden den bosch katholieken schrijver op tv de imago gastarbeider tolerant ondergronds op eeuw özcan akyol leo uit blokhuis uit dienst.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv