Wetenschap op tv (tv-tips)

Di 27 februari 2018 | 20:30 Terug: Married At First Sight

27/02 - Reality-show, Voor de derde keer start het bijzondere liefdesexperiment Married at First Sight bij RTL 4. ...

Voor de derde keer start het bijzondere liefdesexperiment Married at First Sight bij RTL 4. Hierin worden vanaf vanavond opnieuw singles die elkaar nog nooit hebben gezien na wetenschappelijk onderzoek aan elkaar gematcht. Ze zien elkaar voor het eerst op hun eigen bruiloft. Ruim achthonderd vrijgezelle mannen en vrouwen hebben zich aangemeld om mee te doen aan het experiment, op zoek naar de ware liefde. In dit seizoen, dat wederom gepresenteerd wordt door Peter van der Vorst, is te zien hoe de drie experts de kandidaten op zowel fysieke als mentale kenmerken onderzoeken. Bioloog Patrick van Veen meet de kandidaten op, neemt DNA-materiaal af en doet een uitgebreide attractiviteitstest in de hoop de kandidaten te matchen die direct een fysieke klik met elkaar hebben. Psycholoog Jean-Pierre van de Ven zal door middel van groepssessies en een uitgebreide persoonlijkheidstest de kandidaten op persoonlijk vlak proberen te matchen. Seksuoloog Ingeborg Timmerman test de kandidaten op hun seksuele voorkeuren en voert openhartige gesprekken met hen over seks en intimiteit. Zij maken van iedereen een persoonlijk profiel, en dan begint het matchproces. Na de homoseksuele mismatch van Simon en Anthony in het vorige seizoen, zijn de experts dit jaar vastbesloten om een sterke homomatch te maken. Vooral bioloog Patrick heeft zorgvuldig onderzoek gedaan om extra onderbouwd aan de slag te kunnen gaan. En met succes: de match van dit jaar is op biologisch vlak 100% geslaagd. Ook de andere matches lijken sterker dan de voorgaande seizoenen en dus zijn de experts hoopvoller dan ooit. Maar wordt hun hoop ook waarheid? Zegt iedereen 'ja' bij het altaar? En wat gebeurt er na het huwelijk wanneer de stellen langzaam maar zeker elkaars minpunten ontdekken? Zijn de matches sterk genoeg om de valkuilen van het experiment te overleven?

Do 1 maart 2018 | 21:30 Nieuw: Peter R. de Vries: De Raadkamer

01/03 - Show, Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is terug bij SBS 6 met 'Peter R. de Vries: De Raadkamer'. In dit ...

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is terug bij SBS 6 met 'Peter R. de Vries: De Raadkamer'. In dit nieuwe spraakmakende programma discussieert hij met verschillende experts uit de strafrecht- en mediapraktijk over de meest actuele onderwerpen uit de wereld van de misdaad. Rechtspraak is in Nederland openbaar, behalve in de Raadkamer waar rechters achter gesloten deuren bespreken of een verdachte schuldig is of niet. In het SBS 6-programma Peter R. de Vries: De Raadkamer blijft echter niets geheim. Alle nieuwswaardige ontwikkelingen in de opsporing, de rechtspraak, de advocatuur, de misdaadjournalistiek, het gevangeniswezen, de forensische wetenschappen en bij de politie worden in deze wekelijkse talkshow openlijk besproken. De Raadkamer zit dicht op de actualiteit: het nieuws van de dag bepaalt de onderwerpkeuze. Peter R. de Vries ontvangt elke week drie experts aan tafel uit de strafrecht- en mediapraktijk, zoals advocaten, officieren van justitie, rechters, rechercheurs, journalisten, onderzoekers, wetenschappers, pathologen en slachtoffers of nabestaanden. Zij vormen een panel in De Raadkamer. Daarnaast is er ook ruimte voor eenmalige, actuele gasten die gedurende (een deel van) de uitzending aanschuiven.

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 13:30 Bright TV

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine

Vandaag | 16:05 Missie Galapagos

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Driedelige documentairereeks over de Galapagoseilanden: Grenzen van morgen: Liz Bonnin en haar team van wetenschappers sluiten hun expeditie op Galapagos af met een bezoek aan de oudste eilanden om na te gaan welke invloed de mensheid daar heeft. Daarna keren ze terug naar Isabela, het eiland waar hun avontuur begon. Daar daalt Liz af in een spectaculaire lavagrot, waar ze mogelijke antwoorden vindt op de vraag hoe we ooit op andere planeten kunnen overleven.

Morgen | 07:36 De kleine wetenschapper - voetafdruk

Kinderprogramma

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 13:00 Deep Sea Treasures: DrainThe Titanic

De Titanic, het meest bekende scheepswrak ter wereld, ligt 12.000 voet diep in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan. Sinds de ontdekking van het wrak in 1985 zijn er meerdere expedities geweest naar deze plek, maar tot nu toe heeft niemand de volledige omvang van dit stuk zeebodem kunnen vastleggen. Nu, bijna een eeuw na dit tragische verlies, zijn we in staat om het gehele wrak te onthullen: we gaan de Titanic virtueel droogleggen. Spectaculaire nieuwe visualisatietechnieken zullen het 'droogleggingsproces' in kaart brengen. De Titanic zal voor het eerst sinds 15 april 1912 weer in zijn geheel te zien zijn. Virtuele beelden geven ons de mogelijkheid om het wrak te onderzoeken en mysteries uit te pluizen. Nieuwe wetenschap schetst een duidelijker beeld hoe de Titanic is gezonken. Nieuwe theorieen worden ontwikkeld over hoe en wanneer de Titanic precies brak, hoe ze de zeebodem bereikte en wat er met het wrak is gebeurd in de loop naar een eeuw onder water.

Vandaag | 14:26 Mythbusters

Seizoen 9 - Aflevering 10 - Breaking Bad Special: Special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.

Vandaag | 14:36 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Vandaag | 14:43 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Vandaag | 14:55 American Pickers

De mannen ontmoeten een wetenschapper die bliksem kan maken en die Frank hypnotiseert.

Vandaag | 15:00 Deep Sea Treasures: World War II: Drain the Ocean

Met behulp van wetenschappelijke gegevens en digitale animatie onthullen we de bergen, ravijnen, vlaktes en vulkanen onder de oceanen.

Vandaag | 19:10 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Vandaag | 19:20 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Vandaag | 19:28 Annedroids

Kinderserie over de 11-jarige Anne: genie en wetenschapper. Ze heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick en zijn buurmeisje Shania worden vrienden van Anne en helpen om oplossingen voor haar problemen te vinden.

Vandaag | 20:00 American Pickers

De mannen ontmoeten een wetenschapper die bliksem kan maken en die Frank hypnotiseert.

Vandaag | 21:00 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Flight Of Terror: Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Vandaag | 22:30 Boyster

Er verdwijnen allerlei spullen die vervolgens opduiken in de kamer van Shelby. Boyster verdenkt hem van diefstal. / Boyster wil Shelby verrassen en organiseert een feestje voor wetenschappers bij hen thuis.

Vandaag | 23:36 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Vandaag | 23:43 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 00:00 Debussy - Pelléas en Mélisande

Muziek van een ongekende introverte tederheid en een libretto dat veel suggereert maar weinig bevestigt: zie hier de karakteristieken van Pelléas et Mélisande, de enige opera die Claude Debussy wist te voltooien. De componist noemde het werk zelf een ?drama lyrique?. Hij schreef het in 1902, in een tijd waarin het onderbewuste, de psyche, dromen en lusten de aandacht trokken binnen zowel wetenschap als kunst. Deze muziek duikt, met zijn subtiele nuances, diep in de zielen van de personages. Pelléas en Golaud zijn halfbroers. Ze zijn beiden verliefd op Mélisande, het meisje-uit-het-niets. De oudere, dominante broer Golaud trouwt met haar; de jongere Pelléas sluit een zielsverwantschap met de zwijgzame, kwetsbare Mélisande, en hun verborgen liefde levert hen een mysterieuze band op. Nikolaus Lehnhoff brengt de opera op de planken met een cast die wel raad weet met de wonderlijke klanken van de muziek. Volgens Die Welt ?bereikt deze buitengewone uitvoering iets wat alleen maar met magie verklaard kan worden?. Philippe Jordan dirigeert de Opéra National de Paris. De solisten zijn Stephane Degout, Elana Tsallagova, Vincent le Lexier, Anne Sofie von Otter, Franz Josef Selig, Julie Mathevet en Jérome Varnier. Opgenomen in de Opéra de la bastille in 2012.

Morgen | 01:30 Solved

Seizoen 3 - Aflevering 28 - Time for Justice: In 2001 wordt de 20-jarige Carrie dood aangetroffen. Na vijf jaar vruchteloos onderzoek hopen rechercheurs dat de wetenschap bewijs tegen een onverwachte verdachte zal leveren.

Morgen | 03:20 Death in Paradise

Een wetenschapper wordt dood bij een levende vulkaan aangetroffen. Alles wijst op een natuurlijke dood, maar omdat er nergens een lantaarn te ontdekken is, komt Humphrey tot een sinistere conclusie. 1/8

Morgen | 05:00 American Pickers

De mannen ontmoeten een wetenschapper die bliksem kan maken en die Frank hypnotiseert.

Morgen | 05:15 Science of Stupid

De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video?s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Morgen | 05:36 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 05:40 Science of Stupid

De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video?s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Morgen | 05:43 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 06:00 How Do They Do It?

Seizoen 14 - Aflevering 6 - Crash Testing, Delftware, Umbrellas: Botsproeven vormen een merkwaardige combinatie van destructie en wetenschap. En hoe wordt het ingewikkelde mechaniek van een opvouwbare paraplu in elkaar gezet?

Morgen | 06:26 Man V Animal

Dit reptiel heeft 100 miljoen jaar overleefd. De wetenschap onthult zijn intelligentie en wat er gebeurt als zijn grondgebied wordt bedreigd.

Morgen | 06:51 Man V Animal

Een zwerm giftige oude wezens neemt onze oceanen over. Wetenschappers proberen hun geheimen zo snel mogelijk te onthullen.

Morgen | 06:55 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 07:00 Matière Grise

'Tous enceintes.' Nu een baarmoedertransplantatie succesvol kan worden uitgevoerd, kunnen vrouwen die hun baarmoeder verloren door een ongeval of kanker voortaan ook zelf zwanger worden. Dankzij deze medische doorbraak heeft de wetenschap een grote stap gezet in de strijd tegen steriliteit. Homoseksuelen en transgenders, zoals de Amerikaan Thomas Beatie, zien er een kans in om zelf een zwangerschap te beleven.

Morgen | 07:06 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 07:30 Continent 7: Antarctica

Reis naar de extreme wildernis van Antarctica, waar wetenschappers en deskundigen hun krachten bundelen om de wereld te veranderen.

Morgen | 07:34 Man V Animal

Een uitheemse diersoort verhuist naar de Verenigde Staten nadat een wetenschappelijk experiment helemaal fout is gegaan.

Morgen | 10:26 Mythbusters

Seizoen 9 - Aflevering 10 - Breaking Bad Special: Special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.

Morgen | 12:00 Man V Animal

Dit reptiel heeft 100 miljoen jaar overleefd. De wetenschap onthult zijn intelligentie en wat er gebeurt als zijn grondgebied wordt bedreigd.

Morgen | 12:27 Man V Animal

Een zwerm giftige oude wezens neemt onze oceanen over. Wetenschappers proberen hun geheimen zo snel mogelijk te onthullen.

Morgen | 14:40 Focus

Duizenden mensen in Nederland zijn chronisch uitgeput, zonder duidelijke medische oorzaak. Hun ziekte wordt chronisch vermoeidheidssyndroom of ME genoemd. Psychologen beweren dat ze patiënten kunnen genezen, maar hun behandeling is lang niet altijd effectief en sommige patiënten zeggen zelfs zieker geworden te zijn van psychologische therapie. Het wetenschapsprogramma Focus toont mensen die ernstig invalide zijn door chronische uitputting en die vinden dat zij door psychologen en dokters meedogenloos zijn behandeld. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen onderzoeken ook alternatieven voor de psychologische behandeling en kijken of er misschien tóch een lichamelijke oorzaak te vinden is voor deze soms tot euthanasie en zelfmoord leidende ziekte.

Morgen | 18:05 Kindertijd

Een gevarieerd kinderprogramma met: Bernard, Mijn opa, mijn oma en ik, Woezel en Pip, Cis en Pepijn geven kalfjes melk, Tom en de boterham met aardbeienjam en honing en De kleine wetenschapper.

Morgen | 19:10 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 19:15 Inconceivable

Morgen - Thriller, Het verhaal van avontuurlijk aangelegde vrouwen die tot het uiterste willen gaan om een eigen biologisch kind te hebben. Ze wagen hun kans bij dr. Freeman, die een experimenteel wetenschappelijk proces in zijn kliniek uitvoert.

Het verhaal van avontuurlijk aangelegde vrouwen die tot het uiterste willen gaan om een eigen biologisch kind te hebben. Ze wagen hun kans bij dr. Freeman, die een experimenteel wetenschappelijk proces in zijn kliniek uitvoert.

Morgen | 19:21 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Morgen | 19:28 Annedroids

Kinderserie over de 11-jarige Anne: genie en wetenschapper. Ze heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick en zijn buurmeisje Shania worden vrienden van Anne en helpen om oplossingen voor haar problemen te vinden.

Morgen | 20:15 Wereldrecord

Aflevering 7 - Reportagereeks met Maarten Vangramberen: 100 meter vrije slag (Cesar Cielo Filho): 30 juli 2009. Op de wereldkampioenschappen zwemmen in Rome duikt de Braziliaan Cesar Cielo Filho onder de 47 seconden op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Maarten doet de test in het InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven en stelt vast dat ook hij sneller zwemt met het polyurethaan pak van Cielo. In het zwembad van de KU Leuven krijgt Maarten van sportwetenschapper Jonas Martens te horen dat hij een uitstekende drijver is. Hij is een bevoorrechte getuige op een training van de zilveren medaille op de Spelen van Rio, Pieter Timmers, die ook nu nog elke dag moet schaven aan zijn zwemtechniek. Maarten stelt vast dat er bij het wereldrecord van Cielo ook nu nog altijd wat bedenkingen zijn. Komen aan het woord: Jonas Martens (KUL), Sander Schreven en Roald van der Vliet (InnoSportLab Eindhoven), trainer Ronald Gaastra en zwemmer Pieter Timmers.

Morgen | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 5 - Aflevering 20 - Episode 20: Een hitparade van de gevaarlijkste videoclips van het internet, waarin rampen worden omgetoverd tot wetenschappelijke avonturen. Met een jumbojet die door één man wordt getrokken.

Morgen | 21:25 Lauren! en de liefde

Soms doen mensen rare dingen uit verliefdheid, zoals een tattoo laten zetten, die helaas veel blijvender is dan de meeste liefdes. Of ze vliegen de hele wereld over zonder hun geliefde ooit gesproken te hebben, zoals Sander. Hij raakt via een datingsite zo verliefd op een Chinees meisje dat hij halsoverkop in het vliegtuig springt. Twee weken lang wacht hij vergeefs op het vliegveld op zijn Chinese schone, en belandt in het ziekenhuis door uitdroging. Wetenschapsjournalist Mark Mieras vertelt Lauren wat er allemaal in ons lichaam en in onze hersenen gebeurt bij verliefdheid. Soms kan de liefde ook bijna fataal zijn. Daar weet rapster Queen P, oftewel Petra Pelties alles van. Tot twee keer toe valt ze voor een hele foute man, wat haar bijna het leven kostte.

Morgen | 23:36 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Morgen | 23:43 Nu weet je het

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Overmorgen | 02:00 Mythbusters

Seizoen 9 - Aflevering 10 - Breaking Bad Special: Special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.

Overmorgen | 09:38 Gamechangers: Inventing The World

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Solar: Volg de beste en slimste wetenschappers, techneuten, ondernemers en uitvinders die een revolutie in hun vakgebied ontketenen en daarmee het aanzien van de wereld veranderen.

Overmorgen | 14:26 Gamechangers: Inventing The World

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Solar: Volg de beste en slimste wetenschappers, techneuten, ondernemers en uitvinders die een revolutie in hun vakgebied ontketenen en daarmee het aanzien van de wereld veranderen.

 Meer

Wetenschap gemist

Eerder Vandaag | 11:25 Focus

Duizenden mensen in Nederland zijn chronisch uitgeput, zonder duidelijke medische oorzaak. Hun ziekte wordt chronisch vermoeidheidssyndroom of ME genoemd. Psychologen beweren dat ze patiënten kunnen genezen, maar hun behandeling is lang niet altijd effectief en sommige patiënten zeggen zelfs zieker geworden te zijn van psychologische therapie. Het wetenschapsprogramma Focus toont mensen die ernstig invalide zijn door chronische uitputting en die vinden dat zij door psychologen en dokters meedogenloos zijn behandeld. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen onderzoeken ook alternatieven voor de psychologische behandeling en kijken of er misschien tóch een lichamelijke oorzaak te vinden is voor deze soms tot euthanasie en zelfmoord leidende ziekte.

Eerder Vandaag | 09:20 VICE: Kings of Cannabis & Into the Darkness

Documentaireserie. De epische zoektocht naar zeldzame cannabissoorten in Afrika. En een kijkje in de manieren waarop wetenschappers werken aan het ontrafelen van de geheimen van ons heelal.

Eerder Vandaag | 09:10 Superbrein

Spannende en interactieve spelshow rond wetenschap & technologie, waarin Ketnet op zoek gaat naar de meest indrukwekkende bollebozen van Vlaanderen.

Eerder Vandaag | 09:10 Superbrein

Spannende en interactieve spelshow rond wetenschap & technologie, waarin Ketnet op zoek gaat naar de meest indrukwekkende bollebozen van Vlaanderen.

Eerder Vandaag | 07:06 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Eerder Vandaag | 06:55 Cloudy with a Chance of Meatballs

Animatieserie over de avonturen van de jonge wetenschapper Flint Lockwood tijdens zijn middelbare schooljaren.

Eerder Vandaag | 06:18 Een Dag Met Henry en...

Henry ontmoet een microscoop. Hij heeft het middel tegen vieze boertjes uitgevonden maar is het enige exemplaar verloren bij een ongelukje. Henry wordt een wetenschapper en maakt het middel na.

Eerder Vandaag | 06:00 Death in Paradise

Een wetenschapper wordt dood bij een levende vulkaan aangetroffen. Alles wijst op een natuurlijke dood, maar omdat er nergens een lantaarn te ontdekken is, komt Humphrey tot een sinistere conclusie. 1/8

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv