Bekijk de uitzending van 5 Golden Rings terug

Do 12 januari 2017 | 20:30 5 Golden Rings

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 5 Golden Rings gemist? Bekijk hier naar 5 Golden Rings gemist.

5 Golden Rings

Datum
Do 12 januari 2017
Tijd
20:30 tot 21:25
Zender
SBS 6
Genre
Quiz
Jaar
2017
Presentatie
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#5goldenrings
Deel-url
gids.tv/17041933

Oud-nieuwslezer Rik van de Westelaken stapte in 2016 over van de NOS naar de zendergroep van SBS. Vanavond maakt hij zijn presentatiedebuut met de nieuwe kennisquiz 5 Golden Rings. In deze interactieve quiz strijden twee koppels tegen elkaar voor een geldbedrag dat kan oplopen tot 25.000 euro.

De koppels krijgen ieder 5 ringen om 5 levels van vragen te doorlopen. Alle vragen moeten worden beantwoord op een gigantische LED-vloer met afbeeldingen. De kandidaten leggen een ring op de plek van de afbeelding waar zij denken dat het juiste antwoord zich bevindt. In 5 Golden Rings worden de vragen niet moeilijker gedurende het spel, maar de ringen worden wel kleiner. Slechts een vierkante millimeter kan het verschil maken tussen winst en verlies.

5 Golden Rings is ook interactief, want iedereen kan meedoen. Via de gratis app kunnen de kijkers hun digitale ring op de afbeelding op hun telefoon of tablet plaatsen. De online winnaars worden tijdens het programma bekend gemaakt. De vragen variëren van geografie tot puzzels en het menselijk lichaam. Want waar zit nou ook alweer het evenwichtsorgaan? Waar precies ligt Liechtenstein op een kaart van Europa zonder landsgrenzen? Hoe beter de koppels de levels spelen, hoe hoger het bedrag dat ze kunnen winnen. Welk koppel speelt dit spel het best en wint de geldprijs van misschien wel 25.000 euro in de allesbepalende finale?

5 Golden Rings op tv

Kandidaten van telefoon ring tablet quiz op tv lichaam met gratis winnaars golden uit liechtenstein ringen geldprijs van bedrag moeilijker rings europa rik van in de westelaken met koppel.