Bekijk de uitzending van 0,03 seconde terug

Ma 17 juli 2017 | 20:25 0,03 seconde

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 0,03 seconde gemist? Bekijk hier naar 0,03 seconde gemist.

0,03 seconde

Datum
Ma 17 juli 2017
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Suzanne Raes
Deel-url
gids.tv/18246260

0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport. Talent, gedrevenheid en afzien betekenen er alles, maar bieden geen enkele garantie op succes. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met de beslissende races. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

0,03 seconde op tv

Talent tijdens goud olympische spelen zwembad documentaire een met finale medaille strand de regisseur voorbereidingen topsport ferry weertman ranomi van kromowidjojo op tv femke heemskerk sebastiaan verschuren uit concurrentie sharon van rouwendaal door olympische van spelen 2016 copacabana sharon een verdriet horizon races het kromowidjojo verschuren leegte gigantisch met sebastiaan uit rouwendaal heemskerk door trainen ranomi vriend weertman in openwaterzwemmen suzanne tijdens raes dicht.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: 0,03 seconde
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv