Je vindt hier de programma's van Politiek op tv We hebben de volgende programma's voor Politiek The Daily Show: Actualiteit, op Comedy, The in Daily Show met op Trevor Noah behandelt het laatste nieuws uit over uit politiek, popcultuur en op tv meer. L'invité: Magazine, Een uit onderhoud op met een gast uit in het hart van de uit politieke, economische of culturele een op actualiteit. The Daily Show: Actualiteit, Comedy, op tv The Daily Show met door Trevor Noah door behandelt het laatste tijdens nieuws over politiek, de popcultuur met en meer. Het Filosofisch Kwintet: Informatief, Deze uit aflevering gaat over de de van rol van de markt uit in onze democratie. met De globalisering heeft op tv de nationale. L'invité: Magazine, Een onderhoud tijdens met een gast door in het hart uit van de door politieke, economische of culturele van een actualiteit. Yes, Minister: Yes, op tv Minister is uit een Britse comedyserie die in uit de jaren 80 op van televisie te door zien was. Na de op overwinning van uit zijn. VICE Census: Nederland: Nieuws, in Documentaire, Documentaire. Viceland geeft op tv Nederlandse een jongeren een platform op om vrijuit te kunnen spreken, door en. Het Filosofisch Kwintet: Praatprogramma, de Aflevering 4 met Talkshow waarin denkers hun licht met laten schijnen het over de toekomst de van de in democratie:. Mega Mindy: Jeugdserie, Seizoen tijdens 2 van Aflevering 12 Detectivereeks over de naar avonturen van Mieke van en op haar alter ego Mega de Mindy: Het. RTL Summer Night: Praatprogramma in over de actualiteit, een Vanavond onder andere in RTL de op Summer Night: Thierry van Baudet Geen zomerrooster in voor.

Politiek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 11:05 Het Filosofisch Kwintet

Aflevering 4 - Talkshow waarin denkers hun licht laten schijnen over de toekomst van de democratie: Democratie en participatie: Weinig mensen zijn nog lid van een politieke partij en de beste stuurlui staan steeds vaker aan wal. Heeft de vertegenwoordigende democratie haar beste tijd gehad? En zijn er andere vormen van participatie denkbaar? Gasten: Philipp Blom, Alicja Gescinska, Armen Hakhverdian en Thomas Decreus.

Vandaag | 12:50 Mega Mindy

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Detectivereeks over de avonturen van Mieke en haar alter ego Mega Mindy: Het Egyptische masker: Op het politiekantoor worden de cellen gebruikt als expositieruimte voor een Egyptisch masker. Migrain is in de wolken met zijn twee nieuwe beveiligingsbeambten voor dit nieuwe masker, wat niet van Toby en Mieke kan gezegd worden.

Vandaag | 13:00 RTL Summer Night

Vanavond onder andere in RTL Summer Night: - Thierry Baudet Geen zomerrooster voor Thierry Baudet. In plaats van op vakantie te gaan, reist de partijleider van Forum voor Democratie, samen met Theo Hiddema heel Nederland door om tijdens zelfgeorganiseerde bijeenkomsten in gesprek te gaan met de kiezer. Het opzoeken van de achterban doet hun goed, want in peilingen stijgt de partij van 2 naar 5 tot 6 zetels. Vanavond vertelt Thierry Baudet hoe de zomer van FVD eruitziet en hoe hij de toekomst ziet van zijn partij. - William Rutten Blauwe M&M’s , kaviaar of acht verschillende soorten kauwgom. Dit is een kleine greep uit de eisenlijst van een echte popdiva. Hoe is het om met sterren als Mariah Carey en Whitney Houston te werken? Vanavond vertelt topfotograaf William Rutten welke herinneringen hij aan deze wereldsterren heeft en welke bizarre eisen zij stellen als het gaat om dingen die backstage aanwezig moeten zijn. - Judith Walker De Amsterdamse Judith Walker en haar familie begonnen in 2011 hun eigen, duurzame bedrijf in Lesotho, Afrika: African Clean Energy. Met ingenieuze kooktoestellen laten ze al meer dan 20.000 Afrikaanse gezinnen veilig, goedkoop en milieuvriendelijk koken. Twee weken geleden mocht Judith, die door Forbes als enige Nederlander op de Europese lijst van de meest invloedrijke Social Entrepreneurs is gezet, Nederland vertegenwoordigen in de finale van de social start-upwedstrijd ‘The Venture’ in Los Angeles. Vanavond vertelt ze in RTL Summer Night over haar wereldverbeterende plannen! - Lucy van der Helm en Phaedra Werkhoven Laat jij jongens nog wel jongen zijn? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van SIRE, die bestaat uit een video met beelden van stoeiende en ravottende jongens die vies worden. Jongens zouden te veel geremd worden in hun ontwikkeling en dat zou schadelijk zijn. SIRE-directeur Lucy van der Helm verklaart vanavond de campagne en reageert op de kritiek die vandaag op social media verscheen. Ook Phaedra Werkhoven heeft als moeder van zowel drie zoons als een dochter het een en ander aan te merken op de omstreden campagne. - Gerard Ekdom Luis Fonsi en Daddy Yankee, de zangers van de mega-zomerhit Despacito, zijn boos op de Venezolaanse president Nicolas Maduro die het populaire nummer ongevraagd heeft gebruikt voor eigen politieke doeleinden. Dit is niet de eerste keer dat nummers misbruikt worden en vaak een totaal nieuwe context opgeplakt krijgen, iets dat zowel positief als negatief kan uitpakken. Gerard Ekdom neemt vanavond de meest bizarre voorbeelden mee.

Vandaag | 15:30 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Amerikaanse komische reeks over een getrouwde vader met drie kinderen: All about Eve: Eve heeft met veel trots een politiek getinte blog van Mike op haar Facebookpagina geplaatst. Vanessa vreest dat Eve een paria zou kunnen worden, maar Mike vindt dat opkomen voor je mening je karakter sterkt. Wanneer de politie in de wijk begint te patrouilleren, krijgen de Baxters problemen.

Morgen | 13:00 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Amerikaanse komische reeks over een getrouwde vader met drie kinderen: All about Eve: Eve heeft met veel trots een politiek getinte blog van Mike op haar Facebookpagina geplaatst. Vanessa vreest dat Eve een paria zou kunnen worden, maar Mike vindt dat opkomen voor je mening je karakter sterkt. Wanneer de politie in de wijk begint te patrouilleren, krijgen de Baxters problemen.

Overmorgen | 22:20 Cobra IMDb: 5.7

Overmorgen - IMDB * 5.7 - Actiefilm: Recent werden enkele gruwelijke moorden gepleegd, blijkbaar zonder motief. Marion Cobretti, een onconventionele politieman die door iedereen Cobra wordt genoemd, krijgt de opdracht de psychopatische moordenaars ...

Actiefilm: Recent werden enkele gruwelijke moorden gepleegd, blijkbaar zonder motief. Marion Cobretti, een onconventionele politieman die door iedereen Cobra wordt genoemd, krijgt de opdracht de psychopatische moordenaars uit te schakelen. Cobra vermoedt echter dat de moordenaarsbende steun krijgt vanuit het politiekorps.

Za 29 juli 2017 | 21:50 Castle

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Amerikaanse misdaadserie: Dreamworld: Castle werd blootgesteld aan een dodelijk gifgas en heeft nog minder dan 24 uur te leven. Beckett en McCord starten een race tegen de tijd om een tegengif te vinden en te vermijden dat het gifgas zich onder de bevolking verspreidt. Tijdens hun onderzoek leggen ze een doofpotoperatie bloot die tot in de hoogste politieke kringen reikt.

Za 29 juli 2017 | 22:40 Weg van de wereld

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Talkshow: Guy Verhofstadt: Gastheren Boekestijn en de Wijk bespreken de geopolitieke spanningen met oud-Belgisch premier en brexitonderhandelaar Guy Verhofstadt. Hoe moet ons land zich internationaal opstellen nu oude vriendschappen verdwijnen? En is meer Europese samenwerking wel de oplossing? Wereldse zaken in Weg van de Wereld.

Zo 30 juli 2017 | 16:55 Castle

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Amerikaanse misdaadserie: Dreamworld: Castle werd blootgesteld aan een dodelijk gifgas en heeft nog minder dan 24 uur te leven. Beckett en McCord starten een race tegen de tijd om een tegengif te vinden en te vermijden dat het gifgas zich onder de bevolking verspreidt. Tijdens hun onderzoek leggen ze een doofpotoperatie bloot die tot in de hoogste politieke kringen reikt.

Zo 30 juli 2017 | 19:35 What's the Right Thing to Do?

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd: Discriminatie: Is discriminatie altijd onrechtvaardig? Onder anderen Danny Ghosen en Hajar Alariachi gaan op zoek naar een antwoord op de vraag in hoeverre je mensen gelijk kunt en moet behandelen. Harvardprofessor Michael Sandel confronteert deelnemers met hun eigen morele afwegingen en onderliggende principes. Zij worden aan het denken gezet over o.a. immigratie, robotisering, discriminatie, inkomensongelijkheid en privacy. Blijven ze bij hun principes, of zijn ze in staat deze te herzien?

Ma 31 juli 2017 | 12:45 Mega Mindy

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Detectivereeks over de avonturen van Mieke en haar alter ego Mega Mindy: De bijenkoning: In het dorp vindt het jaarlijkse schaaktoernooi plaats. Migrain is alvast in zijn nopjes en droomt al van een nieuwe overwinning. Brandweercommandant de Loo is beroofd van zijn stoelen, een beker en medaille. Wanneer hij aangifte doet op het politiekantoor, is Migrain allesbehalve blij om zijn grote schaakrivaal te zien.

 Meer

Politiek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 03:50 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Vandaag | 06:10 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Vandaag | 07:40 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Vandaag | 07:45 Het Filosofisch Kwintet

Deze aflevering gaat over de rol van de markt in onze democratie. De globalisering heeft de nationale politiek grondig veranderd. Nationale politici dragen, ingegeven door de internationalisering van markten, steeds meer macht over aan supranationale instanties. Moet de politiek de economische ontwikkelingen willen bijhouden of zelfs beheersen? Is ze daar überhaupt toe in staat zonder het volk van zich te vervreemden? Of ondermijnt de markteconomie de democratie? Gasten in deze aflevering zijn: Philipp Blom, Duits-Nederlandse historicus en romanschrijver. Fieke van der Lecq, econoom, gepromoveerd in de geldtheorie. Bas van Bavel, historicus en hoogleraar Transities van Economie en Samenleving. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Vandaag | 07:52 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Vandaag | 10:01 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Vandaag | 10:50 VICE Census: Nederland

Documentaire. Viceland geeft Nederlandse jongeren een platform om vrijuit te kunnen spreken, en vraagt jonge mensen door het hele land naar hun mening over politiek, subculturen, drugs, seks en eten.

Vandaag | 14:58 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Vandaag | 16:10 Jacqueline Argentine IMDb: 6.4

IMDB * 6.4 - Comedy, Film1 Sundance Een filmmaker krijgt meerdere paniekerige e mails en telefoontjes van een Franse vrouw Jacqueline Dumont. Hij moet naar Argentinië komen om daar haar politiek asiel vast te leggen. Ze zou namelijk staatsgeheimen ...

Film1 Sundance - Een filmmaker krijgt meerdere paniekerige e-mails en telefoontjes van een Franse vrouw - Jacqueline Dumont. Hij moet naar Argentinië komen om daar haar politiek asiel vast te leggen. Ze zou namelijk staatsgeheimen hebben gelekt. Jacqueline wil alles op band hebben voor het geval haar iets overkomt. Eenmaal daar merken de filmmaker en zijn stagiairs dat ze meer geïnteresseerd is in het zingen van Britney Spears-liedjes en luieren, dan in het aan het licht brengen van een complot. Ze hopen nog iets te kunnen maken wat lijkt op een film en op een greintje waarheid in het paranoïde geklets van Jacqueline.

Vandaag | 18:30 House of Cards

Seizoen 3, aflevering 4. De populaire Amerikaanse Netflix-variant met personage Francis Underwood werd gebaseerd op deze Britse voorloper uit de jaren 90. De politieke thriller volgt de charmante, hebzuchtige, geestige en meedogenloze ?Chief Whip? Francis Urquhart. Urquhart werkt zich koste wat het kost op naar de top van de Britse politiek. Hij plant zijn toekomst zeer zorgvuldig, maar dit kan niet voorkomen dat hij steeds meer vijanden krijgt. Het is een serie over hebzucht, corruptie en ambitie in de hoogste kringen van de Britse politiek. House of Cards bestaat uit drie series: House of Cards, To Play the King en The Final Cut. In de eerste serie gaat Urquhart op zoek naar macht; in de tweede serie moet hij zien te overleven aan de top en in het laatste deel wil hij zijn internationale nalatenschap veiligstellen.

Vandaag | 18:50 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Vandaag | 19:50 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Vandaag | 23:50 Kindergarten Cop 2

Komedie, Een norse FBI agent moet undercover gaan in een kleuterschool om gestolen data te bemachtigen. De liberale, politiek correcte sfeer die in de school heerst en de luidruchtige kinderen maken hem al snel knettergek.

Een norse FBI-agent moet undercover gaan in een kleuterschool om gestolen data te bemachtigen. De liberale, politiek correcte sfeer die in de school heerst en de luidruchtige kinderen maken hem al snel knettergek.

Morgen | 02:01 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Morgen | 02:05 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Morgen | 03:50 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Morgen | 04:53 C Dans L'air

Alle belangrijke gebeurtenissen worden besproken, uitgelegd en geanalyseerd! Op het plateau analyseren gasten en journalisten de grote actualiteiten maar ook onderwerpen die onenigheid zaaien, zodat we de sociale, politieke, culturele actualiteiten uit ons dagelijkse leven beter begrijpen.

Morgen | 06:10 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Morgen | 06:35 New Tricks

UCOS heropent het onderzoek naar de verdwijning van politieke activisten die een openbare campagne tegen een racistische komiek hadden gevoerd. 6/8

Morgen | 06:58 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Morgen | 07:00 Drunk Stoned Brilliant Dead: The Story Of The National Lampoon

Film1 Sundance - National Lampoon startte in 1970 als een choquerend tijdschrift vol baanbrekende en ongekende humor. Niets was veilig; van politiek tot entertainment, alles was voer voor parodie. Van print ging National Lampoon verder in televisie, films, radioshows, albums en zelfs live shows. Deze documentaire bevat niet eerder gezien materiaal vanaf de oprichting in 1970 tot aan 2010.

Morgen | 07:05 Dvorák - Symfonie Nr. 7, deel II

Toen Antonín Dvorák de Derde Symfonie van Brahms hoorde raakte hij geïnspireerd door de prachtige klanken en besloot zelf ook aan een nieuwe symfonie te beginnen. Rond die tijd nodigde de Philharmonic Society of London hem uit om een nieuwe symfonie te componeren, zodat hij genomineerd kon worden als erelid. Hij baseerde zijn symfonie op verschillende conflicten die men tegen komt in het leven. Dit waren zowel politieke conflicten in Tsjechië als persoonlijke conflicten. De symfonie klinkt erg patriottistisch en nationalistisch. Volgens critici representeert de Zevende Symfonie samen met de Achtste en Negende Symfonie Dvorák op zijn best. Deze uitvoering maakt deel uit van een reeks van de negen symfonieën van Dvorák die allen zijn uitgevoerd door de Czech Philharmonic onder leiding van Jirí Belohlávek in 2014. De Tsjechische dirigent won in 1970 het nationaal dirigenten concours in Tsjechië en werd voor 2 jaar assistent-dirigent van de Czech Philharmonic. Hierna dirigeerde Belohlávek veel in Praag en was hij

Morgen | 07:40 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Morgen | 07:52 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Morgen | 09:10 New Tricks

UCOS heropent het onderzoek naar de verdwijning van politieke activisten die een openbare campagne tegen een racistische komiek hadden gevoerd. 6/8

Morgen | 10:30 House of Cards

Seizoen 3, aflevering 4. De populaire Amerikaanse Netflix-variant met personage Francis Underwood werd gebaseerd op deze Britse voorloper uit de jaren 90. De politieke thriller volgt de charmante, hebzuchtige, geestige en meedogenloze ?Chief Whip? Francis Urquhart. Urquhart werkt zich koste wat het kost op naar de top van de Britse politiek. Hij plant zijn toekomst zeer zorgvuldig, maar dit kan niet voorkomen dat hij steeds meer vijanden krijgt. Het is een serie over hebzucht, corruptie en ambitie in de hoogste kringen van de Britse politiek. House of Cards bestaat uit drie series: House of Cards, To Play the King en The Final Cut. In de eerste serie gaat Urquhart op zoek naar macht; in de tweede serie moet hij zien te overleven aan de top en in het laatste deel wil hij zijn internationale nalatenschap veiligstellen.

Morgen | 16:00 De Officierenfabiek

Aflevering 2 - De miniserie De Officierenfabriek vertelt het verhaal van luitenant Karl Krafft in het jaar 1944, toen de oorlog al was verloren. Hij wordt gestationeerd op de Officieren Fabriek. De nr. 5 training school op Wildingen-am-Main, waar de fine fleur van de Duitse jeugd wordt klaargestoomd om als soldaten te vechten voor het vaderland. Op het moment van zijn aankomst, is er op deze militaire academie een moord gepleegd, die in de doofpot is gestopt. Een misdaad met politieke achtergronden, die in de loop van de officiersopleiding wordt opgelost door luitenant Krafft, de sympathieke held, die een steeds moeilijker en tenslotte tragische rol ten deel valt. Tegelijkertijd is het duidelijk dat dit niet de enige plotlijn is. Het zich ontvouwende drama op de opleidingsschool schetst een beeld van het conflict tussen de eervolle officieren en het barbaarse Hitler-regime in Duitsland in oorlogstijd.

Morgen | 16:05 Our Brand Is Crisis

Morgen - Drama, Een bikkelharde politieke consulente wordt ingeroepen om de herverkiezing van een controversiële president in Bolivia in goede banen te leiden. Daar dient ze af te rekenen met een rivaal die voor een andere presidentskandidaat werkt.

Een bikkelharde politieke consulente wordt ingeroepen om de herverkiezing van een controversiële president in Bolivia in goede banen te leiden. Daar dient ze af te rekenen met een rivaal die voor een andere presidentskandidaat werkt.

Morgen | 18:31 L'invité

Een onderhoud met een gast in het hart van de politieke, economische of culturele actualiteit...

Morgen | 19:40 Bones

'High Treason in the Holiday Season.' (s 11/ep 8) Het team onderzoekt de moord op een politiek journalist die documenten heeft gelekt over corruptie binnen de NSA. Hodgins' paranoia speelt op wanneer blijkt dat ze worden gecontroleerd. Ondertussen plant Brennan een verrassing voor Booth en viert het Jeffersonian-team Thanksgiving.

Morgen | 19:50 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Morgen | 20:30 Chaplin

De kleine man met het snorretje, de bolhoed en zijn rietje is wereldberoemd ? maar welke man ging er achter hem schuil? Mario Schröder brak zich hier het hoofd over toen hij zijn choreografie ?Chaplin? maakte. Zijn roem maakte van Charlie Chaplin een publiek figuur; de clown werd een speelbal van de politiek. Conservatief Amerika verdacht Chaplin van communisme en ontzegde hem de toegang tot het land. Het ballet beschouwt Chaplins leven in relatie tot zijn oeuvre, en toont ons wat er achter deze legende van het witte doek verscholen ging: een sensitieve kunstenaar die zijn omgeving bewust maar tegelijkertijd met gevoel beschouwde.

Morgen | 21:05 Het uur van de wolf: Ola's Borgen

De van oorsprong Syrische Ola Mafaalani bewerkte de succesvolle Deense dramaserie Borgen, over de vrouwelijke minister-president Brigitte Nyborg, tot een theatermarathon van tien uur. Het is haar magnus opus en afscheid als artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Meer dan ooit zijn de thema's uit het stuk verbonden met haar persoonlijke leven, zoals de spagaat tussen werk en gezin en de politieke dilemma's rond de vluchtelingenstroom uit haar vaderland. "Adam, I have to do this because I am Birgitte Nyborg, I am Birgitte, it's my story!" Met deze uitroep overtuigde Ola Mafaalani scenarioschrijver Adam Price om haar de rechten te gunnen voor de toneelbewerking van zijn Deense tv-script. Sterker nog, hij gaf haar een dwingende opdracht: "Maak het scherp, zo actueel mogelijk. Maak alsjeblieft alle veranderingen die je wilt en laat het pijn doen!" Het NNT haalt met Borgen het fenomeen 'binge-watching' voor het eerst naar de schouwburg. De kritieken zijn lovend, maar het professionele succes is wel verbonden aan persoonlijke pijn, zoals regisseur Carin Goeijers in deze documentaire subtiel duidelijk maakt. Zij is erbij in het theater, op momenten dat de chaos en verwarring op het toneel niet meer oplosbaar lijken, en op momenten dat Ola worstelt met haar positie als kind van Syrische ouders. Na elk telefoongesprek met haar moeder - vrijwilligster in een vluchtelingenkamp in Duitsland - vraagt zij zich geëmotioneerd af of ze niet iets wezenlijks moet doen. En waarom staat zij intussen in haar eentje het nieuwe huis in Amsterdam te schuren?

Morgen | 23:00 The CNBC Conversation

Zakelijke kopstukken en politieke leiders in de spotlight.

Overmorgen | 14:05 Falco

'Chaos - 1ère Partie.' (s 3/ep 1) Meer dan een jaar na de dood van Ménard heeft Falco besloten nooit meer een stap binnen te zetten op het politiekantoor. Hij leeft nu in afzondering in de bossen. Het lot heeft echter andere plannen met hem wanneer een mysterieuze seriemoordenaar terreur zaait in de hoofdstad.

Zo 30 juli 2017 | 20:15 The Art of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Driedelige documentairereeks met de Britse kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon: The Moorish South: Andrew Graham-Dixon gaat op zoek naar het Spanje van de Moren. Zijn de politiek en het culturele leven in Spanje beïnvloed door de Moren? Dat is maar een van de vragen die hij zich stelt. Zijn reis brengt hem van Córdoba naar Granada. Onderweg bezoekt hij de Mezquita in Córdoba, het koninklijk paleis van Sevilla en het Alhambra in Granada. Graham-Dixon neemt ook tijd om te proeven van het voedsel dat de Moren meebrachten: citrusvruchten, koffie en specerijen.

Zo 30 juli 2017 | 22:00 Foyle's War

Seizoen 8 - Aflevering 1 - Britse misdaadreeks: High Castle: Wanneer een professor wordt neergestoken, verdiept Foyle zich in de duistere wereld van de internationale politiek. De professor was namelijk een vertaler tijdens de processen van Nürnberg en zou informatie hebben doorgespeeld aan een vermeende oorlogsmisdadiger. Wanneer ook die laatste vermoord wordt aangetroffen, hoopt Foyle antwoorden te vinden in het beruchte concentratiekamp Monowitz. Hij schakelt Sam in voor een gevaarlijke undercoveropdracht, zich niet bewust van haar zwangerschap.

Ma 31 juli 2017 | 19:00 The Art of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Driedelige documentairereeks met de Britse kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon: The Moorish South: Andrew Graham-Dixon gaat op zoek naar het Spanje van de Moren. Zijn de politiek en het culturele leven in Spanje beïnvloed door de Moren? Dat is maar een van de vragen die hij zich stelt. Zijn reis brengt hem van Córdoba naar Granada. Onderweg bezoekt hij de Mezquita in Córdoba, het koninklijk paleis van Sevilla en het Alhambra in Granada. Graham-Dixon neemt ook tijd om te proeven van het voedsel dat de Moren meebrachten: citrusvruchten, koffie en specerijen.

Di 1 augustus 2017 | 22:50 1992

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Italiaanse politieke dramareeks: Luca wil alles op het spel zetten om wraak te kunnen nemen. Daardoor komt zijn positie in het onderzoeksteam onder druk te staan. Pietro moet zichzelf verloochenen om zijn relatie met Veronica te redden.

 Meer

Politiek gemist

Eerder Vandaag | 00:40 Nieuwsuur: o.a. SIRE-campagne rolbevestigend?

Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Is SIRE campagne rolbevestigend? Laat jij jongens nog wel ...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Is SIRE-campagne rolbevestigend? Laat jij jongens nog wel jongen zijn? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van SIRE over de omgang van opvoeders in Nederland met jongens. De campagne bestaat uit beelden van stoeiende en ravottende jongens die risico's nemen, met de vraag of we ze genoeg ruimte geven voor hun ontwikkeling. SIRE heeft deze vraag ook voorgelegd aan ouders en uit hun antwoorden blijkt dat die ook vinden dat jongens (thuis) meer ruimte moeten krijgen. 44 procent van de ouders zegt dat specifiek jongensgedrag, zoals druk doen en stoer doen, wordt onderdrukt in de huidige maatschappij. In Nieuwsuur een debat tussen columnist Meredith Greer en onderzoeker Lauk Woltring. - Vijftig jaar na de Summer of Love 1967. Dat was het jaar van de flower power, het jaar van seks, drugs en rock & roll. De zomer van 67 ging de geschiedenis in als de Summer of Love, de zomer van de liefde. De hippierevolutie verspreidde over de hele westerse wereld en had een enorme invloed op de cultuur, muziek en politiek. Wat is er vijftig jaar later nog over van die idealen? Correspondent Arjen van der Horst en cameraman Kyle Lanningham gaan terug naar de plek waar het allemaal begon: San Francisco. - Nieuwsuur Sport Zwemmen: WK in Boedapest Voetbal: EK vrouwen Voetbal: vooruitblik Nice-Ajax

Gisteren 22:00 Nieuwsuur: o.a. SIRE-campagne rolbevestigend?

Gisteren - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Is SIRE campagne rolbevestigend? Laat jij jongens ...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Is SIRE-campagne rolbevestigend? Laat jij jongens nog wel jongen zijn? Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van SIRE over de omgang van opvoeders in Nederland met jongens. De campagne bestaat uit beelden van stoeiende en ravottende jongens die risico's nemen, met de vraag of we ze genoeg ruimte geven voor hun ontwikkeling. SIRE heeft deze vraag ook voorgelegd aan ouders en uit hun antwoorden blijkt dat die ook vinden dat jongens (thuis) meer ruimte moeten krijgen. 44 procent van de ouders zegt dat specifiek jongensgedrag, zoals druk doen en stoer doen, wordt onderdrukt in de huidige maatschappij. In Nieuwsuur een debat tussen columnist Meredith Greer en onderzoeker Lauk Woltring. - Vijftig jaar na de Summer of Love 1967. Dat was het jaar van de flower power, het jaar van seks, drugs en rock & roll. De zomer van 67 ging de geschiedenis in als de Summer of Love, de zomer van de liefde. De hippierevolutie verspreidde over de hele westerse wereld en had een enorme invloed op de cultuur, muziek en politiek. Wat is er vijftig jaar later nog over van die idealen? Correspondent Arjen van der Horst en cameraman Kyle Lanningham gaan terug naar de plek waar het allemaal begon: San Francisco. - Nieuwsuur Sport Zwemmen: WK in Boedapest Voetbal: EK vrouwen Voetbal: vooruitblik Nice-Ajax

Eerder Vandaag | 02:05 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Gisteren 22:58 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Gisteren 19:50 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Gisteren 18:01 Yes, Minister

Yes, Minister is een Britse comedyserie die in de jaren 80 op televisie te zien was. Na de overwinning van zijn politieke partij wordt de idealistische James Hacker (gespeeld door Paul Eddington) minister bij het Ministerie van Bestuurlijke Zaken. Vol ambitie en naïviteit begint hij aan zijn ministerspost. Hij wordt bijgestaan door de hoge ambtenaar Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne) en persoonlijk secretaris Bernard Wooley (Derek Fowlds). Appleby is een ervaren en geslepen ambtenaar die probeert er voor te zorgen dat de minister precies doet wat de ambtenaren willen. Zijn belangrijkste wapens zijn lange, nietszeggende monologen en het aanleveren van zeer omvangrijke dossiers. Minister Hacker probeert steeds opnieuw een politiek doel te bereiken, maar Humphrey werkt hem zo veel mogelijk tegen. Yes, Minister wordt door politicologen geroemd om het accurate portret van het landsbestuur. Iedere aflevering eindigt standaard met Sir Humphrey die zegt: ?Yes, minister!?.

Gisteren 16:05 Het Filosofisch Kwintet

Deze aflevering gaat over de rol van de markt in onze democratie. De globalisering heeft de nationale politiek grondig veranderd. Nationale politici dragen, ingegeven door de internationalisering van markten, steeds meer macht over aan supranationale instanties. Moet de politiek de economische ontwikkelingen willen bijhouden of zelfs beheersen? Is ze daar überhaupt toe in staat zonder het volk van zich te vervreemden? Of ondermijnt de markteconomie de democratie? Gasten in deze aflevering zijn: Philipp Blom, Duits-Nederlandse historicus en romanschrijver. Fieke van der Lecq, econoom, gepromoveerd in de geldtheorie. Bas van Bavel, historicus en hoogleraar Transities van Economie en Samenleving. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Gisteren 14:30 Death in Paradise

Agent Goodman en zijn team raken betrokken bij de politiek als de aanstootgevende minister van Handel van Saint-Marie dood wordt aangetroffen. 5/8

Gisteren 13:50 Big Night Out

Documentaireserie. Oekraïne is een politiek gepolariseerd land dat door oorlog wordt verdeeld. Maar hoe is het uitgaansleven beïnvloed door de langlopende verschillen in de culturele identiteit?

Gisteren 13:30 Death in Paradise

Agent Goodman en zijn team raken betrokken bij de politiek als de aanstootgevende minister van Handel van Saint-Marie dood wordt aangetroffen. 5/8

Gisteren 09:30 Big Night Out

Documentaireserie. Oekraïne is een politiek gepolariseerd land dat door oorlog wordt verdeeld. Maar hoe is het uitgaansleven beïnvloed door de langlopende verschillen in de culturele identiteit?

Gisteren 07:40 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

Gisteren 04:45 Death in Paradise

Agent Goodman en zijn team raken betrokken bij de politiek als de aanstootgevende minister van Handel van Saint-Marie dood wordt aangetroffen. 5/8

Gisteren 03:00 VICE

Documentaireserie. Ryan Duffy verkent in de Filipijnen het politiek geweld tijdens de verkiezingsperiode. Shane Smith interviewt kinderen die worden ingezet als toekomstige plegers van zelfmoordaanslagen in Afghanistan.

Gisteren 00:00 Hitman IMDb: 6.3

Gisteren - IMDB * 6.3 - Actiethriller: Agent 47 is opgeleid tot professioneel huurmoordenaar. Hij wordt beschouwd als de beste in zijn vak vanwege zijn uitzonderlijke koelbloedigheid en dodelijke precisie. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij ...

Actiethriller: Agent 47 is opgeleid tot professioneel huurmoordenaar. Hij wordt beschouwd als de beste in zijn vak vanwege zijn uitzonderlijke koelbloedigheid en dodelijke precisie. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij het slachtoffer wordt van een politiek complot. Binnen afzienbare tijd zitten zowel Interpol als de Russische geheime dienst hem op de hielen. Het is nu aan Agent 47 om te achterhalen wie hem erin heeft geluisd en waarom.

Eergisteren 23:30 VICE

Documentaireserie. Ryan Duffy verkent in de Filipijnen het politiek geweld tijdens de verkiezingsperiode. Shane Smith interviewt kinderen die worden ingezet als toekomstige plegers van zelfmoordaanslagen in Afghanistan.

Eergisteren 18:20 Big Night Out

Documentaireserie. Oekraïne is een politiek gepolariseerd land dat door oorlog wordt verdeeld. Maar hoe is het uitgaansleven beïnvloed door de langlopende verschillen in de culturele identiteit?

Eergisteren 17:15 Death in Paradise

Agent Goodman en zijn team raken betrokken bij de politiek als de aanstootgevende minister van Handel van Saint-Marie dood wordt aangetroffen. 5/8

Eergisteren 12:30 VICE Census: Nederland

Documentaire. Viceland geeft Nederlandse jongeren een platform om vrijuit te kunnen spreken, en vraagt jonge mensen door het hele land naar hun mening over politiek, subculturen, drugs, seks en eten.

Eergisteren 07:40 The Daily Show

The Daily Show met Trevor Noah behandelt het laatste nieuws over politiek, popcultuur en meer.

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv