Wetenschap op tv (tv-tips)

Vr 24 november 2017 | 20:35 DWDD University: Symmetrie door Robbert Dijkgraaf

24/11 - Wetenschappelijk magazine, Voor de zevende keer neemt professor Dijkgraaf ons mee naar de wereld van de wis en ...

Voor de zevende keer neemt professor Dijkgraaf ons mee naar de wereld van de wis- en natuurkunde. In een live college legt hij ons dit keer één van de belangrijkste principes uit over de wereld waarin we leven: symmetrie. Vanaf het Westergasterrein in Amsterdam richt Dijkgraaf zich tot het 1100 mensen tellend publiek in De Gashouder en de kijkers thuis. Robbert Dijkgraaf: "Van sneeuwvlokken tot zeesterren, van architectuur tot muziek, van ons eigen spiegelbeeld tot de allerkleinste deeltjes: de natuur en de cultuur wordt bepaald door symmetrie, misschien wel de krachtigste wetmatigheid in de wetenschap. Deze eeuwenlange ontdekkingstocht voert langs de oude Grieken, Franse revolutionairen, islamitische wanddecoraties en Chinese kernfysici." Na zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein, Het Oneindige, Zwarte Gaten en Licht is ‘Symmetrie’ het zevende college van Robbert Dijkgraaf. Sinds 1 juli 2012 is hij directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.

Vandaag | 21:25 Volle Zalen

Aflevering 12 - Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld: Simone Kleinsma: Zangeres en musicalster Simone Kleinsma kende afgelopen jaar hoge pieken en diepe dalen. Begin dit jaar kreeg Kleinsma tijdens het Musical Award Gala uit handen van Joop van den Ende de oeuvreprijs uitgereikt. Naast haar zat haar trotse echtgenoot en inspirator Guus Verstraete. Een paar maanden later overleed Verstraete plotseling. Voor het eerst na de dood van haar geliefde speelt Simone Kleinsma nu weer een grote rol, die van Annie in de musical 'Was Getekend, Annie MG Schmidt'. Hoe pakt ze haar leven als artiest weer op in de wetenschap dat haar echtgenoot en 'creatieve anker' haar niet meer kan ondersteunen? Cornald Maas bezoekt de musical en ontmoet de vrouw die avond aan avond moet stralen voor het grote publiek, maar na afloop alleen huiswaarts keert.

Di 28 november 2017 | 22:55 Nieuw: Tussen meten en weten

28/11 - Magazine, Vanaf vanavond zendt de de Boeddhistische Blik van KRO NCRV wekelijks op dinsdagavond de serie Tussen ...

Vanaf vanavond zendt de de Boeddhistische Blik van KRO-NCRV wekelijks op dinsdagavond de serie Tussen Meten en Weten uit op NPO 2 om 22:55 uur. We zijn in het Westen, sinds Descartes, geconditioneerd door ons vermogen om te kunnen meten. ‘Meten is weten’ is het credo in de Westerse samenleving geworden. Met cijfers kun je vergelijken, rekenen, voorspellen, controleren. Iets dat we niet kunnen meten is iets dat we niet kunnen bevatten, lijkt het. En vanuit die gedachte: als iets niet meetbaar is, is het niet relevant. Maar strookt deze redenatie wel met de werkelijkheid? Zijn we niet doorgeschoten in deze wetenschappelijke benadering van het leven? Zijn er niet veel meer domeinen die ons inzicht verschaffen in wat er om ons heen gebeurt en beperken we ons niet teveel door alleen naar de cijfers en het meetbare te kijken? Jan Bor, filosoof en zen-beoefenaar, gaat op onderzoek uit hoe deze ‘meten-is-weten-blik’ ons leven bepaalt en hoe we anders naar de werkelijkheid kunnen kijken. In vier afleveringen kijkt hij met wetenschappers, kunstenaars en denkers naar waar het ‘meten is weten’-denken in ons onderwijs (aflevering 1), de gezondheidszorg (aflevering 2), de economie (aflevering 3) en binnen de wetenschap (aflevering 4) toe heeft geleid. Zijn we er inderdaad op vooruit gegaan? En zijn we er wijzer van geworden? En zelfs: gelukkiger? Is de cito-toets zaligmakend voor het inschatten van de mogelijkheden van een kind? Moeten we iedere stap, ademhaling en hartslag meten om onze gezondheid te controleren? Kun je het welzijn van mensen wel enkel vanuit economisch oogpunt beoordelen? Fysici meten niet alleen, maar gebruiken ook zoiets als intuïtie: "Als een theorie mooi is, dan hebben we eigenlijk een veel grotere kans dat het waar is," zegt Erik Verlinde. In al deze domeinen, blijken visionairs al grote stappen genomen te hebben op het pad tussen meten en weten in. Filosoof Jan Bor is bekend met zowel de westerse als de oosterse filosofie en biedt ons zo een bredere blik waarin hij ook boeddhistische en andere oosterse ideeën betrekt. Hij ontmoet belangrijke en vernieuwende denkers op het gebied van gezondheidzorg zoals Shigehisa Kuriyama, op het gebied van wetenschap zoals Carlo Rovelli en Trinh Tuan Xuan, op het gebied van Economie Paul Wilmott en Arjo Klamer, op het gebied van onderwijs onder ander Paul Verhaeghe en schooldirecteuren die het toetsen hebben losgelaten.

Vr 1 december 2017 | 21:05 College Tour: Tom Dumoulin

01/12 - Praatprogramma, Vanavond te gast in College Tour: de Vlinder van Maastricht, Turbo Tom of Il Bello (de mooie). ...

Vanavond te gast in College Tour: de Vlinder van Maastricht, Turbo Tom of Il Bello (de mooie). Het zijn drie bijnamen van op dit moment ‘s werelds snelste wielrenner: Tom Dumoulin. Tom Dumoulin werd op 11 november 1990 in Maastricht geboren. Na de basisschool volgde Tom het gymnasium aan het Bonnefanten College. Op dat moment ontdekte hij waar zijn passie lag: wielrennen. Op 15 jarige leeftijd trok Tom voor het eerst de heuvels van Limburg in. In eerste instantie als leuke hobby, maar toen hij werd afgewezen voor de studie geneeskunde besloot hij dat hij een groot wielrenner zou worden. Tom voegde zich bij de ‘beloften’ groep, waarin getalenteerde 18 tot 23-jarigen samen wielrennen. Later besloot Tom toch te gaan studeren: gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, om zich later te kunnen specificeren in bewegingswetenschappen. Maar zo ver kwam het niet, want zijn wielrentalent bleek niet goed samen te gaan met studeren aan de universiteit. Zijn overgave voor de wielersport bleek geen verkeerde keuze en zeker niet onverdienstelijk. In 2013 maakte Tom zijn debuut in de Tour de France. In 2014 versloeg hij wielergrootheid Cancellara tijdens de Eneco Tour, en kon hij zijn eerste ritzege op zijn naam zetten. In 2015 droeg hij vier dagen de gele leiderstrui tijdens de Tour de France en enkele dagen de rode leiderstrui in de Vuelta (Ronde van Spanje). Een jaar later startte Dumoulin ook de Giro d’Italia, en ook daar droeg hij zes dagen de leiderstrui. Ook behaalde hij etappezeges tijdens de Tour de France: De Koninginne-etappe én een individuele tijdrit. Na diverse successen moest 2017 echt het jaar worden van Tom Dumoulin. En dat werd het. Tijdens de Giro d’Italia wist Dumoulin als eerste Nederlander ooit de eindzege te behalen. Een ongekende prestatie. Na deze winst wilde de meesterlijke Dumoulin meer, en dus ging hij door. Zijn specialisme, tijdrijden, leidde hem tot een ongekende prestatie. Zijn prestaties werden rijkelijk beloond: Dumoulin werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau en tot Limburger van Verdienste. In College Tour blikt de vlinder van Maastricht terug op het meest succesvolle jaar van zijn carrière tot nu toe. En hij kijkt voorruit, want wat heeft Tom Dumoulin de komende jaren nog in zijn mars?

Do 30 november 2017 | 22:15 Nieuw: Wetenschap havermoutpap

30/11 - Wetenschappelijk magazine, Wetenschap havermoutpap gaat iedere week over het onderwerp dat je het meest aan het ...

Wetenschap havermoutpap gaat iedere week over het onderwerp dat je het meest aan het hart gaat: jezelf. In deze eerste aflevering is de centrale vraag: hoe word je succesvol in de liefde? Pieter Hulst gaat op zoek naar wetenschappelijk bewezen methoden waarmee we onze grote liefde kunnen veroveren. Aan de hand van verschillende experimenten bekijkt hij welke tactieken het beste werken in de jacht op de liefde. Waarom reageren mannen bijvoorbeeld amoureuzer als ze een leuk meisje tegenkomen op een hoge hangbrug dan wanneer dat gebeurt op een betonnen brug? Liefde kan ook pijn doen. Dr. Tila Pronk laat zien hoe je er door middel van een simpele test achter kunt komen of je partner geneigd is om snel vreemd te gaan.

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 19:30 Galileo

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Populairwetenschappelijk magazine

Vandaag | 19:40 The Big Bang Theory

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische serie: Luminous Fish Effect: Sheldon wordt ontslagen. Hierdoor wordt hij noodgedwongen geconfronteerd met het gewone leven. Hij gaat samen met Penny winkelen, maar dat blijkt geen onverdeeld succes. Hij sluit zich thuis op en zet zijn wetenschappelijk werk verder. En het gaat al snel van kwaad naar erger met hem. Leonard ziet maar één oplossing: Sheldons moeder bellen.

Morgen | 00:00 Galileo

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Populairwetenschappelijk magazine

Morgen | 18:00 The Big Bang Theory

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Amerikaanse komische serie: Luminous Fish Effect: Sheldon wordt ontslagen. Hierdoor wordt hij noodgedwongen geconfronteerd met het gewone leven. Hij gaat samen met Penny winkelen, maar dat blijkt geen onverdeeld succes. Hij sluit zich thuis op en zet zijn wetenschappelijk werk verder. En het gaat al snel van kwaad naar erger met hem. Leonard ziet maar één oplossing: Sheldons moeder bellen.

Morgen | 19:30 Galileo

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Populairwetenschappelijk magazine

Morgen | 19:35 The Big Bang Theory

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Amerikaanse komische serie: Hamburger Postulate: Leonards collega-wetenschapper Lesley vraagt hem om mee te repeteren met haar cello-kwartet. Eigenlijk wil ze het bed met hem delen, maar dat heeft hij niet meteen door. Toch slaagt ze erin hem dat heel snel duidelijk te maken. Maar terwijl iedereen hoopt dat de twee een stel worden, ontdekt Leonard dat ze hem enkel gebruikt om haar drang naar seksuele voldoening te stillen...

Morgen | 23:10 Bones

Seizoen 4 - Aflevering 21 - Amerikaanse misdaadserie: The double death of the dearly departed: Tijdens de herdenkingswake voor Hank Riley, een overleden collega-wetenschapper van het Jeffersonian Institute, ontdekt Bones dat de man vermoord werd en dus niet aan een hartaanval stierf, zoals algemeen wordt aangenomen. Ze vraagt Booth een poging te ondernemen de crematie van de overledene tegen te houden, maar de rechter wijst dit verzoek af. Om het lichaam verder te kunnen onderzoeken, besluiten Cam en Bones het stiekem te stelen tijdens de wake. Tijdens een nieuwe autopsie ontdekken ze dat hij neergestoken werd door de begrafenisondernemer, maar dat hij eerst werd vergiftigd. Hij werd dus tweemaal vermoord.

Overmorgen | 00:00 Galileo

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Populairwetenschappelijk magazine

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 16:10 Death in Paradise

Een wetenschapper wordt dood bij een levende vulkaan aangetroffen. Alles wijst op een natuurlijke dood, maar omdat er nergens een lantaarn te ontdekken is, komt Humphrey tot een sinistere conclusie. 1/8

Vandaag | 18:15 Angels & Demons IMDb: 6.7

IMDB * 6.7 - Actie, Film, De wereldberoemde expert symboliek Robert Langdon reist af naar Rome om de moord op wetenschapper Leonardo Vetra te onderzoeken. Langdon stuit daar op de Illuminati, de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de ...

De wereldberoemde expert symboliek Robert Langdon reist af naar Rome om de moord op wetenschapper Leonardo Vetra te onderzoeken. Langdon stuit daar op de Illuminati, de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de geschiedenis. Deze vijand van de Katholieke Kerk heeft een bom onder het Vaticaan gelegd. Langdon bundelt zijn krachten met de beeldschone Vittoria Vetra die de moord op haar vader wil wreken.

Vandaag | 19:10 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Vandaag | 19:15 De Middelste van 7

Harley's uitstelgedrag rondom haar wetenschapsproject, leidt er onbedoeld toe dat thuis de Wifi wordt afgesloten. Uit noodzaak gaat het hele gezin vervolgens maar naar de film.

Vandaag | 19:20 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Vandaag | 19:21 Annedroids

Kinderserie over de 11-jarige Anne: genie en wetenschapper. Ze heeft haar eigen robots ontwikkeld. Annes vrienden Nick en Shania helpen om oplossingen voor haar problemen te vinden.

Vandaag | 21:15 De slimste mens

Wie treedt deze winter in de voetsporen van Arjen, Pieter, Owen, Art, Tom en Diederik? Wie wordt deze winter De slimste mens? Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena. Met de 200e uitzending op 1 januari is dit seizoen wel een speciale te noemen. Dit jaar doen o.a. mee: wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) en wielrenner Thomas Dekker. De uitzending van dinsdag 5 januari staat in teken van viering 60 jaar NOS Journaal. Op maandag 18 januari start de finale week en aan het eind weten we wie deze winter De slimste mens is geworden! In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. Met vanavond als nieuwe uitdager: Ernst Daniel Smid.

Vandaag | 21:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Vandaag | 22:35 Proefkonijnen

Nuchtere antwoorden op bezopen vragen in dit populair wetenschappelijk programma.

Vandaag | 22:52 Giant Sea Serpent

Wetenschappelijke boeien bieden een nieuw perspectief op de riemvis, de grootste beenvis op aarde en een bron voor legendes van zeeslangen.

Morgen | 00:00 Debussy - Pelléas en Mélisande

Muziek van een ongekende introverte tederheid en een libretto dat veel suggereert maar weinig bevestigt: zie hier de karakteristieken van Pelléas et Mélisande, de enige opera die Claude Debussy wist te voltooien. De componist noemde het werk zelf een ?drama lyrique?. Hij schreef het in 1902, in een tijd waarin het onderbewuste, de psyche, dromen en lusten de aandacht trokken binnen zowel wetenschap als kunst. Deze muziek duikt, met zijn subtiele nuances, diep in de zielen van de personages. Pelléas en Golaud zijn halfbroers. Ze zijn beiden verliefd op Mélisande, het meisje-uit-het-niets. De oudere, dominante broer Golaud trouwt met haar; de jongere Pelléas sluit een zielsverwantschap met de zwijgzame, kwetsbare Mélisande, en hun verborgen liefde levert hen een mysterieuze band op. Nikolaus Lehnhoff brengt de opera op de planken met een cast die wel raad weet met de wonderlijke klanken van de muziek. Volgens Die Welt ?bereikt deze buitengewone uitvoering iets wat alleen maar met magie verklaard kan worden?. Dirigent: Philippe Jordan Uitvoerenden: Koor Opéra National de Paris, Orkest Opéra National de Paris Solisten: Stephane Degout, Elana Tsallagova, Vincent le Lexier, Anne Sofie von Otter, Franz Josef Selig, Julie Mathevet, Jérome Varnier

Morgen | 00:20 Mystery Cars

Aflevering 2 - Episode 2: In de jaren vijftig had de VS zich bevrijd uit de ketenen van de oorlogseconomie. De toepassing van wetenschappelijke innovaties in consumentenproducten leidde tot de conceptauto.

Morgen | 00:50 De slimste mens

Wie treedt deze winter in de voetsporen van Arjen, Pieter, Owen, Art, Tom en Diederik? Wie wordt deze winter De slimste mens? Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena. Met de 200e uitzending op 1 januari is dit seizoen wel een speciale te noemen. Dit jaar doen o.a. mee: wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) en wielrenner Thomas Dekker. De uitzending van dinsdag 5 januari staat in teken van viering 60 jaar NOS Journaal. Op maandag 18 januari start de finale week en aan het eind weten we wie deze winter De slimste mens is geworden! In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. Met vanavond als nieuwe uitdager: Ernst Daniel Smid.

Morgen | 02:25 Thunderbirds Klassiek

De familie Tracy bestaat uit de miljonair en voormalige astronaut Jeff Tracy en diens vijf zonen Scott, Virgil, Alan, Gordon en John - ieder genoemd naar een astronaut van de Mercury Seven (Scott Carpenter, Virgil Grissom, Alan Shepard, Gordon Cooper en John Glenn). Samen met Jeffs moeder (die in de serie alleen 'oma' wordt genoemd), de wetenschapper Brains, huishouder Kyrano en diens dochter Tin-Tin wonen de Tracy's op een eiland in de Grote Oceaan. In het geheim zijn ze allemaal lid van de organisatie International Rescue, een internationaal technologisch geavanceerd reddingsteam dat overal ter wereld bij rampen komt helpen met hun machines, de Thunderbirds. International Rescue wordt bijgestaan door hun agente in Londen, Lady Penelope Creighton-Ward, en haar butler-chauffeur Aloysius 'Nosey' Parker. De twee zijn een soort James Bondagenten. De meeste rampen waar de Thunderbirds op afkomen, zijn natuurrampen of het gevolg van ongelukken, maar soms is er sprake van sabotage. Een veel voorkomende tegenstander van het team is The Hood, die vaak grote rampen veroorzaakt om de Thunderbirds te lokken in de hoop hun toestellen te fotograferen.

Morgen | 02:30 Proefkonijnen

Nuchtere antwoorden op bezopen vragen in dit populair wetenschappelijk programma.

Morgen | 03:40 You Have Been Warned Again

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Greatest Tricksters: Een flitsende top-20 van de populairste YouTube-filmpjes van wetenschappelijke huis-tuin-en-keukenexperimenten. Een panel geef uitleg over de wetenschap achter de filmpjes.

Morgen | 03:45 You Have Been Warned Again

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Greatest Tricksters: Een flitsende top-20 van de populairste YouTube-filmpjes van wetenschappelijke huis-tuin-en-keukenexperimenten. Een panel geef uitleg over de wetenschap achter de filmpjes.

Morgen | 04:20 De kennis van nu

Wetenschapsprogramma met Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel.

Morgen | 04:24 Giant Sea Serpent

Wetenschappelijke boeien bieden een nieuw perspectief op de riemvis, de grootste beenvis op aarde en een bron voor legendes van zeeslangen.

Morgen | 06:55 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 07:05 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 08:20 Kwartslag

Troebele tijden, heldere ideeën: elke aflevering vertelt één Nederlander welk idee van een denker (filosoof, kunstenaar, schrijver, wetenschapper, enz.) zijn of haar blik op de wereld voor altijd gekanteld heeft. Iedere uitzending wordt ingeleid door Alain de Botton en afgesloten door het publiek, dat na de talk reflecteert op welke ideeën voor hen relevant zijn.

Morgen | 08:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 09:00 MINDF*CK

MINDF*CK is een uniek goochelprogramma met een populairwetenschappelijke insteek. De kijker krijgt niet alleen onverklaarbare illusies voorgeschoteld, maar ook inzicht in de achterliggende psychologische principes zoals afleiding, non-verbale communicatie en beïnvloeding van het onderbewustzijn. Presentator Victor Mids is arts en illusionist, hij combineert die kennis om te laten zien op wat voor manieren je hersenen voor de gek te houden zijn. Tijdens zijn studie geneeskunde heeft Victor veel geleerd over de werking van de hersenen en zintuigen, hierdoor kan hij het laten lijken of hij gedachten kan lezen. Psychologie, hypnose en illusies staan centraal in MINDF*CK.

Morgen | 10:10 Mythbusters

Seizoen 10 - Aflevering 229 - Star Wars - The Myths Strike Back: In een werkplaats ver, ver weg, worden Star Wars-mythen onderzocht. Adam en Jamie gaan opnieuw de strijd aan met de duistere kant van de wetenschap.

Morgen | 10:30 Mythbusters

Seizoen 10 - Aflevering 229 - Star Wars - The Myths Strike Back: In een werkplaats ver, ver weg, worden Star Wars-mythen onderzocht. Adam en Jamie gaan opnieuw de strijd aan met de duistere kant van de wetenschap.

Morgen | 15:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 18:50 Who on Earth Did I Marry?

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Full of Hot Air: Deans vreemde buurman Richard is een waanzinnige wetenschapper. Wanneer een van Richards experimenten uit de hand loopt, vestigen de media hun aandacht op Dean.

Morgen | 19:10 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 19:20 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 19:21 Annedroids

Kinderserie over de 11-jarige Anne: genie en wetenschapper. Ze heeft haar eigen robots ontwikkeld. Annes vrienden Nick en Shania helpen om oplossingen voor haar problemen te vinden.

Morgen | 20:05 Een Dag Met Henry en...

Henry ontmoet een microscoop. Hij heeft het middel tegen vieze boertjes uitgevonden maar is het enige exemplaar verloren bij een ongelukje. Henry wordt een wetenschapper en maakt het middel na.

Morgen | 21:20 De slimste mens

Wie treedt deze winter in de voetsporen van Arjen, Pieter, Owen, Art, Tom en Diederik? Wie wordt deze winter De slimste mens? Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena. Met de 200e uitzending op 1 januari is dit seizoen wel een speciale te noemen. Dit jaar doen o.a. mee: wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) en wielrenner Thomas Dekker. De uitzending van dinsdag 5 januari staat in teken van viering 60 jaar NOS Journaal. Op maandag 18 januari start de finale week en aan het eind weten we wie deze winter De slimste mens is geworden! In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. Met vanavond als nieuwe uitdager: Tex de Wit

Morgen | 21:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 22:35 Ninja Turtles: Out Of The Shadows IMDb: 6

Morgen - IMDB * 6 - Actie, Comedy, Film, Slechterik Shredder ontsnapt uit hechtenis en sluit zich aan bij de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman en diens twee onnozele handlangers, Bebop en Rocksteady. De vier Ninja Turtles proberen het duivelse ...

Slechterik Shredder ontsnapt uit hechtenis en sluit zich aan bij de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman en diens twee onnozele handlangers, Bebop en Rocksteady. De vier Ninja Turtles proberen het duivelse plan van Shredder en zijn nieuwe crew om de wereld over te nemen tegen te houden, maar dan komt er nog groter kwaad op hun pad: de beruchte Krang.

Morgen | 23:00 Proefkonijnen

Nuchtere antwoorden op bezopen vragen in dit populair wetenschappelijk programma.

Overmorgen | 00:20 Mystery Cars

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Episode 3: In de jaren vijftig had de VS zich bevrijd uit de ketenen van de oorlogseconomie. De toepassing van wetenschappelijke innovaties in consumentenproducten leidde tot de conceptauto.

Overmorgen | 00:50 De slimste mens

Wie treedt deze winter in de voetsporen van Arjen, Pieter, Owen, Art, Tom en Diederik? Wie wordt deze winter De slimste mens? Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena. Met de 200e uitzending op 1 januari is dit seizoen wel een speciale te noemen. Dit jaar doen o.a. mee: wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) en wielrenner Thomas Dekker. De uitzending van dinsdag 5 januari staat in teken van viering 60 jaar NOS Journaal. Op maandag 18 januari start de finale week en aan het eind weten we wie deze winter De slimste mens is geworden! In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. Met vanavond als nieuwe uitdager: Tex de Wit

Overmorgen | 02:25 T'birds

Super marionettenserie. Door een uit de hand gelopen experiment wordt een team van wetenschappers door enorme alligators belegert.

Overmorgen | 02:25 Thunderbirds Klassiek

De familie Tracy bestaat uit de miljonair en voormalige astronaut Jeff Tracy en diens vijf zonen Scott, Virgil, Alan, Gordon en John - ieder genoemd naar een astronaut van de Mercury Seven (Scott Carpenter, Virgil Grissom, Alan Shepard, Gordon Cooper en John Glenn). Samen met Jeffs moeder (die in de serie alleen 'oma' wordt genoemd), de wetenschapper Brains, huishouder Kyrano en diens dochter Tin-Tin wonen de Tracy's op een eiland in de Grote Oceaan. In het geheim zijn ze allemaal lid van de organisatie International Rescue, een internationaal technologisch geavanceerd reddingsteam dat overal ter wereld bij rampen komt helpen met hun machines, de Thunderbirds. International Rescue wordt bijgestaan door hun agente in Londen, Lady Penelope Creighton-Ward, en haar butler-chauffeur Aloysius 'Nosey' Parker. De twee zijn een soort James Bondagenten. De meeste rampen waar de Thunderbirds op afkomen, zijn natuurrampen of het gevolg van ongelukken, maar soms is er sprake van sabotage. Een veel voorkomende tegenstander van het team is The Hood, die vaak grote rampen veroorzaakt om de Thunderbirds te lokken in de hoop hun toestellen te fotograferen.

Overmorgen | 02:50 Proefkonijnen

Nuchtere antwoorden op bezopen vragen in dit populair wetenschappelijk programma.

Overmorgen | 03:02 La Guerre Des Graines

10.000 lang hebben boeren hun graan vrij gezaaid, geoogst, geselecteerd en uitgewisseld. Maar de controle op het gebruik van zaden in Europa wordt nu door vijf grote agrochemische bedrijven gepatenteerd. Een dwangsituatie waartegen een aantal Franse boeren en de Indiase wetenschapper Vandana Shiva protesteren.

 Meer

Wetenschap gemist

Eerder Vandaag | 15:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Eerder Vandaag | 15:35 Sinteressante Dingen

Professor Herman Van den Uytleg, professor in de sinteressante en speculatieve wetenschappen, geeft commentaar bij de avonturen van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Eerder Vandaag | 15:35 Sinteressante dingen

Kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg, professor in de sinteressante en speculatieve wetenschappen, commentaar geeft bij de avonturen van Sinterklaas en Zwarte Piet. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Eerder Vandaag | 15:14 Mythbusters

Seizoen 10 - Aflevering 229 - Star Wars - The Myths Strike Back: In een werkplaats ver, ver weg, worden Star Wars-mythen onderzocht. Adam en Jamie gaan opnieuw de strijd aan met de duistere kant van de wetenschap.

Eerder Vandaag | 14:40 Proefkonijnen

Nuchtere antwoorden op bezopen vragen in dit populair wetenschappelijk programma.

Eerder Vandaag | 12:26 Giant Sea Serpent

Wetenschappelijke boeien bieden een nieuw perspectief op de riemvis, de grootste beenvis op aarde en een bron voor legendes van zeeslangen.

Eerder Vandaag | 11:14 Mythbusters

Seizoen 10 - Aflevering 229 - Star Wars - The Myths Strike Back: In een werkplaats ver, ver weg, worden Star Wars-mythen onderzocht. Adam en Jamie gaan opnieuw de strijd aan met de duistere kant van de wetenschap.

Eerder Vandaag | 08:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Eerder Vandaag | 08:05 De Powerpuff Girls

'De Wetenschapswedstrijd.' De avonturen van Blossom, Bubbles en Buttercup. De Powerpuff Girls hebben maar één missie: de wereld redden.

Eerder Vandaag | 07:55 Death in Paradise

Een wetenschapper wordt dood bij een levende vulkaan aangetroffen. Alles wijst op een natuurlijke dood, maar omdat er nergens een lantaarn te ontdekken is, komt Humphrey tot een sinistere conclusie. 1/8

Eerder Vandaag | 07:14 Mythbusters

Seizoen 10 - Aflevering 229 - Star Wars - The Myths Strike Back: In een werkplaats ver, ver weg, worden Star Wars-mythen onderzocht. Adam en Jamie gaan opnieuw de strijd aan met de duistere kant van de wetenschap.

Eerder Vandaag | 07:05 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Eerder Vandaag | 06:55 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv