Zwemmen

Zwemmen op TV

De zwemsport is een sport waarbij in verschillende stijlen afstanden in een zwembad of het open water afgelegd worden. De vier slagen waarmee wedstrijden worden gezwommen zijn de schoolslag, vlinderslag, rugslag en vrije slag. Bij de vrije slag wordt door de zwemmers vrijwel altijd gekozen voor de borstcrawl, omdat die slag het snelst is. De wedstrijden worden georganiseerd met verschillende slagen en verschillende afstanden. Er zijn wedstrijden in het langebaanzwemmen (50-meterbad), het kortebaanzwemmen (25-meterbad) en het openwaterzwemmen.

Grote toernooien

De belangrijkste zwemtoernooien worden live uitgezonden op tv. De Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen zwemmen zijn op tv bij Eurosport en NOS Studio Sport te zien. 

Zwemmen op tv (overige uitzendingen NL)

Di 19 december 2017 | 10:07 2 Kleine Kleutertjes

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Educatief programma: Zwemmen

Do 21 december 2017 | 13:33 Blauwe koe gaat zwemmen

Kinderprogramma

Zo 24 december 2017 | 08:00 BabyBeestenBoel

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Britse animatieserie: Zwemmen: Babydieren gaan voor het eerst te water.

Zo 24 december 2017 | 17:05 Lelijke Eendjes Vlaanderen

Seizoen 1 - Aflevering 1 - De 25-jarige Sarah lijdt sinds zes jaar aan een mannelijk haargroeipatroon. De 28-jarige Jessica schaamt zich ook voor haar uiterlijk. De moeder van twee dochtertjes heeft nauwelijks borsten: Sarah is 25 en lijdt sinds zes jaar aan een mannelijk haargroeipatroon. Dat heeft ertoe geleid dat haar voorhoofd zowat volledig kaal is. Als jonge vrouw je haar verliezen is traumatiserend: het bezorgde Sarah, die een opleiding als kapster volgde, een vreselijk complex. Hoe kan Sarah dat complex eindelijk overwinnen? Hoe kan ze eindelijk buitenkomen zonder haarband? Jessica is 28, maar heeft nauwelijks borsten. Dat staat niet enkel haar seksuele relatie met haar vriend Gregory in de weg, maar ook haar gezinsleven. Gewoon al met de kinderen gaan zwemmen is voor Jessica een hele opgave. En hoe kan je nu lingerie gaan kiezen als je twee of drie beha's over elkaar moet dragen? Kan Jessica met borstprotheses haar complex overwinnen?

Zwemmen op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 22:30 ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken)

ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken). Dag 3

Morgen | 05:31 Telekids Mini's: 2 Kleine Kleutertjes

Liedjesprogramma waarin kinderen van drie tot vijf jaar op een leuke manier allerlei basisdingen leren zoals tanden poetsen, fietsen zonder zijwieltjes, zwemmen en nog veel meer.

Morgen | 17:30 ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken)

ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken). Dag 4

Overmorgen | 05:31 Telekids Mini's: 2 Kleine Kleutertjes

Liedjesprogramma waarin kinderen van drie tot vijf jaar op een leuke manier allerlei basisdingen leren zoals tanden poetsen, fietsen zonder zijwieltjes, zwemmen en nog veel meer.

Overmorgen | 17:00 ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken)

ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken). Dag 5

Overmorgen | 22:45 ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken)

ZWEMMEN: EK kortebaan in Kopenhagen (Denemarken). Dag 5

Ma 18 december 2017 | 06:05 Kabouter Plop

'Klus gaat zwemmen.' Klus wil zwemmen, maar Plop en Lui willen niet mee. Klus probeert Lui te overtuigen. Hij geeft Lui zelfs zwemles. Daarna vertrekken ze naar de beek.

Wo 20 december 2017 | 01:45 Explorers : Adventures of The Century

'Locked In.' Ben Stookesberry, Chris Korbulic, Benny Marr en Pedro Oliva reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea om er het wilde water te trotseren waar nog nooit kajakkers zijn kunnen doorzwemmen. De Beriman River Gorge is dan ook één van de belangrijkste wildwaterstromen die je in een kajak kan trotseren.

Zwemmen gemist

Ma 4 december 2017 | 21:30 Nieuw: Ed Stafford: Left for Dead

04/12 - Madagascar: The Coastal Mangroves, Avonturier Ed Stafford laat zich afzetten op enkele van de meest extreme en verlaten plekken op aarde om te ervaren hoe het is om echt helemaal verloren te zijn. Van de Atacama woestijn in Bolivia en...

Avonturier Ed Stafford laat zich afzetten op enkele van de meest extreme en verlaten plekken op aarde om te ervaren hoe het is om echt helemaal verloren te zijn. Van de Atacama-woestijn in Bolivia en de jungles van Panama tot gevaarlijke bergketens in Mongolië, Laos en Bulgarije. Zonder hulpmiddelen en zonder voedsel moet hij proberen de weg terug te vinden naar de bewoonde wereld. Hij geeft zichzelf daarvoor tien dagen, volgens experts het maximum dat iemand zonder water kan overleven. Maar zover wil Ed het natuurlijk niet laten komen. Met zijn survivalkennis probeert hij toch voedsel en water te vinden - hoe moeilijk dat in deze gebieden ook is. Ed reist volkomen alleen en heeft slechts zijn camera bij zich om zijn avontuur te filmen. Plus een satelliettelefoon om in geval van nood een reddingsteam te bellen. Maar de gebieden waar hij zich in begeeft zijn zo moeilijk begaanbaar dat het nog maar de vraag is of die op tijd kunnen komen als er echt iets mis gaat. Dit is duidelijk geen spelletje, maar serieuze survival. Ed begint zijn avontuur in een moerassig mangrovebos op Madagaskar. Hij wordt door een lokale visser afgezet langs de kant van een rivier, ver weg van de bewoonde wereld. De eerste paar hutjes liggen op veertig kilometer en Ed wil proberen die binnen tien dagen te bereiken. De rivier biedt geen drinkwater, want staat in verbinding met de zee en bevat daardoor zout water. Daarnaast zwemmen er ook krokodillen in die de reputatie hebben om mensen aan te vallen. Dat zijn niet de enige problemen in dit gebied, merkt Ed al gauw. Want bij vloed komt de rivier helemaal buiten zijn oevers te staan en legt hij in no-time het hele gebied blank. Ed moet zich haasten om een hoger gelegen gebied te bereiken voordat hij verdrinkt. Pas bij eb kan hij zijn tocht vervolgen. Zijn eerst prioriteit is het vinden van drinkwater. Dat is erg lastig, aangezien er dit jaar nog helemaal geen regen gevallen is. Hij redt zich door sappige wortels van bomen op te graven en op te eten en door te graven naar grondwater. Het zilte water is door het zand gefilterd van bacteriën, maar smaakt wel naar rotte planten. Maar als je op survivaltocht bent en de dood in de ogen staart, doe je daar natuurlijk niet al te moeilijk over.

Vr 17 november 2017 | 01:10 EenVandaag: o.a. VR-therapie met wilde dolfijnen

17/11 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: VR therapie met wilde dolfijnen tegen angst, depressie en pijn Zwemmen met dolfijnen, voor veel mensen met een beperking een goede therapie maar gezien...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - VR-therapie met wilde dolfijnen tegen angst, depressie en pijn Zwemmen met dolfijnen, voor veel mensen met een beperking een goede therapie maar gezien de hoge kosten niet voor iedereen toegankelijk. Marijke Sjollema en haar man Benno Brada willen daar met hun onderwater virtual reality-bril verandering in brengen. Zij laten mensen met autisme en angststoornissen zwemmen met wilde dolfijnen. - Geen rookworsten door staking Unox-fabriek Oss Het personeel van de Unox-fabriek in Oss staakt nog steeds voor het behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Het is de zesde staking sinds op 2 november de gesprekken tussen Unilever en vakbond FNV vastliepen. De fabriek in Oss is door Unilever verkocht aan voedselproducent Zwanenberg. FNV zegt dat veel van de 300 medewerkers van de fabriek meedoen met de staking. Momenteel wordt er gestaakt door de ploegendiensten waardoor er eigenlijk geen productie mogelijk is. De HEMA heeft al moeite om voldoende rookworsten in het schap te krijgen. - Winkeliers Paddepoel: 'Wij willen zelf beslissen wanneer we open zijn' Het is al enige tijd onrustig in het Groningse winkelcentrum Paddepoel. De Vereniging van Eigenaren (VVE) verplicht hun winkel ook op zondag open te houden, anders krijgen ze een fikse boete opgelegd. De winkeliers vinden echter dat de VVE teveel macht heeft en willen zelf bepalen wanneer ze open zijn. De gemeente heeft een jaar geleden bemiddelaar Koos Nauta aangesteld om samen met Paul Beeres, bestuurslid van de VVE, tot een compromis te komen. Zij kondigen aan dat de oplossing, een zogenaamd ontheffingsbeleid, nabij is. ”Ik ben ingenomen met het bereikte resultaat. Ik ben van mening dat dit ontheffingsbeleid recht doet aan de wensen van de ondernemers'', zegt Nauta.

Do 16 november 2017 | 18:15 EenVandaag: o.a. VR-therapie met wilde dolfijnen

16/11 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: VR therapie met wilde dolfijnen tegen angst, depressie en pijn Zwemmen met dolfijnen, voor veel mensen met een beperking een goede therapie maar gezien de hoge...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - VR-therapie met wilde dolfijnen tegen angst, depressie en pijn Zwemmen met dolfijnen, voor veel mensen met een beperking een goede therapie maar gezien de hoge kosten niet voor iedereen toegankelijk. Marijke Sjollema en haar man Benno Brada willen daar met hun onderwater virtual reality-bril verandering in brengen. Zij laten mensen met autisme en angststoornissen zwemmen met wilde dolfijnen. - Geen rookworsten door staking Unox-fabriek Oss Het personeel van de Unox-fabriek in Oss staakt nog steeds voor het behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Het is de zesde staking sinds op 2 november de gesprekken tussen Unilever en vakbond FNV vastliepen. De fabriek in Oss is door Unilever verkocht aan voedselproducent Zwanenberg. FNV zegt dat veel van de 300 medewerkers van de fabriek meedoen met de staking. Momenteel wordt er gestaakt door de ploegendiensten waardoor er eigenlijk geen productie mogelijk is. De HEMA heeft al moeite om voldoende rookworsten in het schap te krijgen. - Winkeliers Paddepoel: 'Wij willen zelf beslissen wanneer we open zijn' Het is al enige tijd onrustig in het Groningse winkelcentrum Paddepoel. De Vereniging van Eigenaren (VVE) verplicht hun winkel ook op zondag open te houden, anders krijgen ze een fikse boete opgelegd. De winkeliers vinden echter dat de VVE teveel macht heeft en willen zelf bepalen wanneer ze open zijn. De gemeente heeft een jaar geleden bemiddelaar Koos Nauta aangesteld om samen met Paul Beeres, bestuurslid van de VVE, tot een compromis te komen. Zij kondigen aan dat de oplossing, een zogenaamd ontheffingsbeleid, nabij is. ”Ik ben ingenomen met het bereikte resultaat. Ik ben van mening dat dit ontheffingsbeleid recht doet aan de wensen van de ondernemers'', zegt Nauta.

Di 22 augustus 2017 | 12:59 RTL Summer Night: o.a. Maarten van der Weijden

22/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Summer Night: Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal...

Vanavond onder andere in RTL Summer Night: - Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal twee keer over te zwemmen. Maarten van der Weijden maakt er een sport van om de meest extreme tochten te zwemmen, allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Maar het meest extreme, dat moet nog komen. Vanavond, precies negen jaar na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking, maakt hij in RTL Summer Night bekend welke bovenmenselijke uitdaging hij nu in petto heeft. - Bouke Scholten Miljoenen mensen over de hele wereld herdachten 16 augustus de 40ste sterfdag van Elvis Presley. De Drentse zanger Bouke Scholten werd uitgenodigd door de erven van The King en mocht op Graceland optreden. Vanavond vertelt hij hoe bijzonder dit was en natuurlijk brengt hij ook een ode aan The King. - Kim Feenstra en Jordy Baan Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Topmodel krijgt dit jaar een verrassende twist. Voor het eerst kunnen ook mannen zich aanmelden voor de zoektocht naar hét model van dit moment. Topmodel Kim Feenstra, die tien jaar geleden werd bekroond tot Holland’s Next Topmodel, weet als geen ander wat de nieuwe kandidaten te wachten staat. Ze neemt dit jaar voor het eerst plaats in de jury van het programma. Jordy Baan stapte een paar jaar geleden in de mannelijke modellenwereld en deelt zijn ervaringen. - Anja van den Beemt & Ellen Gerritsen Het hoogtepunt van de afgelopen Lowlands editie was toch wel écht de wens van de ernstig zieke Anja van de Beemt die uitkwam. Vriendin Ellen Gerritsen liet zich geen twee keer vertellen dat Anja nog een allerlaatste jaarlijkse groepsfoto met al haar vrienden wilde en deed een oproep op Twitter. Dat resulteerde zaterdag in een massale groepsfoto én een dolgelukkige Anja. Vanavond zijn de vrouwen bij ons te gast. - Sebastiaan de Vet Miljoenen Amerikanen zijn in rep en roer om een zonsverduistering. Een complete zonsverduistering wel te verstaan. Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet begrijpt de Amerikanen wel en trouwens ook de vele eclipsreizigers. Hij spreekt van een huzarenstukje van de hemel en komt direct na de zonsverduistering aan tafel. - Joachim de Greef en Mart de Kruif Ruim honderd ondernemers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie willen af van killer robots. Onder andere Elon Musk van Tesla schrijft in een open brief aan de Verenigde Naties dat de ontwikkeling en het gebruik van deze wapensystemen moeten worden gestopt, voor het te laat is. Joachim de Greeff van Interactive Robotics uit Delft is één van de ondertekenaars en legt vanavond uit waarom. Oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif legt uit waarom hij de opkomst van robots in het leger een slechte ontwikkeling vindt.

Ma 21 augustus 2017 | 23:53 RTL Summer Night: o.a. Maarten van der Weijden

21/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Summer Night: Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal...

Vanavond onder andere in RTL Summer Night: - Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal twee keer over te zwemmen. Maarten van der Weijden maakt er een sport van om de meest extreme tochten te zwemmen, allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Maar het meest extreme, dat moet nog komen. Vanavond, precies negen jaar na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking, maakt hij in RTL Summer Night bekend welke bovenmenselijke uitdaging hij nu in petto heeft. - Bouke Scholten Miljoenen mensen over de hele wereld herdachten 16 augustus de 40ste sterfdag van Elvis Presley. De Drentse zanger Bouke Scholten werd uitgenodigd door de erven van The King en mocht op Graceland optreden. Vanavond vertelt hij hoe bijzonder dit was en natuurlijk brengt hij ook een ode aan The King. - Kim Feenstra en Jordy Baan Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Topmodel krijgt dit jaar een verrassende twist. Voor het eerst kunnen ook mannen zich aanmelden voor de zoektocht naar hét model van dit moment. Topmodel Kim Feenstra, die tien jaar geleden werd bekroond tot Holland’s Next Topmodel, weet als geen ander wat de nieuwe kandidaten te wachten staat. Ze neemt dit jaar voor het eerst plaats in de jury van het programma. Jordy Baan stapte een paar jaar geleden in de mannelijke modellenwereld en deelt zijn ervaringen. - Anja van den Beemt & Ellen Gerritsen Het hoogtepunt van de afgelopen Lowlands editie was toch wel écht de wens van de ernstig zieke Anja van de Beemt die uitkwam. Vriendin Ellen Gerritsen liet zich geen twee keer vertellen dat Anja nog een allerlaatste jaarlijkse groepsfoto met al haar vrienden wilde en deed een oproep op Twitter. Dat resulteerde zaterdag in een massale groepsfoto én een dolgelukkige Anja. Vanavond zijn de vrouwen bij ons te gast. - Sebastiaan de Vet Miljoenen Amerikanen zijn in rep en roer om een zonsverduistering. Een complete zonsverduistering wel te verstaan. Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet begrijpt de Amerikanen wel en trouwens ook de vele eclipsreizigers. Hij spreekt van een huzarenstukje van de hemel en komt direct na de zonsverduistering aan tafel. - Joachim de Greef en Mart de Kruif Ruim honderd ondernemers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie willen af van killer robots. Onder andere Elon Musk van Tesla schrijft in een open brief aan de Verenigde Naties dat de ontwikkeling en het gebruik van deze wapensystemen moeten worden gestopt, voor het te laat is. Joachim de Greeff van Interactive Robotics uit Delft is één van de ondertekenaars en legt vanavond uit waarom. Oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif legt uit waarom hij de opkomst van robots in het leger een slechte ontwikkeling vindt.

Ma 21 augustus 2017 | 21:38 RTL Summer Night: o.a. Maarten van der Weijden

21/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Summer Night: Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal...

Vanavond onder andere in RTL Summer Night: - Maarten van der Weijden Hij zwom al van Amsterdam naar Rotterdam, zwom een rondje Texel en deed daar vorige week nog eens een schepje bovenop door het Kanaal twee keer over te zwemmen. Maarten van der Weijden maakt er een sport van om de meest extreme tochten te zwemmen, allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Maar het meest extreme, dat moet nog komen. Vanavond, precies negen jaar na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking, maakt hij in RTL Summer Night bekend welke bovenmenselijke uitdaging hij nu in petto heeft. - Bouke Scholten Miljoenen mensen over de hele wereld herdachten 16 augustus de 40ste sterfdag van Elvis Presley. De Drentse zanger Bouke Scholten werd uitgenodigd door de erven van The King en mocht op Graceland optreden. Vanavond vertelt hij hoe bijzonder dit was en natuurlijk brengt hij ook een ode aan The King. - Kim Feenstra en Jordy Baan Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Topmodel krijgt dit jaar een verrassende twist. Voor het eerst kunnen ook mannen zich aanmelden voor de zoektocht naar hét model van dit moment. Topmodel Kim Feenstra, die tien jaar geleden werd bekroond tot Holland’s Next Topmodel, weet als geen ander wat de nieuwe kandidaten te wachten staat. Ze neemt dit jaar voor het eerst plaats in de jury van het programma. Jordy Baan stapte een paar jaar geleden in de mannelijke modellenwereld en deelt zijn ervaringen. - Anja van den Beemt & Ellen Gerritsen Het hoogtepunt van de afgelopen Lowlands editie was toch wel écht de wens van de ernstig zieke Anja van de Beemt die uitkwam. Vriendin Ellen Gerritsen liet zich geen twee keer vertellen dat Anja nog een allerlaatste jaarlijkse groepsfoto met al haar vrienden wilde en deed een oproep op Twitter. Dat resulteerde zaterdag in een massale groepsfoto én een dolgelukkige Anja. Vanavond zijn de vrouwen bij ons te gast. - Sebastiaan de Vet Miljoenen Amerikanen zijn in rep en roer om een zonsverduistering. Een complete zonsverduistering wel te verstaan. Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet begrijpt de Amerikanen wel en trouwens ook de vele eclipsreizigers. Hij spreekt van een huzarenstukje van de hemel en komt direct na de zonsverduistering aan tafel. - Joachim de Greef en Mart de Kruif Ruim honderd ondernemers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie willen af van killer robots. Onder andere Elon Musk van Tesla schrijft in een open brief aan de Verenigde Naties dat de ontwikkeling en het gebruik van deze wapensystemen moeten worden gestopt, voor het te laat is. Joachim de Greeff van Interactive Robotics uit Delft is één van de ondertekenaars en legt vanavond uit waarom. Oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif legt uit waarom hij de opkomst van robots in het leger een slechte ontwikkeling vindt.

Di 15 augustus 2017 | 15:20 Jinek: o.a. Ranomi Kromowidjojo

15/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de...

Vanavond onder andere in Jinek: - Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de Olympische Spelen ‘mislukt’, maar ze heeft zich snel herpakt. Deze zomer sleepte ze verschillende medailles in de wacht, waaronder goud op de 50 meter vlinderslag. Ze maakte daarnaast bekend door te gaan met zwemmen tot aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Vanavond vertelt ze bij Jinek over haar topprestaties in dit bewogen jaar. We beginnen om 22:20 uur. - Douwe Bob en Michiel Romeyn zijn samen te zien in ‘Douwe’s Living Room’ Met ‘Douwe’s Living Room’ gaat er voor zanger Douwe Bob een grote wens in vervulling. In dit muzikale TV-programma krijgt hij niet alleen zijn favoriete artiesten op bezoek, ook mag hij samenwerken met zijn grote idool Michiel Romeyn. In een ontspannen huiskamersetting voelt Douwe Bob zijn muzikale collega’s De Staat en Danny Vera op geheel eigen wijze aan de tand en natuurlijk wordt er ook flink wat gespeeld en gezongen. Michiel Romeyn zorgt met zijn personage studiomanager Theo Griffioen voor de nodige chaos en verwarring. ‘Douwe’s Living Room’ is eenmalig te zien als onderdeel van 3Lab maar natuurlijk hopen de mannen op een vervolg. Vanavond zijn ze samen bij ons te gast. - De politie waarschuwt voor een toename van cybercrime Of het nou gaat om gelekte Game of Thrones-afleveringen, of de gehackte havens van Rotterdam: cybercrime is aan de orde van de dag. Criminelen kunnen van een afstand bestanden versleutelen en losgeld eisen. De komende jaren zullen deze vormen van criminaliteit alleen maar toenemen, voorspelt de politie. Hoe moeten we ons ertegen wapenen en wat kan de politie doen? Vanavond bij Jinek: Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime bij de nationale politie. - Martin Vegter over de uitzetting van moeder Armina Armina Hambartsjumian, de moeder van de in Nederland opgegroeide kinderen Howick (12) en Lili (11) is vanochtend op het vliegtuig naar Armenië gezet. Ze vloog om 8 uur naar Parijs, waarvandaan ze zal doorvliegen naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Broer en zus dreigen ook te worden uitgezet naar Armenië, omdat hun kinderpardon is afgewezen. Waar Howick en Lili op dit moment verblijven, is niet bekend. We praten over de uitzetting met Martin Vegter (jurist kinderrechten & migratie bij Defence for Children), Eleonoor van den Dool (initiatiefnemer demonstratie) & Maryse van Uden (vriendin van Armina).

Ma 14 augustus 2017 | 23:50 Jinek: o.a. Ranomi Kromowidjojo

14/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de...

Vanavond onder andere in Jinek: - Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de Olympische Spelen ‘mislukt’, maar ze heeft zich snel herpakt. Deze zomer sleepte ze verschillende medailles in de wacht, waaronder goud op de 50 meter vlinderslag. Ze maakte daarnaast bekend door te gaan met zwemmen tot aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Vanavond vertelt ze bij Jinek over haar topprestaties in dit bewogen jaar. We beginnen om 22:20 uur. - Douwe Bob en Michiel Romeyn zijn samen te zien in ‘Douwe’s Living Room’ Met ‘Douwe’s Living Room’ gaat er voor zanger Douwe Bob een grote wens in vervulling. In dit muzikale TV-programma krijgt hij niet alleen zijn favoriete artiesten op bezoek, ook mag hij samenwerken met zijn grote idool Michiel Romeyn. In een ontspannen huiskamersetting voelt Douwe Bob zijn muzikale collega’s De Staat en Danny Vera op geheel eigen wijze aan de tand en natuurlijk wordt er ook flink wat gespeeld en gezongen. Michiel Romeyn zorgt met zijn personage studiomanager Theo Griffioen voor de nodige chaos en verwarring. ‘Douwe’s Living Room’ is eenmalig te zien als onderdeel van 3Lab maar natuurlijk hopen de mannen op een vervolg. Vanavond zijn ze samen bij ons te gast. - De politie waarschuwt voor een toename van cybercrime Of het nou gaat om gelekte Game of Thrones-afleveringen, of de gehackte havens van Rotterdam: cybercrime is aan de orde van de dag. Criminelen kunnen van een afstand bestanden versleutelen en losgeld eisen. De komende jaren zullen deze vormen van criminaliteit alleen maar toenemen, voorspelt de politie. Hoe moeten we ons ertegen wapenen en wat kan de politie doen? Vanavond bij Jinek: Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime bij de nationale politie. - Martin Vegter over de uitzetting van moeder Armina Armina Hambartsjumian, de moeder van de in Nederland opgegroeide kinderen Howick (12) en Lili (11) is vanochtend op het vliegtuig naar Armenië gezet. Ze vloog om 8 uur naar Parijs, waarvandaan ze zal doorvliegen naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Broer en zus dreigen ook te worden uitgezet naar Armenië, omdat hun kinderpardon is afgewezen. Waar Howick en Lili op dit moment verblijven, is niet bekend. We praten over de uitzetting met Martin Vegter (jurist kinderrechten & migratie bij Defence for Children), Eleonoor van den Dool (initiatiefnemer demonstratie) & Maryse van Uden (vriendin van Armina).

Ma 14 augustus 2017 | 22:20 Jinek: o.a. Ranomi Kromowidjojo

14/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de...

Vanavond onder andere in Jinek: - Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken Wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo heeft haar slag in het water weer te pakken. Vorig jaar noemde ze de Olympische Spelen ‘mislukt’, maar ze heeft zich snel herpakt. Deze zomer sleepte ze verschillende medailles in de wacht, waaronder goud op de 50 meter vlinderslag. Ze maakte daarnaast bekend door te gaan met zwemmen tot aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Vanavond vertelt ze bij Jinek over haar topprestaties in dit bewogen jaar. We beginnen om 22:20 uur. - Douwe Bob en Michiel Romeyn zijn samen te zien in ‘Douwe’s Living Room’ Met ‘Douwe’s Living Room’ gaat er voor zanger Douwe Bob een grote wens in vervulling. In dit muzikale TV-programma krijgt hij niet alleen zijn favoriete artiesten op bezoek, ook mag hij samenwerken met zijn grote idool Michiel Romeyn. In een ontspannen huiskamersetting voelt Douwe Bob zijn muzikale collega’s De Staat en Danny Vera op geheel eigen wijze aan de tand en natuurlijk wordt er ook flink wat gespeeld en gezongen. Michiel Romeyn zorgt met zijn personage studiomanager Theo Griffioen voor de nodige chaos en verwarring. ‘Douwe’s Living Room’ is eenmalig te zien als onderdeel van 3Lab maar natuurlijk hopen de mannen op een vervolg. Vanavond zijn ze samen bij ons te gast. - De politie waarschuwt voor een toename van cybercrime Of het nou gaat om gelekte Game of Thrones-afleveringen, of de gehackte havens van Rotterdam: cybercrime is aan de orde van de dag. Criminelen kunnen van een afstand bestanden versleutelen en losgeld eisen. De komende jaren zullen deze vormen van criminaliteit alleen maar toenemen, voorspelt de politie. Hoe moeten we ons ertegen wapenen en wat kan de politie doen? Vanavond bij Jinek: Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime bij de nationale politie. - Martin Vegter over de uitzetting van moeder Armina Armina Hambartsjumian, de moeder van de in Nederland opgegroeide kinderen Howick (12) en Lili (11) is vanochtend op het vliegtuig naar Armenië gezet. Ze vloog om 8 uur naar Parijs, waarvandaan ze zal doorvliegen naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Broer en zus dreigen ook te worden uitgezet naar Armenië, omdat hun kinderpardon is afgewezen. Waar Howick en Lili op dit moment verblijven, is niet bekend. We praten over de uitzetting met Martin Vegter (jurist kinderrechten & migratie bij Defence for Children), Eleonoor van den Dool (initiatiefnemer demonstratie) & Maryse van Uden (vriendin van Armina).

Vr 11 augustus 2017 | 14:00 Jinek: o.a. Edith Schippers over eiercrisis

11/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martijn van Dam over de eiercrisis De eiercrisis houdt inmiddels heel Europa in zijn greep. Sinds de verboden stof fipronil...

Vanavond onder andere in Jinek: - Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martijn van Dam over de eiercrisis De eiercrisis houdt inmiddels heel Europa in zijn greep. Sinds de verboden stof fipronil vorige maand opdook in Nederlandse eieren, zijn tientallen kippenbedrijven op slot gegooid en miljoenen eieren uit de handel gehaald. Hoe lang is de volksgezondheid in gevaar geweest? En heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adequaat gehandeld? Vanavond reageren verantwoordelijk demissionair minister van Volksgezondheid en demissionair staatssecretaris Martijn van Dam voor het eerst uitgebreid op het fipronil-schandaal. - De magie van het zwemmen volgens Pieter van den Hoogenband Vanavond in Jinek: drievoudig Olympisch Kampioen Pieter van den Hoogenband. Als toernooidirecteur organiseert hij dit weekend de Swimming World Cup in Eindhoven. Alle topzwemmers van de wereld zullen er zijn, van Ranomi Kromowidjojo tot de Zweedse Sarah Sjöström. Wat maakt zwemmen zo spannend om naar te kijken? En welke records worden er dit weekend verbroken? Dat bespreekt Eva vanavond met Pieter. - De wereld rond voor de beste achtbanen Phil en Pascal zijn allebei autistisch, maar hebben ook beide een grote voorliefde voor achtbanen. Ze hebben alle pretparken in Europa wel zo’n beetje gezien, dus nu gaan ze in Japan op zoek naar nieuw avontuur. Daar stuitten ze op nieuwe obstakels. Met stokjes eten, cafés waar Japanse meisjes verkleed rondlopen en Japanners die bijna geen Engels kunnen. Maar: er staan wel fantastische achtbanen. 3Lab maakte er een programma over: Phil en Pascal veroveren de wereld. Dinsdag 15 augustus om 20.15 wordt het uitgezonden op NPO 3, vanavond zitten ze aan tafel bij Jinek. - Gerard Spong en Tariq Kasem vinden dat Powned te ver is gegaan Een artikel van Powned over een verdronken Syrische jongen zorgt voor veel opschudding. Omroepdirecteur Dominique Weesie bood zijn excuses aan en distantieert zich van het artikel. Advocaat Gerard Spong vindt dat er een mogelijkheid is om de omroep te vervolgen. Tariq Kasem, die eerder werkzaam was voor de omroep neemt nu afstand van Powned. Hij was te zien als vluchteling die kennis maakt met Nederlandse gebruiken maar onthult nu als acteur ingehuurd te zijn. Gerard Spong en Tariq Kasem zijn vanavond te gast bij Jinek.

Do 10 augustus 2017 | 22:10 Jinek: o.a. Edith Schippers over eiercrisis

10/08 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martijn van Dam over de eiercrisis De eiercrisis houdt inmiddels heel Europa in zijn greep. Sinds de verboden stof fipronil...

Vanavond onder andere in Jinek: - Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martijn van Dam over de eiercrisis De eiercrisis houdt inmiddels heel Europa in zijn greep. Sinds de verboden stof fipronil vorige maand opdook in Nederlandse eieren, zijn tientallen kippenbedrijven op slot gegooid en miljoenen eieren uit de handel gehaald. Hoe lang is de volksgezondheid in gevaar geweest? En heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adequaat gehandeld? Vanavond reageren verantwoordelijk demissionair minister van Volksgezondheid en demissionair staatssecretaris Martijn van Dam voor het eerst uitgebreid op het fipronil-schandaal. - De magie van het zwemmen volgens Pieter van den Hoogenband Vanavond in Jinek: drievoudig Olympisch Kampioen Pieter van den Hoogenband. Als toernooidirecteur organiseert hij dit weekend de Swimming World Cup in Eindhoven. Alle topzwemmers van de wereld zullen er zijn, van Ranomi Kromowidjojo tot de Zweedse Sarah Sjöström. Wat maakt zwemmen zo spannend om naar te kijken? En welke records worden er dit weekend verbroken? Dat bespreekt Eva vanavond met Pieter. - De wereld rond voor de beste achtbanen Phil en Pascal zijn allebei autistisch, maar hebben ook beide een grote voorliefde voor achtbanen. Ze hebben alle pretparken in Europa wel zo’n beetje gezien, dus nu gaan ze in Japan op zoek naar nieuw avontuur. Daar stuitten ze op nieuwe obstakels. Met stokjes eten, cafés waar Japanse meisjes verkleed rondlopen en Japanners die bijna geen Engels kunnen. Maar: er staan wel fantastische achtbanen. 3Lab maakte er een programma over: Phil en Pascal veroveren de wereld. Dinsdag 15 augustus om 20.15 wordt het uitgezonden op NPO 3, vanavond zitten ze aan tafel bij Jinek. - Gerard Spong en Tariq Kasem vinden dat Powned te ver is gegaan Een artikel van Powned over een verdronken Syrische jongen zorgt voor veel opschudding. Omroepdirecteur Dominique Weesie bood zijn excuses aan en distantieert zich van het artikel. Advocaat Gerard Spong vindt dat er een mogelijkheid is om de omroep te vervolgen. Tariq Kasem, die eerder werkzaam was voor de omroep neemt nu afstand van Powned. Hij was te zien als vluchteling die kennis maakt met Nederlandse gebruiken maar onthult nu als acteur ingehuurd te zijn. Gerard Spong en Tariq Kasem zijn vanavond te gast bij Jinek.

Do 27 juli 2017 | 15:50 Jinek: o.a. Inge de Bruijn

27/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Inge de Bruijn duikt in het beeldarchief van het wereldkampioenschap zwemmen Het wereldkampioenschap zwemmen is in volle gang in Boedapest. Een mooie aanleiding om met...

Vanavond onder andere in Jinek: - Inge de Bruijn duikt in het beeldarchief van het wereldkampioenschap zwemmen Het wereldkampioenschap zwemmen is in volle gang in Boedapest. Een mooie aanleiding om met Inge de Bruijn, die zelf zes keer wereldkampioen werd, een duik te nemen in het beeldarchief. Welke zwemmers inspireerden haar, welke gouden momenten beleefde ze zelf en bij wie kreeg ze een warm Olympisch gevoel? - Martine van Os vertelt over het zevende seizoen van “We zijn er Bijna” Het Omroep Max programma ‘We zijn er Bijna’ is al jaren dé zomerhit van de publieke omroep. Aanstaande maandag start de zevende reeks van de kampeerserie die vorig jaar zelfs meer dan twee miljoen kijkers wist te vermaken. In het zevende seizoen reist de groep vijftigplussers af naar Ierland voor een rondreis van vijf weken. Naast de prachtige landschappen en de ontelbare Ierse pubs zijn er ook hevige regenbuien te trotseren. Bij ons te gast zijn presentatrice Martine van Os, toeristisch begeleiders Lei en Ans Buijssen en kampeerders Kees en Lidy Hei. - Misdaadjournalist Mick van Wely bespreekt de liquidatiegolf in Nederland Het aantal liquidaties in Nederland neemt schrikbarend toe. De afrekeningen in het criminele circuit zijn qua aantal sinds 2014 bijna verviervoudigd, met gisterenavond de moord op een 41-jarige man in Rotterdam. Is Nederland een narcosstaat geworden? En waarom lukt het de Nederlandse politie niet om hier een eind aan te maken? Misdaadjournalist Mick van Wely praat erover bij Jinek. - Cornel Gorsselink spoorde de man op die zijn dochter vieze berichtjes stuurde Wat doe je als je 12-jarige dochter op social media seksuele berichten krijgt van een man? Cornel Gorsselink besloot de man op te sporen en af te leveren bij het politiebureau. Tot zijn verbazing kwam de man snel weer vrij en kreeg zijn dochter opnieuw berichten. Vandaag deed Cornel, samen met zijn dochters, aangifte. Hij vertelt vanavond zijn verhaal.

Do 27 juli 2017 | 00:55 EenVandaag: o.a. toezicht faalde bij mastbreuk Harlingen

27/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Mastbreuk Harlingen: Toezicht faalde Falend toezicht en ondeskundig onderhoud. Dat zijn de harde conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Mastbreuk Harlingen: Toezicht faalde Falend toezicht en ondeskundig onderhoud. Dat zijn de harde conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport over het afbreken van de mast van het historische zeilschip ‘Amicitia’. Dat ongeval in de haven van Harlingen, augustus vorig jaar, kostte drie passagiers het leven. Keuringsinstanties verleenden en verlengden onterecht certificaten; deze golden voor zes jaar in plaats van de wettelijke maximale termijn van 2,5 jaar. Er werden ruim 300 goedkeuringen verleend die het mogelijk maken met historische schepen te blijven varen zonder aan alle moderne technische eisen te hoeven voldoen. Er werd echter niet gekeken of deze goedkeuringen gevaar opleverden. Dit fenomeen is vrijwel standaard en de gehele 'bruine vloot' is daarmee een blinde vlek in certificering en toezicht. - De zomer van... Christiaan Triebert EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral het afgelopen jaar in ‘De zomer van’. In de serie ‘De zomer van’ een portret van de 26-jarige Christiaan Triebert. Hij won dit jaar de Europese Persprijs voor Onderzoeksjournalistiek door nauwgezet de coup in Turkije via openbare bronnen op het internet na te pluizen. In een reconstructie van minuut tot minuut legde hij bloot hoe deze coup na een lange nacht mislukte. En, dat maakt het zo bijzonder, hij deed dat allemaal vanaf zijn studentenkamer in Kuala Lumpur. Zijn aanpak kreeg veel belangstelling: hij is inmiddels een veelgevraagd spreker bij grote journalistieke organisaties. In de ‘Zomer van’ legt hij uit hoe hij te werk gaat, waar zijn passie vandaan komt en waarin de gevestigde journalistiek tekort schiet. - Viskweker is te duurzaam “Een duurzamere vis zul je niet snel vinden.” zegt kweker Frank Foolen over de meervallen die hij kweekt. Maar tot zijn grote frustratie wil geen supermarkt in Nederland ze verkopen. Niet omdat er twijfels zijn over de duurzaamheid maar enkel en alleen omdat zijn vis geen duurzaam keurmerk heeft. In loodsen in het Brabantse Son staan dertig enorme aquariums waarin tienduizenden Claressen zwemmen. Een meerval-soort die meters lang kan worden. De kwekerij is een familiebedrijf maar Frank, zijn vader en twee broers zien de toekomst somber in als er niet snel wat verandert. - Wordt heel Nederland Amsterdam? Toeristen die op Schiphol aankomen en meteen doorgaan naar de Amsterdam Islands (Waddeneilanden) of de Gardens of Amsterdam (Veluwe). Nu klinkt dat nog als een grap, maar misschien wordt het in de toekomst wel werkelijkheid. Want nu is vooral Amsterdam heel populair bij toeristen en barst de hoofdstad langzaam uit zijn voegen. En de verwachting is dat het aantal toeristen de komende jaren alleen maar toeneemt. Een oplossing voor dit probleem is het spreiden van de internationale gasten door heel Nederland. - Nieuwstrend: #CheapFlights Een reisje naar Parijs, Londen of Milaan, voor het geld hoeven we het in elk geval niet meer te laten. Prijsvechter Ryanair heeft gisteren een prijzenoorlog ontketend. Voor minder dan 15 euro vlieg je al naar een Europese bestemming. De belangrijkste oorzaken van deze lage prijzen zijn de belastingvoordelen en de subsidies op vliegen. Hierdoor wordt vliegen dus steeds goedkoper en binnen 5 tot 10 jaar zelfs gratis voorspelt Ryanair topman Michael O'Leary. Dit kan omdat hij vindt dat luchthavens de opbrengsten van de winkels in de vertrekhallen moeten delen met de vliegmaatschappijen die de meeste klanten lokken.

Wo 26 juli 2017 | 22:20 Jinek: o.a. Inge de Bruijn

26/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Inge de Bruijn duikt in het beeldarchief van het wereldkampioenschap zwemmen Het wereldkampioenschap zwemmen is in volle gang in Boedapest. Een mooie aanleiding om met...

Vanavond onder andere in Jinek: - Inge de Bruijn duikt in het beeldarchief van het wereldkampioenschap zwemmen Het wereldkampioenschap zwemmen is in volle gang in Boedapest. Een mooie aanleiding om met Inge de Bruijn, die zelf zes keer wereldkampioen werd, een duik te nemen in het beeldarchief. Welke zwemmers inspireerden haar, welke gouden momenten beleefde ze zelf en bij wie kreeg ze een warm Olympisch gevoel? - Martine van Os vertelt over het zevende seizoen van “We zijn er Bijna” Het Omroep Max programma ‘We zijn er Bijna’ is al jaren dé zomerhit van de publieke omroep. Aanstaande maandag start de zevende reeks van de kampeerserie die vorig jaar zelfs meer dan twee miljoen kijkers wist te vermaken. In het zevende seizoen reist de groep vijftigplussers af naar Ierland voor een rondreis van vijf weken. Naast de prachtige landschappen en de ontelbare Ierse pubs zijn er ook hevige regenbuien te trotseren. Bij ons te gast zijn presentatrice Martine van Os, toeristisch begeleiders Lei en Ans Buijssen en kampeerders Kees en Lidy Hei. - Misdaadjournalist Mick van Wely bespreekt de liquidatiegolf in Nederland Het aantal liquidaties in Nederland neemt schrikbarend toe. De afrekeningen in het criminele circuit zijn qua aantal sinds 2014 bijna verviervoudigd, met gisterenavond de moord op een 41-jarige man in Rotterdam. Is Nederland een narcosstaat geworden? En waarom lukt het de Nederlandse politie niet om hier een eind aan te maken? Misdaadjournalist Mick van Wely praat erover bij Jinek. - Cornel Gorsselink spoorde de man op die zijn dochter vieze berichtjes stuurde Wat doe je als je 12-jarige dochter op social media seksuele berichten krijgt van een man? Cornel Gorsselink besloot de man op te sporen en af te leveren bij het politiebureau. Tot zijn verbazing kwam de man snel weer vrij en kreeg zijn dochter opnieuw berichten. Vandaag deed Cornel, samen met zijn dochters, aangifte. Hij vertelt vanavond zijn verhaal.

Wo 26 juli 2017 | 18:15 EenVandaag: o.a. toezicht faalde bij mastbreuk Harlingen

26/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Mastbreuk Harlingen: Toezicht faalde Falend toezicht en ondeskundig onderhoud. Dat zijn de harde conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Mastbreuk Harlingen: Toezicht faalde Falend toezicht en ondeskundig onderhoud. Dat zijn de harde conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport over het afbreken van de mast van het historische zeilschip ‘Amicitia’. Dat ongeval in de haven van Harlingen, augustus vorig jaar, kostte drie passagiers het leven. Keuringsinstanties verleenden en verlengden onterecht certificaten; deze golden voor zes jaar in plaats van de wettelijke maximale termijn van 2,5 jaar. Er werden ruim 300 goedkeuringen verleend die het mogelijk maken met historische schepen te blijven varen zonder aan alle moderne technische eisen te hoeven voldoen. Er werd echter niet gekeken of deze goedkeuringen gevaar opleverden. Dit fenomeen is vrijwel standaard en de gehele 'bruine vloot' is daarmee een blinde vlek in certificering en toezicht. - De zomer van... Christiaan Triebert EenVandaag gaat deze zomer weer op pad. In een chique wagen. Voor een picknick en een goed gesprek. Over muziek, literatuur, maar vooral het afgelopen jaar in ‘De zomer van’. In de serie ‘De zomer van’ een portret van de 26-jarige Christiaan Triebert. Hij won dit jaar de Europese Persprijs voor Onderzoeksjournalistiek door nauwgezet de coup in Turkije via openbare bronnen op het internet na te pluizen. In een reconstructie van minuut tot minuut legde hij bloot hoe deze coup na een lange nacht mislukte. En, dat maakt het zo bijzonder, hij deed dat allemaal vanaf zijn studentenkamer in Kuala Lumpur. Zijn aanpak kreeg veel belangstelling: hij is inmiddels een veelgevraagd spreker bij grote journalistieke organisaties. In de ‘Zomer van’ legt hij uit hoe hij te werk gaat, waar zijn passie vandaan komt en waarin de gevestigde journalistiek tekort schiet. - Viskweker is te duurzaam “Een duurzamere vis zul je niet snel vinden.” zegt kweker Frank Foolen over de meervallen die hij kweekt. Maar tot zijn grote frustratie wil geen supermarkt in Nederland ze verkopen. Niet omdat er twijfels zijn over de duurzaamheid maar enkel en alleen omdat zijn vis geen duurzaam keurmerk heeft. In loodsen in het Brabantse Son staan dertig enorme aquariums waarin tienduizenden Claressen zwemmen. Een meerval-soort die meters lang kan worden. De kwekerij is een familiebedrijf maar Frank, zijn vader en twee broers zien de toekomst somber in als er niet snel wat verandert. - Wordt heel Nederland Amsterdam? Toeristen die op Schiphol aankomen en meteen doorgaan naar de Amsterdam Islands (Waddeneilanden) of de Gardens of Amsterdam (Veluwe). Nu klinkt dat nog als een grap, maar misschien wordt het in de toekomst wel werkelijkheid. Want nu is vooral Amsterdam heel populair bij toeristen en barst de hoofdstad langzaam uit zijn voegen. En de verwachting is dat het aantal toeristen de komende jaren alleen maar toeneemt. Een oplossing voor dit probleem is het spreiden van de internationale gasten door heel Nederland. - Nieuwstrend: #CheapFlights Een reisje naar Parijs, Londen of Milaan, voor het geld hoeven we het in elk geval niet meer te laten. Prijsvechter Ryanair heeft gisteren een prijzenoorlog ontketend. Voor minder dan 15 euro vlieg je al naar een Europese bestemming. De belangrijkste oorzaken van deze lage prijzen zijn de belastingvoordelen en de subsidies op vliegen. Hierdoor wordt vliegen dus steeds goedkoper en binnen 5 tot 10 jaar zelfs gratis voorspelt Ryanair topman Michael O'Leary. Dit kan omdat hij vindt dat luchthavens de opbrengsten van de winkels in de vertrekhallen moeten delen met de vliegmaatschappijen die de meeste klanten lokken.

Zo 23 juli 2017 | 17:15 Live: WK Zwemmen

23/07 - Sportprogramma, Vandaag start het WK Zwemmen 2017 in de Danube Arena in Boedapest, Hongarije. Het WK duurt tot en met 30 juli. In Londen 2012 was er goud, in Rio 2016 de teleurstelling. Maar Ranomi Kromowidjojo bleef...

Vandaag start het WK Zwemmen 2017 in de Danube Arena in Boedapest, Hongarije. Het WK duurt tot en met 30 juli. In Londen 2012 was er goud, in Rio 2016 de teleurstelling. Maar Ranomi Kromowidjojo bleef daar niet in hangen en ging gewoon keihard door met trainen en zwemmen. Vandaag start het WK voor de langebaanzwemmers. Hopelijk een mooie opmaat naar Tokio 2020. Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Za 27 mei 2017 | 01:20 EenVandaag: o.a. misstanden in Thomashuis Tiel

27/05 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Misstanden in Thomashuis Tiel, slechte zorg In het Thomashuis Tiel was jarenlang sprake van slechte zorg en oneigenlijk gebruik van pgb gelden. Dat blijkt uit...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Misstanden in Thomashuis Tiel, slechte zorg In het Thomashuis Tiel was jarenlang sprake van slechte zorg en oneigenlijk gebruik van pgb-gelden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Familieleden van bewoners doen hun verhaal vrijdagavond in de uitzending. Ook kreeg EenVandaag inzage in financiële stukken van het huis. Thomashuizen zijn kleinschalige woonvormen voor meervoudig gehandicapten. In de huizen wonen groepen van 8 of 9 bewoners onder toezicht van een ondernemersechtpaar. Zo ook in Tiel, waar families zich nu beklagen over de zorg en begeleiding die de bewoners kregen. Uit de financiële stukken van het Thomashuis Tiel blijkt dat de zorgondernemers die het huis runnen aan het einde van het jaar een derde van de pgb-gelden overhouden als ondernemerswinst. Hoogleraar openbare financiën Harrie Verbon zag de stukken in voor EenVandaag. - Onderzoek: 42 procent wil voldoen aan NAVO-norm Nederland moet het defensie budget verhogen tot de NAVO norm van 2 procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product). Dat vinden vier van de tien (42%) deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag over de NAVO-top. Onder de achterban van de VVD (54%), PVV (50%), CDA (57%), SGP (75%) en Forum voor Democratie (67%) is de meeste steun voor het voldoen aan de NAVO-norm. Ex-minister Hans Hillen (CDA): politiek moet nu tot actie overgaan. Donald Trump drong gisteren op de NAVO-top in Brussel aan op een verhoging van de Europese defensie budgetten. Niet alle Europese landen voldoen aan de NAVO-norm van van 2%. Momenteel geeft Nederland zo’n 1,1 procent van het BBP aan defensie. In Amerika is dat meer dan 3,5 procent. - 'Miljoenenschade' verwacht na dramatische fruitoogst Fruittelers in het zuiden van Nederland verwachten een dramatische oogst dit jaar. De opbrengst zal op sommige plekken de helft tot wel driekwart lager uitkomen dan normaal. De Nederlandse Fruittelers Organisatie spreekt van een miljoenenschade. Oorzaak van de tegenvallende oogst is het koude weer en de strenge nachtvorst in april. Telers konden zich daar niet allemaal even goed tegen wapenen. Zo konden appeltelers in Zeeland hun bomen niet beregenen omdat ze niet over zoet waren beschikken. Ook in Brabant en Limburg lijden telers veel schade. EenVandaag bezoekt de boomgaard van fruitteler Herman van Kesteren in Elst en spreekt met voorzitter Olav Kavelaars van de Kring Brabant-Zeeland van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). - Maakt de zalm na zestig jaar een grote comeback? Na tientallen jaren van afwezigheid maakt-ie weer een comeback in ons land: de zalm. Er zwemmen al weer wat exemplaren in de Maas en de Rijn, maar zich voortplanten doet-ie toch vooral ver stroomopwaarts, in Duitsland, België en Frankrijk. Maar Nederlandse vissers en natuurorganisaties zijn nu bezig om de Atlantische zalm, net als vroeger, in Zuid-Limburg zijn geboortegrond terug te geven. In EenVandaag volgend we vissers en vrijwilligers van de Visstandbeheerscommisie Geul, die 24.000 jonge zalmpjes uitzetten in De Geul. - Nieuwstrend: Ophef om postercampagne #zelfgekozen Op de posters staan twee mensen te zoenen. Op een van de posters uit de serie gaat het om een moslima met een joodse jongeman. Rotterdamse kijkers hebben de posters misschien al wel zien hangen. Ze maken deel uit van een campagne die moet laten zien dat niemand zich moet laten remmen in liefdes- of partnerkeuzes. Wethouder Ronald Schnijder van Leefbaar Rotterdam hing ze vandeweek zelf op voor de camera’s van RTV Rijnmond. En hij legt uit waarom hij dat doet.

Vr 26 mei 2017 | 18:15 EenVandaag: o.a. misstanden in Thomashuis Tiel

26/05 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Misstanden in Thomashuis Tiel, slechte zorg In het Thomashuis Tiel was jarenlang sprake van slechte zorg en oneigenlijk gebruik van pgb gelden. Dat blijkt uit...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Misstanden in Thomashuis Tiel, slechte zorg In het Thomashuis Tiel was jarenlang sprake van slechte zorg en oneigenlijk gebruik van pgb-gelden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Familieleden van bewoners doen hun verhaal vrijdagavond in de uitzending. Ook kreeg EenVandaag inzage in financiële stukken van het huis. Thomashuizen zijn kleinschalige woonvormen voor meervoudig gehandicapten. In de huizen wonen groepen van 8 of 9 bewoners onder toezicht van een ondernemersechtpaar. Zo ook in Tiel, waar families zich nu beklagen over de zorg en begeleiding die de bewoners kregen. Uit de financiële stukken van het Thomashuis Tiel blijkt dat de zorgondernemers die het huis runnen aan het einde van het jaar een derde van de pgb-gelden overhouden als ondernemerswinst. Hoogleraar openbare financiën Harrie Verbon zag de stukken in voor EenVandaag. - Onderzoek: 42 procent wil voldoen aan NAVO-norm Nederland moet het defensie budget verhogen tot de NAVO norm van 2 procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product). Dat vinden vier van de tien (42%) deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag over de NAVO-top. Onder de achterban van de VVD (54%), PVV (50%), CDA (57%), SGP (75%) en Forum voor Democratie (67%) is de meeste steun voor het voldoen aan de NAVO-norm. Ex-minister Hans Hillen (CDA): politiek moet nu tot actie overgaan. Donald Trump drong gisteren op de NAVO-top in Brussel aan op een verhoging van de Europese defensie budgetten. Niet alle Europese landen voldoen aan de NAVO-norm van van 2%. Momenteel geeft Nederland zo’n 1,1 procent van het BBP aan defensie. In Amerika is dat meer dan 3,5 procent. - 'Miljoenenschade' verwacht na dramatische fruitoogst Fruittelers in het zuiden van Nederland verwachten een dramatische oogst dit jaar. De opbrengst zal op sommige plekken de helft tot wel driekwart lager uitkomen dan normaal. De Nederlandse Fruittelers Organisatie spreekt van een miljoenenschade. Oorzaak van de tegenvallende oogst is het koude weer en de strenge nachtvorst in april. Telers konden zich daar niet allemaal even goed tegen wapenen. Zo konden appeltelers in Zeeland hun bomen niet beregenen omdat ze niet over zoet waren beschikken. Ook in Brabant en Limburg lijden telers veel schade. EenVandaag bezoekt de boomgaard van fruitteler Herman van Kesteren in Elst en spreekt met voorzitter Olav Kavelaars van de Kring Brabant-Zeeland van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). - Maakt de zalm na zestig jaar een grote comeback? Na tientallen jaren van afwezigheid maakt-ie weer een comeback in ons land: de zalm. Er zwemmen al weer wat exemplaren in de Maas en de Rijn, maar zich voortplanten doet-ie toch vooral ver stroomopwaarts, in Duitsland, België en Frankrijk. Maar Nederlandse vissers en natuurorganisaties zijn nu bezig om de Atlantische zalm, net als vroeger, in Zuid-Limburg zijn geboortegrond terug te geven. In EenVandaag volgend we vissers en vrijwilligers van de Visstandbeheerscommisie Geul, die 24.000 jonge zalmpjes uitzetten in De Geul. - Nieuwstrend: Ophef om postercampagne #zelfgekozen Op de posters staan twee mensen te zoenen. Op een van de posters uit de serie gaat het om een moslima met een joodse jongeman. Rotterdamse kijkers hebben de posters misschien al wel zien hangen. Ze maken deel uit van een campagne die moet laten zien dat niemand zich moet laten remmen in liefdes- of partnerkeuzes. Wethouder Ronald Schnijder van Leefbaar Rotterdam hing ze vandeweek zelf op voor de camera’s van RTV Rijnmond. En hij legt uit waarom hij dat doet.

Wo 24 mei 2017 | 13:44 RTLLN: o.a. Edgar Davids

24/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League finale tegen Manchester United. Het kan de...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League-finale tegen Manchester United. Het kan de eerste Europese prijs worden sinds 1995. Oud-voetballer Edgar Davids won destijds de Champions League en neemt ons mee terug naar 1995. Welke spanning komt er bij kijken als je onder toeziend oog van de halve wereld moet presteren? David Endt was als teammanager betrokken bij de grote successen van Ajax en weet als geen ander hoe je het hoofd van spelers koel kunt houden. - Yolanthe Sneijder-Cabau Yolanthe is samen met Wesley de trotse eigenaar van de nieuwste hotspot op Ibiza. Op 15 juni openen ze de deuren van hun eigen loungeclub ‘XaXa’. Yolanthe werd geboren op het Spaanse eiland en neemt ons vanavond mee naar haar geboortegrond waar ze als vijfjarige halsoverkop vertrok. - Maarten van der Weijden Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is as we speak bezig met een poging tot het verbreken van het wereldrecord 24 uur zwemmen. Direct na de finish snelt Maarten zich naar de studio om samen met Humberto terug te blikken op zijn bijzondere poging. - Peter R. de Vries Vandaag groot nieuws in de zaak Nicky Verstappen. Er komt een groot dna-verwantschapsonderzoek in een ultieme poging om de dader te vinden die de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen op zijn geweten heeft. Peter R. de Vries staat de familie bij en komt vanavond het onderzoek nader toelichten. - John Mulder De aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester kostte 22 mensen het leven. Mojo-directeur John Mulder organiseerde vorige week nog het concert van Grande in Amsterdam en vertelt vanavond over de veiligheid van Nederlandse concerten.

Wo 24 mei 2017 | 00:56 RTLLN: o.a. Edgar Davids

24/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League finale tegen Manchester United. Het kan de...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League-finale tegen Manchester United. Het kan de eerste Europese prijs worden sinds 1995. Oud-voetballer Edgar Davids won destijds de Champions League en neemt ons mee terug naar 1995. Welke spanning komt er bij kijken als je onder toeziend oog van de halve wereld moet presteren? David Endt was als teammanager betrokken bij de grote successen van Ajax en weet als geen ander hoe je het hoofd van spelers koel kunt houden. - Yolanthe Sneijder-Cabau Yolanthe is samen met Wesley de trotse eigenaar van de nieuwste hotspot op Ibiza. Op 15 juni openen ze de deuren van hun eigen loungeclub ‘XaXa’. Yolanthe werd geboren op het Spaanse eiland en neemt ons vanavond mee naar haar geboortegrond waar ze als vijfjarige halsoverkop vertrok. - Maarten van der Weijden Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is as we speak bezig met een poging tot het verbreken van het wereldrecord 24 uur zwemmen. Direct na de finish snelt Maarten zich naar de studio om samen met Humberto terug te blikken op zijn bijzondere poging. - Peter R. de Vries Vandaag groot nieuws in de zaak Nicky Verstappen. Er komt een groot dna-verwantschapsonderzoek in een ultieme poging om de dader te vinden die de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen op zijn geweten heeft. Peter R. de Vries staat de familie bij en komt vanavond het onderzoek nader toelichten. - John Mulder De aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester kostte 22 mensen het leven. Mojo-directeur John Mulder organiseerde vorige week nog het concert van Grande in Amsterdam en vertelt vanavond over de veiligheid van Nederlandse concerten.

Di 23 mei 2017 | 22:29 RTLLN: o.a. Edgar Davids

23/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League finale tegen Manchester United. Het kan de...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Edgar Davids en David Endt Ajax maakt zich op voor een historische avond. Ze spelen morgenavond de Europa League-finale tegen Manchester United. Het kan de eerste Europese prijs worden sinds 1995. Oud-voetballer Edgar Davids won destijds de Champions League en neemt ons mee terug naar 1995. Welke spanning komt er bij kijken als je onder toeziend oog van de halve wereld moet presteren? David Endt was als teammanager betrokken bij de grote successen van Ajax en weet als geen ander hoe je het hoofd van spelers koel kunt houden. - Yolanthe Sneijder-Cabau Yolanthe is samen met Wesley de trotse eigenaar van de nieuwste hotspot op Ibiza. Op 15 juni openen ze de deuren van hun eigen loungeclub ‘XaXa’. Yolanthe werd geboren op het Spaanse eiland en neemt ons vanavond mee naar haar geboortegrond waar ze als vijfjarige halsoverkop vertrok. - Maarten van der Weijden Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is as we speak bezig met een poging tot het verbreken van het wereldrecord 24 uur zwemmen. Direct na de finish snelt Maarten zich naar de studio om samen met Humberto terug te blikken op zijn bijzondere poging. - Peter R. de Vries Vandaag groot nieuws in de zaak Nicky Verstappen. Er komt een groot dna-verwantschapsonderzoek in een ultieme poging om de dader te vinden die de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen op zijn geweten heeft. Peter R. de Vries staat de familie bij en komt vanavond het onderzoek nader toelichten. - John Mulder De aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester kostte 22 mensen het leven. Mojo-directeur John Mulder organiseerde vorige week nog het concert van Grande in Amsterdam en vertelt vanavond over de veiligheid van Nederlandse concerten.

Vr 19 mei 2017 | 20:30 Natuurdocu: Myths of the Congo

19/05 - Natuurdocumentaire, Vanavond is het tweeluik Myths of the Congo van de Duitse natuurfilmer Thomas Behrend te zien op RTL 8. Deze natuurfilm gaat over de natuur rondom de Congo rivier in Afrika. Rondom de Congo rivier in...

Vanavond is het tweeluik Myths of the Congo van de Duitse natuurfilmer Thomas Behrend te zien op RTL 8. Deze natuurfilm gaat over de natuur rondom de Congo-rivier in Afrika. Rondom de Congo-rivier in Afrika ligt een prachtig natuurgebied. Aan de bron in Zambia is de Congo nog een klein stroompje, maar richting het westen wordt de Congo steeds indrukwekkender. De Congo-rivier is de leefomgeving van de vreemdste dieren op aarde. Om te overleven hebben sommige dieren bizarre evoluties doorgemaakt, waardoor unieke schepsels zijn ontstaan. Zo zwemmen er vissen met longen en vleugels en zelfs vissen die aan wal gaan om te jagen. De documentaire gaat ook het tweede grootste regenwoud ter wereld in, om daar de imposante bosolifanten in beeld te brengen. Myths of the Congo is een tweedelige natuurdocumentaire van de Duitser Thomas Behrend. Als kind raakte hij gefascineerd door de geheimen van de waterwereld dankzij de ontdekkingsreiziger en onderzoeker Jacques-Yves Cousteau, die de zee bestudeerde en alle daarin voorkomende levensvormen. Niet zo heel gek dus dat Behrend met name bekend is vanwege zijn prachtige onderwateropnames. Voor Myths of the Congo legt de Duitser op imposante wijze het habitat rondom de tweede langste en de diepste rivier op aarde vast, oftewel de Congo-rivier. Hiermee krijgen we inzicht in één van de meest mysterieuze en gevaarlijke gebieden op aarde. De eerste aflevering ‘River of extremes’ start bij de bron van de Congo-rivier in het noorden van Zambia. Daar begint de rivier als een miezerig stroompje, maar op zijn reis richting het westen groeit de rivier alsmaar. Des te machtiger de rivier wordt des te indrukwekkender de dieren lijken te worden. Zo maken we kennis met de schoenbekooievaar, een trage vogel die zijn meeste tijd doorbrengt met onbeweeglijk stilstaan op de oevers van een zandbank en die tussendoor loert naar vissen. Ook zien we een meterslange Afrikaanse rotspython die in bomen jaagt op zijn prooi en grote neushoorns die in het water strijden om de macht en het respect van hun groep. Om te overleven hebben sommige dieren zich aan extreme omstandigheden aangepast en deze evolutie heeft geleidt tot unieke wezens, zoals vissen met longen en vleugels. Het laatste dier dat we zien in deze aflevering is de bosolifant, die werkelijk prachtig gefilmd is bij het mysterieuze Dzanga Bai. In de tweede aflevering ‘In the realm of the great apes’, te zien vanaf 21.30 uur op RTL 8, zien we nog meer vreemde dieren die hun toevluchtsoord hebben gezocht bij de Congo-rivier. Zo zien we de bultkopcichlide, een vis van zo’n 12 centimeter met een enorme bult op zijn kop. Deze vis komt voor in het snelstromende gedeelte van de Congo-rivier. Ook komt de olifantsvis voorbij, een vis die zijn naam te danken heeft aan zijn lange slurfachtige neus. Tegenover andere vissen is deze vis vreedzaam, maar van soortgenoten moet hij niets hebben. Daarnaast zien we dat ook drie van de vier grote mensaapsoorten (de laaglandgorilla, de chimpansee en de bonobo) diep in de dichte jungle leven. Elk soort heeft overduidelijk zijn eigen gewoontes en regels om te kunnen overleven in dit natuurgebied.

Wo 17 mei 2017 | 21:30 Live: Marathon tegen Kanker

17/05 - Benefietshow, Na een succesvolle eerste editie komen tientallen BN’ers dit jaar opnieuw in actie voor Marathon tegen Kanker, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Zo duikt...

Na een succesvolle eerste editie komen tientallen BN’ers dit jaar opnieuw in actie voor Marathon tegen Kanker, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Zo duikt modeontwerper Olcay Gulsen in het diepe en traint ze voor een triatlon. Zal ze haar watervrees overwinnen? Daarnaast wandelt paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel van Amsterdam naar Alkmaar, komen Nick & Simon, Glennis Grace en songfestivaldeelnemers OG3NE optreden en staat NPO Radio 2 wederom één dag geheel in het teken van KWF Kankerbestrijding. Marathon tegen Kanker wordt live uitgezonden vanaf het Waagplein in Alkmaar. De presentatie is voor het tweede jaar op rij in handen van Caroline Tensen. In Marathon tegen Kanker beleven verschillende marathonacties van bekend en onbekend Nederland hun finale. Zo is Olcay Gulsen, modeontwerper en eigenaar van Supertrash en St. Studio, ondanks haar watervrees al maanden aan het trainen voor een triatlon, bestaande uit 40 kilometer wielrennen, 10 kilometer hardlopen en 1,5 kilometer zwemmen. Voor mentale en fysieke steun wordt ze bijgestaan door onder anderen Simon Keizer, Leontien van Moorsel, Rik Brandsteder, Churandy Martina en Maarten van der Weijden. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel wandelt tijdens haar marathon met vele supporters van Amsterdam naar Alkmaar. Zelf werd ze afgelopen maart voor de achtste keer schoon verklaard van kanker.

Zo 15 januari 2017 | 20:20 Planet Earth: Jungles

15/01 - Natuurdocumentaire, Jungles spreken tot de verbeelding omdat er een enorm brede waaier aan exotisch leven te bespeuren valt voor wie het weet te vinden. Dank zij nieuwe camera drones werden nooit eerder geziene flora en...

Jungles spreken tot de verbeelding omdat er een enorm brede waaier aan exotisch leven te bespeuren valt voor wie het weet te vinden. Dank zij nieuwe camera-drones werden nooit eerder geziene flora en fauna in beeld gebracht, waaronder schimmels die licht geven in het donker, jaguars die op kaaimannen jagen, dolfijnen die door de ondergelopen delen van de jungle zwemmen, en kikkers die zich tegen wespen moeten verdedigen. In het Braziliaanse oerwoud zien we hoe jaguars op kaaimannen jagen en zeldzame zoetwaterdolfijnen tussen de toppen van de bomen zwemmen. In Costa Rica nemen fragiele glaskikkers het op tegen reuzenwespen. In de bossen van Madagaskar volgen we het spoor van acrobatische Indri’s, een soort halfapen die alleen daar nog voorkomt. En in het holst van de nacht gaan we in de jungle op zoek naar bizarre zwammen en lichtgevende schepsels die nooit eerder werden gefilmd. Verder onder meer ook adembenemende beelden van kolibries in Ecuador en paradijsvogels in Papoea.

Do 27 oktober 2016 | 21:00 Slot: Americanos

27/10/16 - Reisdocumentaire, Wie het lukt de zwaar bewaakte grens van Amerika over te steken, verdient eigenlijk een bos bloemen en een leven vol geluk. Voelen de latino's die het gehaald hebben zich een winnaar? Is hun...

Wie het lukt de zwaar bewaakte grens van Amerika over te steken, verdient eigenlijk een bos bloemen en een leven vol geluk. Voelen de latino's die het gehaald hebben zich een winnaar? Is hun 'Amerikaanse Droom' nu uitgekomen? De laatste aflevering van Americanos speelt zich helemaal af op Amerikaanse bodem. En we beginnen bij Osman. Hij liet zijn vrouw en kinderen achter en maakte op afgetrapte Allstars een vijfduizend kilometer lange reis van Honduras naar de Verenigde Staten. Bijna helemaal te voet, met een heel klein stukje zwemmen. Hij ging er op het laatst nog bijna aan onderdoor, maar het is gelukt. Osman wist alle gevaren te ontwijken en heeft nu een baan bij een verfwinkel in het zuidelijkste puntje van Texas, vlakbij de plek waar hij de grensrivier overstak. Illegaal natuurlijk. Maar daar kraait gek genoeg geen haan naar, in de gedoogzone waarin de winkel ligt. Het lijkt daar net of je in Latijns-Amerika bent. Je ziet er louter Latino’s en iedereen spreekt Spaans. Op de plaatselijke markt kun je van alles kopen. Valse papieren bijvoorbeeld. Een werkvergunning, een verzekeringsbewijs of een rijbewijs, het is binnen een paar uur geregeld en helemaal niet duur. Stef, of misschien moeten we hem vanaf nu Pedro Lopez noemen, neemt de proef op de som en wordt zo een van de naar schatting 27 miljoen illegale latino’s in de VS. De echte illegale immigranten zijn natuurlijk blij dat ze het hebben gehaald, maar is hun droom nu uitgekomen? Erg gelukkig zijn ze niet. Ze missen hun land. Leven altijd met de angst opgepakt en uitgezet te worden. En ze werken zich een slag in de rondte voor een salaris waar Amerikanen hun bed niet voor uitkomen. Deze mensen zijn dan ook niet gekomen voor de lol, maar om geld naar huis te sturen, en dat doen ze zo veel mogelijk. Zou de Amerikaanse regering ze allemaal het land uit zetten, dan stort de economie aan beide kanten van de grens in elkaar. Naast al die illegalen zijn er net zo veel latino’s met een Amerikaans paspoort, onder meer omdat de regel is dat iedereen die op Amerikaans territorium wordt geboren meteen Amerikaans staatsburger is. Die 27 miljoen latino’s gaan niet meer weg, en ze mogen stemmen. Met z’n allen kunnen ze de doorslag geven in de komende presidentsverkiezingen. Zij zijn in grote meerderheid tegen het uitzetten van illegale immigranten, willen geen metershoge muur aan de Mexicaanse grens en zo hebben ze nog meer redenen om een hekel te hebben aan een van de kandidaten. Donald Trump-piñata’s zijn tegenwoordig populair op feestjes. Nu maar afwachten of de klappen bij de verkiezingen net zo hard aankomen.

Zo 14 augustus 2016 | 02:00 Rio Live: 100 meter met Dafne Schippers

14/08/16 - Olympische Spelen, Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet...

Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet maanden, naar uitkijken. De dag dat Dafne Schippers op het meest prestigieuze nummer van de atletiek, de 100 meter, jacht gaat maken op een gouden medaille. Zet je wekker, want komende nacht om 02.00 uur (halve finales) respectievelijk 03.37 uur (finale), kan een historisch moment worden in de Nederlandse sportgeschiedenis. Voor het zover is, valt er natuurlijk nog heel veel meer te zien en te genieten. Kan baanwielrenner Jeffrey Hoogland op de sprint in de buurt van de medailles komen? De achten doen bij het roeien een gooi naar olympisch goud. En kan Ranomi Kromowidjojo het zwemtoernooi voor Nederland redden met een plak op de 50 meter vrij. Ze is titelverdedigster.

Di 9 augustus 2016 | 00:00 Rio Live: o.a. handbalvrouwen in actie

09/08/16 - Olympische Spelen, Met deze nacht o.m. handbal (Argentinië Nederland, vrouwen; 00u50) en zwemmen (finales 100m schoolslag vrouwen, 100m rugslag vrouwen en 200m vrije slag mannen; 03u00). Op dag drie van de Olympische...

Met deze nacht o.m. handbal (Argentinië - Nederland, vrouwen; 00u50) en zwemmen (finales 100m schoolslag vrouwen, 100m rugslag vrouwen en 200m vrije slag mannen; 03u00). Op dag drie van de Olympische Spelen komt opnieuw een breed scala aan Nederlandse sporters in actie. De hockeysters, die gisteren met 5-0 Spanje de baas waren, vervolgen vandaag hun jacht op olympisch goud met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. En de volleybalsters mogen na hun stunt tegen China nu proberen het eveneens machtige Amerika te verrassen. Voor de handbalsters is het een dag om revanche te nemen. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk is het zaak vandaag te winnen van Argentinië. Ook in en op het water komen vele Nederlanders in actie. Naast de zwemmers maken ook de roeiers en zeilers hun opwachting. Verder komen onder meer de volleybalsters, handboogschutters, judoka's en tafeltennissers in actie.

Zo 7 augustus 2016 | 17:00 Rio Live: NL dames hockey en wielrennen

07/08/16 - Olympische Spelen, Live vanuit Rio deze middag en avond onder meer dameshockey Nederland Spanje vanaf 17u30 en het wielrennen met Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos in de...

Live vanuit Rio deze middag en avond onder meer dameshockey Nederland - Spanje vanaf 17u30 en het wielrennen met Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos in de wegwedstrijd. De finish wordt verwacht rond 21u30. Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Za 6 augustus 2016 | 01:00 Live: Openingsceremonie Rio 2016

06/08/16 - Olympische Spelen, Live verslag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Als vandaag in het Maracanã stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint, start ook bij de NOS...

Live verslag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Als vandaag in het Maracanã-stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint, start ook bij de NOS een mega-operatie. Het doel: zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen. De NOS maakt het motto 'altijd, overal' helemaal waar tijdens de Spelen. Er is een ongekend aantal uur live televisie en radio, maar ook veertien gelijktijdige livestreams op de speciale website (nos.nl/rio2016), in de app en op de Smart TV. En natuurlijk heeft Teletekst een groot aantal speciale pagina's met olympisch nieuws en uitslagen. Daarnaast is het nieuws over de Spelen – dit jaar voor het eerst – te volgen via Facebook en Instagram. Ook nieuw is dat de ‘Nederlandse’ teamsporten live of semi-live zijn te bekijken op het digitale themakanaal NPO Sport. Olympische expertise Met de oud-olympiërs Edith Bosch, Robin van Galen, Erben Wennemars, Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Ruben Houkes, Gregory Sedoc en Maarten van der Weijden heeft de NOS bovendien een grote hoeveelheid olympische expertise aangetrokken. Lange olympische dag De gemiddelde olympische dag begint in Nederland als die in Rio net een paar uur voorbij is: het tijdsverschil is vijf uur. Tussen 07.00 uur en 09.00 uur geeft Jeroen Stomphorst in NOS Studio Rio een overzicht van wat er de afgelopen nacht op sportgebied allemaal is gebeurd. Daarna, van 09.00 tot 10.00 uur, is de ‘match of the day’ te zien van het olympisch basketbaltoernooi, tevens de allerlaatste klus van Mart Smeets voor de NOS. Om 14.00 uur begint de eerste van drie edities NOS Rio Live. Vier uur lang live sport, gepresenteerd door Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst. Dan, om 18.00 uur, wordt werkend Nederland bijgepraat door Tom Egbers en sidekick Robin van Galen (bondscoach waterpoloheren) in NOS Studio Rio. In dit programma zal ook elke dag geschakeld worden met Gert van 't Hof, die live verslag doet vanuit Rio. NOS Studio Olympic Park Vervolgens neemt Dione de Graaff of Herman van der Zandt om 18.45 uur het stokje over met de tweede editie van NOS Rio Live, tot 23.00 uur. Om 23.00 uur is het op NPO 1 tijd voor de dagelijkse latenighttalkshow NOS Studio Olympic Park. Henry Schut heeft Studio France verruild voor een studio in een mooi hoekje van het olympische park in Rio, en ontvangt daar – met sidekick en judokampioen Edith Bosch – medaillewinnaars, verliezers, hun coaches én gasten van buiten de sportwereld. Wennemars en gebroeders Mulder In ‘Erben in Wonderland’ laat Erben Wennemars dagelijks zien waarover hij zich verbaast en verder is de rubriek ‘Mulder vs. Mulder’ terug: de bloedfanatieke schaatstweeling Michel en Ronald nemen het tegen elkaar op in olympische sporten als judo, roeien en zwemmen. Aan het eind van de Spelen wordt duidelijk wie van de twee de winnaar is. In de derde en laatste editie van NOS Rio Live neemt Herman van der Zandt of Dione de Graaff vanaf 23.45 uur de verstokte sportliefhebber mee de olympische nacht in. Tot maar liefst 05.00 uur. Vooral in de tweede week, bij de atletiekfinales, (maar soms ook in de middag) is oud-Europees kampioen op de 60 meter horden (indoor) en drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen Gregory Sedoc te gast als analist.

Zo 31 juli 2016 | 22:00 Sharkweek: Shallow Water Invasion

31/07/16 - Met een speciale haaienkooi die vaart met een propeller onderzoeken zeebiologen Mauricio Hoyos en Grant Johnson een nieuwe ontdekking in de wateren bij Guadeloupe waarbij witte haaien ’s nachts naar...

Met een speciale haaienkooi die vaart met een propeller onderzoeken zeebiologen Mauricio Hoyos en Grant Johnson een nieuwe ontdekking in de wateren bij Guadeloupe waarbij witte haaien ’s nachts naar de ondiepe wateren zwemmen. Dit laat zien dat het vrij normaal gedrag is dat haaien wel eens naar ondiep water gaan, wat het grote aantal ongelukkige ontmoetingen met mensen in kustgebieden verklaart.

Zo 24 juli 2016 | 22:30 Andere tijden sport: Zwemmen tegen de bierkaai

24/07/16 - Geschiedkundig magazine, De Nederlandse zwemster Enith Brigitha was in de jaren zeventig één van de beste zwemsters ter wereld. Ze verloor echter altijd van de Oost Duitsers, die, zo bleek later, structureel doping...

De Nederlandse zwemster Enith Brigitha was in de jaren zeventig één van de beste zwemsters ter wereld. Ze verloor echter altijd van de Oost-Duitsers, die, zo bleek later, structureel doping gebruikten. Andere Tijden Sport organiseerde een ontmoeting tussen Brigitha en Kornelia Ender uit de DDR. In geen van de finales die Enith Brigitha (1955) zwom op EK’s, WK’s en Olympische Spelen kwam ze verder dan brons of zilver. Altijd was er goud voor een zwemster uit Oost-Duitsland. Zo was in Montreal, op de Spelen van 1976, de 17-jarige Kornelia Ender ongenaakbaar: ze won vier keer goud en werd daarmee de Koningin van Montreal. Nooit spraken Brigitha en Ender met elkaar: voor DDR-sporters was contact met de Klassenfeind immers streng verboden. Maar nu – veertig jaar later – heeft Andere Tijden Sport een ontmoeting gearrangeerd tussen de twee tegenpolen. Enith Brigitha, het meisje uit Curaçao dat in Amsterdam onder moeilijke omstandigheden moest trainen maar toch de top haalde, hoorde in 1991 op de radio dat de Oost-Duitse sportsuccessen waren gebaseerd op een grootscheeps dopingproject, genaamd Staatsplan 14.25. Dat heeft ze nooit echt kunnen verkroppen: “Het was geen eerlijke strijd, goud winnen was voor mij volkomen onmogelijk.” Kornelia Ender ontkent in het programma met klem dat ze bewust doping heeft gebruikt. Na de Spelen van Montreal stopte ze abrupt met zwemmen. In de uitzending, waarin ook veel onbekende beelden uit de DDR-archieven, zegt ze dat ze dat juist deed uit vrees dat doping haar zou worden opgelegd. Het leverde haar de woede van de DDR-top op. Na verloop van tijd raakte ze uit de gratie en vlak voor de val van de Muur deed ze een mislukte poging de DDR te ontvluchten. Nu is ze fysiotherapeute in de buurt van Mainz. Ender geniet zichtbaar van de ontmoeting met Brigitha, met wie ze zegt altijd al een klik te hebben gevoeld: “Waarom mochten we destijds niet met elkaar praten? Wat wilden die mensen destijds daarmee bereiken?”

Do 14 juli 2016 | 21:00 Terug: Australia Dive Wars

14/07/16 - De jacht is weer geopend op de lucratieve zeeoren voor de kust van Australië. Deze onderwaterslakken zijn een delicatesse in veel landen en de vangst is daarom big business. Maar dan moet je wel de...

De jacht is weer geopend op de lucratieve zeeoren voor de kust van Australië. Deze onderwaterslakken zijn een delicatesse in veel landen en de vangst is daarom big business. Maar dan moet je wel de schrik van Australische wateren durven te trotseren: de witte haai. En of dat nog niet spannend genoeg is, blijken er bij de start van het nieuwe seizoen ook nog orka’s rond te zwemmen die het weer op de witte haai gemunt hebben. Dit maakt het werk extra gevaarlijk, omdat de haaien nu hun vaste voedselplekken verlaten en ineens overal kunnen opduiken. Hoe gaan de ervaren vissers om met deze onzekerheid? Laten ze zich erdoor afschrikken of gaan ze toch gewoon weer het water in – op zoek naar het ‘goud van de zee’?

Zo 19 juni 2016 | 19:59 Start herhalingen: Lelijke eendjes

19/06/16 - Reality-reeks, Vanaf vanavond wordt het programma Lelijke Eendjes opnieuw uitgezonden op RTL 5. Uit onderzoek blijkt dat knappe mensen succesvoller zijn dan lelijke. Ze verdienen meer, krijgen sneller een relatie en...

Vanaf vanavond wordt het programma Lelijke Eendjes opnieuw uitgezonden op RTL 5. Uit onderzoek blijkt dat knappe mensen succesvoller zijn dan lelijke. Ze verdienen meer, krijgen sneller een relatie en voelen zich gelukkiger. Maar hoe zit het met mensen die zich een lelijk eendje voelen? Mensen die door grote oren, een afwijkende neus, enorme wallen of ongelijke borsten al lang niet meer in de spiegel durven te kijken? In het programma Lelijke Eendjes, dat gepresenteerd wordt door Lieke van Lexmond, helpt een team van plastisch chirurgen mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. De deelnemers hebben een in het oog springend uiterlijk kenmerk dat een zorgeloze toekomst in de weg staat. Ze voelen zich verre van mooi, zijn onzeker of worden gepest. Een team van medisch specialisten van een gerenommeerde landelijke kliniek helpt deze mensen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots de wereld in kunnen stappen. In elke aflevering vertellen twee ‘lelijke eendjes’ hoe hun uiterlijk hun leven beïnvloedt en een positieve toekomst in de weg zit. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens: wat zeggen andere mensen over hun uiterlijk? Hoe belemmert het ze in het dagelijks leven? Durven ze bepaalde dingen niet en wat vinden familie en vrienden van hun uiterlijk? Zo is het verhaal van de 32-jarige Melissa te zien. Zij is niet blij met haar neus. Ze kan zich niet anders herinneren dan dat ze daarmee wordt gepest en mensen maken regelmatig knorgeluiden naar haar. Uitgaan doet ze dan ook liever niet omdat ze het gevoel heeft dat iedereen naar haar neus kijkt. Ook de 22-jarige Jeffrey is klaar met de opmerkingen over zijn hangende oogleden. Hij is vroeger veel gepest en is daardoor erg onzeker. Mensen vragen regelmatig of hij stoned is. En dat terwijl hij helemaal geen drugs gebruikt. Rachel (23) is niet blij met haar kleine borsten. Ze vindt dat ze het lichaam van een man heeft en draagt altijd twee bh’s om het te laten lijken alsof ze grotere borsten heeft. Haar vriend mag haar borsten niet aanraken en zwemmen met haar kinderen vindt ze vreselijk. Deze en een aantal andere kandidaten worden in Lelijke Eendjes geholpen met een nieuwe start.

Za 11 juni 2016 | 01:15 EénVandaag: o.a. 'Iceman' onder vuur

11/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Iceman' onder vuur Een wereldster als Oprah Winfrey zou zijn methode aanhangen. Na jaren van binnen en buitenlandse bewondering, stappen nu ook critici van...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - 'Iceman' onder vuur Een wereldster als Oprah Winfrey zou zijn methode aanhangen. Na jaren van binnen- en buitenlandse bewondering, stappen nu ook critici van ‘Iceman’ Wim Hof naar voren die stellen dat hij beter moet waarschuwen over eventuele risico's. Wim Hof verkreeg grote bekendheid doordat zijn lichaam in staat is extreme kou te weerstaan. Hardlopen in -30 graden, onder het ijs zwemmen of in een grote bak met ijs zitten is voor Hof geen moeite. Hij haalt er de internationale wereldpers mee. - Job Cohen over Ahmed Aboutaleb Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zou de aangewezen persoon moeten zijn die de PvdA uit het dal kan trekken. Onder zijn leiderschap zouden de sociaal-democraten in de Tweede Kamer zelfs kunnen doorstoten naar 27 zetels. Maar is een bestuurder ook een goede partijleider? Job Cohen maakte de sprong van hoofdstedelijk burgemeester naar PvdA-leider. De gevierde burgemeester kwam in Den Haag onder vuur te liggen. Door de pers, de politieke tegenstanders, maar ook binnen zijn partij werd hij “onder handen” genomen. Job Cohen blikt terug op de politieke woelingen. Op de vraag of Aboutaleb inderdaad een gooi moet doen naar de hoogste positie van de PvdA, daar laat Cohen zich niet over uit, maar geeft wel voorzichtig raad. - Nieuwstrend: #EK2016 Vanavond om 21.00 uur is de eerste wedstrijd van het EK voetbal. Maar gisteren was al de aftrap, en dat verliep niet geheel vlekkeloos. In Marseille verstoren Britse relsupporters de rust en roepen 'ISIS, where are you?' Maar de Britse relsupporters zijn niet de enige bron van zorgen voor de Franse organisatie. Zo is het waterpeil van de Seine nog maar net gedaald tot een redelijk niveau en stapelt het vuilnis zich in de straten van Parijs op door de stakingen. Ook zijn er zorgen over de veiligheid. Ondanks dat er geen officiële terreurdreiging is, worden supporters wel gewaarschuwd alert te zijn. Vandaag kijken we in de Nieuwstrend naar de vooravond van het EK. Hoe zit het met de voorbereiding van Frankrijk? En hoe bereid Nederland zich voor op het EK waar we niet aan deelnemen?

Vr 10 juni 2016 | 20:05 Terzake: o.a. jonge kinderen doen mee aan ramadan

10/06/16 - Nieuws en duiding, Vanavond onder andere in Terzake: "Jonge kinderen doen mee aan ramadan" Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) in Brussel is 'zeer ongerust'. Sinds de start van de ramadan willen sommige kinderen niet gaan...

Vanavond onder andere in Terzake: - "Jonge kinderen doen mee aan ramadan" Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) in Brussel is 'zeer ongerust'. Sinds de start van de ramadan willen sommige kinderen niet gaan zwemmen omdat ze schrik hebben om een slokje water binnen te krijgen. Ook willen ze niet deelnemen aan de muziekles omdat zingen 'haram' (zondig) is. Ook in Antwerpen zien leerkrachten kinderen naar school komen zonder brooddoos, omdat ze niet willen eten voor zonsondergang. Kathleen Cools ontvangt Raymonda Verdyck van GO! onderwijs, en Youssef Kobo (CD&V) in de studio. - "Twee vrouwen aan het hoofd van de VS?" Kiest Hillary Clinton voor een vrouw als vicepresident? Sinds de Democratische senator Elisabeth Warren haar steun uitsprak voor Clinton, lijkt dit een mogelijk scenario. Toen Warren gevraagd werd in een interview of ze de job zou aannemen, zei ze ja. De steun van Warren is van groot belang voor Clinton, want Warren komt uit het linkse en progressieve deel van de Democratische partij, het 'Sanders-kamp'. Maar is Amerika wel klaar voor twee vrouwen? Reporter Stein Falk - "Liever betalen dan vluchtelingen opvangen" Deze week maakte de Verenigde Naties bekend dat er sinds 2014 op de Middellandse Zee al meer dan 10 000 mensen zijn omgekomen. Veel vluchtelingen wagen er nog steeds hun kans. Maar dat is niet het probleem van de inwoners van Oberwil Lieli, een dorpje in hartje Zwitserland. De burgemeester daar betaalt liever een boete van meer dan 200 000 euro dan één vluchteling op te vangen. Terzake wou dat fenomeen zien, we stuurden reporter Thomas De Graeve.

Vr 10 juni 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. 'Iceman' onder vuur

10/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Iceman' onder vuur Een wereldster als Oprah Winfrey zou zijn methode aanhangen. Na jaren van binnen en buitenlandse bewondering, stappen nu ook critici van...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - 'Iceman' onder vuur Een wereldster als Oprah Winfrey zou zijn methode aanhangen. Na jaren van binnen- en buitenlandse bewondering, stappen nu ook critici van ‘Iceman’ Wim Hof naar voren die stellen dat hij beter moet waarschuwen over eventuele risico's. Wim Hof verkreeg grote bekendheid doordat zijn lichaam in staat is extreme kou te weerstaan. Hardlopen in -30 graden, onder het ijs zwemmen of in een grote bak met ijs zitten is voor Hof geen moeite. Hij haalt er de internationale wereldpers mee. - Job Cohen over Ahmed Aboutaleb Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zou de aangewezen persoon moeten zijn die de PvdA uit het dal kan trekken. Onder zijn leiderschap zouden de sociaal-democraten in de Tweede Kamer zelfs kunnen doorstoten naar 27 zetels. Maar is een bestuurder ook een goede partijleider? Job Cohen maakte de sprong van hoofdstedelijk burgemeester naar PvdA-leider. De gevierde burgemeester kwam in Den Haag onder vuur te liggen. Door de pers, de politieke tegenstanders, maar ook binnen zijn partij werd hij “onder handen” genomen. Job Cohen blikt terug op de politieke woelingen. Op de vraag of Aboutaleb inderdaad een gooi moet doen naar de hoogste positie van de PvdA, daar laat Cohen zich niet over uit, maar geeft wel voorzichtig raad. - Nieuwstrend: #EK2016 Vanavond om 21.00 uur is de eerste wedstrijd van het EK voetbal. Maar gisteren was al de aftrap, en dat verliep niet geheel vlekkeloos. In Marseille verstoren Britse relsupporters de rust en roepen 'ISIS, where are you?' Maar de Britse relsupporters zijn niet de enige bron van zorgen voor de Franse organisatie. Zo is het waterpeil van de Seine nog maar net gedaald tot een redelijk niveau en stapelt het vuilnis zich in de straten van Parijs op door de stakingen. Ook zijn er zorgen over de veiligheid. Ondanks dat er geen officiële terreurdreiging is, worden supporters wel gewaarschuwd alert te zijn. Vandaag kijken we in de Nieuwstrend naar de vooravond van het EK. Hoe zit het met de voorbereiding van Frankrijk? En hoe bereid Nederland zich voor op het EK waar we niet aan deelnemen?

Di 7 juni 2016 | 23:40 Docu: Deze zomer is van mij

07/06/16 - Documentaire, Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder...

Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen, ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben. Tijdens de strandvakantie probeert Joep voor het eerst van zijn leven een 'shotje' en daagt Ciska zichzelf uit om losser te worden. De jongeren zwemmen, zonnen en dansen. De ontspannen en intieme sfeer maakt nieuwe gevoelens los die ze openlijk met elkaar delen. Zo spreekt Anouska duidelijke taal wanneer ze erachter komt dat Joep een oogje op haar heeft. Maar hoe ga je eigenlijk om met al deze volwassen gevoelens wanneer je weet dat er duidelijke grenzen zijn aan wat je kan en mag? Deze zomer is van mij is een zomerse en soms confronterende film van Marinka de Jongh over jonge mensen met een groot verlangen naar zelfstandigheid.

Di 12 april 2016 | 13:49 RTLLN: o.a. Jessica Villerius

12/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ranomi Kromowidjojo Over 116 dagen hoopt Ranomi Kromowidjojo weer het goud te veroveren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De zwemster zet de laatste puntjes op de i voor de races van haar leven. Daarbij is behalve hard zwemmen vooral het keren van essentieel belang. Het ideale keerpunt kan het verschil maken tussen wins of verlies. Vanavond legt Ranomi dit element uit haar tak van sport in detail uit. - Sander Janson Na 15 jaar stopt Campinglife. Presentator Sander Janson was er vanaf het allereerste moment bij en heeft menig camping gezien in Europa. Voor hem kwam het afscheid abrupt en daarom wil hij de kijkers nog één keer op een bijzondere manier bedanken. - Remmert Heuff en Jannine van den Berg Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ingrid de Groot en Peter Groenendijk Dordrecht is in de ban van een groot gifschandaal. Er was al ophef onder oud-medewerkers van de teflonfabriek van DuPont, die gewerkt hebben met de giftige stof C8. Inmiddels is er ook onrust ontstaan onder een groep vrouwen die op hetzelfde terrein met lycra-garen werkten. Deze vrouwen kampen met onverklaarbare gezondheidsklachten en hebben allemaal te maken gehad met ernstige zwangerschapsproblemen. Hoeveel groter wordt dit schandaal nog? We bespreken het met AD-verslaggevers Ingrid de Groot en Peter Groenendijk en een aantal slachtoffers.

Di 12 april 2016 | 00:55 RTLLN: o.a. Jessica Villerius

12/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ranomi Kromowidjojo Over 116 dagen hoopt Ranomi Kromowidjojo weer het goud te veroveren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De zwemster zet de laatste puntjes op de i voor de races van haar leven. Daarbij is behalve hard zwemmen vooral het keren van essentieel belang. Het ideale keerpunt kan het verschil maken tussen wins of verlies. Vanavond legt Ranomi dit element uit haar tak van sport in detail uit. - Sander Janson Na 15 jaar stopt Campinglife. Presentator Sander Janson was er vanaf het allereerste moment bij en heeft menig camping gezien in Europa. Voor hem kwam het afscheid abrupt en daarom wil hij de kijkers nog één keer op een bijzondere manier bedanken. - Remmert Heuff en Jannine van den Berg Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ingrid de Groot en Peter Groenendijk Dordrecht is in de ban van een groot gifschandaal. Er was al ophef onder oud-medewerkers van de teflonfabriek van DuPont, die gewerkt hebben met de giftige stof C8. Inmiddels is er ook onrust ontstaan onder een groep vrouwen die op hetzelfde terrein met lycra-garen werkten. Deze vrouwen kampen met onverklaarbare gezondheidsklachten en hebben allemaal te maken gehad met ernstige zwangerschapsproblemen. Hoeveel groter wordt dit schandaal nog? We bespreken het met AD-verslaggevers Ingrid de Groot en Peter Groenendijk en een aantal slachtoffers.

Ma 11 april 2016 | 22:28 RTLLN: o.a. Jessica Villerius

11/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jessica Villerius Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ranomi Kromowidjojo Over 116 dagen hoopt Ranomi Kromowidjojo weer het goud te veroveren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De zwemster zet de laatste puntjes op de i voor de races van haar leven. Daarbij is behalve hard zwemmen vooral het keren van essentieel belang. Het ideale keerpunt kan het verschil maken tussen wins of verlies. Vanavond legt Ranomi dit element uit haar tak van sport in detail uit. - Sander Janson Na 15 jaar stopt Campinglife. Presentator Sander Janson was er vanaf het allereerste moment bij en heeft menig camping gezien in Europa. Voor hem kwam het afscheid abrupt en daarom wil hij de kijkers nog één keer op een bijzondere manier bedanken. - Remmert Heuff en Jannine van den Berg Is Nederland goed voorbereid op ernstige escalaties of aanslagen? Een vraag die sinds de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België actueler is dan ooit. Documentairemaakster Jessica Villerius mocht maandenlang exclusief mee met dé anti-terreur eenheid van Nederland: Dienst Speciale Interventies. Ze filmde bij tientallen invallen en kreeg zo een realistisch beeld van de in haar woorden ‘goed getrainde teams die nergens bang voor zijn en zo snel handelen dat je bij wijze van spreken niet eens tijd hebt om met je ogen te knipperen’. Jessica schuift aan, samen met Hoofd DSI Remmert Heuff en politiechef Landelijke Eenheid Jannine van den Berg. - Ingrid de Groot en Peter Groenendijk Dordrecht is in de ban van een groot gifschandaal. Er was al ophef onder oud-medewerkers van de teflonfabriek van DuPont, die gewerkt hebben met de giftige stof C8. Inmiddels is er ook onrust ontstaan onder een groep vrouwen die op hetzelfde terrein met lycra-garen werkten. Deze vrouwen kampen met onverklaarbare gezondheidsklachten en hebben allemaal te maken gehad met ernstige zwangerschapsproblemen. Hoeveel groter wordt dit schandaal nog? We bespreken het met AD-verslaggevers Ingrid de Groot en Peter Groenendijk en een aantal slachtoffers.

Zo 28 februari 2016 | 21:35 Docu: Red Army

28/02/16 - Sportdocumentaire, Ze flitsen over het ijs, bewegen als één lichaam, spelen uiterst creatief en zijn zo goed als onoverwinnelijk: de ijshockeyploeg van het Rode Leger. Gabe Polsky zoekt in deze documentaire uit hoe dat...

Ze flitsen over het ijs, bewegen als één lichaam, spelen uiterst creatief en zijn zo goed als onoverwinnelijk: de ijshockeyploeg van het Rode Leger. Gabe Polsky zoekt in deze documentaire uit hoe dat komt. De ploeg van het Rode Leger werd opgericht onder Stalin. Als bewijs voor de superioriteit van het Sovjetsysteem wou die sportlui opleiden die het Westen overtroffen. De legendarische ijshockeybondscoach Anatoli Tarasov coachte de ploeg van 1947 tot 1974. Hij had zo zijn eigen werkwijze en was heel hard voor de spelers. Hij liet ze voetballen, zwemmen, gewichtheffen, en zelfs schaken ter voorbereiding van de wedstrijden. Het hoofddoel was kampioenen produceren... en hen tegelijkertijd in bedwang te houden. Met resultaat. Ze namen deel aan 11 wereldkampioenschappen, tien keer werden ze kampioen, en drie keer wonnen ze goud op de Olympische winterspelen. Red Army, zo werd het Sovjet hockeyteam genoemd, slaagde er tijdens de Koude Oorlog in om alle grote westerse teams te verslaan. Het succes van de ploeg werd gebruikt als propaganda en diende om de buitenwereld te tonen dat de idealen van het socialisme ook werkelijk bestonden. Red Army speelde als een collectief. Zonder sterspeler. Hun nederlaag tegen Amerika in 1980 was een schande voor het vaderland. Gabe Polsky, zoon van Russische immigranten en zelf ooit hockeyspeler, duikt voor deze documentaire in de archieven en praat met protagonisten. Kapitein van de ploeg Viacheslav Fetisov, of Slava Fetisov blikt terug op zijn carrière. Hij wordt gezien als een der beste hockeyspelers aller tijden. Hij begon met spelen toen hij acht was en week uit naar Amerika op zijn 31ste. Op vraag van Poetin keerde hij terug naar Rusland en werd er Minister van Sport. Onder het goedkeurend oog van de Duitse filmregisseur Werner Herzog en producer Jerry Weintraub dompelt Gabe Polsky je onder in de geschiedenis van het moderne Rusland.

Do 25 februari 2016 | 21:00 3Lab: Deze zomer is van mij

25/02/16 - Documentaire, Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder...

Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen, ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben. Tijdens de strandvakantie probeert Joep voor het eerst van zijn leven een 'shotje' en daagt Ciska zichzelf uit om losser te worden. De jongeren zwemmen, zonnen en dansen. De ontspannen en intieme sfeer maakt nieuwe gevoelens los die ze openlijk met elkaar delen. Zo spreekt Anouska duidelijke taal wanneer ze erachter komt dat Joep een oogje op haar heeft. Maar hoe ga je eigenlijk om met al deze volwassen gevoelens wanneer je weet dat er duidelijke grenzen zijn aan wat je kan en mag? Een zomerse en soms confronterende film van Marinka de Jongh over jonge mensen met een groot verlangen naar zelfstandigheid.

Do 11 februari 2016 | 21:35 Lelijke Eendjes: flaporen en ongelijke borsten

11/02/16 - Reality-reeks, In deze aflevering van Lelijke Eendjes gaat Lieke op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke...

In deze aflevering van Lelijke Eendjes gaat Lieke op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke gaat ook bij Karin langs, die erg ongelukkig is met haar twee ongelijke borsten. Zwemmen met haar vrienden en kleding kopen vindt Karin verschrikkelijk. Met de hulp van medische specialisten krijgen deze twee meiden hun zelfvertrouwen terug en kunnen ze weer met een grote lach het leven tegemoet treden. In het programma ‘Lelijke Eendjes’ helpt een team van plastisch chirurgen mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. De deelnemers hebben een in het oog springend uiterlijk kenmerk dat een zorgeloze toekomst in de weg staat. Ze voelen zich verre van mooi, zijn onzeker of worden gepest. Een team van medisch specialisten van een gerenommeerde landelijke kliniek helpt deze mensen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots de wereld in kunnen stappen. In elke aflevering vertellen twee ‘lelijke eendjes’ hoe hun uiterlijk hun leven beïnvloedt en een positieve toekomst in de weg zit. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens: wat zeggen andere mensen over hun uiterlijk? Hoe belemmert het ze in het dagelijks leven? Durven ze bepaalde dingen niet en wat vinden familie en vrienden van hun uiterlijk?

Do 4 februari 2016 | 21:30 Nieuw: Lelijke Eendjes

04/02/16 - Reality-reeks, Uit onderzoek blijkt dat knappe mensen succesvoller zijn dan lelijke. Ze verdienen meer, krijgen sneller een relatie en voelen zich gelukkiger. Maar hoe zit het met mensen die zich een lelijk eendje...

Uit onderzoek blijkt dat knappe mensen succesvoller zijn dan lelijke. Ze verdienen meer, krijgen sneller een relatie en voelen zich gelukkiger. Maar hoe zit het met mensen die zich een lelijk eendje voelen? Mensen die door grote oren, een afwijkende neus, enorme wallen of ongelijke borsten al lang niet meer in de spiegel durven te kijken? In het nieuwe RTL 5-programma ‘Lelijke Eendjes’, dat gepresenteerd wordt door Lieke van Lexmond, helpt een team van plastisch chirurgen mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. De deelnemers hebben een in het oog springend uiterlijk kenmerk dat een zorgeloze toekomst in de weg staat. Ze voelen zich verre van mooi, zijn onzeker of worden gepest. Een team van medisch specialisten van een gerenommeerde landelijke kliniek helpt deze mensen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots de wereld in kunnen stappen. In elke aflevering vertellen twee ‘lelijke eendjes’ hoe hun uiterlijk hun leven beïnvloedt en een positieve toekomst in de weg zit. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens: wat zeggen andere mensen over hun uiterlijk? Hoe belemmert het ze in het dagelijks leven? Durven ze bepaalde dingen niet en wat vinden familie en vrienden van hun uiterlijk? Zo is het verhaal van de 32-jarige Melissa te zien. Zij is niet blij met haar neus. Ze kan zich niet anders herinneren dan dat ze daarmee wordt gepest en mensen maken regelmatig knorgeluiden naar haar. Uitgaan doet ze dan ook liever niet omdat ze het gevoel heeft dat iedereen naar haar neus kijkt. Ook de 22-jarige Jeffrey is klaar met de opmerkingen over zijn hangende oogleden. Hij is vroeger veel gepest en is daardoor erg onzeker. Mensen vragen regelmatig of hij stoned is. En dat terwijl hij helemaal geen drugs gebruikt. Rachel (23) is niet blij met haar kleine borsten. Ze vindt dat ze het lichaam van een man heeft en draagt altijd twee bh’s om het te laten lijken alsof ze grotere borsten heeft. Haar vriend mag haar borsten niet aanraken en zwemmen met haar kinderen vindt ze vreselijk. Deze en een aantal andere kandidaten worden in ‘Lelijke Eendjes’ geholpen met een nieuwe start.

Za 17 oktober 2015 | 19:30 Nieuw: Klaas kan Alles

17/10/15 - Wetenschappelijk magazine, In het nieuwe populair wetenschappelijke familieprogramma Klaas kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal...

In het nieuwe populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Lukt het hem om harder te zwemmen dan een haai? Kan hij met een rolstoel dwars door het bos racen? En lukt het Klaas om auto te rijden zonder met zijn handen het stuur aan het te raken? Ook gaat Klaas in iedere aflevering een bijzonder beroep uitproberen, waarvan je het bestaan niet vermoedt. Hij wordt voor even een hondenmasseur, goudzoeker en glijbanentester. Het zorgt voor hilarische momenten en voor het verhogen van de hartslag van Klaas. In de eerste aflevering krijgt Klaas krijgt de opdracht: kan hij op de fiets een auto inhalen die 100 km/uur rijdt? Als eerste klimt hij op de racefiets, want hoe hard kan hij zelf eigenlijk fietsen? Hij krijgt hierbij hulp van topwielrenner en Nederlands kampioen Niki Terpstra die hem de fijne kneepjes van het racen bijbrengt. Maar dit gaat nog niet snel genoeg. Vervolgens probeert Klaas de snelste elektrische fiets ter wereld uit: de eRockit. Maar ook dit blijkt nog net niet hard genoeg te gaan. En een ebike is natuurlijk toch eigenlijk een beetje valsspelen… En dus gaat Klaas voor de ultieme poging naar het Human Power Team van de TU Delft. Zij hebben de snelste fiets ter wereld gebouwd die maar liefst 130 km/uur kan rijden. Maar de vraag is natuurlijk: lukt het Klaas om die topsnelheid te halen…? Klaas gaat in deze aflevering een duel aan met John Collins, oftewel ‘the Paper Airplane Guy’. Hij is de ‘professor’ van het papieren vliegtuig. Hij schreef geschiedenis doordat met zijn papieren vliegtuig de verste vlucht ooit is gemaakt: bijna 70 meter. Ze gaan de strijd met elkaar aan: wie kan het verst en het langst zijn papieren vliegtuigje in de lucht houden? Gelukkig krijgt Klaas een slimme gadget om de strijd te winnen… Deze keer gaat hij een dag op pad met goudzoeker Esther van Diggelen. Goudzoeken in Nederland? Jazeker! In de Rijn zijn kleine snippertjes goud te vinden die je er met de juiste techniek uit kan vissen. Maar daar blijk je een hoop geduld en natte voeten voor over te moeten hebben. Zal Klaas een geboren goudzoeker zijn?

Di 6 oktober 2015 | 13:20 Radar: o.a. schadeverzekeringen

06/10/15 - Consumentenmagazine, Vanavond onder andere in Radar: Schadeverzekeringen Als je te maken hebt met schade waarvoor je verzekerd bent, ga je er van uit dat een schade expert het beste met je voor heeft. In de praktijk...

Vanavond onder andere in Radar: - Schadeverzekeringen Als je te maken hebt met schade waarvoor je verzekerd bent, ga je er van uit dat een schade-expert het beste met je voor heeft. In de praktijk blijkt dit echter vaak niet het geval. Als je dan een beroep doet op contra-expertise wordt dit vanuit de verzekeraar op verschillende manieren tegengewerkt. Verzekeraars hanteren vaak onduidelijke polisvoorwaarden. Wat zijn je rechten als je het niet eens bent met de berekende schade? En wie moet er opdraaien voor de kosten voor contra-expertise? - Shampoos: cafeïne voor je haar? Cafeïne tegen haaruitval, keratine voor een vollere dos en vitamines voor vitaal en sterk haar. Onder de douche kun je heel wat stofjes op je hoofd smeren om je haar te verbeteren. Maar wat doen deze stofjes nu echt? Kun je haaruitval voorkomen en dikker haar krijgen uit een flesje? - Antibioticum: Penidural Onlangs heeft de fabrikant van het antibioticamiddel Penidural besloten de verkoop in Nederland te stoppen omdat ze er niet genoeg aan verdienen. Een ramp voor de duizenden mensen die dit middel levenslang moeten gebruiken. Doen ze dat niet dan verkeren ze in levensgevaar. Radar en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) luiden de noodklok. - Douche: Zwembad Haulewelle Bij zorgboerderij ZieZoo kunnen mensen met een beperking terecht voor allerlei activiteiten. Het lijkt Ina van de zorgboerderij een leuk idee om wekelijks met deze mensen te gaan zwemmen. Ze neemt contact op met zwembad Haulewelle. Kan het zwembad haar helpen?

Ma 5 oktober 2015 | 20:30 Radar: o.a. schadeverzekeringen

05/10/15 - Consumentenmagazine, Vanavond onder andere in Radar: Schadeverzekeringen Als je te maken hebt met schade waarvoor je verzekerd bent, ga je er van uit dat een schade expert het beste met je voor heeft. In de praktijk...

Vanavond onder andere in Radar: - Schadeverzekeringen Als je te maken hebt met schade waarvoor je verzekerd bent, ga je er van uit dat een schade-expert het beste met je voor heeft. In de praktijk blijkt dit echter vaak niet het geval. Als je dan een beroep doet op contra-expertise wordt dit vanuit de verzekeraar op verschillende manieren tegengewerkt. Verzekeraars hanteren vaak onduidelijke polisvoorwaarden. Wat zijn je rechten als je het niet eens bent met de berekende schade? En wie moet er opdraaien voor de kosten voor contra-expertise? - Shampoos: cafeïne voor je haar? Cafeïne tegen haaruitval, keratine voor een vollere dos en vitamines voor vitaal en sterk haar. Onder de douche kun je heel wat stofjes op je hoofd smeren om je haar te verbeteren. Maar wat doen deze stofjes nu echt? Kun je haaruitval voorkomen en dikker haar krijgen uit een flesje? - Antibioticum: Penidural Onlangs heeft de fabrikant van het antibioticamiddel Penidural besloten de verkoop in Nederland te stoppen omdat ze er niet genoeg aan verdienen. Een ramp voor de duizenden mensen die dit middel levenslang moeten gebruiken. Doen ze dat niet dan verkeren ze in levensgevaar. Radar en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) luiden de noodklok. - Douche: Zwembad Haulewelle Bij zorgboerderij ZieZoo kunnen mensen met een beperking terecht voor allerlei activiteiten. Het lijkt Ina van de zorgboerderij een leuk idee om wekelijks met deze mensen te gaan zwemmen. Ze neemt contact op met zwembad Haulewelle. Kan het zwembad haar helpen?

Za 19 september 2015 | 21:05 10 jaar Ik vertrek: € 80.000 schuld door Frans hotel

19/09/15 - Reality-reeks, Dit keer de favoriet van Joop Braakhekke. Als restaurateur ziet hij de gastronomische ambities van sommige emigranten met lede ogen aan. Joop: ‘Het is echt een vak. Ik kan toch ook niet op een dag...

Dit keer de favoriet van Joop Braakhekke. Als restaurateur ziet hij de gastronomische ambities van sommige emigranten met lede ogen aan. Joop: ‘Het is echt een vak. Ik kan toch ook niet op een dag beslissen dat ik een garage begin waar ik oude Deux Cheveaux ga repareren?’ Tegelijkertijd heeft hij veel respect voor mensen die doorzetten. Zo ook Bart en Christa uit Deventer. Vol goede moed vertrokken ze naar het Franse La Bourboule om daar een schattig hotelletje over te nemen. Eenmaal daar bleek echter dat de gesloten koopovereenkomst ongeldig was en zijn ze in één klap 81.000 euro armer. Toch lieten ze het hoofd niet hangen en maakten ze een doorstart in een wegrestaurant annex motel in het plattelandsdorp Maissonay. Zeven jaar na hun vertrek bezoeken we Bart en Christa opnieuw. En wat blijkt? Zakelijke conflicten blijven hen achtervolgen én hun eindbestemming hebben ze nog lang niet bereikt. Bart (46) en Christa Beydals (44) vormen samen een gouden duo. Nadat ze hun assurantiekantoor, ondanks de slechte economische tijden, voor een mooi bedrag weten te verkopen, kunnen ze met een schone lei beginnen. Samen vertrekken ze naar Frankrijk om daar hun - of eigenlijk Christa's - droom te verwezenlijken: het runnen van een hotel met restaurant. Het stel voorziet geen problemen, want Christa is een geboren gastvrouw en Bart maakt de beste Boeuf Bourguignon ter wereld. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woonplaats La Bourboule worden ze hartelijk ingewerkt en ontvangen door de oude eigenaren van hotel. Na een week zullen zij vertrekken en is het zwemmen of verzuipen. Maar dan komt er een schokkend bericht van de notaris: het contract dat Bart en Christa hebben afgesloten, is niet opgesteld in het Frans maar in het Nederlands en daarmee ongeldig. Tot overmaat van ramp heeft het stel wel al een grote som geld betaald voor het bedrijf wat officieel helemaal niet in hun bezit is. Bart en Christa moeten vechten voor hun bestaansrecht als eigenaar van hotel 'Les Fleurs' én hun toekomst in Frankrijk. Als we Bart en Christa weer opzoeken blijken ze nog steeds in Frankrijk te wonen en te werken. Maar in plaats van in het romantische hotel in La Bourboule gasten te ontvangen, zijn ze nu eigenaar van een wegrestaurant/motel langs de drukke Route Nationale. Deze keer is de papierwinkel wel op orde, maar of dit nou de Franse droom is die ze voor ogen hadden…

Vr 7 augustus 2015 | 16:15 WK Zwemmen: finale 100m vrije slag

07/08/15 - Sportprogramma, Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Nederland staat alweer vier dagen 'droog' bij de WK langebaanzwemmen in Kazan. Alleen op de...

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Nederland staat alweer vier dagen 'droog' bij de WK langebaanzwemmen in Kazan. Alleen op de openingsdag veroverde de Oranje-equipe twee zilveren medailles. Daar kan vandaag verandering in komen, op de 100 meter vrije slag bij de vrouwen, als Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in de arena verschijnen. Analyticus Johan Kenkhuis blikt vooruit. Heeft Heemskerk zich helemaal hersteld na die mislukte 200 meter? "Ik vond haar echt overtuigend zwemmen, daarmee toont ze veerkracht. In de halve finale zwom ze een halve seconde sneller dan in de series. Dat is echt hoopvol. Ze kan nu een volledige dag herstellen. Ik ben benieuwd of ze in de finale richting de grens van 53 seconden kan gaan. Als dat lukt, mag ze heel tevreden zijn." "Van Kromowidjojo had ik verwacht dat ze nog wat sneller zou zijn in de halve finale. Ze kan in de finale altijd sneller, maar ze ligt al wel drie of vier tienden van een seconde achter op Heemskerk. Die zwom de vierde tijd. Haar eerste 25 meter is sterk, haar zwakke punt is de tweede 25 meter, voor het keerpunt. Ik denk dat ze geen medaille gaat halen." "Het podium staat in mijn ogen al bijna vast, met de zussen Cate en Bronte Campbell en Sarah Sjöstrom. Die steken er momenteel echt bovenuit. Of de dag rust moet Heemskerk ontzettend goed doen. Maar dat is erg onzeker." Een van hen zal de koningin worden. Of gaat die titel naar Katie Ledecky? "Tsja, die kan op de 800 meter vrije slag haar vijfde gouden medaille binnenhengelen. Dan moet ze vrijdag eerst wel de finale halen, maar dat zal geen enkel probleem zijn. Lotte Friis en Lauren Boyle zijn haar belangrijkste concurrenten. Of Sharon van Rouwendaal moet boven zichzelf uit kunnen stijgen." "Van Rouwendaal heeft een paar dagen kunnen bijkomen van de inspanningen in het open water en de 400 en 1500 meter vrije slag. Zij moet eerst proberen in de finale te komen, dat moet lukken. En dan kijken of ze er nog een persoonlijk record uit kan persen op haar laatste afstand dit WK." Inge Dekker heeft ook even rust gehad. Wat kan ze op de 50 meter vlinderslag? "In 2011 werd ze wereldkampioen op dit nummer. Het is een specialiteit van haar, maar helaas is het geen olympisch onderdeel. Het gaat alleen om de medailles. Dekker heeft last van een hardnekkige rugblessure, die haar parten speelde op de 100 meter vlinder. En de impact van een sprint is altijd groot op een lijf." "Dekker moet hem drie keer zwemmen, dus ik denk niet dat we veel van haar kunnen verwachten. Ook dat is moeilijk te voorspellen, dat moeten we echt per ronde bekijken. Daarnaast komt zo ook Sjöstrom en Jeanette Ottesen tegen, en die zijn allebei in hele goede vorm." Wat mogen we van de enige Nederlandse estafettemannen verwachten? "Over het algemeen kun je op dag zes van een WK wel een inschatting maken. Maar Dion Dreesens en Joost Reijns staan pas voor het eerst aan de start, je weet niet hoe hun vorm is. Sebastiaan Verschuren moet vol aan de bak en samen moeten ze knokken voor een finaleplaats. Hun uiteindelijke missie is om de Olympische Spelen in Rio te halen." "Kansen op een medaille zijn er niet, maar het is allang mooi dat er überhaupt weer een mannenestafetteploeg is. Op het vorige WK was die er niet. Als ze allemaal laten zien wat ze kunnen, moet de finale haalbaar zijn."

Do 6 augustus 2015 | 16:15 WK Zwemmen: o.a. finale 100m vrije slag mannen

06/08/15 - Sportprogramma, Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de vijfde dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen Femke...

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de vijfde dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo in actie op het koninginnenummer, de 100 meter vrije slag. Ochtendsessie 8.30 uur-11.15 uur 100 meter vrije slag, vrouwen, series: Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo 200 meter rugslag, mannen, series 200 meter schoolslag, vrouwen, series 200 meter schoolslag, mannen, series 4x200 meter vrije slag, vrouwen, series Avondsessie 16.32 uur: 100 meter vrije slag, vrouwen, halve finales: Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo 16.42 uur: 200 meter wisselslag, mannen, FINALE 16.51 uur: 200 meter schoolslag, vrouwen, halve finales 17.05 uur: 100 meter vrije slag, mannen, FINALE 17.20 uur: 200 meter vlinderslag, vrouwen, FINALE 17.29 uur: 200 meter schoolslag, mannen, halve finales 17.49 uur: 50 meter rugslag, vrouwen, FINALE 17.57 uur: 200 meter rugslag, mannen, halve finales 18.16 uur: 4x200 meter vrije slag, vrouwen, FINALE

Wo 5 augustus 2015 | 16:15 WK Zwemmen: o.a. finale Femke Heemskerk

05/08/15 - Sportprogramma, Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de vierde dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan staat Femke...

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de vierde dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan staat Femke Heemskerk in de finale van de 200 meter vrije slag. Sebastiaan Verschuren en Maaike de Waard proberen zich vandaag te plaatsen voor de finales op respectievelijk de 100 meter vrije slag en de 50 meter rugslag. In onderstaand programma zijn de Nederlandse tijden weergegeven. Ochtendsessie 8.30 uur – 11.30 uur 200 meter wisselslag, mannen, series 4x100 meter wisselslag, gemengd, series Avondsessie 16.32 uur: 100 meter vrije slag, mannen, halve finale: Sebastiaan Verschuren 16.42 uur: 50 meter rugslag, vrouwen, halve finale 16.52 uur: 200 meter vlinderslag, mannen, FINALE 17.01 uur: 200 meter vrije slag, vrouwen, FINALE: Femke Heemskerk 17.10 uur: 50 meter schoolslag, mannen, FINALE 17.25 uur: 200 meter vlinderslag, vrouwen, halve finale 17.45 uur: 200 meter wisselslag, mannen, halve finale 17.58 uur: 4x100 meter wisselslag, gemengd, FINALE

Di 4 augustus 2015 | 01:40 EénVandaag: oa ongeluk Alphen

04/08/15 - Nieuwsuitzending, Vanavond onder andere in EénVandaag: Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten. De woordvoerder kon nog...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten. De woordvoerder kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen. - Zeevonk: zwemmen mag weer Gisteren was het ineens te zien aan de kust van Wassenaar en Scheveningen: een rode gloed. Het blijkt te gaan om zeevonk, zo bleek vanmorgen. En dit kan irritatie aan de huid en luchtwegen veroorzaken, aldus Rijkswaterstaat. Mensen kregen daarom het advies om niet de zee in te gaan. De rode gloed werd gisteren ontdekt aan het strand van Wassenaar. Daarna was het ook zichtbaar in Scheveningen en Katwijk. Direct gold er een negatief zwemadvies. Op de posten van de reddingsbrigade werd de rode vlag gehesen. Maar het negatief zwemadvies is inmiddels ingetrokken. Er mag weer gezwommen worden op de plekken waar de zeevonk gezien werd. - De Zomer-BBQ: Michel van Egmond Jarenlang was hij eindredacteur van het roemruchte televisieprogramma Voetbal International en schreef hij voor het gelijknamige blad. Maar hij maakte furore met bestsellers over oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft. - Melkveehouders in de problemen door lage melkprijs Vier maanden geleden nog maar werd het melkquotum afgeschaft, maar wat voordelig voor de melkveehouders had moeten zijn is slecht uitgepakt: de melkprijs is ingestort. Sinds het afschaffen van het melkquotum kunnen melkveehouders meer melk produceren. Ze hadden wel gerekend op een prijsdaling, maar de prijs is veel harder omlaag gegaan dan verwacht. De vraag naar melk stond toch al onder druk door verschillende factoren: de Russische boycot, verminderde vraag vanuit China en concurrentie vanuit de VS en Nieuw-Zeeland.

Ma 3 augustus 2015 | 18:15 EénVandaag: oa ongeluk Alphen

03/08/15 - Nieuwsuitzending, Vanavond onder andere in EénVandaag: Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten. De woordvoerder kon nog...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten. De woordvoerder kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen. - Zeevonk: zwemmen mag weer Gisteren was het ineens te zien aan de kust van Wassenaar en Scheveningen: een rode gloed. Het blijkt te gaan om zeevonk, zo bleek vanmorgen. En dit kan irritatie aan de huid en luchtwegen veroorzaken, aldus Rijkswaterstaat. Mensen kregen daarom het advies om niet de zee in te gaan. De rode gloed werd gisteren ontdekt aan het strand van Wassenaar. Daarna was het ook zichtbaar in Scheveningen en Katwijk. Direct gold er een negatief zwemadvies. Op de posten van de reddingsbrigade werd de rode vlag gehesen. Maar het negatief zwemadvies is inmiddels ingetrokken. Er mag weer gezwommen worden op de plekken waar de zeevonk gezien werd. - De Zomer-BBQ: Michel van Egmond Jarenlang was hij eindredacteur van het roemruchte televisieprogramma Voetbal International en schreef hij voor het gelijknamige blad. Maar hij maakte furore met bestsellers over oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft. - Melkveehouders in de problemen door lage melkprijs Vier maanden geleden nog maar werd het melkquotum afgeschaft, maar wat voordelig voor de melkveehouders had moeten zijn is slecht uitgepakt: de melkprijs is ingestort. Sinds het afschaffen van het melkquotum kunnen melkveehouders meer melk produceren. Ze hadden wel gerekend op een prijsdaling, maar de prijs is veel harder omlaag gegaan dan verwacht. De vraag naar melk stond toch al onder druk door verschillende factoren: de Russische boycot, verminderde vraag vanuit China en concurrentie vanuit de VS en Nieuw-Zeeland.

Zo 2 augustus 2015 | 16:20 Live: Dag 1 WK zwemmen langebaan

02/08/15 - Sportprogramma, Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de eerste dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen de...

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de eerste dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen de Nederlanders in actie op vier onderdelen. Op drie van die onderdelen zijn er zondagmiddag medailles te verdienen. Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en de Nederlandse vrouwenestafetteploeg zullen bij een goed resultaat in de series in de avondsessie strijden voor goud. In onderstaand programma zijn de Nederlandse tijden weergegeven Ochtendsessie 08:30 uur - 12:15 uur 100 meter vlinderslag, vrouwen, series: Inge Dekker 400 meter vrije slag, mannen, series: Ferry Weertman 400 meter vrije slag, vrouwen, series: Sharon van Rouwendaal 4x100 meter vrije slag estafette, series: Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen) Avondsessie 16:32 uur: 100 meter vlinderslag, vrouwen, halve finale: evt. Inge Dekker 16.42 uur: 400 meter vrije slag, mannen, FINALE: evt. Ferry Weertman 17.23 uur: 400 meter vrije slag, vrouwen, FINALE: evt. Sharon van Rouwendaal 17.45 uur: 4x100 meter vrije slag estafette, FINALE: evt. Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen)

Do 25 juni 2015 | 19:00 Nieuw: Rennen voor Twee

25/06/15 - Reality-reeks, In het nieuwe EO programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon op 27 juni in Oud Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of...

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon op 27 juni in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon/dochter/broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches. De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar). In de verschillende afleveringen volgen we de teams en hun gezinnen in aanloop naar de triathlon. Aan de hand van interviews, foto's en homevideo beelden wordt een beeld geschetst van de diverse ups en downs binnen de teams in de maanden dat ze zich voorbereiden op de triathlon. We volgen het gezinsleven en zijn erbij als er mooie, moeilijke of opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden in het leven van de kandidaten. Hierin staat niet de handicap, maar het kind centraal. Lukt het de teams om samen de triathlon te volbrengen?

Do 25 juni 2015 | 19:00 Start: Rennen voor Twee

25/06/15 - Reality-reeks, In het nieuwe EO programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon in Oud Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een...

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon/dochter/broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches. De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar). "Niet de handicap, maar het kind" In de verschillende afleveringen volgen we de teams en hun gezinnen in aanloop naar de triathlon. Aan de hand van interviews, foto's en homevideo beelden wordt een beeld geschetst van de diverse ups en downs binnen de teams in de maanden dat ze zich voorbereiden op de triathlon. We volgen het gezinsleven en zijn erbij als er mooie, moeilijke of opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden in het leven van de kandidaten. Hierin staat niet de handicap, maar het kind centraal. Lukt het de teams om samen de triathlon te volbrengen?

Eerder Vandaag | 18:45 NOS Sportjournaal

Vanavond onder andere in het NOS Sportjournaal: - Voetbal: vooruitblik AZ-Ajax - Zwemmen: EK kortebaan

Eerder Vandaag | 13:04 Telekids Mini's: 2 Kleine Kleutertjes

Liedjesprogramma waarin kinderen van drie tot vijf jaar op een leuke manier allerlei basisdingen leren zoals tanden poetsen, fietsen zonder zijwieltjes, zwemmen en nog veel meer.

Eerder Vandaag | 06:22 Australia's Deadliest

Rabeh wil vissen, maar hij valt in een gevaarlijk nest. Wanneer de jonge Jayden gaat zwemmen, wordt hij gebeten door een giftige steenvis.

Di 12 december 2017 | 21:30 Westbroek: Haaien in de stad

Haaien en roggen zwemmen boven een fietsendepot in Utrecht. Henk is benieuwd hoe dat nou zo gekomen is.

Di 12 december 2017 | 20:30 Westbroek: Haaien in de stad

Haaien en roggen zwemmen boven een fietsendepot in Utrecht. Henk is benieuwd hoe dat nou zo gekomen is.

Di 12 december 2017 | 19:30 Westbroek: Haaien in de stad

Haaien en roggen zwemmen boven een fietsendepot in Utrecht. Henk is benieuwd hoe dat nou zo gekomen is.

Di 12 december 2017 | 18:00 Outrageous 911

Seizoen 1 - Aflevering 10 - TP-Emergency: Van een man die een indringer naakt in zijn zwembad ziet zwemmen tot een man die denkt dat een gebrek aan wc-papier een reden is om 112 te bellen.

Di 12 december 2017 | 17:40 Freeks wilde wereld

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Natuurdocumentairereeks: Belize - Koraal: Freek Vonk verlaat het vasteland van Belize in Midden-Amerika en reist per boot langs de eilandjes in de Caribische Zee. Onder water ontdekt hij een compleet nieuwe wereld. Er zwemmen enorme scholen tropische vissen langs het kleurrijke koraal. Ook wordt Freek verrast door een ontmoeting met een grote en vriendelijke groene zeeschildpad.

Di 12 december 2017 | 12:00 Dr. K's Exotic Animal ER

Dr K. onderzoekt waarom twee goudvissen moeite hebben met zwemmen, en een ara wordt binnengebracht met een ernstige bijtwond aan zijn voet.

Ma 11 december 2017 | 05:15 Robson Green: Extreme Fisherman

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Okinawa: Robson reist naar de zuidelijke eilanden van Japan, waar de mooiste en indrukwekkendste vissen in de zee zwemmen. Hier maakt hij kennis met de dodelijke ringslangplatstaart.

Za 9 december 2017 | 03:45 Welcome

09/12 - Film, Drama, Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Vr 8 december 2017 | 00:40 Welcome

08/12 - Film, Drama, Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Wo 6 december 2017 | 03:30 Welcome

06/12 - Film, Drama, Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Ma 4 december 2017 | 22:05 Welcome

04/12 - Film, Drama, Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Drama, Frankrijk. Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kant. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon, die midden in een scheiding ligt met zijn vrouw.

Do 30 november 2017 | 03:20 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische serie: I Caddyshacked the Pool: Adam bedenkt een plan om niet te hoeven zwemmen op school, ook al kan het ten koste gaan van een vriendschap. Barry gaat bij een schoolclub die Erica heeft opgericht.

Wo 29 november 2017 | 20:05 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische serie: I Caddyshacked the Pool: Adam bedenkt een plan om niet te hoeven zwemmen op school, ook al kan het ten koste gaan van een vriendschap. Barry gaat bij een schoolclub die Erica heeft opgericht.

Di 28 november 2017 | 16:50 Pinguïns undercover

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks over het dagelijkse leven van drie pinguïnsoorten: Aankomst: De keizerpinguïns trekken naar hun broedplaats over een ijzig bevroren landschap, dat wordt geteisterd door vreselijke sneeuwstormen. Daar aangekomen leggen de vrouwtjes hun ei, maar het zijn de mannetjes die de zwaarste opdracht krijgen: het ei tussen hun donzen poten uitbroeden tijdens de winter op de koudste plaats op aarde. De zogenaamde rotsspringers wacht een heel andere uitdaging: zij zwemmen over zee naar eilanden met steile rotswanden. Die beklimmen ze al springend - vandaar hun naam - om een veilige broedplaats te vinden. De humboldtpinguïns leven niet in arctisch gebied, maar in tropische woestijnen op de kusten van Chili en Peru. Om hun woestijnnesten te bereiken, moeten ze 20.000 hongerige zeeleeuwen trotseren en aanvallen van vampiervleermuizen en scherpgebekte zeevogels.

Ma 27 november 2017 | 17:45 Freeks wilde wereld

Seizoen 4 - Aflevering 15 - Natuurdocumentairereeks: Snavels en tanden: Freek Vonk ziet ze op al zijn reizen vaak vliegen: vogels. In allerlei soorten en maten, vogels zijn namelijk overal. In Brazilië barst het van de watervogels. De roze lepelaar is met zijn gekke snavel zo'n typische Pantanal vogel die helemaal is aangepast aan het leven in dit moeras. Genoeg gevlogen, tijd om te vissen. Freek gooit zijn hengel uit om niet veel later een piranha aan de haak te slaan. Deze vleesetende vissen zwemmen hier overal en met die vlijmscherpe tanden als scheermessen is het dus oppassen geblazen. En wist je dat piranha's kunnen blaffen?

Ma 27 november 2017 | 09:55 Nicola leert zwemmen als een dolfijn

Kinderprogramma

Zo 26 november 2017 | 22:45 Helden van Hier: Door het Vuur

De vlammen van een woningbrand in Gent slaan van het ene huis over naar het andere. Adjudant Jurgen moet de brand zo snel mogelijk blussen. Wanneer een 93-jarige vrouw geen teken van leven geeft, wordt de brandweer opgeroepen om de deur open te breken. Een man verdwijnt spoorloos wanneer hij het Handelsdok probeert over te zwemmen. De duikers starten een grote zoekactie.

Wo 22 november 2017 | 21:10 Helden van Hier: Door het Vuur

De vlammen van een woningbrand in Gent slaan van het ene huis over naar het andere. Adjudant Jurgen moet de brand zo snel mogelijk blussen. Wanneer een 93-jarige vrouw geen teken van leven geeft, wordt de brandweer opgeroepen om de deur open te breken. Een man verdwijnt spoorloos wanneer hij het Handelsdok probeert over te zwemmen. De duikers starten een grote zoekactie.

Za 18 november 2017 | 19:37 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Wo 15 november 2017 | 21:30 Geheim van Feijenoord 2017 - Sport

Bennie Boskir en Hakke Yilmaz zijn twee bevlogen sportleraren in Feijenoord. Hakke zat vroeger in de klas bij zijn leraar Bennie. Hij wilde eigenlijk voetbalcoach worden maar Bennie heeft hem overtuigd om zwemleraar te worden. Daar was een betere boterham in te verdienen. Er was één probleem, Hakke vond zwemmen niet leuk en had alleen een A diploma. Toch heeft hij doorgezet, met hulp van Bennie. Nu staat hij bij velen bekend als leukste zwemleraar van Feijenoord.

Wo 15 november 2017 | 20:30 Geheim van Feijenoord 2017 - Sport

Bennie Boskir en Hakke Yilmaz zijn twee bevlogen sportleraren in Feijenoord. Hakke zat vroeger in de klas bij zijn leraar Bennie. Hij wilde eigenlijk voetbalcoach worden maar Bennie heeft hem overtuigd om zwemleraar te worden. Daar was een betere boterham in te verdienen. Er was één probleem, Hakke vond zwemmen niet leuk en had alleen een A diploma. Toch heeft hij doorgezet, met hulp van Bennie. Nu staat hij bij velen bekend als leukste zwemleraar van Feijenoord.

Wo 15 november 2017 | 19:30 Geheim van Feijenoord 2017 - Sport

Bennie Boskir en Hakke Yilmaz zijn twee bevlogen sportleraren in Feijenoord. Hakke zat vroeger in de klas bij zijn leraar Bennie. Hij wilde eigenlijk voetbalcoach worden maar Bennie heeft hem overtuigd om zwemleraar te worden. Daar was een betere boterham in te verdienen. Er was één probleem, Hakke vond zwemmen niet leuk en had alleen een A diploma. Toch heeft hij doorgezet, met hulp van Bennie. Nu staat hij bij velen bekend als leukste zwemleraar van Feijenoord.

Wo 15 november 2017 | 18:30 Geheim van Feijenoord 2017 - Sport

Bennie Boskir en Hakke Yilmaz zijn twee bevlogen sportleraren in Feijenoord. Hakke zat vroeger in de klas bij zijn leraar Bennie. Hij wilde eigenlijk voetbalcoach worden maar Bennie heeft hem overtuigd om zwemleraar te worden. Daar was een betere boterham in te verdienen. Er was één probleem, Hakke vond zwemmen niet leuk en had alleen een A diploma. Toch heeft hij doorgezet, met hulp van Bennie. Nu staat hij bij velen bekend als leukste zwemleraar van Feijenoord.

Ma 13 november 2017 | 16:50 Wild Brazil

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks in het spoor van kapucijnapen, reuzenotters en witsnuitneusberen: De droogte doorstaan: De extreme droogte veroorzaakt enorme branden die het overlevingsinstinct van de kapucijnapen, reuzenotters en witsnuitneusberen op de proef stelt. De dieren zoeken ook naar partners om te paren, zodat de volgende generatie op het ideale moment kan geboren worden.

Zo 12 november 2017 | 18:15 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Za 11 november 2017 | 13:40 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Do 9 november 2017 | 16:50 Wild Brazil

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks in het spoor van kapucijnapen, reuzenotters en witsnuitneusberen: Hoog water: De families trotseren de moessonregen en de reuzenotterjongen moeten leren zwemmen vooraleer hun rivier overspoelt. Daarbij moeten ze wel waakzaam zijn voor jaguars. De witsnuitneusberen moeten zoveel mogelijk eten nu hun habitat spoedig zal overspoelen. De jongste kapucijnaap ontwikkelt ondertussen enkele handige overlevingsvaardigheden.

Di 7 november 2017 | 10:05 Explorer: Call Of The Wild

Mensen maken zich los van technologie om één te worden met de natuur. Van zwemmen in het bos tot therapie tegen hun smartphone-verslaving.

Ma 6 november 2017 | 17:20 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Ma 6 november 2017 | 11:00 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Zo 5 november 2017 | 21:15 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Zo 5 november 2017 | 18:48 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Zo 5 november 2017 | 10:10 Robson Green: Extreme Fisherman

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Okinawa: Robson reist naar de zuidelijke eilanden van Japan, waar de mooiste en indrukwekkendste vissen in de zee zwemmen. Hier maakt hij kennis met de dodelijke ringslangplatstaart.

Zo 5 november 2017 | 10:10 Robson Green: Extreme Fisherman

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Okinawa: Robson reist naar de zuidelijke eilanden van Japan, waar de mooiste en indrukwekkendste vissen in de zee zwemmen. Hier maakt hij kennis met de dodelijke ringslangplatstaart.

Vr 3 november 2017 | 17:20 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Di 31 oktober 2017 | 09:37 Nicola leert zwemmen als een dolfijn

Kinderprogramma

Ma 30 oktober 2017 | 14:20 Nelli en Nora

Seizoen 1 - Aflevering 33 - Animatieserie: Bevroren: Het heeft gevroren en de meisjes gaan sleeën met vader. Verderop horen ze eendjes kwaken. Ze proberen te zwemmen, maar de vijver is bevroren.

Zo 29 oktober 2017 | 17:00 Freek in het wild

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Natuurreeks waarin bioloog Freek Vonk de wildernis intrekt: Grizzly beren zoeken: Aan de kust van Britisch Columbia, Canada leeft één van de grootste landroofdieren van de wereld. Het is de grizzlybeer. Dit dier is groot, heeft enorme klauwen, is heel snel, kan klimmen én zwemmen.

Zo 29 oktober 2017 | 13:50 Freek in het wild

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Natuurdocumentairereeks: Vogelspin: Wat heeft roze tenen, leeft in de bomen, kan zwemmen en heeft enorme giftanden? Juist, een grote harige vogelspin. Freek redt er eentje van een omgevallen boom die in de rivier ligt.

Do 26 oktober 2017 | 23:25 Lelijke eendjes

Lieke gaat op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke gaat ook langs bij Karin, die erg ongelukkig is met haar twee ongelijke borsten. Zwemmen met haar vrienden en kleding kopen vindt Karin verschrikkelijk.

Wo 25 oktober 2017 | 12:00 Buying the Bayou

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Swampy Swimming Holes: Jeff en Gabby zoeken een huis aan het water, zodat het hele gezin in de bayou kan zwemmen. Het moet dus een rustige bayou zijn, maar daar leven ook alligators.

Zo 22 oktober 2017 | 20:25 Lelijke eendjes

Lieke gaat op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke gaat ook langs bij Karin, die erg ongelukkig is met haar twee ongelijke borsten. Zwemmen met haar vrienden en kleding kopen vindt Karin verschrikkelijk.

Zo 22 oktober 2017 | 19:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Zo 22 oktober 2017 | 18:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazilië om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Vr 20 oktober 2017 | 21:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Vr 20 oktober 2017 | 21:00 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazilië om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Di 17 oktober 2017 | 18:05 A&E

Seizoen 2 - Aflevering 26 - Khaleeq Rehman: Na het zwemmen klaagt de 15-jarige Khaleeq over pijn op de borst. Hij moet direct worden opgenomen; zijn hart slaat driemaal zo snel als normaal.

Zo 15 oktober 2017 | 18:30 Kiloknallers

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Realityreeks: Weg met de weegschaal: Soms weegt de last van zwaar zijn zwaarder dan de kilo's... Mo krijgt een tegenvaller te verduren en vindt dat de uitvinder van de weegschaal de PIEP kan krijgen. En hij is niet de enige die niet van wegen houdt. Hoe blijf je in jezelf geloven als de weegschaal niet in je gelooft? Nick werkt aan een betere band met zijn broer, die na de scheiding bij zijn vader woont. Naomi heeft soms het gevoel dat ze zichzelf 'verstopt'. Durft ze zichzelf te laten zien als ze gaat zwemmen met vrienden?

Di 10 oktober 2017 | 21:50 The Future of...

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Adventure: Straks kunnen we zwemmen als dolfijnen en honderden talen spreken zonder een woordenboek te openen. Er staan ons nog vele spectaculaire avonturen te wachten.

Zo 8 oktober 2017 | 14:00 Sterke verhalen uit Zoutvloed marathon

Aflevering 2 - Jeugdserie: In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen.

Za 7 oktober 2017 | 21:50 You Have Been Warned

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Pure Power: Maak kennis met mensen die met snelheid, kracht en skills het internet onveilig maken. Verbaas je over ongelofelijke bungeejumps en krachtige drones die kunnen vliegen en zwemmen.

Za 7 oktober 2017 | 14:05 Sterke verhalen uit Zoutvloed marathon

Aflevering 1 - Jeugdserie: In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen.

Vr 6 oktober 2017 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Pure Power: Maak kennis met mensen die met snelheid, kracht en skills het internet onveilig maken. Verbaas je over ongelofelijke bungeejumps en krachtige drones die kunnen vliegen en zwemmen.

Do 5 oktober 2017 | 22:20 Mr. Frank Visser doet uitspraak

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Magazine: Sonja en Bryan hebben een heerlijk zwembad in de tuin. Lekker zwemmen kunnen ze echter niet, want door de enorme Robinia pseudoacaciaboom van de buren zou hun zwembad vervuild en verstopt raken.

Wo 4 oktober 2017 | 23:45 In de schoot van de zee

Documentaire: Wat doet de zee met een mens? Het woord dukkha wordt in het boeddhisme vaak gebruikt als lijden, maar het is letterlijk vertaald 'de aanlopende wagenas'. Het is het gevoel dat ons leven piept en knarst, terwijl het bij de buren allemaal soepel lijkt te lopen. De film volgt een aantal mensen die dukkha actief te lijf gaat. Het hele jaar door zwemmen ze in de zee bij Scheveningen. In de winter wordt de koude getrotseerd, het schokeffect heeft een helende werking op lichaam en geest. De ervaringen van deze koudwaterzwemmers worden afgewisseld met scènes van argeloze flaneurs op de boulevard, surfers op de branding, vissers, verliefde stellen, een eenling die mediteert of vergezichten vanuit het reuzenrad.

Di 3 oktober 2017 | 15:05 Mr. Frank Visser doet uitspraak

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Magazine: Sonja en Bryan hebben een heerlijk zwembad in de tuin. Lekker zwemmen kunnen ze echter niet, want door de enorme Robinia pseudoacaciaboom van de buren zou hun zwembad vervuild en verstopt raken.

Ma 2 oktober 2017 | 21:30 Mr. Frank Visser doet uitspraak

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Magazine: Sonja en Bryan hebben een heerlijk zwembad in de tuin. Lekker zwemmen kunnen ze echter niet, want door de enorme Robinia pseudoacaciaboom van de buren zou hun zwembad vervuild en verstopt raken.

Zo 1 oktober 2017 | 22:01 Zon, zuipen, ziekenhuis

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin drie artsen gevolgd worden tijdens hun werk op zonnige bestemmingen: In de zonnige Europese hotspots Albufeira, El Arenal en Sunny Beach strijken jaarlijks ladingen feestende jongeren neer voor een feestvakantie. De artsen hebben hun handen vol aan de jonge Nederlandse toeristen die alle remmen losgooien. Dat dit iets te enthousiast vakantie vieren vervelende gevolgen kan hebben, weten de artsen maar al te goed.

Zo 1 oktober 2017 | 15:15 In de schoot van de zee

Documentaire: Wat doet de zee met een mens? Het woord dukkha wordt in het boeddhisme vaak gebruikt als lijden, maar het is letterlijk vertaald 'de aanlopende wagenas'. Het is het gevoel dat ons leven piept en knarst, terwijl het bij de buren allemaal soepel lijkt te lopen. De film volgt een aantal mensen die dukkha actief te lijf gaat. Het hele jaar door zwemmen ze in de zee bij Scheveningen. In de winter wordt de koude getrotseerd, het schokeffect heeft een helende werking op lichaam en geest.

Za 30 september 2017 | 13:45 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Za 30 september 2017 | 12:55 Willem Wever

Aflevering 10 - Jongerenmagazine: Tess neemt Jelle mee naar Coen en Sander van Radio 538. Maaike vraagt zich af waarom je sneller kunt zwemmen in een wedstrijdbadpak en ze ontmoet Ranomi Kromowidjojo. De Challenge wordt gespeeld door de leerlingen en juf van groep 8 van basisschool De Achtbaan in Utrecht.

Za 30 september 2017 | 11:20 Columbo

'Murder, a Self Portrait.' (s 1/ep 2) Columbo moet de dood onderzoeken van Louise, de eerste echtgenote van de bekende schilder Max Barsini. Ze is verdronken hoewel ze uitstekend kon zwemmen en zelfs een reddersdiploma op zak had. Wanneer Columbo in haar strandtas slechts één contactlens terugvindt en een spatje rode verf op de mond van het slachtoffer opmerkt, staat vast dat Louise uit de weg geruimd werd.

Za 30 september 2017 | 07:09 Zwemmen in het meer

Kinderprogramma

Wo 27 september 2017 | 17:35 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Di 26 september 2017 | 20:32 SOS: Mijn vakantie is een hel

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Magazine: John helpt een groep Limburgse meisjes die in een horrorkamer zijn geplaatst. Bijna iedere check die Bastiaan doet, geeft een negatieve uitslag. Kaj schiet Nederlandse vakantiegangers te hulp die in een hotel verblijven waar ieder jaar mensen massaal ziek worden. Ze geven over, hebben buikloop en sommigen zijn zelfs in het ziekenhuis beland. Tot slot helpt John een groep jongens die een hotelkamer hebben waar je na een kwartier douchen in kan zwemmen. Als John verhaal haalt bij de receptie, lijkt de situatie te escaleren.

Di 26 september 2017 | 12:05 Masha's spookverhalen

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Russische animatieserie: Het varkensjongetje: Jongetje is bang van water, wast zich niet, verandert in een varkentje, krijgt berouw, gaat zwemmen en wordt weer schoon.

Di 26 september 2017 | 09:21 Casper en Emma zwemmen

Kinderprogramma

Zo 24 september 2017 | 13:20 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine voor de jeugd: Kan Klaas 150 meter onderwater zwemmen zonder zuurstof?

Zo 17 september 2017 | 17:00 Summer Camp

Emma en Xander raken de Magische Staf van het kamp kwijt waardoor er een vloek komt over het kamp. Ondertussen proberen Jorge en Tiffany om Ravi te leren zwemmen.

Za 16 september 2017 | 18:15 De Buitendienst

Zo zwemmen ze de halve wereld over om Nederland binnen te komen en wij peuzelen ze graag op als lekkernij. De paling! Na een hele lang reis over zee willen palingen onze rivieren inzwemmen, maar hier botsen ze tegen dijken, dammen en gemalen aan. Kunnen Kiefer en Yannick de palingen helpen om Nederland binnen te komen?

Za 16 september 2017 | 15:05 De Buitendienst

Seizoen 5 - Aflevering 109 - Natuurprogramma voor de jeugd: Het mysterie van de paling: Ze zwemmen de halve wereld over om Nederland binnen te komen en wij peuzelen ze graag op als lekkernij. De paling! Na een hele lang reis over zee willen palingen onze rivieren inzwemmen, maar hier botsen ze tegen dijken, dammen en gemalen aan. Kunnen Kiefer en Yannick de palingen helpen om Nederland binnen te komen?

Vr 15 september 2017 | 17:45 De Buitendienst

Seizoen 5 - Aflevering 109 - Natuurprogramma voor de jeugd: Het mysterie van de paling: Ze zwemmen de halve wereld over om Nederland binnen te komen en wij peuzelen ze graag op als lekkernij. De paling! Na een hele lang reis over zee willen palingen onze rivieren inzwemmen, maar hier botsen ze tegen dijken, dammen en gemalen aan. Kunnen Kiefer en Yannick de palingen helpen om Nederland binnen te komen?

Di 12 september 2017 | 17:35 Willem Wever

Aflevering 10 - Jongerenmagazine: Tess neemt Jelle mee naar Coen en Sander van Radio 538. Maaike vraagt zich af waarom je sneller kunt zwemmen in een wedstrijdbadpak en ze ontmoet Ranomi Kromowidjojo. De Challenge wordt gespeeld door de leerlingen en juf van groep 8 van basisschool De Achtbaan in Utrecht.

Zo 10 september 2017 | 17:20 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Za 9 september 2017 | 12:45 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Do 7 september 2017 | 00:30 Alaska: The Last Frontier

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Of Moose and Men: Atz en Atz Lee zwemmen met hun paarden een ijzig meer over om jacht te gaan maken op elandstieren. De tocht wordt echter bemoeilijkt door ongunstige weersomstandigheden.

Ma 4 september 2017 | 20:05 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Ma 4 september 2017 | 16:25 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Ma 4 september 2017 | 16:10 Freeks wilde wereld

Aflevering 5 - Natuurdocumentairereeks: Belize - Koraal: Freek verlaat het vaste land van Belize in Midden-Amerika en reist per boot langs de eilandjes in de Caribische Zee. Onder water ontdekt hij een compleet nieuwe wereld. Er zwemmen enorme scholen tropische vissen langs het kleurrijke koraal. Ook wordt Freek verrast door een ontmoeting met een grote en vriendelijke groene zeeschildpad.

Zo 3 september 2017 | 19:02 Lelijke eendjes

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks over mensen die zich belemmerd voelen door hun looks: Lieke gaat op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke gaat ook bij Karin langs, die erg ongelukkig is met haar twee ongelijke borsten. Zwemmen met haar vrienden en kleding kopen vindt Karin verschrikkelijk. Door hulp van medische specialisten krijgen deze twee meiden hun zelfvertrouwen terug en kunnen ze weer met een grote lach het leven tegemoet lopen.

Za 2 september 2017 | 19:20 Secrets Of The Underground

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Rocky Mountain Monsters: Rob Nelson onderzoekt bizar bewijs van een gewelddadige ontmoeting tussen prehistorische dieren. En zwemmen er buitenaardse wezens in een vreemd meer in Californië?

Di 29 augustus 2017 | 21:00 Secrets Of The Underground

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Rocky Mountain Monsters: Rob Nelson onderzoekt bizar bewijs van een gewelddadige ontmoeting tussen prehistorische dieren. En zwemmen er buitenaardse wezens in een vreemd meer in Californië?

Ma 28 augustus 2017 | 20:39 Lelijke eendjes

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks over mensen die zich belemmerd voelen door hun looks: Lieke gaat op bezoek bij Marinda. Zij schaamt zich voor haar flaporen en wordt daar ook mee gepest. Regelmatig wordt ze op straat nageroepen met 'Dombo'. Lieke gaat ook bij Karin langs, die erg ongelukkig is met haar twee ongelijke borsten. Zwemmen met haar vrienden en kleding kopen vindt Karin verschrikkelijk. Door hulp van medische specialisten krijgen deze twee meiden hun zelfvertrouwen terug en kunnen ze weer met een grote lach het leven tegemoet lopen.

Zo 27 augustus 2017 | 18:58 Lelijke eendjes

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nederlandse realityreeks over mensen die zich belemmerd voelen door hun looks: Lieke gaat langs bij Melissa, die niet blij is met haar, zoals ze zelf zegt, varkensneus. Ze is er altijd mee gepest en ook nu worden er regelmatig knorgeluiden gemaakt als ze langs loopt. Ook bezoekt Lieke de onzekere Rachel. Zij verafschuwt haar borsten, omdat ze die naar eigen zeggen niet heeft. Rachel draagt altijd twee bh's om te zorgen dat het nog wat lijkt onder haar kleding. Ze vindt het daarnaast ook verschrikkelijk om te zwemmen met haar kinderen. Een team van medisch specialisten schiet Melissa en Rachel te hulp.

Zo 27 augustus 2017 | 15:35 De jongen met de gouden broek IMDb: 5.4

27/08 - IMDB * 5.4 - Avonturenfilm, Deens Zweedse avonturenfilm: Mats baalt. Zijn moeder heeft besloten dat hij voorlopig bij zijn vader moet wonen, maar die heeft altijd te weinig geld. Dan worden zijn kleren gestolen als hij aan het zwemmen is. Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks. Uit de zakken van een broek die hij op straat vindt kan hij zoveel papiergeld tevoorschijn toveren als hij wil. Zonder dat hij het merkt heeft dat wel gevolgen er zitten allerlei gevaarlijke mensen achter hem aan.

Deens-Zweedse avonturenfilm: Mats baalt. Zijn moeder heeft besloten dat hij voorlopig bij zijn vader moet wonen, maar die heeft altijd te weinig geld. Dan worden zijn kleren gestolen als hij aan het zwemmen is. Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks. Uit de zakken van een broek die hij op straat vindt kan hij zoveel papiergeld tevoorschijn toveren als hij wil. Zonder dat hij het merkt heeft dat wel gevolgen - er zitten allerlei gevaarlijke mensen achter hem aan.

Wo 23 augustus 2017 | 19:00 Dokter Deen

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Dramaserie: Verlies: Joey gaat zwemmen in de zee, maar Moeder Deen vindt het veel te koud. Maria moet Heleen iets vreselijks vertellen. Oscar krijgt een klap in zijn gezicht. Isa gaat op zoek naar haar afkomst. Wendy krijgt iets over zich heen en heeft een overrompelende ontmoeting. Robberts 'horror'-stage gaat beginnen.

Wo 23 augustus 2017 | 11:10 Leuke verhaaltjes van Winnie de Poeh

Seizoen 2 - Aflevering 7 - AnimatieserieRoe gaat zwemmen

Ma 21 augustus 2017 | 20:40 Lelijke eendjes

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nederlandse realityreeks over mensen die zich belemmerd voelen door hun looks: Lieke gaat langs bij Melissa, die niet blij is met haar, zoals ze zelf zegt, varkensneus. Ze is er altijd mee gepest en ook nu worden er regelmatig knorgeluiden gemaakt als ze langs loopt. Ook bezoekt Lieke de onzekere Rachel. Zij verafschuwt haar borsten, omdat ze die naar eigen zeggen niet heeft. Rachel draagt altijd twee bh's om te zorgen dat het nog wat lijkt onder haar kleding. Ze vindt het daarnaast ook verschrikkelijk om te zwemmen met haar kinderen. Een team van medisch specialisten schiet Melissa en Rachel te hulp.

Vr 18 augustus 2017 | 07:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Do 17 augustus 2017 | 07:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazilië om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Zo 13 augustus 2017 | 14:35 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Zo 13 augustus 2017 | 07:21 Anna en Anne zwemmen door het gat

Kinderprogramma

Za 12 augustus 2017 | 19:30 Geer & Goor Zoeken Een Hobby

Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld.

Za 12 augustus 2017 | 19:05 Planet Earth

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Natuurdocumentairereeks over het leven op onze planeet: Jungles: Jungles spreken tot de verbeelding omdat er een enorm brede waaier aan exotisch leven te bespeuren valt voor wie het weet te vinden. Dank zij nieuwe camera-drones werden nooit eerder geziene flora en fauna in beeld gebracht, waaronder schimmels die licht geven in het donker, jaguars die op kaaimannen jagen, dolfijnen die door de ondergelopen delen van de jungle zwemmen, en kikkers die zich tegen wespen moeten verdedigen.

Za 12 augustus 2017 | 11:50 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische serie: I Caddyshacked the Pool: Adam bedenkt een plan om niet te hoeven zwemmen op school, ook al kan het ten koste gaan van een vriendschap. Barry gaat bij een schoolclub die Erica heeft opgericht.

Vr 11 augustus 2017 | 20:32 Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Nederlandse realityreeks waarin Gerard Joling en Gordon strijden tegen eenzaamheid: Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis eigenlijk de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Kunnen ze hem helpen? Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar liefste hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld. Daardoor komt een hele voetbalclub op zijn kop te staan.

Do 10 augustus 2017 | 19:10 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Di 8 augustus 2017 | 20:35 Geer & Goor Zoeken Een Hobby

Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld.

Ma 7 augustus 2017 | 20:35 Dolphin Tale IMDb: 6.9

07/08 - IMDB * 6.9 - Drama, De elfjarige, introverte Sawyer raakt bevriend met Winter, een gewonde dolfijn die haar staart verloren is in een krabbenval. Sawyer probeert iedereen om zich heen te motiveren om de dolfijn te redden. In het marineziekenhuis proberen artsen een prothese te maken om de staart te vervangen en zo Winter een tweede kans te geven.

De elfjarige, introverte Sawyer raakt bevriend met Winter, een gewonde dolfijn die haar staart verloren is in een krabbenval. Sawyer probeert iedereen om zich heen te motiveren om de dolfijn te redden. In het marineziekenhuis proberen artsen een prothese te maken om de staart te vervangen en zo Winter een tweede kans te geven.

Ma 7 augustus 2017 | 16:10 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische reeks: I Caddyshacked the Pool: Adam bedenkt een plan om niet te hoeven zwemmen op school, ook al kan het ten koste gaan van een vriendschap. Barry gaat bij een schoolclub die Erica heeft opgericht.

Za 5 augustus 2017 | 19:00 Bikinis & Boardwalks

Reisserie. We zwemmen met dolfijnen achter epische olietankers en bezoeken een barbecue van wereldklasse op Galveston Island, Texas. Daarna gaat we naar San Juan, Puerto Rico, voor lokale gerechten, Cara?bische wateren en strandtennissers in bikini.

Wo 2 augustus 2017 | 10:12 Zwemmen

Kinderprogramma

Di 1 augustus 2017 | 17:10 SpangaS Marathon

Aflevering 13 - Vijf afleveringen van de tienerreeks SpangaS: Dylan is blij met de financiële meevaller, maar hij kan het geld helaas niet houden. Eman doet een onthulling. Jip noemt zichzelf een 'happy single', maar Lef gelooft er niks van. Shirley is het zat, ze gaat naar haar moeder. Jip en Lef doen een weddenschap. Eman krijgt een Vlem-verbod. Wieteke heeft het proefwerk Engels stiekem ingezien. Dylan is onder de indruk van Caro. Juliette bedenkt een oplossing voor Caro als de jongens weer willen zwemmen. Shirley blijft voorlopig bij haar moeder. Miss Madge heeft de toets aangepast. Wieteke kan wel door de grond zakken. Jip haalt een grap uit met Damstra.

Zo 30 juli 2017 | 18:40 NOS Sport: WK Zwemmen

Op de laatste dag van het WK Zwemmen staan er een achttal finales op het programma, waaronder de finale 50 meter vrije slag voor vrouwen. Ranomi Kromowidjojo verschijnt voor Nederland aan de start, wat kan zij bereiken in deze finale? Niet alleen de 50 meter vrije slag wordt op de slotdag afgewerkt, ook de laatste estafettenummers en de 400 meter wisselslag staan nog op het programma.

Zo 30 juli 2017 | 17:55 NOS Sport: WK Zwemmen

Op de laatste dag van het WK Zwemmen staan er een achttal finales op het programma, waaronder de finale 50 meter vrije slag voor vrouwen. Ranomi Kromowidjojo verschijnt voor Nederland aan de start, wat kan zij bereiken in deze finale? Niet alleen de 50 meter vrije slag wordt op de slotdag afgewerkt, ook de laatste estafettenummers en de 400 meter wisselslag staan nog op het programma.

Zo 30 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Op de laatste dag van het WK Zwemmen staan er een achttal finales op het programma, waaronder de finale 50 meter vrije slag voor vrouwen. Ranomi Kromowidjojo verschijnt voor Nederland aan de start, wat kan zij bereiken in deze finale? Niet alleen de 50 meter vrije slag wordt op de slotdag afgewerkt, ook de laatste estafettenummers en de 400 meter wisselslag staan nog op het programma.

Zo 30 juli 2017 | 04:49 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Za 29 juli 2017 | 18:50 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 233 - Verslag

Za 29 juli 2017 | 18:10 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 232 - Verslag

Za 29 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 179 - Verslag

Vr 28 juli 2017 | 22:50 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Vr 28 juli 2017 | 18:35 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 231 - Verslag

Vr 28 juli 2017 | 17:55 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 230 - Verslag

Vr 28 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 178 - Verslag

Do 27 juli 2017 | 18:35 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 229 - Verslag

Do 27 juli 2017 | 17:55 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 228 - Verslag

Do 27 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 177 - Verslag

Wo 26 juli 2017 | 18:35 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 227 - Verslag

Wo 26 juli 2017 | 17:55 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 226 - Verslag

Wo 26 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 176 - Verslag

Di 25 juli 2017 | 18:35 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 225 - Verslag

Di 25 juli 2017 | 18:00 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 224 - Verslag

Di 25 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 175 - Verslag

Di 25 juli 2017 | 12:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Ma 24 juli 2017 | 22:50 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Ma 24 juli 2017 | 18:35 NOS Sport: WK Zwemmen

Vandaag kwamen Kira Toussaint (100 meter rugslag) en Kyle Stolk (200 meter vrij) in actie. Hier wordt verslag van gedaan. Vanavond zijn er vier finales. Er worden medailles verdeeld op de 100 meter schoolslag (mannen), 100 vlinder (vrouwen), 50 vlinder (mannen) en 200 wissel (vrouwen).

Ma 24 juli 2017 | 17:55 NOS Sport: WK Zwemmen

Vandaag kwamen Kira Toussaint (100 meter rugslag) en Kyle Stolk (200 meter vrij) in actie. Hier wordt verslag van gedaan. Vanavond zijn er vier finales. Er worden medailles verdeeld op de 100 meter schoolslag (mannen), 100 vlinder (vrouwen), 50 vlinder (mannen) en 200 wissel (vrouwen).

Ma 24 juli 2017 | 17:15 NOS Sport: WK Zwemmen

Vandaag kwamen Kira Toussaint (100 meter rugslag) en Kyle Stolk (200 meter vrij) in actie. Hier wordt verslag van gedaan. Vanavond zijn er vier finales. Er worden medailles verdeeld op de 100 meter schoolslag (mannen), 100 vlinder (vrouwen), 50 vlinder (mannen) en 200 wissel (vrouwen).

Ma 24 juli 2017 | 15:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Ma 24 juli 2017 | 12:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazilië om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Zo 23 juli 2017 | 18:45 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 221 - Verslag

Zo 23 juli 2017 | 18:05 NOS Sport: WK Zwemmen

Aflevering 220 - Verslag

Zo 23 juli 2017 | 17:15 NOS Sport

Aflevering 173 - SportmagazineWK Zwemmen

Vr 21 juli 2017 | 22:50 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazilië om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Ma 17 juli 2017 | 21:00 Top Secret Swimming Holes

Laat de schilderachtige avonturen beginnen! Van slacklinen over de rode rotsen van Arizona tot het ontdekken van een verborgen wereld diep onder een meer in Minnesota. We verkennen 10 van Amerika's best bewaarde geheime plekken om te zwemmen.

Zo 16 juli 2017 | 13:05 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Do 13 juli 2017 | 17:35 Will and Grace

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse sitcom: The Old Man and the Sea: Will geeft toe dat hij niet kan zwemmen omdat hij als kind ooit bijna verdronk. Op aanraden van Jack besluit hij daar na al die jaren eindelijk verandering in te brengen. Jack werpt zich op als persoonlijke leraar, maar Will legt zijn vertrouwen liever in een professionele instructeur. Dat kwetst Jack diep. Karen regelt een blind date voor Grace. De man spreekt Grace totaal niet aan, toch gaat ze akkoord om nog een tweede afspraakje met hem aan te gaan omdat Karen haar uitdaagt.

Wo 12 juli 2017 | 13:34 Blauwe koe gaat zwemmen

Kinderprogramma

Di 11 juli 2017 | 13:00 RTL Summer Night

Vanavond in RTL Summer Night: -Gerard Ekdom Iedere zomer is het weer raak: die ene vrolijke oorwurm die overal wordt gedraaid en die je jaren later nog steeds doet terug denken aan die ene beruchte zomer. Wat heeft een liedje nou precies nodig om een instant zomerhit te worden? Wat zijn de ingrediënten? Dat weet onze wandelende muzikale encyclopedie Gerard Ekdom natuurlijk als geen ander. Vanavond vertelt hij erover bij RTL Summer Night. -Suzan en Freek Het muzikale duo Suzan & Freek plaatst wekelijks een nieuwe cover op YouTube in hun rubriek De Minuut‘. Hierbij zijn onder andere filmpjes met Matt Simons, MAAN en Paskal Jakobsen (BLØF) opgenomen. Vorig jaar oktober ging het duo wereldwijd viral nadat hun cover van ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers werd gedeeld door The Chainsmokers zelf. Vanavond zullen zij optreden met DE zomerhit van een aantal jaren geleden: Hips Don’t Lie, van Shakira featuring Wyclef Jean. -Alex van Hooff Burgers’ Zoo opent woensdag de deuren van de grootste overdekte mangrove ter wereld. Het verblijf is geïnspireerd op een bedreigd natuurgebied in het Midden-Amerikaanse land Belize, dat al 28 jaar gesteund wordt door de Arnhemse dierentuin. In Burgers’ Mangrove lopen bezoekers straks niet van hok naar hok om dieren te spotten, want de krabben, kreeftjes, vogels, zeekoeien en vlinders lopen, zwemmen en fladderen overal. Directeur Alex van Hooff vertelt er vanavond alles over in RTL Summer Night. -Fans van Max Verstappen Duizenden fans van Max Verstappen waren afgelopen weekend naar Oostenrijk afgereisd om hun held aan te moedigen tijdens de Grand Prx. Maar helaas, een groot feest bleef uit. De Nederlander moest na een slechte start en een botsing in de eerste bocht al snel de strijd staken. Rechtstreeks uit Oostenrijk vangt Beau vanavond de teleurgestelde fans op. -Edwin Goedhart en Freek Jansen De Ajax-selectie stond er zaterdag verslagen bij toen medici vochten voor het leven van teamgenoot Abdelhak Nouri. Voetbal International-journalist Freek Jansen was er zaterdag bij en volgt Nouri al jaren. Sportarts Edwin Goedhart (KNVB) werkte bij Ajax toen speler Evander Sno een hartaanval kreeg. Hij vertelt over de impact van zo’n gebeurtenis en hoe het mogelijk is dat het toch voor kan komen bij topsporters die onder medische controle staan.

Ma 10 juli 2017 | 22:50 Catching Monsters

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Last of the Giant Bluefish: De laatste dag van het blauwvintonijnseizoen is aangebroken. In de ijzige wateren zwemmen niet veel reuzentonijnen meer, maar toch moeten een paar vissers hun tonijn nog vangen.

Ma 10 juli 2017 | 21:38 RTL Summer Night

Vanavond in RTL Summer Night: -Gerard Ekdom Iedere zomer is het weer raak: die ene vrolijke oorwurm die overal wordt gedraaid en die je jaren later nog steeds doet terug denken aan die ene beruchte zomer. Wat heeft een liedje nou precies nodig om een instant zomerhit te worden? Wat zijn de ingrediënten? Dat weet onze wandelende muzikale encyclopedie Gerard Ekdom natuurlijk als geen ander. Vanavond vertelt hij erover bij RTL Summer Night. -Suzan en Freek Het muzikale duo Suzan & Freek plaatst wekelijks een nieuwe cover op YouTube in hun rubriek De Minuut‘. Hierbij zijn onder andere filmpjes met Matt Simons, MAAN en Paskal Jakobsen (BLØF) opgenomen. Vorig jaar oktober ging het duo wereldwijd viral nadat hun cover van ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers werd gedeeld door The Chainsmokers zelf. Vanavond zullen zij optreden met DE zomerhit van een aantal jaren geleden: Hips Don’t Lie, van Shakira featuring Wyclef Jean. -Alex van Hooff Burgers’ Zoo opent woensdag de deuren van de grootste overdekte mangrove ter wereld. Het verblijf is geïnspireerd op een bedreigd natuurgebied in het Midden-Amerikaanse land Belize, dat al 28 jaar gesteund wordt door de Arnhemse dierentuin. In Burgers’ Mangrove lopen bezoekers straks niet van hok naar hok om dieren te spotten, want de krabben, kreeftjes, vogels, zeekoeien en vlinders lopen, zwemmen en fladderen overal. Directeur Alex van Hooff vertelt er vanavond alles over in RTL Summer Night. -Fans van Max Verstappen Duizenden fans van Max Verstappen waren afgelopen weekend naar Oostenrijk afgereisd om hun held aan te moedigen tijdens de Grand Prx. Maar helaas, een groot feest bleef uit. De Nederlander moest na een slechte start en een botsing in de eerste bocht al snel de strijd staken. Rechtstreeks uit Oostenrijk vangt Beau vanavond de teleurgestelde fans op. -Edwin Goedhart en Freek Jansen De Ajax-selectie stond er zaterdag verslagen bij toen medici vochten voor het leven van teamgenoot Abdelhak Nouri. Voetbal International-journalist Freek Jansen was er zaterdag bij en volgt Nouri al jaren. Sportarts Edwin Goedhart (KNVB) werkte bij Ajax toen speler Evander Sno een hartaanval kreeg. Hij vertelt over de impact van zo’n gebeurtenis en hoe het mogelijk is dat het toch voor kan komen bij topsporters die onder medische controle staan.

Za 8 juli 2017 | 18:10 Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en verhalen over de bijzondere ideeën van conceptie en zwangerschap. De rol van de vrouw werd in die tijd erg onderschat. Het waren de zaaddiertjes die voor de ontwikkeling van de feut zorgden. Grote Nederlandse wetenschappers als Reinier de Graaff en Antonie van Leeuwenhoek zorgden uiteindelijk voor nieuwe kennis. In de universiteitsbibliotheek in Amsterdam pakt medisch historicus van Lieburg het dagboek van vroedvrouw Schrader die vanaf 1693 tot 1746 alle door haar begeleide bevallingen in een dagboek bijhield met daarbij alle bijzonderheden nauwkeurig beschreven. In Utrecht worden de verhalen verteld van de vele speciale verlostangen die nodig waren in een tijd waarin de keizersnee nog niet bekend was.

Do 6 juli 2017 | 16:10 Anatomische les met Ria Bremer

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Medisch-historische documentairereeks: Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en verhalen over de bijzondere ideeën van conceptie en zwangerschap. De rol van de vrouw werd in die tijd erg onderschat. Het waren de zaaddiertjes die voor de ontwikkeling van de feut zorgden. Grote Nederlandse wetenschappers als Reinier de Graaff en Antonie van Leeuwenhoek zorgden uiteindelijk voor nieuwe kennis. In de universiteitsbibliotheek in Amsterdam pakt medisch historicus van Lieburg het dagboek van vroedvrouw Schrader die vanaf 1693 tot 1746 alle door haar begeleide bevallingen in een dagboek bijhield, met daarbij alle bijzonderheden nauwkeurig beschreven.

Wo 5 juli 2017 | 21:20 Anatomische les met Ria Bremer

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Medisch-historische documentairereeks: Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en verhalen over de bijzondere ideeën van conceptie en zwangerschap. De rol van de vrouw werd in die tijd erg onderschat. Het waren de zaaddiertjes die voor de ontwikkeling van de feut zorgden. Grote Nederlandse wetenschappers als Reinier de Graaff en Antonie van Leeuwenhoek zorgden uiteindelijk voor nieuwe kennis. In de universiteitsbibliotheek in Amsterdam pakt medisch historicus van Lieburg het dagboek van vroedvrouw Schrader die vanaf 1693 tot 1746 alle door haar begeleide bevallingen in een dagboek bijhield, met daarbij alle bijzonderheden nauwkeurig beschreven.

Za 1 juli 2017 | 17:25 Klaas kan alles

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Populairwetenschappelijk programmaKan Klaas 150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof?

Do 29 juni 2017 | 13:22 De Wandeling

Aflevering 10 - Praatprogramma met Sander de Kramer en Joris Linssen: Bastiaan Everink: Bastiaan Everink was een succesvol marinier toen hij besliste om het roer volledig om te gooien. Nu is hij een gevierd operazanger en zingt hij over de hele wereld in grote operahuizen, van Berlijn tot Mexico-Stad. Bastiaan was nog geen twintig toen hij zich aanmeldde bij het Korps Mariniers. Hij hield van de sportieve uitdagingen en beleefde mooie avonturen. Begin jaren 90 ging hij op z'n eerste missie: de Golfoorlog in Noord-Irak. In Irak kwam Everink terecht in een andere wereld. Zo moesten hij en zijn maten bij de ingang van een ziekenhuis bepalen wie er door mochten en wie ze achterlieten. Ook werden ze beschoten toen ze even gingen zwemmen. Na terugkomst in Nederland praatte Bastiaan er niet veel over, maar het zet hem wel aan het denken.

Zo 25 juni 2017 | 09:20 Robson Green: Extreme Fisherman

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Okinawa: Robson reist naar de zuidelijke eilanden van Japan, waar de mooiste en indrukwekkendste vissen in de zee zwemmen. Hier maakt hij kennis met de dodelijke ringslangplatstaart.

Zo 25 juni 2017 | 08:00 De Wandeling

Aflevering 10 - Praatprogramma met Sander de Kramer en Joris Linssen: Bastiaan Everink: Bastiaan Everink was een succesvol marinier toen hij besliste om het roer volledig om te gooien. Nu is hij een gevierd operazanger en zingt hij over de hele wereld in grote operahuizen, van Berlijn tot Mexico-Stad. Bastiaan was nog geen twintig toen hij zich aanmeldde bij het Korps Mariniers. Hij hield van de sportieve uitdagingen en beleefde mooie avonturen. Begin jaren 90 ging hij op z'n eerste missie: de Golfoorlog in Noord-Irak. In Irak kwam Everink terecht in een andere wereld. Zo moesten hij en zijn maten bij de ingang van een ziekenhuis bepalen wie er door mochten en wie ze achterlieten. Ook werden ze beschoten toen ze even gingen zwemmen. Na terugkomst in Nederland praatte Bastiaan er niet veel over, maar het zet hem wel aan het denken.

Za 24 juni 2017 | 00:25 Dark Tide IMDb: 4.3

24/06 - IMDB * 4.3 - Thriller, Duikinstructrice Katie Mathieson stond ooit bekend als de haaienfluisteraar, maar na een bijna doodervaring, waarbij ze een van haar beste vrienden verloor, heeft ze haar passie voor haaien opgegeven. Een jaar later drukt deze ingrijpende gebeurtenis nog steeds een stempel op haar leven. Katie staat op de rand van een financiële afgrond. Totdat ze in contact komt met een rijke zakenman, die nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij biedt haar 100.000 dollar om zijn laatste droom in...

Duikinstructrice Katie Mathieson stond ooit bekend als de haaienfluisteraar, maar na een bijna-doodervaring, waarbij ze een van haar beste vrienden verloor, heeft ze haar passie voor haaien opgegeven. Een jaar later drukt deze ingrijpende gebeurtenis nog steeds een stempel op haar leven. Katie staat op de rand van een financiële afgrond. Totdat ze in contact komt met een rijke zakenman, die nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij biedt haar 100.000 dollar om zijn laatste droom in vervulling te laten gaan: zwemmen met witte haaien. Kan Katie haar angsten overwinnen en durft ze terug te gaan naar Shark Alley, de meest dodelijke plek van de oceaan?

Do 22 juni 2017 | 22:50 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Do 22 juni 2017 | 15:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Wo 21 juni 2017 | 22:50 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazili? om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Wo 21 juni 2017 | 15:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazili? om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Zo 18 juni 2017 | 20:00 Planet Earth

Jungles zijn de meest gevarieerde plekken op aarde. Betoverende werelden vol verrassingen, drama en onvergetelijke wilde bewoners. In de oerwouden van Brazilië leven jaguars die op kaaimannen jagen en vreemdsoortige jungledolfijnen die tussen de boomtoppen zwemmen, terwijl in Costa Rica ninjakikkers met gigantische wespen vechten. Zo zien we hoe dieren zich redden op de meest prestatiegerichte plek op aarde. We lopen mee met de prachtige indri die in Madagaskar door het bos stuitert en blijven laat op om nooit eerder gefilmde glow-in-the-dark-dieren te bekijken. Je hebt zelfs mini-komodovaranen die een speciale truc beheersen om in het oerwoud te kunnen leven.

Do 15 juni 2017 | 09:45 Outrageous 911

Seizoen 1 - Aflevering 10 - TP-Emergency: Van een man die een indringer naakt in zijn zwembad ziet zwemmen tot een man die denkt dat een gebrek aan wc-papier een reden is om 112 te bellen.

Wo 14 juni 2017 | 22:50 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Zo 11 juni 2017 | 19:37 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Zo 11 juni 2017 | 19:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Vr 9 juni 2017 | 21:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Vr 9 juni 2017 | 21:00 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazili? om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Do 8 juni 2017 | 08:30 Zoostraat 64

Tijdens een trip naar het einde van de regenboog komen de dieren erachter dat Ronald niet kan zwemmen. Ze verzinnen allerlei manieren om hem naar de overkant van de rivier te krijgen.

Di 6 juni 2017 | 21:15 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Di 6 juni 2017 | 13:17 Wild Australia: Kangaroo King

Een blik op de meest iconische dieren van Australië. Kijk hoe ze vliegen, zwemmen en slenteren door de ongerepte en spectaculaire omgeving.

Vr 2 juni 2017 | 23:45 Animal Cops Miami

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Biggest Rescue Ever: De inspecteurs zwemmen in een moeras dat wemelt van de alligators, om een gewonde alligator te redden. In de grootste reddingsoperatie ooit voor Miami worden 400 stuks vee gered.

Di 30 mei 2017 | 23:08 Dark Tide IMDb: 4.3

30/05 - IMDB * 4.3 - Thriller, Duikinstructrice Katie Mathieson stond ooit bekend als de haaienfluisteraar, maar na een bijna doodervaring, waarbij ze een van haar beste vrienden verloor, heeft ze haar passie voor haaien opgegeven. Een jaar later drukt deze ingrijpende gebeurtenis nog steeds een stempel op haar leven. Katie staat op de rand van een financiële afgrond. Totdat ze in contact komt met een rijke zakenman, die nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij biedt haar 100.000 dollar om zijn laatste droom in...

Duikinstructrice Katie Mathieson stond ooit bekend als de haaienfluisteraar, maar na een bijna-doodervaring, waarbij ze een van haar beste vrienden verloor, heeft ze haar passie voor haaien opgegeven. Een jaar later drukt deze ingrijpende gebeurtenis nog steeds een stempel op haar leven. Katie staat op de rand van een financiële afgrond. Totdat ze in contact komt met een rijke zakenman, die nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij biedt haar 100.000 dollar om zijn laatste droom in vervulling te laten gaan: zwemmen met witte haaien. Kan Katie haar angsten overwinnen en durft ze terug te gaan naar Shark Alley, de meest dodelijke plek van de oceaan?

Vr 19 mei 2017 | 21:33 Myths of the Congo

Vanavond is het tweeluik Myths of the Congo van de Duitse natuurfilmer Thomas Behrend te zien op RTL 8. Deze natuurfilm gaat over de natuur rondom de Congo-rivier in Afrika. Rondom de Congo-rivier in Afrika ligt een prachtig natuurgebied. Aan de bron in Zambia is de Congo nog een klein stroompje, maar richting het westen wordt de Congo steeds indrukwekkender. De Congo-rivier is de leefomgeving van de vreemdste dieren op aarde. Om te overleven hebben sommige dieren bizarre evoluties doorgemaakt, waardoor unieke schepsels zijn ontstaan. Zo zwemmen er vissen met longen en vleugels en zelfs vissen die aan wal gaan om te jagen. De documentaire gaat ook het tweede grootste regenwoud ter wereld in, om daar de imposante bosolifanten in beeld te brengen. Myths of the Congo is een tweedelige natuurdocumentaire van de Duitser Thomas Behrend. Als kind raakte hij gefascineerd door de geheimen van de waterwereld dankzij de ontdekkingsreiziger en onderzoeker Jacques-Yves Cousteau, die de zee bestudeerde en alle daarin voorkomende levensvormen. Niet zo heel gek dus dat Behrend met name bekend is vanwege zijn prachtige onderwateropnames. Voor Myths of the Congo legt de Duitser op imposante wijze het habitat rondom de tweede langste en de diepste rivier op aarde vast, oftewel de Congo-rivier. Hiermee krijgen we inzicht in één van de meest mysterieuze en gevaarlijke gebieden op aarde. In deze tweede aflevering ‘In the realm of the great apes’ zien we nog meer vreemde dieren die hun toevluchtsoord hebben gezocht bij de Congo-rivier. Zo zien we de bultkopcichlide, een vis van zo’n 12 centimeter met een enorme bult op zijn kop. Deze vis komt voor in het snelstromende gedeelte van de Congo-rivier. Ook komt de olifantsvis voorbij, een vis die zijn naam te danken heeft aan zijn lange slurfachtige neus. Tegenover andere vissen is deze vis vreedzaam, maar van soortgenoten moet hij niets hebben. Daarnaast zien we dat ook drie van de vier grote mensaapsoorten (de laaglandgorilla, de chimpansee en de bonobo) diep in de dichte jungle leven. Elk soort heeft overduidelijk zijn eigen gewoontes en regels om te kunnen overleven in dit natuurgebied.

Vr 19 mei 2017 | 15:01 Real Men

De overgebleven mannen reizen naar Portugal voor het einddoel van hun avontuur: 1500 meter zwemmen in de oceaan, 40 km fietsen en 10 km hardlopen in de finale van de triatlon.

Zo 14 mei 2017 | 19:10 Pit Bulls & Parolees

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Off the Deep End: Tia vindt een stel dat pitbullpuppy Tiffany wil adopteren. Dan hoort ze dat het stel een zwembad heeft; kan Tiffany goed genoeg zwemmen om de adoptie door te laten gaan?

Zo 14 mei 2017 | 17:00 Freeks wilde wereld

Freek is op de Galapagoseilanden. Hij ontmoet een Galapagos-reuzenschildpad en gaat zwemmen met zeeleguanen.

Vr 12 mei 2017 | 22:25 Cocoon

12/05 - Komedie, Ben, Joe en enkele andere senioren genieten van hun oude dag. Toch worden ze tot hun spijt geconfronteerd met ouderdomskwaaltjes. Samen met twee vrienden gaat Joe af en toe stiekem zwemmen in de leegstaande villa naast het bejaardentehuis. Sinds kort voelen ze zich als herboren, net alsof het water hen verjongt. Wat ze niet weten is dat die verjongende energie een buitenaardse oorsprong heeft.

Ben, Joe en enkele andere senioren genieten van hun oude dag. Toch worden ze tot hun spijt geconfronteerd met ouderdomskwaaltjes. Samen met twee vrienden gaat Joe af en toe stiekem zwemmen in de leegstaande villa naast het bejaardentehuis. Sinds kort voelen ze zich als herboren, net alsof het water hen verjongt. Wat ze niet weten is dat die verjongende energie een buitenaardse oorsprong heeft.

Vr 12 mei 2017 | 17:35 De Buitendienst

Haaien zijn de schrik van de zee. Met hun grote lichaam en scherpe tanden, jagen ze veel mensen de stuipen op het lijf. Toch hoef je helemaal niet zo bang te zijn voor haaien, er zwemmen zelfs haaien in onze eigen Noordzee. Dit zijn niet die grote beesten die je op televisie ziet, maar kleinere soorten die op de bodem van de Noordzee leven. En ook in de Noordzee blijft de haai een echte rover. Nienke en Kiefer gaan op bezoek bij de haaien in Burgers Zoo en naar de Universiteit van Wageningen om meer te weten te komen over deze mysterieuze dieren.

Vr 12 mei 2017 | 12:45 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Hippo: Steve probeert te zwemmen met het gevaarlijkste dier van Afrika: het nijlpaard. Kan hij deze onvoorspelbare dieren dicht genoeg naderen om hun gedrag onder water te bestuderen?

Wo 10 mei 2017 | 22:50 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazili? om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Wo 10 mei 2017 | 15:30 Swimming With Monsters: Steve Backshall

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Anaconda: Steve is in de Pantanal in Brazili? om de enorme anaconda's die in deze regio voorkomen te bestuderen en met ze te zwemmen. Kan zijn aanwezigheid in het water een aanval uitlokken?

Ma 8 mei 2017 | 13:40 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Zo 7 mei 2017 | 19:00 House Wreck Rescue

Seizoen 1 - Aflevering 9 - The Cowsheds: De bekende architect Jon vervult eindelijk zijn belofte om een droomhuis voor zijn gezin te bouwen. Het perceel heeft echter een hoge waterspiegel: wordt het zwemmen of verzuipen?

Zo 7 mei 2017 | 12:45 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Vr 5 mei 2017 | 21:55 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Episode 2: Nigel verkent drie spectaculaire woestijnen in China, waar hij gekko's, kamelen en slangen die door het zand zwemmen tegenkomt. Zal hij ook nog een Chinese steppegaai ontdekken?

Do 30 maart 2017 | 22:30 Hart van Nederland - Late editie

Onderwerpen van vanavond: - Inwoners Exloo aangeslagen na dodelijke brand - Politie wil Turkse relschoppers per se oppakken - Diner voor eenzame ouderen in Rotterdam - Therapeutisch zwemmen voor gehandicapte honden

Wo 1 februari 2017 | 12:05 Opsporing Verzocht

Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: - Loosbroek: Gewelddadige woningoverval in de Voorstraat Op zondagavond 4 december wordt in het Noord-Brabantse Loosbroek een echtpaar wonend aan de Voorstraat op gewelddadige wijze overvallen door twee gewapende daders. Het mannelijke slachtoffer vertelt vanavond in de uitzending hoe hij zich daarbij tot het uiterste verzette. - Almere: Dood Jdesse Boerenveen (40) Op 22 december 2016 vindt de politie het lichaam van de dan al weken vermiste Jdesse Boerenveen (40) in het Gooimeer bij Almere. Hoe belandde Jdesse, die niet kon zwemmen, in het koude water bij Almere? Vanavond een reconstructie van de laatste bekende gebeurtenissen rond Jdesse. Zo worden drie mannen gezocht die hem mogelijk hebben meegenomen naar Almere. - Maassluis: Dood Chi Yin Luong (20) bij station Maassluis-West Het lichaam van de 20-jarige Chi Yin Luong, ook wel Johnny genoemd, wordt op maandagochtend 21 november 2016 gevonden bij treinstation Maassluis-West. Het is nog altijd niet duidelijk hoe hij om het leven is gekomen. Vanavond een reconstructie van de laatste avond van Chi Yin Luong. - Maastricht: Dood Rini Ansems (82) aan de Sluizerbank Op donderdagochtend 26 januari 2017 wordt omstreeks 09.30 uur het levenloze lichaam gevonden van Rini Ansems (82). Ze wordt door agenten onder verdachte omstandigheden gevonden in haar woning aan de Sluizerbank in Maastricht. De politie vraagt kijkers hulp bij het ophelderen van de tijdlijn rond de dood van de vrouw.

Di 31 januari 2017 | 20:35 Opsporing Verzocht

Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: - Loosbroek: Gewelddadige woningoverval in de Voorstraat Op zondagavond 4 december wordt in het Noord-Brabantse Loosbroek een echtpaar wonend aan de Voorstraat op gewelddadige wijze overvallen door twee gewapende daders. Het mannelijke slachtoffer vertelt vanavond in de uitzending hoe hij zich daarbij tot het uiterste verzette. - Almere: Dood Jdesse Boerenveen (40) Op 22 december 2016 vindt de politie het lichaam van de dan al weken vermiste Jdesse Boerenveen (40) in het Gooimeer bij Almere. Hoe belandde Jdesse, die niet kon zwemmen, in het koude water bij Almere? Vanavond een reconstructie van de laatste bekende gebeurtenissen rond Jdesse. Zo worden drie mannen gezocht die hem mogelijk hebben meegenomen naar Almere. - Maassluis: Dood Chi Yin Luong (20) bij station Maassluis-West Het lichaam van de 20-jarige Chi Yin Luong, ook wel Johnny genoemd, wordt op maandagochtend 21 november 2016 gevonden bij treinstation Maassluis-West. Het is nog altijd niet duidelijk hoe hij om het leven is gekomen. Vanavond een reconstructie van de laatste avond van Chi Yin Luong. - Maastricht: Dood Rini Ansems (82) aan de Sluizerbank Op donderdagochtend 26 januari 2017 wordt omstreeks 09.30 uur het levenloze lichaam gevonden van Rini Ansems (82). Ze wordt door agenten onder verdachte omstandigheden gevonden in haar woning aan de Sluizerbank in Maastricht. De politie vraagt kijkers hulp bij het ophelderen van de tijdlijn rond de dood van de vrouw.

Di 16 augustus 2016 | 17:00 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, mannen; 13u00), badminton (halve finale dubbelspel, vrouwen; 13u30), tafeltennis (finale team, vrouwen; 16u00) en atletiek (hinkstapsprong mannen en series 200m mannen). Gisteren trapte Nederland week twee indrukwekkend af met twee gouden medailles. En dat succes zou vandaag zomaar een vervolg kunnen krijgen, in de wetenschap dat Ferry Weertman, Elis Ligtlee Epke Zonderland, Marit Bouwmeester en Sifan Hassan (wederom) op jacht gaan naar eeuwige roem. En dat is nog maar een klein deel van de menukaart die TeamNL vandaag in Rio biedt. Dag 11 is een pareltje. Zwemmer Ferry Weertman opent het bal voor Nederland. Om 14.00 uur Nederlandse tijd, meteen aan het begin van onze uitzending, duikt hij in het water voor de 10 kilometer open water. Een uur later is het weer de beurt aan Elis Ligtlee in de kwartfinales sprint. Vervolgens komen de handbalsters, volleybalsters en springruiters in actie, waarna om 18.00 uur de beurt is aan zeilster Marit Bouwmeester. De climax ligt in de avond en nacht, wanneer Epke Zonderland om 20.34 uur zijn langverwachte finale aan het hoogrek zal afwerken en Sifan Hassan om 03.30 uur de finale van 1.500 meter loopt. Kort daarvoor komt Dafne Schippers in actie in de halve finales van de 200 meter.

Di 16 augustus 2016 | 16:05 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, mannen; 13u00), badminton (halve finale dubbelspel, vrouwen; 13u30), tafeltennis (finale team, vrouwen; 16u00) en atletiek (hinkstapsprong mannen en series 200m mannen). Gisteren trapte Nederland week twee indrukwekkend af met twee gouden medailles. En dat succes zou vandaag zomaar een vervolg kunnen krijgen, in de wetenschap dat Ferry Weertman, Elis Ligtlee Epke Zonderland, Marit Bouwmeester en Sifan Hassan (wederom) op jacht gaan naar eeuwige roem. En dat is nog maar een klein deel van de menukaart die TeamNL vandaag in Rio biedt. Dag 11 is een pareltje. Zwemmer Ferry Weertman opent het bal voor Nederland. Om 14.00 uur Nederlandse tijd, meteen aan het begin van onze uitzending, duikt hij in het water voor de 10 kilometer open water. Een uur later is het weer de beurt aan Elis Ligtlee in de kwartfinales sprint. Vervolgens komen de handbalsters, volleybalsters en springruiters in actie, waarna om 18.00 uur de beurt is aan zeilster Marit Bouwmeester. De climax ligt in de avond en nacht, wanneer Epke Zonderland om 20.34 uur zijn langverwachte finale aan het hoogrek zal afwerken en Sifan Hassan om 03.30 uur de finale van 1.500 meter loopt. Kort daarvoor komt Dafne Schippers in actie in de halve finales van de 200 meter.

Di 16 augustus 2016 | 13:50 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, mannen; 13u00), badminton (halve finale dubbelspel, vrouwen; 13u30), tafeltennis (finale team, vrouwen; 16u00) en atletiek (hinkstapsprong mannen en series 200m mannen). Gisteren trapte Nederland week twee indrukwekkend af met twee gouden medailles. En dat succes zou vandaag zomaar een vervolg kunnen krijgen, in de wetenschap dat Ferry Weertman, Elis Ligtlee Epke Zonderland, Marit Bouwmeester en Sifan Hassan (wederom) op jacht gaan naar eeuwige roem. En dat is nog maar een klein deel van de menukaart die TeamNL vandaag in Rio biedt. Dag 11 is een pareltje. Zwemmer Ferry Weertman opent het bal voor Nederland. Om 14.00 uur Nederlandse tijd, meteen aan het begin van onze uitzending, duikt hij in het water voor de 10 kilometer open water. Een uur later is het weer de beurt aan Elis Ligtlee in de kwartfinales sprint. Vervolgens komen de handbalsters, volleybalsters en springruiters in actie, waarna om 18.00 uur de beurt is aan zeilster Marit Bouwmeester. De climax ligt in de avond en nacht, wanneer Epke Zonderland om 20.34 uur zijn langverwachte finale aan het hoogrek zal afwerken en Sifan Hassan om 03.30 uur de finale van 1.500 meter loopt. Kort daarvoor komt Dafne Schippers in actie in de halve finales van de 200 meter.

Ma 15 augustus 2016 | 17:00 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, vrouwen; 13u00) en atletiek (kwalificaties hinkstapsprong mannen en ronde 1 van de 200m sprint vrouwen; 14u30). In de eerste week van de Olympische Spelen sleepte Nederland negen medailles (4x goud, 2x zilver, 3x brons) in de wacht. In de tweede week zal geprobeerd worden de medaillemachine fors te laten rinkelen. De Nederlandse hockeysters treden vanavond in de kwartfinale aan tegen struikelblok en angstgegner Argentinië. De kwartfinale beachvolleybal wordt juist een Nederlands onderonsje: Brouwer en Meeuwsen vechten op het Copacobanazand met Varenhorst en Nummerdor uit wie er naar de halve finale gaat. Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek spelen in de kwartfinales tegen Zuid-Korea. Ook op individueel vlak komen Nederlandse sporters in actie. Zeilster Marrit Bouwmeester, zilver op de Spelen van 2012, maakt goede kans vandaag het goud te grijpen. En terwijl Dafne Schippers de eerste ronde op de 200 meter rent, zwemt Sharon van Rouwendaal vijftig keer verder: de finale van de tien kilometer open water. Verder kan turnster Sanne Wevers een gooi doen naar olympisch eremetaal, komt olympisch kampioene Elis Ligtlee weer op de wielerbaan voor de achtste finale sprint en verschijnt Kirsten Wild ten tonele voor het omnium baanwielrennen.

Ma 15 augustus 2016 | 16:05 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, vrouwen; 13u00) en atletiek (kwalificaties hinkstapsprong mannen en ronde 1 van de 200m sprint vrouwen; 14u30). In de eerste week van de Olympische Spelen sleepte Nederland negen medailles (4x goud, 2x zilver, 3x brons) in de wacht. In de tweede week zal geprobeerd worden de medaillemachine fors te laten rinkelen. De Nederlandse hockeysters treden vanavond in de kwartfinale aan tegen struikelblok en angstgegner Argentinië. De kwartfinale beachvolleybal wordt juist een Nederlands onderonsje: Brouwer en Meeuwsen vechten op het Copacobanazand met Varenhorst en Nummerdor uit wie er naar de halve finale gaat. Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek spelen in de kwartfinales tegen Zuid-Korea. Ook op individueel vlak komen Nederlandse sporters in actie. Zeilster Marrit Bouwmeester, zilver op de Spelen van 2012, maakt goede kans vandaag het goud te grijpen. En terwijl Dafne Schippers de eerste ronde op de 200 meter rent, zwemt Sharon van Rouwendaal vijftig keer verder: de finale van de tien kilometer open water. Verder kan turnster Sanne Wevers een gooi doen naar olympisch eremetaal, komt olympisch kampioene Elis Ligtlee weer op de wielerbaan voor de achtste finale sprint en verschijnt Kirsten Wild ten tonele voor het omnium baanwielrennen.

Ma 15 augustus 2016 | 15:05 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, vrouwen; 13u00) en atletiek (kwalificaties hinkstapsprong mannen en ronde 1 van de 200m sprint vrouwen; 14u30). In de eerste week van de Olympische Spelen sleepte Nederland negen medailles (4x goud, 2x zilver, 3x brons) in de wacht. In de tweede week zal geprobeerd worden de medaillemachine fors te laten rinkelen. De Nederlandse hockeysters treden vanavond in de kwartfinale aan tegen struikelblok en angstgegner Argentinië. De kwartfinale beachvolleybal wordt juist een Nederlands onderonsje: Brouwer en Meeuwsen vechten op het Copacobanazand met Varenhorst en Nummerdor uit wie er naar de halve finale gaat. Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek spelen in de kwartfinales tegen Zuid-Korea. Ook op individueel vlak komen Nederlandse sporters in actie. Zeilster Marrit Bouwmeester, zilver op de Spelen van 2012, maakt goede kans vandaag het goud te grijpen. En terwijl Dafne Schippers de eerste ronde op de 200 meter rent, zwemt Sharon van Rouwendaal vijftig keer verder: de finale van de tien kilometer open water. Verder kan turnster Sanne Wevers een gooi doen naar olympisch eremetaal, komt olympisch kampioene Elis Ligtlee weer op de wielerbaan voor de achtste finale sprint en verschijnt Kirsten Wild ten tonele voor het omnium baanwielrennen.

Ma 15 augustus 2016 | 13:50 NOS Rio Live

Met o.m. zwemmen (10km open water, vrouwen; 13u00) en atletiek (kwalificaties hinkstapsprong mannen en ronde 1 van de 200m sprint vrouwen; 14u30). In de eerste week van de Olympische Spelen sleepte Nederland negen medailles (4x goud, 2x zilver, 3x brons) in de wacht. In de tweede week zal geprobeerd worden de medaillemachine fors te laten rinkelen. De Nederlandse hockeysters treden vanavond in de kwartfinale aan tegen struikelblok en angstgegner Argentinië. De kwartfinale beachvolleybal wordt juist een Nederlands onderonsje: Brouwer en Meeuwsen vechten op het Copacobanazand met Varenhorst en Nummerdor uit wie er naar de halve finale gaat. Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek spelen in de kwartfinales tegen Zuid-Korea. Ook op individueel vlak komen Nederlandse sporters in actie. Zeilster Marrit Bouwmeester, zilver op de Spelen van 2012, maakt goede kans vandaag het goud te grijpen. En terwijl Dafne Schippers de eerste ronde op de 200 meter rent, zwemt Sharon van Rouwendaal vijftig keer verder: de finale van de tien kilometer open water. Verder kan turnster Sanne Wevers een gooi doen naar olympisch eremetaal, komt olympisch kampioene Elis Ligtlee weer op de wielerbaan voor de achtste finale sprint en verschijnt Kirsten Wild ten tonele voor het omnium baanwielrennen.

Zo 14 augustus 2016 | 04:05 NOS Rio Live

Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet maanden, naar uitkijken. De dag dat Dafne Schippers op het meest prestigieuze nummer van de atletiek, de 100 meter, jacht gaat maken op een gouden medaille. Zet je wekker, want komende nacht om 02.00 uur (halve finales) respectievelijk 03.37 uur (finale), kan een historisch moment worden in de Nederlandse sportgeschiedenis. Voor het zover is, valt er natuurlijk nog heel veel meer te zien en te genieten. Kan baanwielrenner Jeffrey Hoogland op de sprint in de buurt van de medailles komen? De achten doen bij het roeien een gooi naar olympisch goud. En kan Ranomi Kromowidjojo het zwemtoernooi voor Nederland redden met een plak op de 50 meter vrij. Ze is titelverdedigster.

Zo 14 augustus 2016 | 03:05 NOS Rio Live

Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet maanden, naar uitkijken. De dag dat Dafne Schippers op het meest prestigieuze nummer van de atletiek, de 100 meter, jacht gaat maken op een gouden medaille. Zet je wekker, want komende nacht om 02.00 uur (halve finales) respectievelijk 03.37 uur (finale), kan een historisch moment worden in de Nederlandse sportgeschiedenis. Voor het zover is, valt er natuurlijk nog heel veel meer te zien en te genieten. Kan baanwielrenner Jeffrey Hoogland op de sprint in de buurt van de medailles komen? De achten doen bij het roeien een gooi naar olympisch goud. En kan Ranomi Kromowidjojo het zwemtoernooi voor Nederland redden met een plak op de 50 meter vrij. Ze is titelverdedigster.

Zo 14 augustus 2016 | 01:05 NOS Rio Live

Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet maanden, naar uitkijken. De dag dat Dafne Schippers op het meest prestigieuze nummer van de atletiek, de 100 meter, jacht gaat maken op een gouden medaille. Zet je wekker, want komende nacht om 02.00 uur (halve finales) respectievelijk 03.37 uur (finale), kan een historisch moment worden in de Nederlandse sportgeschiedenis. Voor het zover is, valt er natuurlijk nog heel veel meer te zien en te genieten. Kan baanwielrenner Jeffrey Hoogland op de sprint in de buurt van de medailles komen? De achten doen bij het roeien een gooi naar olympisch goud. En kan Ranomi Kromowidjojo het zwemtoernooi voor Nederland redden met een plak op de 50 meter vrij. Ze is titelverdedigster.

Zo 14 augustus 2016 | 00:15 NOS Rio Live

Met vannacht o.m. atletiek (zevenkamp vrouwen en finale 100m sprint vrouwen; vanaf 02u15) en zwemmen (finale 50m vrije slag, vrouwen; 03u00). Het is de dag waar veel Nederlanders al weken, zo niet maanden, naar uitkijken. De dag dat Dafne Schippers op het meest prestigieuze nummer van de atletiek, de 100 meter, jacht gaat maken op een gouden medaille. Zet je wekker, want komende nacht om 02.00 uur (halve finales) respectievelijk 03.37 uur (finale), kan een historisch moment worden in de Nederlandse sportgeschiedenis. Voor het zover is, valt er natuurlijk nog heel veel meer te zien en te genieten. Kan baanwielrenner Jeffrey Hoogland op de sprint in de buurt van de medailles komen? De achten doen bij het roeien een gooi naar olympisch goud. En kan Ranomi Kromowidjojo het zwemtoernooi voor Nederland redden met een plak op de 50 meter vrij. Ze is titelverdedigster.

Za 13 augustus 2016 | 04:05 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer atletiek (1.500m vrouwen, zevenkamp vrouwen en 100m sprint vrouwen; 01u30) en zwemmen (finale 800m vrije slag, vrouwen; 03u00). Wordt vandaag de olympische medailleverzameling van Nederland in Rio de Janeiro uitgebreid? Kansen genoeg op dag zeven van de Olympische Spelen. De dressuurploeg, de laatste judoka's, handboogschutter Sjef van den Berg en de roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben de ambitie zich in de strijd om het eremetaal te mengen. Het kan een prachtige sportdag worden. En er is nog veel meer sport. Zo gaat het atletiektoernooi van start, met diep in de nacht als sluitstuk een optreden van Dafne Schippers. De Nederlandse sprintdiva begint aan haar olympische medaillejacht, met de series van de 100 meter. De finale van dat nummer is in de nacht van zaterdag op zondag.

Za 13 augustus 2016 | 03:10 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer atletiek (1.500m vrouwen, zevenkamp vrouwen en 100m sprint vrouwen; 01u30) en zwemmen (finale 800m vrije slag, vrouwen; 03u00). Wordt vandaag de olympische medailleverzameling van Nederland in Rio de Janeiro uitgebreid? Kansen genoeg op dag zeven van de Olympische Spelen. De dressuurploeg, de laatste judoka's, handboogschutter Sjef van den Berg en de roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben de ambitie zich in de strijd om het eremetaal te mengen. Het kan een prachtige sportdag worden. En er is nog veel meer sport. Zo gaat het atletiektoernooi van start, met diep in de nacht als sluitstuk een optreden van Dafne Schippers. De Nederlandse sprintdiva begint aan haar olympische medaillejacht, met de series van de 100 meter. De finale van dat nummer is in de nacht van zaterdag op zondag.

Za 13 augustus 2016 | 02:00 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer atletiek (1.500m vrouwen, zevenkamp vrouwen en 100m sprint vrouwen; 01u30) en zwemmen (finale 800m vrije slag, vrouwen; 03u00). Wordt vandaag de olympische medailleverzameling van Nederland in Rio de Janeiro uitgebreid? Kansen genoeg op dag zeven van de Olympische Spelen. De dressuurploeg, de laatste judoka's, handboogschutter Sjef van den Berg en de roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben de ambitie zich in de strijd om het eremetaal te mengen. Het kan een prachtige sportdag worden. En er is nog veel meer sport. Zo gaat het atletiektoernooi van start, met diep in de nacht als sluitstuk een optreden van Dafne Schippers. De Nederlandse sprintdiva begint aan haar olympische medaillejacht, met de series van de 100 meter. De finale van dat nummer is in de nacht van zaterdag op zondag.

Za 13 augustus 2016 | 00:20 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer atletiek (1.500m vrouwen, zevenkamp vrouwen en 100m sprint vrouwen; 01u30) en zwemmen (finale 800m vrije slag, vrouwen; 03u00). Wordt vandaag de olympische medailleverzameling van Nederland in Rio de Janeiro uitgebreid? Kansen genoeg op dag zeven van de Olympische Spelen. De dressuurploeg, de laatste judoka's, handboogschutter Sjef van den Berg en de roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben de ambitie zich in de strijd om het eremetaal te mengen. Het kan een prachtige sportdag worden. En er is nog veel meer sport. Zo gaat het atletiektoernooi van start, met diep in de nacht als sluitstuk een optreden van Dafne Schippers. De Nederlandse sprintdiva begint aan haar olympische medaillejacht, met de series van de 100 meter. De finale van dat nummer is in de nacht van zaterdag op zondag.

Do 11 augustus 2016 | 23:20 Sporza Rio 2016

Met o.a. Badminton enkel met Lianne Tan. - Zwemmen 50m vrije slag met Jasper Aerents en François Heersbrandt (halve finales) o.v.

Do 11 augustus 2016 | 13:00 NOS Journaal

NOS Journaal en het laatste sportnieuws, met onder andere Olympisch hockey, handbal en zwemmen van de afgelopen nacht in Rio de Janeiro.

Do 11 augustus 2016 | 13:00 NOS Journaal

NOS Journaal en het laatste sportnieuws, met onder andere Olympisch hockey, handbal en zwemmen van de afgelopen nacht in Rio de Janeiro.

Wo 10 augustus 2016 | 23:40 Sporza Rio 2016

Met o.a. Boogschieten met Robin Ramaekers. - Schermen met Seppe Van Holsbeke. - Tennis enkel met David Goffin (derde ronde). - Zwemmen 100m vrije slag (finale) met Pieter Timmers en Glenn Surgeloose, 200m schoolslag (halve fiinale) met Fanny Lecluyse.

Wo 10 augustus 2016 | 04:10 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer zwemmen (4x200m vrije slag mannen en de finale van de 200m vrije slag bij de vrouwen; 03u00). Een medaillekans voor schermer Bas Verwijlen, finales in de paardensport, het derde duel voor de hockeyers en zeilers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus komen weer in actie. Kortom, dag vier van de Olympische Spelen is wederom een dag waarop veel Nederlandse sporters in actie komen. Vandaag proberen de Nederlandse zwemmers het tij te keren: de voorbije drie dagen werd in het olympisch bad het ene na het andere record gezwommen, maar de Nederlandse equipe viel van teleurstelling in teleurstelling. Wellicht dat Sebastiaan Verschuren de pijn op de 100 meter vrij kan verzachten, of dat de heren op de 4x200 meter kunnen stunten. Het judotoernooi gaat voor Nederland verder met Frank de Wit in de klasse tot 81 kilogram en Anicka van Emden in de klasse tot 63 kilogram. De Wit neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Bulgaar Ivajlo Ivanov en Van Emden, als zevende geplaatst, treft de Russin Jekaterina Valkova.

Wo 10 augustus 2016 | 03:10 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer zwemmen (4x200m vrije slag mannen en de finale van de 200m vrije slag bij de vrouwen; 03u00). Een medaillekans voor schermer Bas Verwijlen, finales in de paardensport, het derde duel voor de hockeyers en zeilers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus komen weer in actie. Kortom, dag vier van de Olympische Spelen is wederom een dag waarop veel Nederlandse sporters in actie komen. Vandaag proberen de Nederlandse zwemmers het tij te keren: de voorbije drie dagen werd in het olympisch bad het ene na het andere record gezwommen, maar de Nederlandse equipe viel van teleurstelling in teleurstelling. Wellicht dat Sebastiaan Verschuren de pijn op de 100 meter vrij kan verzachten, of dat de heren op de 4x200 meter kunnen stunten. Het judotoernooi gaat voor Nederland verder met Frank de Wit in de klasse tot 81 kilogram en Anicka van Emden in de klasse tot 63 kilogram. De Wit neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Bulgaar Ivajlo Ivanov en Van Emden, als zevende geplaatst, treft de Russin Jekaterina Valkova.

Wo 10 augustus 2016 | 02:00 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer zwemmen (4x200m vrije slag mannen en de finale van de 200m vrije slag bij de vrouwen; 03u00). Een medaillekans voor schermer Bas Verwijlen, finales in de paardensport, het derde duel voor de hockeyers en zeilers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus komen weer in actie. Kortom, dag vier van de Olympische Spelen is wederom een dag waarop veel Nederlandse sporters in actie komen. Vandaag proberen de Nederlandse zwemmers het tij te keren: de voorbije drie dagen werd in het olympisch bad het ene na het andere record gezwommen, maar de Nederlandse equipe viel van teleurstelling in teleurstelling. Wellicht dat Sebastiaan Verschuren de pijn op de 100 meter vrij kan verzachten, of dat de heren op de 4x200 meter kunnen stunten. Het judotoernooi gaat voor Nederland verder met Frank de Wit in de klasse tot 81 kilogram en Anicka van Emden in de klasse tot 63 kilogram. De Wit neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Bulgaar Ivajlo Ivanov en Van Emden, als zevende geplaatst, treft de Russin Jekaterina Valkova.

Wo 10 augustus 2016 | 01:10 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer zwemmen (4x200m vrije slag mannen en de finale van de 200m vrije slag bij de vrouwen; 03u00). Een medaillekans voor schermer Bas Verwijlen, finales in de paardensport, het derde duel voor de hockeyers en zeilers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus komen weer in actie. Kortom, dag vier van de Olympische Spelen is wederom een dag waarop veel Nederlandse sporters in actie komen. Vandaag proberen de Nederlandse zwemmers het tij te keren: de voorbije drie dagen werd in het olympisch bad het ene na het andere record gezwommen, maar de Nederlandse equipe viel van teleurstelling in teleurstelling. Wellicht dat Sebastiaan Verschuren de pijn op de 100 meter vrij kan verzachten, of dat de heren op de 4x200 meter kunnen stunten. Het judotoernooi gaat voor Nederland verder met Frank de Wit in de klasse tot 81 kilogram en Anicka van Emden in de klasse tot 63 kilogram. De Wit neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Bulgaar Ivajlo Ivanov en Van Emden, als zevende geplaatst, treft de Russin Jekaterina Valkova.

Wo 10 augustus 2016 | 00:00 NOS Rio Live

Met deze nacht onder meer zwemmen (4x200m vrije slag mannen en de finale van de 200m vrije slag bij de vrouwen; 03u00). Een medaillekans voor schermer Bas Verwijlen, finales in de paardensport, het derde duel voor de hockeyers en zeilers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus komen weer in actie. Kortom, dag vier van de Olympische Spelen is wederom een dag waarop veel Nederlandse sporters in actie komen. Vandaag proberen de Nederlandse zwemmers het tij te keren: de voorbije drie dagen werd in het olympisch bad het ene na het andere record gezwommen, maar de Nederlandse equipe viel van teleurstelling in teleurstelling. Wellicht dat Sebastiaan Verschuren de pijn op de 100 meter vrij kan verzachten, of dat de heren op de 4x200 meter kunnen stunten. Het judotoernooi gaat voor Nederland verder met Frank de Wit in de klasse tot 81 kilogram en Anicka van Emden in de klasse tot 63 kilogram. De Wit neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Bulgaar Ivajlo Ivanov en Van Emden, als zevende geplaatst, treft de Russin Jekaterina Valkova.

Di 9 augustus 2016 | 23:35 Sporza Rio 2016

Met o.a. Tennis enkel met Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens (derde ronde). - Zwemmen met Pieter Timmers en Glenn Surgeloose (100m vrije slag halve finale), het Belgische team (4x200m vrije slag, finale)..

Di 9 augustus 2016 | 18:55 Sporza Rio 2016

Met o.a. Zwemmen met Pieter Timmers (Heats). - Zeilen met Evi Van Ackeren Wannes Van Laer. - Judo met Joachim Bottieau (-81kg) kwartfinales. - Tennis enkel met David Goffin (tweede ronde), Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens (derde ronde). - Boogschieten met Robin Ramaekers. - Paardensport Jumping (kwartfinales en finale) met Karin Donckers en Joris Vanspringel.

Ma 8 augustus 2016 | 23:40 Sporza Rio 2016

Met o.a. Tennis enkel met Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens (tweede ronde). - Zwemmen met Pieter Timmersen Glenn Surgeloose (200m vrije slag, finale).

Zo 7 augustus 2016 | 23:40 Sporza Rio 2016

Met o.a.: Zwemmen met Pieter Timmers (200m vrije slag halve finale) en Kimberly Buys (100m vlinderslag finale). - Tennis enkel met David Goffin, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens (eerste ronde). - Hockey Brazilië - België. - Artistiek gymnastiek met Senna Deriks, Nina Derwael, Rune Hermans, Gaelle Mys en Laura Waem.

Zo 7 augustus 2016 | 21:05 NOS Rio Live

Met onder meer schoonspringen (finale 3 meter plank, vrouwen; 20u50). Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Zo 7 augustus 2016 | 20:10 Sporza Rio 2016

Met o.a.: Zwemmen het Belgische team (4x100m vrije slag). - Tennis enkel met David Goffin, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens. - Paardensport dressuur met Karin Donckers en Joris Vanspringel. - Wegwielrennen met Anne-Sophie Duyck, Lotte Kopecky en Anisha Vekemans. - Artistiek gymnastiek met Senna Deriks, Nina Derwael, Rune Hermans, Gaelle Mys en Laura Waem.

Zo 7 augustus 2016 | 19:00 NOS Rio Live

Met deze middag en avond onder meer gewichtheffen (mannen 56kg en vrouwen 56kg; 15u00), hockey (Nederland - Spanje, vrouwen; 17u30) en wielrennen (wegwedstrijd vrouwen; 17u30). Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Zo 7 augustus 2016 | 18:10 Sporza Rio 2016

Op het programma o.a.: Zwemmen met Pieter Timmers (200m vrije slag). - Judo (-66kg) met Jasper Lefevre. - Kleiduifschieten met Maxime Mottet. - Tennis enkel met David Goffin, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens. - Paardensport dressuur met Karin Donckers en Joris Vanspringel. - Wegwielrennen met Anne-Sophie Duyck, Lotte Kopecky en Anisha Vekemans. - Artistiek gymnastiek met Senna Deriks, Nina Derwael, Rune Hermans, Gaelle Mys en Laura Waem.

Zo 7 augustus 2016 | 18:00 NOS Rio Live

Met deze middag en avond onder meer gewichtheffen (mannen 56kg en vrouwen 56kg; 15u00), hockey (Nederland - Spanje, vrouwen; 17u30) en wielrennen (wegwedstrijd vrouwen; 17u30). Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Zo 7 augustus 2016 | 16:05 NOS Rio Live

Met deze middag en avond onder meer gewichtheffen (mannen 56kg en vrouwen 56kg; 15u00), hockey (Nederland - Spanje, vrouwen; 17u30) en wielrennen (wegwedstrijd vrouwen; 17u30). Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Zo 7 augustus 2016 | 15:05 NOS Rio Live

Met deze middag en avond onder meer gewichtheffen (heren 56kg en dames 56kg; 15u00), hockey (Nederland - Spanje, dames; 17u30) en wielrennen (wegwedstrijd dames; 17u30). Op dag twee van de Olympische Spelen ligt het accent, net als op de openingsdag, op het wielrennen en het zwemmen. Titelverdedigster Marianne Vos en Anna van der Breggen voeren het Nederlandse kwartet aan bij de wegwedstrijd. Bij het zwemmen verschijnen namens Oranje onder anderen Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren op het startblok. En tennisser Robin Haase maakt zijn opwachting in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel. De hockeysters spelen hun eerste wedstrijd in Rio, tegen Spanje.

Zo 7 augustus 2016 | 00:05 Sporza Rio 2016

Met o.a. Tennis (single): met David Goffin en Yanina Wickmayer. - Zwemmen 100m vlinderslag met Kimberly Buys. - Artistiek gymnastiek met Dennis Goossens.

Ma 1 augustus 2016 | 02:50 Sharkweek: Shallow Water Invasion

Met een speciale haaienkooi die vaart met een propeller onderzoeken zeebiologen Mauricio Hoyos en Grant Johnson een nieuwe ontdekking in de wateren bij Guadeloupe waarbij witte haaien ’s nachts naar de ondiepe wateren zwemmen. Dit laat zien dat het vrij normaal gedrag is dat haaien wel eens naar ondiep water gaan, wat het grote aantal ongelukkige ontmoetingen met mensen in kustgebieden verklaart.

Zo 31 juli 2016 | 15:55 Andere tijden sport: Zwemmen tegen de bierkaai

De Nederlandse zwemster Enith Brigitha was in de jaren zeventig één van de beste zwemsters ter wereld. Ze verloor echter altijd van de Oost-Duitsers, die, zo bleek later, structureel doping gebruikten. Andere Tijden Sport organiseerde een ontmoeting tussen Brigitha en Kornelia Ender uit de DDR. In geen van de finales die Enith Brigitha (1955) zwom op EK’s, WK’s en Olympische Spelen kwam ze verder dan brons of zilver. Altijd was er goud voor een zwemster uit Oost-Duitsland. Zo was in Montreal, op de Spelen van 1976, de 17-jarige Kornelia Ender ongenaakbaar: ze won vier keer goud en werd daarmee de Koningin van Montreal. Nooit spraken Brigitha en Ender met elkaar: voor DDR-sporters was contact met de Klassenfeind immers streng verboden. Maar nu – veertig jaar later – heeft Andere Tijden Sport een ontmoeting gearrangeerd tussen de twee tegenpolen. Enith Brigitha, het meisje uit Curaçao dat in Amsterdam onder moeilijke omstandigheden moest trainen maar toch de top haalde, hoorde in 1991 op de radio dat de Oost-Duitse sportsuccessen waren gebaseerd op een grootscheeps dopingproject, genaamd Staatsplan 14.25. Dat heeft ze nooit echt kunnen verkroppen: “Het was geen eerlijke strijd, goud winnen was voor mij volkomen onmogelijk.” Kornelia Ender ontkent in het programma met klem dat ze bewust doping heeft gebruikt. Na de Spelen van Montreal stopte ze abrupt met zwemmen. In de uitzending, waarin ook veel onbekende beelden uit de DDR-archieven, zegt ze dat ze dat juist deed uit vrees dat doping haar zou worden opgelegd. Het leverde haar de woede van de DDR-top op. Na verloop van tijd raakte ze uit de gratie en vlak voor de val van de Muur deed ze een mislukte poging de DDR te ontvluchten. Nu is ze fysiotherapeute in de buurt van Mainz. Ender geniet zichtbaar van de ontmoeting met Brigitha, met wie ze zegt altijd al een klik te hebben gevoeld: “Waarom mochten we destijds niet met elkaar praten? Wat wilden die mensen destijds daarmee bereiken?”

Za 28 mei 2016 | 22:27 Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!

Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis eigenlijk de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Kunnen ze hem helpen? Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar liefste hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld. Daardoor komt een hele voetbalclub op zijn kop te staan.

Vr 27 mei 2016 | 16:22 Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!

Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis eigenlijk de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Kunnen ze hem helpen? Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar liefste hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld. Daardoor komt een hele voetbalclub op zijn kop te staan.

Do 26 mei 2016 | 20:32 Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!

Gerard en Gordon maken kennis met Sjoerd die vanwege zijn angststoornis eigenlijk de straat niet meer op durft. Daardoor leidt hij een zeer eenzaam bestaan. Kunnen ze hem helpen? Ook zorgen ze ervoor dat de bescheiden Joke haar liefste hobby zwemmen weer kan uitoefenen. Voor Hans, die mentaal al langzaam afscheid neemt van het leven, hebben ze een groots afscheid van diens hobby geregeld. Daardoor komt een hele voetbalclub op zijn kop te staan.

Za 21 mei 2016 | 00:15 NOS Studio Sport

Samenvatting van het EK zwemmen langebaan in Londen.

Vr 20 mei 2016 | 00:10 NOS Studio Sport

Samenvatting van het EK zwemmen langebaan in Londen.

Do 19 mei 2016 | 00:15 NOS Studio Sport

Samenvatting van het EK zwemmen langebaan in Londen.

Wo 18 mei 2016 | 00:10 NOS Studio Sport

Samenvatting van het EK zwemmen langebaan in Londen.

Di 17 mei 2016 | 00:00 NOS Studio Sport

Samenvatting van het EK zwemmen langebaan in Londen.

Di 9 februari 2016 | 14:59 Lelijke Eendjes

Lieke gaat langs bij Melissa, die niet blij is met haar, zoals ze zelf zegt, varkensneus. Ze is er altijd mee gepest en ook nu worden er regelmatig knorgeluiden gemaakt als ze langs loopt. Ook bezoekt Lieke de onzekere Rachel. Zij verafschuwt haar borsten, omdat ze die naar eigen zeggen niet heeft. Rachel draagt altijd twee bh's om te zorgen dat het nog wat lijkt onder haar kleding. Ze vindt het daarnaast ook verschrikkelijk om te zwemmen met haar kinderen. Een team van medisch specialisten schiet Melissa en Rachel te hulp.

Wo 16 december 2015 | 16:06 Real Men

De overgebleven mannen reizen naar Portugal voor het einddoel van hun avontuur: 1500 meter zwemmen in de oceaan, 40 km fietsen en 10 km hardlopen in de finale van de triatlon.

Di 15 december 2015 | 21:29 Real Men

De overgebleven mannen reizen naar Portugal voor het einddoel van hun avontuur: 1500 meter zwemmen in de oceaan, 40 km fietsen en 10 km hardlopen in de finale van de triatlon.

Wo 18 november 2015 | 16:06 Real Men

Keiharde kerels uit de provincie gaan de ultieme uitdaging aan om hun gezondheid te verbeteren en fitter te worden. Met een flinke dosis humor zeggen de mannen vaarwel tegen hun bierbuik en verwelkomen ze conditie. Deze weken leren de mannen zwemmen van topzwemster Inge de Bruijn.

Di 17 november 2015 | 21:30 Real Men

Keiharde kerels uit de provincie gaan de ultieme uitdaging aan om hun gezondheid te verbeteren en fitter te worden. Met een flinke dosis humor zeggen de mannen vaarwel tegen hun bierbuik en verwelkomen ze conditie. Deze weken leren de mannen zwemmen van topzwemster Inge de Bruijn.

Za 31 oktober 2015 | 23:10 Hart van Nederland - Late editie

Onderwerpen van vanavond: - Grimmig protest tegen AZC in Enschede - Unieke prestatie van gezin op NK Zwemmen - Man bouwt vliegtuig na waarmee familie verongelukt - Fans zijn Bohemian Rhapsody na 40 jaar niet zat

Zo 20 september 2015 | 09:05 10 jaar Ik vertrek: € 80.000 schuld door Frans hotel

Dit keer de favoriet van Joop Braakhekke. Als restaurateur ziet hij de gastronomische ambities van sommige emigranten met lede ogen aan. Joop: ‘Het is echt een vak. Ik kan toch ook niet op een dag beslissen dat ik een garage begin waar ik oude Deux Cheveaux ga repareren?’ Tegelijkertijd heeft hij veel respect voor mensen die doorzetten. Zo ook Bart en Christa uit Deventer. Vol goede moed vertrokken ze naar het Franse La Bourboule om daar een schattig hotelletje over te nemen. Eenmaal daar bleek echter dat de gesloten koopovereenkomst ongeldig was en zijn ze in één klap 81.000 euro armer. Toch lieten ze het hoofd niet hangen en maakten ze een doorstart in een wegrestaurant annex motel in het plattelandsdorp Maissonay. Zeven jaar na hun vertrek bezoeken we Bart en Christa opnieuw. En wat blijkt? Zakelijke conflicten blijven hen achtervolgen én hun eindbestemming hebben ze nog lang niet bereikt. Bart (46) en Christa Beydals (44) vormen samen een gouden duo. Nadat ze hun assurantiekantoor, ondanks de slechte economische tijden, voor een mooi bedrag weten te verkopen, kunnen ze met een schone lei beginnen. Samen vertrekken ze naar Frankrijk om daar hun - of eigenlijk Christa's - droom te verwezenlijken: het runnen van een hotel met restaurant. Het stel voorziet geen problemen, want Christa is een geboren gastvrouw en Bart maakt de beste Boeuf Bourguignon ter wereld. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woonplaats La Bourboule worden ze hartelijk ingewerkt en ontvangen door de oude eigenaren van hotel. Na een week zullen zij vertrekken en is het zwemmen of verzuipen. Maar dan komt er een schokkend bericht van de notaris: het contract dat Bart en Christa hebben afgesloten, is niet opgesteld in het Frans maar in het Nederlands en daarmee ongeldig. Tot overmaat van ramp heeft het stel wel al een grote som geld betaald voor het bedrijf wat officieel helemaal niet in hun bezit is. Bart en Christa moeten vechten voor hun bestaansrecht als eigenaar van hotel 'Les Fleurs' én hun toekomst in Frankrijk. Als we Bart en Christa weer opzoeken blijken ze nog steeds in Frankrijk te wonen en te werken. Maar in plaats van in het romantische hotel in La Bourboule gasten te ontvangen, zijn ze nu eigenaar van een wegrestaurant/motel langs de drukke Route Nationale. Deze keer is de papierwinkel wel op orde, maar of dit nou de Franse droom is die ze voor ogen hadden…

Za 19 september 2015 | 21:05 10 jaar Ik vertrek: € 80.000 schuld door Frans hotel

Dit keer de favoriet van Joop Braakhekke. Als restaurateur ziet hij de gastronomische ambities van sommige emigranten met lede ogen aan. Joop: ‘Het is echt een vak. Ik kan toch ook niet op een dag beslissen dat ik een garage begin waar ik oude Deux Cheveaux ga repareren?’ Tegelijkertijd heeft hij veel respect voor mensen die doorzetten. Zo ook Bart en Christa uit Deventer. Vol goede moed vertrokken ze naar het Franse La Bourboule om daar een schattig hotelletje over te nemen. Eenmaal daar bleek echter dat de gesloten koopovereenkomst ongeldig was en zijn ze in één klap 81.000 euro armer. Toch lieten ze het hoofd niet hangen en maakten ze een doorstart in een wegrestaurant annex motel in het plattelandsdorp Maissonay. Zeven jaar na hun vertrek bezoeken we Bart en Christa opnieuw. En wat blijkt? Zakelijke conflicten blijven hen achtervolgen én hun eindbestemming hebben ze nog lang niet bereikt. Bart (46) en Christa Beydals (44) vormen samen een gouden duo. Nadat ze hun assurantiekantoor, ondanks de slechte economische tijden, voor een mooi bedrag weten te verkopen, kunnen ze met een schone lei beginnen. Samen vertrekken ze naar Frankrijk om daar hun - of eigenlijk Christa's - droom te verwezenlijken: het runnen van een hotel met restaurant. Het stel voorziet geen problemen, want Christa is een geboren gastvrouw en Bart maakt de beste Boeuf Bourguignon ter wereld. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woonplaats La Bourboule worden ze hartelijk ingewerkt en ontvangen door de oude eigenaren van hotel. Na een week zullen zij vertrekken en is het zwemmen of verzuipen. Maar dan komt er een schokkend bericht van de notaris: het contract dat Bart en Christa hebben afgesloten, is niet opgesteld in het Frans maar in het Nederlands en daarmee ongeldig. Tot overmaat van ramp heeft het stel wel al een grote som geld betaald voor het bedrijf wat officieel helemaal niet in hun bezit is. Bart en Christa moeten vechten voor hun bestaansrecht als eigenaar van hotel 'Les Fleurs' én hun toekomst in Frankrijk. Als we Bart en Christa weer opzoeken blijken ze nog steeds in Frankrijk te wonen en te werken. Maar in plaats van in het romantische hotel in La Bourboule gasten te ontvangen, zijn ze nu eigenaar van een wegrestaurant/motel langs de drukke Route Nationale. Deze keer is de papierwinkel wel op orde, maar of dit nou de Franse droom is die ze voor ogen hadden…

Zo 9 augustus 2015 | 18:00 NOS Studio Sport

Vandaag onder andere in NOS Studio Sport: - Zwemmen: verslag van de halve finales en de finales op het WK zwemmen langebaan in het Russische Kazan - Atletiek: coach Reina over WK - Honkbal: Neptunus-Bologna - Motorsport: ONK Markelo

Zo 9 augustus 2015 | 16:20 NOS Studio Sport

Vandaag onder andere in NOS Studio Sport: - Zwemmen: rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK zwemmen langebaan in het Russische Kazan: 16.32 uur: finale 50 meter rugslag (m) 16.39 uur: finale 50 meter schoolslag (v) 16.47 uur: finale 400 meter wisselslag (m) 17.05 uur: finale 50 meter vrije slag (v) met Ranomi Kromowidjojo 17.20 uur: finale 1500 meter vrije slag (m) 17.49 uur: finale 400 meter wisselslag (m) 18.07 uur: finale 4x100 meter wisselslag (m) 18.25 uur: finale 4x100 meter wisselslag (v) - Atletiek: coach Reina over WK - Honkbal: Neptunus-Bologna - Motorsport: ONK Markelo

Za 8 augustus 2015 | 16:15 NOS Studio Sport

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan.

Di 4 augustus 2015 | 16:15 NOS Studio Sport

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de derde dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan staan Sebastiaan Verschuren en Sharon van Rouwendaal in de finale van respectievelijk de 200 meter vrij en de 1500 meter vrij. Ochtendsessie 08.30 uur-11.15 uur 50 meter schoolslag, mannen, series 200 meter vrije slag, vrouwen, series: Femke Heemskerk 200 meter vlinderslag, mannen, series 800 meter vrije slag, mannen, series: Maarten Brzoskowski Avondsessie 16.32 uur: 200 meter vrije slag, mannen, FINALE: Sebastiaan Verschuren 16.40 uur: 100 meter rugslag, vrouwen, FINALE 16.48 uur: 50 meter schoolslag, mannen, halve finale 17.05 uur: 1500 meter vrije slag, vrouwen, FINALE: Sharon van Rouwendaal 17.36 uur: 100 meter rugslag, mannen, FINALE 17.44 uur: 200 meter vrije slag, vrouwen, halve finale: Femke Heemskerk 18.04 uur: 200 meter vlinderslag, mannen, halve finale 18.17 uur: 100 meter schoolslag, vrouwen, FINALE

Ma 3 augustus 2015 | 16:15 NOS Studio Sport

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de tweede dag van het zwemtoernooi tijdens de WK in Kazan komt Sebastiaan Verschuren voor het eerst in actie. De Nederlander probeert de finale van de 200 meter vrij te halen. Ochtendsessie: 08:30 uur - 11:15 uur 100 meter rugslag, vrouwen, series: Maaike de Waard 100 meter schoolslag, vrouwen, series: Moniek Nijhuis 200 meter vrije slag, mannen, series: Sebastiaan Verschuren, Kyle Stolk 1500 meter vrije slag, vrouwen, series: Sharon van Rouwendaal Avondsessie: 16:58 uur: 100 meter schoolslag, vrouwen, halve finale: evt. Moniek Nijhuis 17.24 uur: 100 meter rugslag, vrouwen, halve finale: evt. Maaike de Waard 17.42 uur: 200 meter, vrije slag, mannen, halve finale: evt. Sebastiaan Verschuren, Kyle Stolk

Zo 2 augustus 2015 | 19:00 Live: Dag 1 WK zwemmen langebaan

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de eerste dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen de Nederlanders in actie op vier onderdelen. Op drie van die onderdelen zijn er zondagmiddag medailles te verdienen. Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en de Nederlandse vrouwenestafetteploeg zullen bij een goed resultaat in de series in de avondsessie strijden voor goud. In onderstaand programma zijn de Nederlandse tijden weergegeven Ochtendsessie 08:30 uur - 12:15 uur 100 meter vlinderslag, vrouwen, series: Inge Dekker 400 meter vrije slag, mannen, series: Ferry Weertman 400 meter vrije slag, vrouwen, series: Sharon van Rouwendaal 4x100 meter vrije slag estafette, series: Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen) Avondsessie 16:32 uur: 100 meter vlinderslag, vrouwen, halve finale: evt. Inge Dekker 16.42 uur: 400 meter vrije slag, mannen, FINALE: evt. Ferry Weertman 17.23 uur: 400 meter vrije slag, vrouwen, FINALE: evt. Sharon van Rouwendaal 17.45 uur: 4x100 meter vrije slag estafette, FINALE: evt. Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen)

Zo 2 augustus 2015 | 18:30 NOS Studio Sport

Naast het WK zwemmen in Kazan onder andere: -atletiek: NK in Amsterdam -beachvolley: EK in Klagenfurt -volleybal: Nederland-Polen (d) -handboog: WK heren, recurve -triatlon: Iron Man Maastricht

Zo 2 augustus 2015 | 17:25 Live: Dag 1 WK zwemmen langebaan

Rechtstreeks verslag van de halve finales en de finales op het WK Zwemmen langebaan in het Russische Kazan. Op de eerste dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen de Nederlanders in actie op vier onderdelen. Op drie van die onderdelen zijn er zondagmiddag medailles te verdienen. Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en de Nederlandse vrouwenestafetteploeg zullen bij een goed resultaat in de series in de avondsessie strijden voor goud. In onderstaand programma zijn de Nederlandse tijden weergegeven Ochtendsessie 08:30 uur - 12:15 uur 100 meter vlinderslag, vrouwen, series: Inge Dekker 400 meter vrije slag, mannen, series: Ferry Weertman 400 meter vrije slag, vrouwen, series: Sharon van Rouwendaal 4x100 meter vrije slag estafette, series: Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen) Avondsessie 16:32 uur: 100 meter vlinderslag, vrouwen, halve finale: evt. Inge Dekker 16.42 uur: 400 meter vrije slag, mannen, FINALE: evt. Ferry Weertman 17.23 uur: 400 meter vrije slag, vrouwen, FINALE: evt. Sharon van Rouwendaal 17.45 uur: 4x100 meter vrije slag estafette, FINALE: evt. Nederland (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Esmee Vermeulen, Marrit Steenbergen)

Vr 26 juni 2015 | 15:20 Nieuw: Rennen voor Twee

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon/dochter/broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches. De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar). "Niet de handicap, maar het kind" In de verschillende afleveringen volgen we de teams en hun gezinnen in aanloop naar de triathlon. Aan de hand van interviews, foto's en homevideo beelden wordt een beeld geschetst van de diverse ups en downs binnen de teams in de maanden dat ze zich voorbereiden op de triathlon. We volgen het gezinsleven en zijn erbij als er mooie, moeilijke of opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden in het leven van de kandidaten. Hierin staat niet de handicap, maar het kind centraal. Lukt het de teams om samen de triathlon te volbrengen?

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv