Wk op tv (tv-tips)

Vandaag | 18:50 Live: WK-kwalificatie Nederland-Noorwegen

Voetbal, Liveverslag van de WK kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands vrouwenelftal en Noorwegen. De ...

Liveverslag van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands vrouwenelftal en Noorwegen. De kwalificatiereeksen van het Nederlands vrouwenelftal voor het aankomende WK (2019) en EK (2021) én de vriendschappelijke thuiswedstrijden zijn exclusief te zien bij Veronica, dat de uitzendrechten hiervoor heeft verworven. De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland - Noorwegen, is vanavond live te zien. “Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal; goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen’’, aldus Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. Zijn collega directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, wijst op de status van de Leeuwinnen: “Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af; volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.’’ Remco van Leen, Directeur Content van SBS Broadcasting: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien. In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de OranjeLeeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.” Na de eerste plaats op het EK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer in eigen land, is het WK over twee jaar het eerstvolgende grote toernooi voor de OranjeLeeuwinnen. Aan dit WK nemen in totaal 24 landen deel, waarbij thuisland Frankrijk al automatisch is geplaatst. Voor de overige Europese landen zijn er acht startplaatsen te vergeven. Nederland zit voor het kwalificatietoernooi in Groep 3 samen met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland. De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen wordt gespeeld in het Noordlease Stadion in Groningen.

Za 28 oktober 2017 | 23:00 Live WK Boksen: Joshua - Takam

28/10 - Gevechtssport, De allerbeste zwaargewicht bokser van dit moment, Anthony Joshua, die wereldfaam behaalde na ...

De allerbeste zwaargewicht bokser van dit moment, Anthony Joshua, die wereldfaam behaalde na zijn glorieuze overwinning tegen Wladimir Klitschko, betreedt weer de ring. Tegenstander en uitdager is Carlos Takam uit Frankrijk. Vanavond is het Principality Stadion in Cardiff het strijdtoneel voor deze kraker. Ruim 70.000 uitzinnige boksfans zullen dit gevecht live aanschouwen. Rond de klok van 23:00 uur, direct na de uitzending van de European Championships Darts, wordt er overgeschakeld naar het Principality Stadion voor een liveverslag van de wedstrijd. Marcel Maijer presenteert de avond samen met analist en co-commentator Arnold Vanderleyde. De ervaren Carlos Takam vervangt oorspronkelijke uitdager Kubrat Pulev, die door een schouderblessure genoodzaakt was de wedstrijd tegen Joshua af te zeggen. Van de 39 keer dat Takam de ring betrad, wist hij deze 35 keer winnend te verlaten. Anthony Joshua is dé te kloppen man en verdedigt drie wereldtitels. Hij bokste tot nu toe negentien wedstrijden als prof en won ze allemaal met een technische knock-out.

WK

WK op TV

WK is de afkorting voor wereldkampioenschap. Op een WK komen de beste mensen van een bepaalde sport of hobby bij elkaar om te strijden voor de wereldtitel in een discipline. Veel wereldkampioenschappen in de sport zijn live op tv te volgen. Op deze pagina is een overzicht van uitzendingen tijdens WK's te zien.

In sommige sporten is slechts één wereldtitel te verdelen, zoals tijdens het WK voetbal. In dat geval wordt van een wereldkampioenschap gesproken. Bij sporten als zwemmen of atletiek zijn meerdere titels te verdelen en wordt gesproken over de wereldkampioenschappen zwemmen en atletiek.

Naast het WK voetbal, de WK atletiek en WK zwemmen zijn ook de WK schaatsen, het WK hockey, de WK wielrennen, WK volleybal, WK handbal, WK rugby, WK roeien en WK alpineskiën uitgebreid live op tv te zien.

De meeste wereldkampioenschappen in de sport worden live op Eurosport uitgezonden, maar ook NOS Studio Sport en Ziggo Sport zenden regelmatig WK's uit.

Wk op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 20:55 Nederlands Elftal Dames

Nabeschouwing op de voetbalwedstrijd Nederland - Noorwegen. De kwalificatiereeksen van het Nederlands vrouwenelftal voor het aankomende WK (2019) en EK (2021) én de vriendschappelijke thuiswedstrijden zijn exclusief te zien bij Veronica, dat de uitzendrechten hiervoor heeft verworven. De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland - Noorwegen, is vanavond live te zien. “Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal; goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen’’, aldus Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. Zijn collega directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, wijst op de status van de Leeuwinnen: “Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af; volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.’’ Remco van Leen, Directeur Content van SBS Broadcasting: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien. In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de OranjeLeeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.” Na de eerste plaats op het EK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer in eigen land, is het WK over twee jaar het eerstvolgende grote toernooi voor de OranjeLeeuwinnen. Aan dit WK nemen in totaal 24 landen deel, waarbij thuisland Frankrijk al automatisch is geplaatst. Voor de overige Europese landen zijn er acht startplaatsen te vergeven. Nederland zit voor het kwalificatietoernooi in Groep 3 samen met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland. De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen wordt gespeeld in het Noordlease Stadion in Groningen.

Za 28 oktober 2017 | 18:00 Tiki Taka Touzani

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Realityreeks waarin Soufiane Touzani langsgaat bij Nederlandse profvoetballers: Soufiane Touzani gaat langs bij Willem van Hanegem. De oud-profvoetballer en Feyenoord-cultheld waagt zich aan de kunst van het droneschieten en hij geeft zijn kijk op de verloren WK-finale van 1974.

Zo 29 oktober 2017 | 15:55 Andy & Melisa

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Nederlandse realityreeks over voetballer Andy van der Meijde en zijn verloofde: Andy brengt een bezoek aan de studio om zijn WK-single op te nemen. Tevens is hij samen met Melisa te gast bij Life4You, waar hij zijn nummer brengt.

Wk op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Vandaag | 06:30 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Vandaag | 09:30 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Vandaag | 10:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Vandaag | 10:30 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Vandaag | 11:30 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Vandaag | 12:30 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales VS - Engeland

Vandaag | 13:45 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales Spanje - Iran

Vandaag | 16:30 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales VS - Engeland

Vandaag | 17:45 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales Spanje - Iran

Vandaag | 23:50 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Morgen | 00:15 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Morgen | 03:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Morgen | 03:30 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Morgen | 06:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Morgen | 06:30 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Morgen | 07:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Morgen | 07:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Morgen | 07:30 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales VS - Engeland

Morgen | 08:30 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Morgen | 08:45 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales Spanje - Iran

Morgen | 10:45 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales VS - Engeland

Morgen | 12:00 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Kwartfinales Spanje - Iran

Morgen | 13:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Morgen | 13:15 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Halve finales

Morgen | 13:30 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Morgen | 16:15 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Halve finales

Morgen | 18:00 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 1ste race

Morgen | 18:30 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Halve finales

Morgen | 18:30 Windkracht 10 - WK Brassbands 2009

Brava presenteert in samenwerking met Mirasound en Vlamo.be het wekelijkse programma ?Windkracht 10? met de beste harmonieorkesten, fanfares en brassbands van Nederland en Vlaanderen en de mooiste concerten, altijd volledig live opgenomen. Windkracht 10 is hét platform voor de Nederlandse en Vlaamse blaasmuziek: uitzending op landelijke televisie, altijd de meest recente nieuwsitems en een actuele concertagenda.

Morgen | 18:30 SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje)

SUPERBIKE: WK in Jerez de la Frontera (Spanje). 2de race

Morgen | 19:25 WK Kwalificatie Handbal

WK Kwalificatie Handbal. Rechtstreeks verslag/Verslag Verslag van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Morgen | 19:25 Live WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen)

Live WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen). Verslag van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Morgen | 23:00 WK Kwalificatie Handbal

WK Kwalificatie Handbal. Rechtstreeks verslag/Verslag Samenvatting van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Morgen | 23:00 WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen)

WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen). Samenvatting van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Morgen | 23:30 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Morgen | 23:45 VOETBAL: WK onder 17 (India)

VOETBAL: WK onder 17 (India). Halve finales

Overmorgen | 04:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Overmorgen | 06:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Overmorgen | 07:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Overmorgen | 09:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Overmorgen | 10:30 WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen)

WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen). Samenvatting van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Overmorgen | 11:00 AJ/WK: Wembley's Greatest Fight

AJ/WK: Wembley's Greatest Fight. Relive the epic heavyweight bout between Anthony Joshua and Wladimir Klitschko, as the pair thrilled the 90,000 crowd at Wembley in one of boxing's great contests. Also in HD

Overmorgen | 19:00 WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen)

WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen). Samenvatting van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Vr 27 oktober 2017 | 10:30 WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen)

WK Kwalificatie Handbal: Nederland - Griekenland (mannen). Samenvatting van de wedstrijd Nederland - Griekenland, gespeeld voor kwalificatie van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017.

Zo 29 oktober 2017 | 13:30 Sporza op zondag

Aflevering 35 - Sportmagazine: Met: Veldrijden: liveverslag van de vierde wedstrijd voor de Superprestige in Ruddervoorde (13.40: vrouwen; 15.00: mannen). Commentaar: Michel Wuyts en Paul Herygers. Interviews: Renaat Schotte. - Handbal: liveverslag van België - Nederland (kwalificatiewedstrijd WK 2019 in Denemarken en Duitsland). Commentaar: Dirk Gerlo.

Di 31 oktober 2017 | 21:05 Belga Sport

Seizoen 7 - Aflevering 8 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Stéphane Demol - De maand van Demol: Stéphane Demol is een naam als een klok. Twee legendarische momenten van een toen 20-jarige voetballer hebben daarvoor gezorgd. 6 mei 1986 in Brugge: testwedstrijden moeten over de titel beslissen en Anderlecht dreigt de titel aan Club te moeten laten. Maar Demol zorgt voor een paars-wit delirium. Een maand later op het WK in Mexico volgt moment twee. Maar waarom is het bij deze momenten gebleven? Met getuigenissen van Stéphane Demol, Patrick Vervoort, Luka Peruzovic, Franky Van der Elst, Paul Van Himst, Georges Grün en Enzo Scifo.

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv