Muziek op tv (tv-tips)

Vandaag | 21:30 &Chantal: o.a. Wendy van Dijk en Dan Karaty

Show, &Chantal heeft vandaag als thema 'Doe Maar Gewoon'. Chantal Janzen ontvangt in dit thema uiteenlopende gasten, ...

&Chantal heeft vandaag als thema 'Doe Maar Gewoon'. Chantal Janzen ontvangt in dit thema uiteenlopende gasten, waaronder presentatrice Wendy van Dijk die vertelt of haar drukke leven nog wel 'gewoon' is. Met tv-persoonlijkheid en danser Dan Karaty praat Chantal onder andere over de verschillen tussen de Amerikaanse en Nederlandse cultuur. Zangeres Roxeanne Hazes primeurt haar nieuwe single en Chantal spreekt met een voormalige politieagent die van de straat werd geplukt en nu carrière maakt als succesvol model. In de personalityshow &Chantal trakteert Chantal Janzen iedere zaterdag de kijker op een show vol bekende en onbekende gasten uit binnen- en buitenland. Er is ruimte voor serieuze onderwerpen, maar humor, muziek en amusement voeren in dit programma de boventoon.

Morgen | 18:05 Podium Witteman: 100ste aflevering

Morgen - Muziekmagazine, In deze honderdste aflevering van Podium Witteman ontvangt Paul Witteman violist Peter Brunt, ...

In deze honderdste aflevering van Podium Witteman ontvangt Paul Witteman violist Peter Brunt, de Franse jazzviolist Didier Lockwood, gitarist Dweezil Zappa, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Fuse. Na drie lange seizoenen is Podium Witteman toe aan de honderdste aflevering. Dan moet er ook iets speciaals gebeuren. Het veelzijdige ensemble Fuse is er vanaf het begin bij en mag daarom deze bijzondere aflevering samenstellen. Fuse heeft een heel eigen sound, zwevend tussen alle mogelijke vormen van klassiek en jazz. Dus Fuse als gastredactie is een garantie voor een avontuurlijke show! Violist Peter Brunt was een van de conservatoriumdocenten van Fuse. Nog in opleiding zochten de musici van Fuse al een hun eigen weg en Peter Brunt was een van de docenten die hen hielp op hun alternatieve pad. Peter Brunt speelt de vioolsonate van Leoš Janá?ek. De leden van Fuse komen, niet geheel onverwacht, allen uit muzikale families. Een van de vaders is componist: Willem Wander van Nieuwkerk. Fuse heeft het bevriende Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) uitgenodigd om zijn muziek te komen spelen. De Franse jazzviolist Didier Lockwood heeft een lange carrière als fusion-artiest en is een inspirator van Fuse. Hij was in de jaren ’70 betrokken bij de opkomst van de jazzrock en heeft van de elektronische viool zijn specialiteit gemaakt. In Podium Witteman speelt hij een improvisatie geïnspireerd op barokmuziek. Nog een idool van Fuse is de Amerikaanse componist en gitarist Frank Zappa. De in 1993 overleden Zappa is wereldwijd hét symbool van de vervagende grenzen in de moderne muziek. Zijn zoon Dweezil Zappa is ook gitarist. Dweezil is toevallig in Nederland en speelt samen met Fuse en NAKK een tophit van zijn vader: G-Spot Tornado.

Do 30 november 2017 | 22:50 Terug: Top 2000: The Untold Stories

30/11 - Muziekprogramma, Net als vorig jaar gooit de Top 2000 A Gogo zijn archieven open. Bij het maken van de ...

Net als vorig jaar gooit de Top 2000 A Gogo zijn archieven open. Bij het maken van de reportages over het verhaal achter een hit, blijft veel materiaal over dat de uitzending niet haalt. Deze schat aan niet eerder vertoond materiaal is vanaf vanavond te zien in de vierdelige serie Top 2000: The Untold Stories. In de afleveringen gaan we kriskras door 15 jaar Top 2000 A Gogo. Presentatie: Leo Blokhuis. In de eerste aflevering van The Untold Stories vertelt Robbie Robertson van The Band over hun legendarische afscheidsconcert The Last Waltz. We kijken naar de invloed van politiek op muziek met R.E.M., Charlie Daniels en Jerry Dammers (The Specials). Songwriter Jim Peterik (‘Eye of the tiger’) geeft een rondleiding in zijn immense huis. Percussioniste en zangeres Sheila E. blikt terug over haar eerste ontmoeting en samenwerkingen met Prince. En John Watts van Fischer-Z laat een akoestische versie horen van zijn hit ‘The Worker’.

Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek &Chantal: o.a. Wendy van Dijk en Dan Karaty: Show, uit &Chantal heeft naar vandaag als thema 'Doe tijdens Maar Gewoon'. Chantal Janzen ontvangt met in dit naar thema uiteenlopende in gasten,. Podium Witteman: 100ste aflevering: Morgen - Muziekmagazine, in in In deze honderdste aflevering van Podium tijdens Witteman ontvangt Paul een door Witteman violist Peter naar Brunt,. Terug: Top 2000: The Untold Stories: 30/11 tijdens - Muziekprogramma, naar Net als vorig jaar gooit de met Top het 2000 A Gogo zijn archieven van open. Bij het naar op tv maken van de. Met de Muziek Mee: Informatief, Met uit de Muziek Mee is met door een programma over het tijdens wel en met wee van Andels Fanfare op Corps. Een jaar naar lang volgden een we. Beethoven - Vioolromance Nr. 2: Muziek, van Ludwig van Beethoven naar was een naar uitmuntende pianist, misschien wordt daarom de wel eens vergeten dat met het uit ook een. Plop & Felle: Jeugdserie, uit 'Muziek.' Felle, het in jonge en hippe nichtje met van Kabouter Plop, het gaat dagelijks op met bezoek met bij haar oom de om. Met de Muziek Mee: Informatief, Met met de naar Muziek Mee is met een programma over het wel met en wee van naar Andels tijdens Fanfare Corps. Een jaar lang uit volgden de we. Barney & Friends: Barney de Dinosauris door in leert de kinderen de door vaardigheden die tijdens ze nodig hebben om te uit groeien. En tijdens dat gaat altijd met gepaard. Hart voor Muziek: Informatief, in Muziekprogramma boordevol van optredens van Nederlandse van toppers. Giada at Home: Vrije van tijd, Koken, Jade op houdt van zingen en dansen, in dus organiseert Giada op voor Jade uit een muziekles aan de huis en een trakteert.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 08:10 Zapp Kids Top 20

Aflevering 36 - Muziekprogramma voor kinderen: Gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen (van 6 tot 12 jaar) zelf samenstellen door te stemmen via de website.

Vandaag | 09:00 VPRO Vrije Geluiden

Aflevering 29 - Muziekprogramma dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv: Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix: Een samenwerking tussen Dorantes en het Taksim Trio onder de gezamelijke naam Mediterranean Gypsies en het multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix, onder leiding van antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht, gepresenteerd door Giovanca.

Vandaag | 11:20 De Tiende van Tijl

Seizoen 6 - Aflevering 6 - Muzikale documentairereeks: Nederlands Blazers Ensemble: Deze week verzorgen vaste gasten het Nederlands Blazersensemble prachtige muziek van o.a. Purcell en brengt pianiste Valentina Tóth alvast de sinterklaassfeer naar de studio. Tijl en Amaro maken een gerecht uit het Huwelijksdiner van componist Gesualdo.

Vandaag | 12:20 Sterren NL Top 20

Aflevering 48 - Muziekmagazine met een overzicht van de populairste Nederlandstalige hits

Vandaag | 13:05 Sterren NL Extra

Muziekprogramma: Muziekfeest van het Jaar: Met een overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Sterren NL Paradeplaat.

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:10 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 06:25 Beethoven - Vioolromance Nr. 2

Ludwig van Beethoven was een uitmuntende pianist, misschien wordt daarom wel eens vergeten dat het ook een capabele violist was. Alhoewel misschien geen virtuoos, Beethoven hield van het instrument en schreef er maar liefst tien sonates voor, veel kamermuziek en natuurlijk het vioolconcert. Zijn twee Romances voor Viool en Orkest vallen op omdat het stukken zijn uit een deel die veel doen denken aan soloconcerten. Tijdens deze uitzending: de Tweede Romance.

Vandaag | 06:40 Plop & Felle

'Muziek.' Felle, het jonge en hippe nichtje van Kabouter Plop, gaat dagelijks op bezoek bij haar oom om honderduit te vertellen over de dingen die haar bezighouden. Omdat Plop met zijn kaboutervrienden al zoveel heeft meegemaakt, pikt hij af en toe in door zelf leuke herinneringen op te rakelen. Naar de verhalen van oom Plop luisteren vindt Felle geweldig.

Vandaag | 06:57 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 07:00 Barney & Friends

Barney de Dinosauris leert de kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien. En dat gaat altijd gepaard met heel veel plezier, muziek en gelach!

Vandaag | 07:21 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 07:30 Giada at Home

Jade houdt van zingen en dansen, dus organiseert Giada voor Jade een muziekles aan huis en trakteert ze de kinderen en ouders op een heerlijke lunch van gekruide lam, pannenkoeken, pasta met pancetta en erwten, en perzik- en aardbeienlimonade.

Vandaag | 07:40 Prinsessia

Vlaamse kinderserie boordevol muziek over vijf prinsessen die samen naar een prinsessenschool gaan in een sprookjeskasteel gelegen in een land ver hier vandaan. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Vandaag | 07:45 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 07:55 Prinsessia

Vlaamse kinderserie boordevol muziek over vijf prinsessen die samen naar een prinsessenschool gaan in een sprookjeskasteel gelegen in een land ver hier vandaan. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Vandaag | 08:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 08:00 Alleen op de Wereld

Alleen op de Wereld is het beroemde verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefouders in Chavanon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Ze zijn arm maar gelukkig. Als zijn stiefouders Remi vertellen dat zij niet zijn echte ouders zijn en niet meer voor hem kunnen zorgen, begint het harde leven. Remi wordt verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Met een groep dieren meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken. Ondanks alle tegenslagen blijft Remi optimistisch en dat zal uiteindelijk ook worden beloond.

Vandaag | 08:19 Jonas Kaufmann ? Sehnsucht

Vanuit de Gasteig in München presenteert de gevierde tenor Jonas Kaufmann een avond met de bekendste Duitse opera-aria?s. Hij zingt onder meer 'Dies Bildnis ist bezaubernd schön' uit Wolgang Amadeus Mozarts ?Die Zauberflöte?, 'In fernem Land' uit Richard Wagners ?Lohengrin? en 'Winterstürme' uit ?Die Walküre?, naast composities van Carl Maria von Weber ('Freischütz'). Met deze muziekkeuze gaat Kaufmann terug naar de bronnen van zijn muzikaliteit: ?Ik ben met deze muziek opgegroeid. Zij zit in mijn genen.?

Vandaag | 08:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 08:35 Apennoten

Tien kinderen hebben op school een liedje geleerd. Ze komen ermee naar de studio waar ze samen met presentator Pepijn over 't liedje gaan praten, 't gaan zingen, een gastmuzikant ondervragen en zelf muziek mogen maken en... wat zit er toch in die kist? | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Vandaag | 08:52 Now You Know

Nu weet je het' onderzoekt wetenschap, natuur, muziek, dans en taal voor educatie en vermaak. Sluit je aan bij Howie en Baboo die belangrijke vragen stellen in denkbeeldige werelden.

Vandaag | 09:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 09:17 Beethoven - Egmont Ouverture

Goethe?s toneelstuk Egmont moet Ludwig van Beethoven ongetwijfeld hebben aangesproken: een strijd om vrijheid. Dit is immers hét onderwerp van zijn enige opera Fidelio. Het toneelstuk vertelt het verhaal van de Spaanse bezetting van Nederland in de 80-jarige oorlog en de vervolging van de Nederlandse bevolking. De katholieke Graaf van Egmont, loyaal aan Spanje, pleit voor verdraagzaamheid maar in plaats daarvan stuurt de Spaanse Koning Filips II de Hertog van Alva. De IJzeren Hertog neemt Egmont uiteindelijk gevangen en onthoofd hem. Beethoven schreef toneelmuziek bij het hele verhaal, maar de ouverture is veruit het bekendste deel. Uitvoerenden: Claudio Abbado, Berliner Philharmoniker.

Vandaag | 09:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 09:30 Peppi en Kokkie

Het onafscheidelijke duo Peppi & Kokki was begin jaren 70 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Jong en oud genoten van de doldwaze verhaaltjes van de twee matrozen die allerlei avonturen beleefden op zoek naar een baantje om centjes te verdienen. Met Gerard van Essen (de dikke Peppi) en Herman Kortekaas (de dunne Kokki) en muziek van Joop Stokkermans.

Vandaag | 09:44 Peppi en Kokkie

Het onafscheidelijke duo Peppi & Kokki was begin jaren 70 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Jong en oud genoten van de doldwaze verhaaltjes van de twee matrozen die allerlei avonturen beleefden op zoek naar een baantje om centjes te verdienen. Met Gerard van Essen (de dikke Peppi) en Herman Kortekaas (de dunne Kokki) en muziek van Joop Stokkermans.

Vandaag | 09:59 Cor Bakker Ontvangt...

In Cor Bakker ontvangt? kun je ook deze week weer genieten van geweldige artiesten en muziek. De aflevering begint met de meest succesvolle zanger van Nederland: Marco Borsato. Hij zingt zijn prachtige lied De Waarheid. Een andere artiest die hoog op Cor?s favoriete lijstje staat, is Janis Ian. Ze zingt At Seventeen. Gary Brooker is ook van de partij met zijn lied Holding on en de geweldige gitarist Leonardo Amuedo speelt samen met Cor het stuk Tic Tac. Het dak gaat er af met de afsluiting door niemand minder dan Al Jarreau. Hij zingt een van zijn bekendste nummers: Roofgarden.

Vandaag | 10:00 Hangover Hits

Brak van vrijdagavond? Bijkomen doe je met Hangover Hits, de chillste muziekvideo's om van je kater af te komen.

Vandaag | 10:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 10:10 Angelina Ballerina

Angelina zit in een muziekgroep, maar ze hebben moeite om maat te houden. Normaal lukt het wel als A.J. de drummer de maat aangeeft, maar één van zijn drumstokjes is kapot.

Vandaag | 10:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 10:35 Discovering Masterpieces ? Strauss

Kijk naar ?Discovering Masterpieces?: uw gids in woord en beeld bij de grote meesterwerken van de klassieke muziek! De reeks bestaat uit 20 documentaires van een half uur elk, waarin 20 klassieke meesterwerken centraal staan: gerenommeerde experts, beroemde solisten en wereldberoemde dirigenten nemen u mee op een reis door de geschiedenis, terug naar de tijd waarin het meesterwerk gecomponeerd werd. Vandaag stellen we Richard Strauss? ?Eine Alpensinfonie? centraal. Deze ?Alpensymfonie? is één van Strauss meest grootschalige werken, zijn opera?s uitgezonderd. Hij was zeer tevreden over de orchestratie van dit werk. Hoewel het woord ?symfonie? in de titel anders doet vermoeden, is het dat niet echt: het is een 'toondicht', een muziekvorm waarin Strauss zich decennialang specialiseerde. De Duitse auteur en Straussspecialist Habakuk Traber legt het concept achter het werk uit: een verhaal van een mensenleven, met z?n vreugde, z?n angsten, z?n glorie, en z?n begin en einde in de duisternis.

Vandaag | 11:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 11:00 Instant Mom

Stephanie is erop gebrand om een band te krijgen met de kinderen en gebruikt daartoe haar liefde voor muziek. Maar als ze hen dwingt een instrument te gaan spelen, krijgt Stephanie een nogal publiek en pijnlijk lesje in opvoeden.

Vandaag | 11:06 Denis Matsuev in het Concertgebouw

In 2015 was het 175 jaar geleden dat Pjotr Iljitsj Tsjaikovski werd geboren. Om dit te memoreren voerde de Russische pianist Denis Matsuev ? die in 1998 de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd op zijn naam schreef ?Tsjaikovski?s ?Seizoenen? integraal uit; dit is één van de geliefdste werken binnen het Russische klassieke muziekrepertoire. Daarnaast geeft Matsuev uitvoeringen ten beste van Robert Schumanns ?Kreisleriana?, en Igor Stravinsky?s ?Drie delen uit Petroesjka?.

Vandaag | 11:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 11:45 The Lodge

Ben en Danielle zitten vast in een grot. Frankie stelt Kaylee voor aan een muziekproducer. Alex verklapt dat de Lodge verkocht zal worden. Ed organiseert een crowdfunding.

Vandaag | 12:00 LIVE RADIO: Barend van Deelen

Muziekprogramma met Barend van Deelen.

Vandaag | 12:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 12:06 De Wielen van de Bus

Toet gaat op reis door Liedjesstad. Samen met zijn band: Jasper de Clown, Bas, Sax, Trombone en Trom. Ze beleven magische, muzikale avonturen. En leren de leukste liedjes en maken kennis met nieuwe vriendjes. Een serie waar muziek in zit.

Vandaag | 12:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 13:00 Toppers van Toen, Treffers van Nu LIVE

Webcambeelden van het radioprogramma Toppers van Toen, Treffers van Nu met de muziek van de jaren zestig en zeventig. Tussendoor wordt u op de hoogte gehouden van de zaterdagmiddagsport. Presentatie: Oene Loonstra.

Vandaag | 13:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 13:00 Barney & Friends

Barney de Dinosauris leert de kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien. En dat gaat altijd gepaard met heel veel plezier, muziek en gelach!

Vandaag | 13:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 14:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 14:06 De Wielen van de Bus

Toet gaat op reis door Liedjesstad. Samen met zijn band: Jasper de Clown, Bas, Sax, Trombone en Trom. Ze beleven magische, muzikale avonturen. En leren de leukste liedjes en maken kennis met nieuwe vriendjes. Een serie waar muziek in zit.

Vandaag | 14:30 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vandaag | 15:00 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Vandaag | 15:00 Release Reacties

Bekende Nederlanders checken en reviewen de nieuwste muziek.

 Meer

Muziek gemist

Di 21 november 2017 | 20:31 Life Of Pi IMDb: 7.9

21/11 - IMDB * 7.9 - Film, Drama: De Indiase jongen Piscine 'Pi' Patel leeft op een magische plek vol dieren. Wanneer zijn ouders hun dierentuin naar de andere kant van de wereld willen verhuizen, reist Pi met hen mee op een groot schip met alle dieren. De overtocht eindigt abrupt wanneer een storm de boot doet zinken. Na de schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot, samen met een levensgevaarlijke Bengaalse tijger. Tijdens hun avontuurlijke reis wordt het tweetal geconfronteerd met de schoonheid en wreedheid van de...

Drama: De Indiase jongen Piscine 'Pi' Patel leeft op een magische plek vol dieren. Wanneer zijn ouders hun dierentuin naar de andere kant van de wereld willen verhuizen, reist Pi met hen mee op een groot schip met alle dieren. De overtocht eindigt abrupt wanneer een storm de boot doet zinken. Na de schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot, samen met een levensgevaarlijke Bengaalse tijger. Tijdens hun avontuurlijke reis wordt het tweetal geconfronteerd met de schoonheid en wreedheid van de natuur. Ang Lee ('Brokeback Mountain') verfilmde de gelijknamige, bekroonde bestseller van de Canadese schrijver Yann Martel en won hiermee de Oscar voor Beste Regie. Ook de beeldjes voor Beste Muziek, Beste Cinematografie en Beste Visuele Effecten gingen naar dit avontuurlijke drama.

Do 16 november 2017 | 23:40 Docu: Joe Cocker - Mad Dog

16/11 - Muziekdocumentaire, Britse muziekdocumentaire over de Engelse muzikant Joe Cocker (1944 2014). De niet zo knappe, maar aimabele Joe Cocker uit Sheffield was geboren voor het podium. Hij ademde al op jonge leeftijd...

Britse muziekdocumentaire over de Engelse muzikant Joe Cocker (1944-2014). De niet zo knappe, maar aimabele Joe Cocker uit Sheffield was geboren voor het podium. Hij ademde al op jonge leeftijd muziek, vooral die van Ray Charles. Zijn vertolking van 'A Little Help from My Friends' van The Beatles en zijn legendarische optreden op Woodstock in 1969 katapulteerden hem naar sterrendom. Zijn 'Mad Dogs and Englishmen'-tournee door de VS in 1970 geldt al een mijlpaal in de rockgeschiedenis. Cockers vrouw, oude vrienden, bandleden, (gewezen) managers en bewonderaars, als Billy Joel en Jimmy Webb, getuigen van zijn talent, alsook van zijn innerlijke demonen. Die werden hem onder invloed van veel verdovende middelen een aantal keer bijna fataal. Maar Cocker krabbelde steeds weer op.

Zo 12 november 2017 | 21:00 Live: MTV EMA 2017

12/11 - Amusement, Rita Ora presenteert de MTV EMA show, volgens MTV de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in...

Rita Ora presenteert de MTV EMA-show, volgens MTV de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek. Shawn Mendes, Demi Lovato, U2, Camila Cabello, Kesha, The Killers, Stormzy, Liam Payne, Clean Bandit, Travis Scott, French Montana, en MTV EMA 2017-host Rita Ora treden op tijdens dé awardshow van het jaar. De awards worden uitgereikt door onder anderen James Bay, will.i.am, David Guetta, Natalie Dormer, Madison Beer en Sabrina Carter.

Di 7 november 2017 | 20:30 Live tennis: Andy Murray-Roger Federer

07/11 - Sport, Live verslag van de speciale tenniswedstrijd Andy Murray Roger Federer in Glasgow tijdens het evenement Andy Murray Live. Het wordt voor de 30 jarige Brit de eerste partij sinds hij na Wimbledon...

Live verslag van de speciale tenniswedstrijd Andy Murray - Roger Federer in Glasgow tijdens het evenement Andy Murray Live. Het wordt voor de 30-jarige Brit de eerste partij sinds hij na Wimbledon geblesseerd was door een pijnlijke heup. Ongeveer 11.000 fans zijn vanavond bij de wedstrijd. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Het is geen gewone tennistoernooi, maar een entertainment-avond met een exhibitiewedstrijd en muziek, comedy en interactie met het publiek.

Wo 22 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 21 november 2017 | 21:50 Ondersteboven - Nederland in de jaren 60

Het begint allemaal nogal tuttig begin jaren zestig. De jeugd is allesbehalve wild. Anneke Grönloh zingt Brandend Zand en er is een zoenverbod in Venlo. Er wordt in de meeste gevallen braaf gedanst. Maar dan komen de Beatles en gaat het los. De haren worden lang, nozems zorgen voor overlast. Jongeren in de Achterhoek kruipen in verlaten kippenhokken, waar ze plaatjes draaien en over muziek praten. In de steden komen 'Provadya's', jongerencentra zoals Paradiso, en de eerste popfestivals worden georganiseerd, met veel hippies en geestverruimende middelen.

Di 21 november 2017 | 21:34 Jascha Heifetz: God?s Fiddler

Jascha Heifetz was de grootste viooltovenaar sinds Paganini . Deze documentaire, ?Jascha Heifetz: God?s Fiddler?, schetst een artiest die alleen maar met perfectie genoegen nam; een muzikaal wonderkind wiens muzikale prestaties bijna een eeuw lang de standaard zette. Aan de hand van niet eerder vertoonde bewegende beelden en foto?s uit de periode 1903-1987 uit het familie-archief leren we een prestigieuze concertartiest kennen die zo?n indruk achterliet in de populaire cultuur dat zijn naam synoniem werd met grootsheid voor iedereen van The Muppets tot Woody Allen. Zeldzame opnames van optredens laten zien dat Heifetz de eerste ware vioolvirtuoos was; de man over wie Itzhak Perlman ooit zei, ?Toen ik met hem sprak, dacht ik: ?ik kan niet geloven dat ik nu met God spreek?.? Deze documentaire, die werd opgenomen in Wilnius in Litouwen, St. Petersburg in Rusland, en de Heifetz Studio in Los Angeles, geeft een overzicht van een leven dat vrijwel de hele 20e eeuw besloeg; een leven dat de geschiedenis beïnvloedde, maar dat zelf ook beïnvloed werd door de turbulente tijden. Alle grote violisten van zijn generatie, en veel van zijn oud-leerlingen bevestigen dat Heifetz een legendarische maar mysterieuze figuur was, wiens verhaal het tweeledige karakter van het artistieke genie belichaamt: de paradox van de sterfelijke man met het onsterfelijke talent ? talent dat hij recht moet doen, maar dat tegelijkertijd zijn hele leven zal bepalen. Zijn de man en de muziek dezelfde persoon? Welke prijs betalen zij ieder? En wie is dan de man achter de muziek?

Di 21 november 2017 | 21:00 Ilse's Veranda

Douwe Bob is een groot liefhebber van outlaw country-sterren als Hank Williams en Johnny Cash. In hun liedjes wordt vaak gezongen over moord, het leven in de gevangenis en over het plegen van overvallen. Douwe komt naar Nashville om uit te zoeken hoe het met het outlaw gehalte in de countrymuziek staat. Hij bezoekt The Cabin, de opname studio van Johnny Cash, waar hij ook diens zoon ontmoet. Als ultieme afsluiter wil Douwe graag, zoals zijn grote held Johnny Cash, optreden in een gevangenis.

Di 21 november 2017 | 20:30 Van Bach tot Reich

De drie slagwerkers van deFilharmonie slaan de stokken in elkaar voor een programma waarin elke noot een ferme slag geeft op een andere. Het concert begint met herkenbare muziek van J.S. Bach uitgevoerd op melodisch slagwerk. Hierna volgt muziek van de Griekse Iannis Xenakis uitgevoerd op drie djembés. Hierna spelen de slagwerkers het tweede, meer conceptueel deel van het concert waarin ?Amores? van John Cage naadloos overloopt in Steve Reichs ?Electric Counterpoint?. De drie topmuzikanten zorgen voor een combinatie van perfect slagwerk, begeleid door tape (een geprepareerde piano, maar ook een tape die ze helemaal zélf hebben ingespeeld).

Di 21 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 21 november 2017 | 20:13 Piazzolla - Fuga y Misterio

,,Voor mij was tango altijd meer voor de oren dan voor de voeten.? Dit zijn de woorden van de legendarische tango componist Astor Piazzolla. De familie van Piazzolla verhuisde toen Astor nog jong was van Argentinie naar New York, maar om de band met het thuisland niet kwijt te raken, kocht zijn vader een bandoneon. Een passie was geboren: de componist wijdde de rest van zijn leven aan de tango. Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat Piazzolla de belangrijkste figuur in de geschiedenis van de tango is. De Fuga y misterio komt uit de vijfde scene van de tango-opera ?Maria de Buenos Aires?, waarin de heldin door het hart van Buenos Aires loopt.

Di 21 november 2017 | 19:50 Met het mes op tafel

Aflevering 30 - Kennis- en blufquiz

Di 21 november 2017 | 18:50 Nacht van de Popmuziek extra

In deze special ziet u hoogtepunten van de Human Rights concerten in 1988 met Peter Gabriel, Sting en Bruce Springsteen.

Di 21 november 2017 | 16:55 Single AF

Zeven vrijgezelle beroemdheden gaan op zoek naar de liefde met behulp van hun volgers op social media. Marnie misdraagt zich op Caseys date, Courtney heeft ineens te veel keus en Jedward maakt het heet in de spa.

Di 21 november 2017 | 16:45 IDFA Special: Aim High in Creation!

Anna Broinowski woont in een klein, vredig dorp in Australië. De rust wordt echter verstoord door mogelijke gasboringen aan de rand van het dorp. Anna maakt zich zorgen om de toekomst van de natuur en de gezondheid van haar dochter. Geïnspireerd door de revolutionaire Noord-Koreaanse cinema wil ze een ware propagandafilm maken om de gasboringen te stoppen. Ze onderneemt een reis naar Noord-Korea, waar 's lands beste filmmakers haar laten zien hoe ze een film kan maken waarin de 'slechte plaatselijke politici' verslagen worden door de 'heroïsche, hardwerkende burgers'. Met als leidraad de filmregels van de grote leider Kim Jung Il gaat ze in de leer bij een Noord-Koreaanse regisseur, neemt ze acteer- en taekwondolessen en laat zich informeren over filmmuziek. Er volgen bijzondere ontmoetingen met mensen uit de filmindustrie die enerzijds hun woorden zorgvuldig kiezen maar anderzijds een oprechte warmte tonen. Terug in Australië wordt haar cast in een heus Kim Jong Il-bootcamp gedrild zodat ze in staat zijn de ware, socialistische emotie over te brengen. In deze komische en bevlogen documentaire komen de Noord-Koreaanse en Westerse cinema nader tot elkaar. Anna neemt de tips van haar Noord-Koreaanse collega's ter harte: zowel het camerawerk en de montage als de muziek in de documentaire zijn doorspekt met elementen uit de Noord-Koreaanse film.

Di 21 november 2017 | 15:55 Single AF

Zeven vrijgezelle sterren gaan op een wereldwijde zoektocht naar de liefde, met behulp van hun volgers op social media. Jedward laat geen gras groeien over de eerste zoen, Farrah wordt kwaad op haar date en Marnie vindt een toyboy.

Di 21 november 2017 | 15:20 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 21 november 2017 | 14:25 De Reünie

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Ex-klasgenoten komen samen en vertellen bijzondere levensverhalen: RSG West-Friesland Hoorn: Monique maakte alleen de brugklas van 1977 van het RSG West-Frieland uit Hoorn af. Daarna vertrok ze naar Suriname, waar ze per ongeluk in aanraking kwam met luiaards. Aan Ajouad El Miloudi laat ze zien hoe haar hele huis inmiddels volhangt met deze beesten. Inmiddels is Monique de baas is van het Green Heritage Fund Suriname, waarmee ze zich inzet voor natuurbescherming in Suriname. Henna voedt haar twee zonen helemaal alleen op. Ze kreeg daarbij veel steun van haar vader, tot hij bij een ongeluk om het leven kwam. Gelukkig is muziek voor haar een blijvende bron van optimisme. Ric trok op school veel op met zijn vrienden Gijs en Roel. Ze gaan nog één keer terug naar hun oude school. Daar moet Ric zijn vrienden van toen vertellen dat hij nog maar kort te leven heeft.

Di 21 november 2017 | 02:20 The Idol IMDb: 6.8

21/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25 jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met...

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes.

Di 21 november 2017 | 01:40 Nacht van de Popmuziek extra

In deze special ziet u complete legendarische concerten van o.a. Electric Light Orchestra in 1978 en bijzondere concertbeelden van Bob Dylan.

Di 21 november 2017 | 00:13 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 20 november 2017 | 22:35 Single AF

Zeven vrijgezelle beroemdheden gaan op zoek naar de liefde met behulp van hun volgers op social media. Marnie misdraagt zich op Caseys date, Courtney heeft ineens te veel keus en Jedward maakt het heet in de spa.

Ma 20 november 2017 | 22:12 Lucerne Festival: Abbado dirigeert Mahler No. 4

Mezzosopraan Magdalena Ko?ená laat niet alleen de ?hemelse geneugten? weerklinken in het laatste deel van Gustav Mahlers Symfonie Nr. 4: eerder in het concert wijdt ze zichzelf aan de engelachtige schoonheid en intieme eenvoud van Mahlers Rückert Lieder. Vrijwel alle liederen die Mahler vóór 1900 componeerde baseerde hij op teksten uit Des Knaben Wunderhorn, een collectie volksgedichten uitgegeven door Clemens Brentano en Achim von Arnim. Later richtte Mahler zich op het werk van één dichter, de Frankische orientalist en vertaler Friedrich Rückert. Mahler gaf toe dat diens gedichten hem zo diep raakten dat het voelde alsof hij ze zelf had geschreven. In het laatste Lied, Ich bin der Welt abhanden gekommen, citeert hij een frase uit het Adagio van zijn Symfonie Nr. 4. Toen men hem vroeg wat dat wilde zeggen, legde hij uit dat dit citaat hemzelf belichaamde.

Ma 20 november 2017 | 21:30 Single AF

Zeven vrijgezelle sterren gaan op een wereldwijde zoektocht naar de liefde, met behulp van hun volgers op social media. Jedward laat geen gras groeien over de eerste zoen, Farrah wordt kwaad op haar date en Marnie vindt een toyboy.

Ma 20 november 2017 | 20:30 Janácek - Katja Kabanova

Katja is getrouwd met Tichon, die gedomineerd wordt door zijn tirannieke moeder Kabanicha. Boris G., die bij zijn oom, de koopman Dikoj inwoont, is hopeloos verliefd op Katja. Katja biecht op aan Varvara, een pleegdochter van Kabanicha, dat ze zich maar moeilijk kan verzetten tegen haar liefde voor Boris. Varvara, die zelf stiekem verliefd is op de leraar Kudrjás, belooft haar te zullen helpen. Kabanicha stuurt haar zoon op zakenreis en Katja probeert haar man tevergeefs over te halen niet te vertrekken omdat ze weet dat ze dan naar Boris zal gaan. Varvara, die zelf een afspraakje met Kudrjás heeft, vertelt Katja dat Boris op haar wacht in de tuin. Ondertussen vindt er een groteske liefdesscène plaats tussen de dronken Dikoj en de hypocriete Kabanicha. Als Tichon thuiskomt, bekent Katja hem dat ze de afgelopen tien nachten met Boris heeft doorgebracht. Kabanicha wil Katja streng straffen en Dikoj stuurt zijn neef naar Siberië. De geliefden nemen afscheid, waarna Katja in de rivier springt en verdrinkt. Als Tichon het levenloze lichaam van Katja ziet, komt hij voor het eerst in opstand tegen zijn moeder en beschuldigt haar van de dood van zijn vrouw.

Ma 20 november 2017 | 20:15 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 20 november 2017 | 19:45 Met het mes op tafel

Aflevering 29 - Kennis- en blufquiz

Ma 20 november 2017 | 19:28 Bach - Brandenburgs Concert 1-3

Bij wijze van ?muzikale sollicitatie? schreef Johann Sebastian Bach zijn zes Brandenburgse concerten. In 1721 was Bach in dienst van Prins Leopold van Anhalt-Köthen maar was niet meer tevreden in zijn functie en was op zoek naar een nieuwe betrekking. Hij besloot deze verzameling concerten op te dragen een Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg, in de hoop dat hij aan zijn hof kon werken. Tevergeefs: de Markgraaf bood hem geen positie aan, hij bedankte de componist zelfs niet. In de categorie mislukte sollicitaties is dit dan ook waarschijnlijk een van de meest artistiek succesvolle. Het eerste concert is een uitbundige compositie en het enige concert wat uit vier delen bestaat. In het tweede concert is een bijzondere rol weggelegd voor de trompet: het is een ontzettende uitdaging voor trompettisten. Oorspronkelijk schreef Bach deze partij niet voor trompet maar voor clarino, een voorloper van de huidige trompet. Dit instrument werd echter steeds minder gebruikt en daardoor kwamen er steeds minder mensen die de clarino konden bespelen. Het instrument in de loop van de jaren vervangen door een trompet. Bach schreef het derde concert uit de verzameling voor drie violen, drie altviolen, drie cello?s en een basso continuo in de begeleiding.

Ma 20 november 2017 | 18:55 Nacht van de Popmuziek extra

In deze special ziet u het complete concert van Electric Light Orchestra, opgenomen in 1978 tijdens hun Out Of The Blue-tour.

Ma 20 november 2017 | 17:55 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Ma 20 november 2017 | 15:30 NPO Radio 2 presenteert

Aandacht voor de Britse band Blur. Eén van hun bekendste nummers 'Song 2' (vorig jaar op 513 in de Top 2000) kwam 20 jaar geleden op single, bovendien zijn de Gorillaz (de andere band van zanger Damon Albarn) in Nederland.

Ma 20 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 20 november 2017 | 12:25 NPO Radio 2 presenteert

Aandacht voor de Britse band Blur. Eén van hun bekendste nummers 'Song 2' (vorig jaar op 513 in de Top 2000) kwam 20 jaar geleden op single, bovendien zijn de Gorillaz (de andere band van zanger Damon Albarn) in Nederland.

Ma 20 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Ma 20 november 2017 | 03:06 Gran Gala di Verdi

De Italiaanse componist Giuseppe Verdi had de unieke gave om de vaak turbulente gevoelens van zijn operapersonages om te zetten naar de mooiste melodieën. In 2001 was het 100 jaar geleden dat Verdi stierf en dat werd dan ook groots gevierd door 4 stertenoren: Plácido Domingo, José Carreras, José Cura en Marcelo Alvarez. Op het programma staan delen uit onder andere 'Il Trovatore', 'Nabucco', 'Rigoletto', 'La Traviata', 'Un ballo in maschera', 'Don Carlo', 'Aida', 'Otello', 'Falstaff', 'Ernani', 'Il Cosaro', 'Jeruzalem' en 'La forza del destino'.

Ma 20 november 2017 | 02:40 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Ma 20 november 2017 | 02:00 Music Television

Clips

Zo 19 november 2017 | 22:35 Rachmaninov - Pianoconcert Nr. 2

Zijn eerste symfonie werd als een prestatie gezien maar desondanks niet goed ontvangen door de critici. Deze slechte kritiek en privéproblemen maakten dat Sergej Rachmaninov in een depressie terechtkwam. Hij leed aan een writer?s block: er kwam geen noot op papier. Bovendien begon hij te drinken waardoor hij ook zijn pianocarrière op het spel zette: door het alcoholgebruik begonnen zijn handen dusdanig te trillen dat goed spelen er niet meer in zat. Rachmaninov besloot dat het zo niet langer kon en bezocht Dr. Dahl, een specialist in ?neuropsychoterapie?. Dit werd zijn redding: Dr. Dahl wist hem te helpen en Rachmaninov begon weer met componeren. Het Tweede Pianoconcert is het resultaat van dit harde werken en vormt een duidelijk keerpunt in het leven van de componist. Uit dankbaarheid opgedragen aan Dr. Dahl is dit een van de meest bekende werken van de Russische componist, die de rest van zijn leven niet meer zo erg leed aan depressie als in zijn jonge jaren.

Zo 19 november 2017 | 21:50 IDFA Special: Aim High in Creation!

Anna Broinowski woont in een klein, vredig dorp in Australië. De rust wordt echter verstoord door mogelijke gasboringen aan de rand van het dorp. Anna maakt zich zorgen om de toekomst van de natuur en de gezondheid van haar dochter. Geïnspireerd door de revolutionaire Noord-Koreaanse cinema wil ze een ware propagandafilm maken om de gasboringen te stoppen. Ze onderneemt een reis naar Noord-Korea, waar 's lands beste filmmakers haar laten zien hoe ze een film kan maken waarin de 'slechte plaatselijke politici' verslagen worden door de 'heroïsche, hardwerkende burgers'. Met als leidraad de filmregels van de grote leider Kim Jung Il gaat ze in de leer bij een Noord-Koreaanse regisseur, neemt ze acteer- en taekwondolessen en laat zich informeren over filmmuziek. Er volgen bijzondere ontmoetingen met mensen uit de filmindustrie die enerzijds hun woorden zorgvuldig kiezen maar anderzijds een oprechte warmte tonen. Terug in Australië wordt haar cast in een heus Kim Jong Il-bootcamp gedrild zodat ze in staat zijn de ware, socialistische emotie over te brengen. In deze komische en bevlogen documentaire komen de Noord-Koreaanse en Westerse cinema nader tot elkaar. Anna neemt de tips van haar Noord-Koreaanse collega's ter harte: zowel het camerawerk en de montage als de muziek in de documentaire zijn doorspekt met elementen uit de Noord-Koreaanse film.

Zo 19 november 2017 | 20:30 The Little Mermaid

In het sprookjesachtige ballet ?The Little Mermaid? heeft John Neumeier, choreograaf van het Hamburg Ballet, het verhaal van Hans Christian Andersen op een verbluffende manier op het toneel gezet. De getalenteerde en gelauwerde Russische componist Lera Auerbach heeft het verhaal op dramatisch mooie muziek gezet, waardoor de uitvoering een emotionele sfeer ademt. Bij dit ballet draait het misschien wel net zo om het theater als de dans. Neumeier maakt de fantasie tot een verfijnde weergave van de psychologische transformatie en de veerkracht van de geest, of deze nu menselijk of anders is.

Zo 19 november 2017 | 20:25 Maestro

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Realityreeks (2017) waarin bekende Nederlanders zich proberen om te scholen tot dirigent: Acht BN'ers zonder enige dirigeerervaring nemen het tegen elkaar op in deze muzikale afvalrace. Wie stuurt Het orkest van het Oosten het beste aan en mag zich meesterdirigent van 2017 noemen?

Zo 19 november 2017 | 19:10 Podium Witteman extra

Floris Kortie of Emma van Schalie presenteert wekelijks een verdiepend programma dat aansluit op de uitzending van Podium Witteman, met mooie archiefbeelden en interviews.

Zo 19 november 2017 | 18:05 Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Ton Koopman en enkele winnaars van de Edison Klassiek. De prestigieuze Edison Klassiek is een van de oudste muziekprijzen wereldwijd. Hij wordt jaarlijks uitgereikt voor ‘geluidsdragers van buitengewone kwaliteit’. Het is inmiddels traditie dat Paul Witteman de eerste Edisons mag uitreiken. Dirigent, organist en klavecinist Ton Koopman ontvangt dit jaar de prestigieuze oeuvreprijs. En terecht! Koopman is een van de pioniers van de barokmuziek. De jury noemt hemt ‘een borrelende bron van kennis over en enthousiasme voor muziek.’ Koopman heeft een geweldig grote discografie met o.a. alle cantates van Bach en de complete werken van een van Bachs muzikale idolen: Dietrich Buxtehude. Speciaal voor deze uitzending begeleidt Ton Koopman countertenor Maarten Engeltjes in het schitterende Jubilate Domino van Buxtehude. Paul ontvangt de winnaars van de categorieën ‘het debuut’, ‘de ontdekking’, ‘het koor’ en ‘solist instrumentaal’. Opvallend dit jaar zijn de vele Nederlandse genomineerden – hét bewijs dat klassiek leeft in ons land! Daarnaast verwelkomt Paul de winnaar van de ‘publieksprijs’. Het wordt een show met grote namen en muziekuitvoeringen op het allerhoogste niveau.

Zo 19 november 2017 | 17:30 Podium Witteman

In Paul Verhoevens films speelt muziek een belangrijke rol. Zelf heeft hij al zijn leven lang een grote passie voor de werken van Igor Stravinsky, van wie Het Nederlands Kamerorkest hier 'Pulcinella' speelt. Mike Boddé heeft mondharmonicaspeler Hermine Deurloo en kunstfluiter Geert Chatrou uitgenodigd voor een prachtig trio!

Zo 19 november 2017 | 17:20 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Zo 19 november 2017 | 16:27 In search of Haydn

Phil Grabsky?s biografische weergave van het leven van Haydn is een visueel en auditief spektakel met adembenemende optredens van enkele van ?s werelds meest gevierde musici. Zoals hij heeft gedaan bij zijn eerdere films over Mozart en Beethoven, wordt het leven van Haydn op een chronologische manier weergegeven. Door intieme en onthullende interviews met experts en gedetailleerde fragmenten uit Haydn?s persoonlijke brieven, krijgt de kijker niet alleen een enorm inzicht in de muziek van deze componist, maar leert het publiek Haydn ook als persoon kennen. Hierdoor krijgen we een veel beter beeld van de man die door Ludwig van Beethoven en Wolfgang Amadeus Mozart werd vereerd.

Zo 19 november 2017 | 16:10 Nacht van de Popmuziek extra

In deze special ziet u complete legendarische concerten van o.a. Electric Light Orchestra in 1978 en bijzondere concertbeelden van Bob Dylan.

Zo 19 november 2017 | 16:00 Songs of Praise

Love and Marriage. Katherine Jenkins is in Windsor to mark Her Majesty the Queen and Prince Philip's 70th wedding anniversary, and she is joined by Prince Michael, who was a pageboy at the wedding. Kate Bottley talks to another couple celebrating their 70th anniversary this year. The programme meets the sculptor who designed the commemorative £5 coin and travels to the Royal Mint to see it being struck. Plus hymns from around the UK, including two of the Queen's favourites, which were sung at her wedding.

Zo 19 november 2017 | 15:47 Moessorgksi -Schilderijententoonstelling

Als eerbetoon aan zijn overleden vriend, de schilder Viktor Hartmann, schreef Modest Moessorgski zijn Schilderijen van een tentoonstelling. Via een steeds terugkerende promenade wordt de luisteraar meegenomen langs een muzikale voorstelling van Hartmanns schilderijen. Deze schilderijententoonstelling werd oorspronkelijk voor piano geschreven maar er zijn talloze bewerkingen van, variërend van een arrangement voor symfonieorkest, een versie voor harmonieorkest en beiaard tot het arrangement voor koperensemble. In deze uitzending kunt u genieten van een versie voor symfonieorkest, gearrangeerd door Maurice Ravel. Uitvoerenden: Sir Simon Rattle & Berliner Philharmoniker

Zo 19 november 2017 | 13:50 Man Of La Mancha IMDb: 6.6

19/11 - IMDB * 6.6 - Muziek, Don Quixote (Peter O'Toole) is een excentrieke edelman die zijn familie in verlegenheid brengt door zijn avonturen. Sophia Loren en James Coco spelen de andere hoofdrollen.

Don Quixote (Peter O'Toole) is een excentrieke edelman die zijn familie in verlegenheid brengt door zijn avonturen. Sophia Loren en James Coco spelen de andere hoofdrollen.

Zo 19 november 2017 | 13:00 Vrije Geluiden

Het platform van muzikale diversiteit op radio, internet en tv met wegbereiders uit de jazz, klassieke- en wereldmuziek. De reguliere uitzendingen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht met onbekende talenten en wereldberoemde gasten worden afgewisseld met een aantal specials.

Zo 19 november 2017 | 12:36 Bosch Requiem 2011

De illustere Lieve Vrouwe Broederschap, waarvan Jheronimus Bosch deel uitmaakte, herdacht vier keer per jaar de ontvallen broeders. Zo ook rond Allerzielen. Vanaf 2010 wordt in deze periode jaarlijks Jheronimus Bosch herdacht met een concert in de Sint-Janskathedraal in ?s-Hertogenbosch. In 2011 staan de ?Maurerische Trauermusik? van Wolfgang Amadeus Mozart en het Requiem van Joseph Eybler Centraal. Ter gelegenheid van dit concert schreef emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde prof. dr. Herman Pleij het essay ?Verbeelding?. Geïnspireerd op het werk en gedachtegoed van Bosch geeft Pleij op meeslepende en humoristische wijze inhoud aan de verschillende betekenissen van het woord ?verbeelding?, waarbij hij de lezer steeds een spiegel voorhoudt. Marc Versteeg dirigeert het kamerkoor Capella Brabant en het Concerto Barocco.

Zo 19 november 2017 | 11:20 West Side Story IMDb: 7.6

19/11 - IMDB * 7.6 - Muziek, Deze opwindende musical, winnaar van tien Oscars, waaronder die voor beste film, beeldt de tijdloze tragedie van Romeo en Julia uit in de achterbuurten van het New York in de jaren ?50. Met hoofdrollen van Natalie Wood en Richard Beymer.

Deze opwindende musical, winnaar van tien Oscars, waaronder die voor beste film, beeldt de tijdloze tragedie van Romeo en Julia uit in de achterbuurten van het New York in de jaren ?50. Met hoofdrollen van Natalie Wood en Richard Beymer.

Zo 19 november 2017 | 11:05 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Zo 19 november 2017 | 08:00 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Zo 19 november 2017 | 06:30 La La Land IMDb: 8.2

19/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Zo 19 november 2017 | 00:40 Spike Island IMDb: 6.4

19/11 - IMDB * 6.4 - Muziek, Film, Drama, Drama set in 1990. Five Manchester friends and bandmates will stop at nothing to get to Spike Island, Cheshire, to see the Stone Roses in concert. Starring Elliott Tittensor, Nico Mirallegro, Jordan Murphy, Adam Long, Oliver Heald, Emilia Clarke.

Drama set in 1990. Five Manchester friends and bandmates will stop at nothing to get to Spike Island, Cheshire, to see the Stone Roses in concert. Starring Elliott Tittensor, Nico Mirallegro, Jordan Murphy, Adam Long, Oliver Heald, Emilia Clarke.

Za 18 november 2017 | 23:40 David Gilmour: Live at Pompeii

45 years after Pink Floyd filmed Live At Pompeii in the legendary Roman Amphitheatre, David Gilmour returned for two spectacular shows. David Gilmour: Live At Pompeii is an audio-visual spectacle featuring lasers, pyrotechnics and stellar performances from an all-star band. Songs from throughout David's career are featured, as well as many Pink Floyd classics including One of These Days, the only song that was also performed at the band's 1971 show. Both concerts also include very special performances of The Great Gig In The Sky from Dark Side Of The Moon, a rare treat for fans.

Za 18 november 2017 | 23:19 Mozart - E Susanna non vien

Wolfgang Amadeus Mozarts opera over Figaro die graag met zijn Susanna wil trouwen, maar daarbij gedwarsboomd wordt door zijn broodheer de Graaf weet al jarenlang de luisteraars te boeien. Tijdens deze uitzending kunt u luisteren naar een van de mooiste aria?s uit de opera ?E Susanna non vien?, gezongen door de Duitse sopraan Dorothea Röschmann.

Za 18 november 2017 | 23:00 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Za 18 november 2017 | 22:15 The Graham Norton Show

Seizoen 21 - Aflevering 9 - Britse talkshow: Graham Norton verwelkomt vanavond superster Tom Cruise en zijn tegenspeelster Annabel Wallis uit de remake van 'The Mummy'. Zac Efron en Gal Gadot zijn ook van de partij om het over de films 'Baywatch' en 'Wonder Woman' respectievelijk te hebben. Beth Ditto brengt de muziek met haar single 'Fire'.

Za 18 november 2017 | 22:00 West Side Story IMDb: 7.6

18/11 - IMDB * 7.6 - Muziek, Deze opwindende musical, winnaar van tien Oscars, waaronder die voor beste film, beeldt de tijdloze tragedie van Romeo en Julia uit in de achterbuurten van het New York in de jaren ?50. Met hoofdrollen van Natalie Wood en Richard Beymer.

Deze opwindende musical, winnaar van tien Oscars, waaronder die voor beste film, beeldt de tijdloze tragedie van Romeo en Julia uit in de achterbuurten van het New York in de jaren ?50. Met hoofdrollen van Natalie Wood en Richard Beymer.

Za 18 november 2017 | 21:55 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Za 18 november 2017 | 20:35 NPO Radio 2 presenteert

Aandacht voor de Britse band Blur. Eén van hun bekendste nummers 'Song 2' (vorig jaar op 513 in de Top 2000) kwam 20 jaar geleden op single, bovendien zijn de Gorillaz (de andere band van zanger Damon Albarn) in Nederland.

Za 18 november 2017 | 20:30 Het Orchestre national d?Île-de-France 40 jaar!

Het Orchestre national d?Île-de France is opgericht in 1974 op initiatief van Marcel Landowski. Het orkest wordt gefinancierd door de Regionale Raad van Île-de-France en het ministerie van Cultuur. De belangrijkste missie van het orkest is het onder de aandacht brengen van symfoniemuziek in de regio Île-de-France (Parijs en omstreken), en dan met name bij nieuwe doelgroepen. Het orkest is één van de meest dynamische ensembles van Frankrijk en staat in de top tien van meest geëngageerde orkesten ter wereld volgens het gerenommeerde maandblad Gramophone. Het Orchestre national d?Île-de-France is een partner-orkest van de Philharmonie de Paris en telt 95 permanente leden. Elk concertseizoen geeft het orkest zo?n honderd concerten. Hiermee biedt het de inwoners van de regio een bijzonder breed muzikaal programma, puttend uit drie eeuwen muziek: van grote symfonische werken tot contemporaine composities, van barokmuziek tot hedendaagse genres. Het orkest is tevens sterk op vernieuwing gericht. De afgelopen vijftien jaar heeft het ongeveer honderd hedendaagse werken in première gebracht, het festival ?Île de découvertes? gelanceerd en het componistenconcours ?Île de créations? opgezet.

Za 18 november 2017 | 20:19 IVC 2014: Agata Schmidt & Bartolomiej Wezner

Het Internationaal Vocalisten Concours ?s-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad ?s-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Za 18 november 2017 | 20:00 Oh, Wat Een Jaar!

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Retrotainmentshow met Linda de Mol, Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge: Het jaar 1996 staat centraal. Lies Visschedijk en Gerard Ekdom vormen dit keer de duo's met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge.

Za 18 november 2017 | 19:50 Man Of La Mancha IMDb: 6.6

18/11 - IMDB * 6.6 - Muziek, Don Quixote (Peter O'Toole) is een excentrieke edelman die zijn familie in verlegenheid brengt door zijn avonturen. Sophia Loren en James Coco spelen de andere hoofdrollen.

Don Quixote (Peter O'Toole) is een excentrieke edelman die zijn familie in verlegenheid brengt door zijn avonturen. Sophia Loren en James Coco spelen de andere hoofdrollen.

Za 18 november 2017 | 19:38 Pianorecital, deel I

De Italiaanse pianist Roberto Prosseda staat bekend om zijn vertolkingen van de muziek van Felix Mendelssohn. Zijn optredens in de Philharmonie in Berlin, het Gewandhaus in Leipzig, de Wigmore Hall en de Royal Festival Hall in Londen, het Teatro alla Scala in Milaan, het Teatro La Fenice in Venice, en de Tchaikovsky Hall in Moskou leverden hem jubelende recensies op. In deze uitzending speelt hij ?6 Lieder ohne Worte?, ?Variations Sérieuses in d minor?, en ?Fantasie in fis mineur? van Felix Mendelssohn.

Za 18 november 2017 | 19:25 Lang Leve de Muziek Show

Aflevering 9 - Muziekwedstrijd tussen scholen

Za 18 november 2017 | 19:00 North Sea Jazz

Registraties van optredens tijdens diverse edities van North Sea Jazz.

Za 18 november 2017 | 18:30 Het Archief: Murray Perahia - Pianoconcerten 1& 2

Pianist Murray Perahia wordt regelmatig geroemd als een ?aristocraat van de piano?, en dat is niet voor niets. Toch is er niets exclusiefs of intellectueels aan zijn spel. Diens dwingende visie en zijn subliem gepolijste virtuositeit vallen op hun plek bij zijn stralende intelligentie en poëtische gevoeligheid, waarmee hij zowel het lyrische als het epische combineert op een wijze die doet denken aan Beethoven ? de componist die het Klassieke en Romantische als geen ander wist te combineren. Murray Perahia?s Beethoven is perfect in balans, met een kristallen textuur, veelzeggende frasering, prachtige toon, en sterk ruimtelijke opzet ? Perahia?s spel verraadt een overzicht op de structuur van het werk die ons in staat stelt mee te luisteren met een zich ontwikkelend genie op de grens van een nieuw tijdperk.

Za 18 november 2017 | 18:30 New Generation

Een jazz-icoon bezoekt samen met een aanstormend jazztalent in zijn of haar eigen stad de plekken, die de meeste invloed op hun muzikale ontwikkeling hebben gehad.

Za 18 november 2017 | 18:00 Cor Bakker Ontvangt...

In Cor Bakker ontvangt? kun je ook deze week weer genieten van geweldige artiesten en muziek. De aflevering begint met de meest succesvolle zanger van Nederland: Marco Borsato. Hij zingt zijn prachtige lied De Waarheid. Een andere artiest die hoog op Cor?s favoriete lijstje staat, is Janis Ian. Ze zingt At Seventeen. Gary Brooker is ook van de partij met zijn lied Holding on en de geweldige gitarist Leonardo Amuedo speelt samen met Cor het stuk Tic Tac. Het dak gaat er af met de afsluiting door niemand minder dan Al Jarreau. Hij zingt een van zijn bekendste nummers: Roofgarden.

Za 18 november 2017 | 17:45 Komen Eten

'Pieter uit Schaarbeek.' Pieter (27) is oorspronkelijk van Limburg, maar woont nu in Brussel in een appartement met een prachtig zicht op de hoofdstad. Hij is een echte artiest. Sinds zijn kindertijd is muziek een van zijn grootste passies, en nu speelt Pieter hobo in verschillende orkesten. Koken doet hij ook heel graag: "Net zoals je bij muziek je zintuigen gebruikt, doe je dat ook bij koken."

Za 18 november 2017 | 17:38 Beethoven - Symfonie Nr. 5

?Ta-ta-ta-taa?. Het is waarschijnlijk de meest bekende opening van een van de bekendste symfonieën ooit geschreven. Deze Vijfde is nu niet meer weg te denken uit de concertzalen maar voor een symfonie die zo populair is, was de eerste uitvoering vrij desastreus. Op 22 december 1808 ging het werk in première, samen met de Zesde symfonie, de ?Fantasie für Klavier, Chor und Orchester?, maar ook het Vierde Pianoconcert en delen uit de Mis in C stonden op het programma. Een ware concertmarathon dus en bovendien een uitputtingsslag voor de hevig onderbetaalde musici. Wenen was op dat moment in de ban van een ijzig koude winter en door de lengte van het concert en de ongeïnspireerde musici was het ook voor het publiek in de onverwarmde concertzaal afzien. Zoals Beethoven biograaf Anton Schindler opmerkte: ?De ontvangst van deze werken was niet zoals gewenst en waarschijnlijk ook niet beter dan dat Beethoven had verwacht. Het publiek was niet begiftigd met het vermogen om deze bijzondere muziek te begrijpen en de uitvoering liet veel te wensen over?.

Za 18 november 2017 | 17:30 Peppi en Kokkie

Het onafscheidelijke duo Peppi & Kokki was begin jaren 70 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Jong en oud genoten van de doldwaze verhaaltjes van de twee matrozen die allerlei avonturen beleefden op zoek naar een baantje om centjes te verdienen. Met Gerard van Essen (de dikke Peppi) en Herman Kortekaas (de dunne Kokki) en muziek van Joop Stokkermans.

Za 18 november 2017 | 17:10 Vrije Geluiden

Het platform van muzikale diversiteit op radio, internet en tv met wegbereiders uit de jazz, klassieke- en wereldmuziek. De reguliere uitzendingen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht met onbekende talenten en wereldberoemde gasten worden afgewisseld met een aantal specials.

Za 18 november 2017 | 16:00 Alleen op de Wereld

Alleen op de Wereld is het beroemde verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefouders in Chavanon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Ze zijn arm maar gelukkig. Als zijn stiefouders Remi vertellen dat zij niet zijn echte ouders zijn en niet meer voor hem kunnen zorgen, begint het harde leven. Remi wordt verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Met een groep dieren meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken. Ondanks alle tegenslagen blijft Remi optimistisch en dat zal uiteindelijk ook worden beloond.

Za 18 november 2017 | 15:51 Mary Carewe in het Théâtre du Châtelet

De chanteuse Mary Carewe (*1963) weet over de hele wereld het concertpubliek voor zich in te nemen met haar gevarieerde concertprogramma?s ? samen met orkesten en ensembles, maar ook met cabaretrepertoire. Mary treedt regelmatig op in het Verenigd Koninkrijk met The Royal Philharmonic Orchestra, Manchesters ?The Hallé?, het City of Birmingham Symphony Orchestra, The Philharmonia, en The Royal Liverpool Philharmonic, met concerten als 'The Music of Burt Bacharach?, ?The Best of Rodgers and Hammerstein?, ?La Vie en Rose?, ?Songs of the 60?s?, ?First ladies of song - from Joni to Adele?, en ?Oscar Winners?. Met ?The Music of James Bond? tourde ze door Amerika, Australië, Azië, en door Europa. Als gastartiest trad ze op met ensembles als het Matrix Ensemble, de Birmingham Contemporary Music Group, het Psappha ensemble, Manchester Camerata, Sinfonia ViVa, en London Sinfonietta, en maakt deel uit van het Sheridan Ensemble. In deze uitzending windt ze, samen met haar pianist Philip Mayers, het publiek van het Parijse Théâtre du Châtelet om haar vinger met de muziek van Kurt Weill: talloze bekende Weill-klassiekers zoals ?I?m a stranger here myself?, ?Surabaya Johnny?, ?Buddy on the nightshift?, ?Speak low?, ?Nannas Lied?, ?My ship?, ?Je ne t?aime plus?, en ?The saga of Jenny? passeren de revue.

Za 18 november 2017 | 15:32 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Za 18 november 2017 | 14:05 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Za 18 november 2017 | 11:25 Finn IMDb: 6.8

18/11 - IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Za 18 november 2017 | 11:01 Assepoester

18/11 - Kunst en Cultuur, Muziek, Film, Amusement, De stiefmoeder van Assepoester behandelt haar als oud vuil. Ze mag niet mee naar het bal van de prins, maar een fee zorgt ervoor dat ze toch kan gaan. De prins wordt verliefd op Assepoester en gaat op zoek naar haar.

De stiefmoeder van Assepoester behandelt haar als oud vuil. Ze mag niet mee naar het bal van de prins, maar een fee zorgt ervoor dat ze toch kan gaan. De prins wordt verliefd op Assepoester en gaat op zoek naar haar.

Za 18 november 2017 | 10:25 The Idol IMDb: 6.8

18/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25 jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met...

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes.

Za 18 november 2017 | 09:15 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Za 18 november 2017 | 01:05 WORLD STAGE

Live-optredens van toonaangevende bands en artiesten.

Za 18 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 17 november 2017 | 22:30 Sibelius - Symfonie Nr. 4

In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef-dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en cello aan de Sibelius Academy en het Turku conservatorium in het Zuidwesten van Zweden. Hij begon met dirigeren en ook dit deed hij vooral aan de Sibelius Academy. Met het Fins Radio Symfonie Orkest gaf hij al in 2012 vele concerten en bleek een logische vervanger voor Sakari Oramo die in 2012 zijn contract, na vele jaren dienst als dirigent én concertmeester, liet aflopen. Het orkest is gespecialiseerd in het uitvoeren van Finse muziek, maar voert ook de grote werken van onder andere Gustav Mahler en Béla Bartók uit. De Finse componist Jean Sibelius is de favoriet van het orkest en de dirigent. Samen met de Finse publieke omroep (Yle) besloten zij om alle zeven symfonieën van Sibelius op te nemen en uit te zenden. Voorafgaand aan de symfonie ziet u een korte gesproken introductie over de desbetreffende symfonie, waarna de symfonie in zijn geheel te beluisteren is. Nadat er bij Sibelius in 1908 keelkanker werd geconstateerd veranderde niet alleen zijn levensstijl, maar ook zijn manier van componeren. Met angst voor de dood stopte hij met het gebruik van alcohol en tabak en zijn harmonieën werd grauw en somber. Er klinken donkere thema?s en onderwerpen als duivels en dood komen bij het luisteren van deze muziek als beeld naar boven.

Vr 17 november 2017 | 22:05 Heaven On Earth IMDb: 4.7

17/11 - IMDB * 4.7 - Comedy, Film, Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van...

Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw koor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.

Vr 17 november 2017 | 21:00 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek.

Vr 17 november 2017 | 20:30 Strauss - Daphne

De totstandkoming van Daphne was geen eenvoudige zaak, met name waar het de dichterlijke tekst betreft (vooral door de vrij bescheiden talenten van librettist Joseph Gregor), maar op 15 oktober 1938 ging de opera dan toch eindelijk in première in het Staatstheater Dresden. De jonge dirigent Karl Böhm stond voor het orkest. Daphne is een meesterwerk van de vroeg twintigste-eeuwse vocale muziek. Deze opera, die slechts uit één akte bestaat, is een degelijk werk vol muzikaliteit. De orkestratie van Strauss is, zoals altijd, opvallend verfijnd. De vocale partij eist veel van de belangrijke rollen, maar met name van de hoofdpersoon, die hier gespeeld wordt door een prachtige June Anderson.

Vr 17 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 17 november 2017 | 19:32 Mahler - Symfonie Nr. 4

De eerdere compositie ?Das himmlische Leben? uit Des Knaben Wunderhorn, waarin een kinderlijke voorstelling van de hemel wordt gemaakt, stond model voor de gehele vierde symfonie van Gustav Mahler. In de eerste drie delen wordt er regelmatig naar verwezen en uiteindelijk wordt het hele lied in het laatste deel van de symfonie door een solosopraan gezongen. Door de kleine bezetting en de relatief korte duur van de symfonie (ongeveer 60 minuten) is dit misschien wel de meest toegankelijke van Mahler?s symfonieën. Uitgevoerd door het Gustav Mahler Jugend Orchester onder leiding van Claudio Abbado, met Juliane Banse als sopraan.

Vr 17 november 2017 | 19:05 Hart Beat IMDb: 6.8

17/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik, een Nederlandse superster à la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik, een Nederlandse superster à la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

Vr 17 november 2017 | 18:45 De Tiende van Tijl

Tijl reikt de mooiste klassieke werken weer op een presenteerblaadje aan. Cristina Deutekom beslist hoogstpersoonlijk wie de beste Koning der Nacht wordt. Tijl vertelt onder andere over Tiësto, Mascagni en misdadige klassieke werken en ontvangt als muzikale gasten celliste Quirine Viersen en Paul de Leeuw.

Vr 17 november 2017 | 18:30 All of Bach

In september 2013 begon de Nederlandse Bachvereniging met het project ?All of Bach?, waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en opgenomen voor internet en tv. De concerten gaan vergezeld van gesprekken met de uitvoerenden over wat hen raakt in de muziek. Wekelijks wordt een selectie van de interviews en concerten van ?All of Bach? uitgezonden door Brava. ?All of Bach? is elke vrijdag om 19.30 uur te zien, met een herhaling op zondag om 10.30 uur.

Vr 17 november 2017 | 17:45 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Vr 17 november 2017 | 16:00 Finn IMDb: 6.8

17/11 - IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Vr 17 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 17 november 2017 | 06:00 How To Succeed In Business Without ...

17/11 - Muziek, Een innemende ramenwasser klimt op naar de top met behulp van een zelfhulpboek.

Een innemende ramenwasser klimt op naar de top met behulp van een zelfhulpboek.

Vr 17 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 16 november 2017 | 22:45 BuitenSpelen

8-delige serie korte, (semi-)akoestische sessies van allerlei toffe artiesten, opgenomen in en om het VPRO gebouw in Hilversum. De sessies bieden de mogelijkheid voor artiesten om eens wat nieuws te proberen. Dat kan nieuw werk zijn, een andere instrumentatie, gastmuzikanten, andere genres; het mag allemaal.

Do 16 november 2017 | 20:35 De Reünie

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Ex-klasgenoten komen samen en vertellen bijzondere levensverhalen: RSG West-Friesland Hoorn: Monique maakte alleen de brugklas van 1977 van het RSG West-Frieland uit Hoorn af. Daarna vertrok ze naar Suriname, waar ze per ongeluk in aanraking kwam met luiaards. Aan Ajouad El Miloudi laat ze zien hoe haar hele huis inmiddels volhangt met deze beesten. Inmiddels is Monique de baas is van het Green Heritage Fund Suriname, waarmee ze zich inzet voor natuurbescherming in Suriname. Henna voedt haar twee zonen helemaal alleen op. Ze kreeg daarbij veel steun van haar vader, tot hij bij een ongeluk om het leven kwam. Gelukkig is muziek voor haar een blijvende bron van optimisme. Ric trok op school veel op met zijn vrienden Gijs en Roel. Ze gaan nog één keer terug naar hun oude school. Daar moet Ric zijn vrienden van toen vertellen dat hij nog maar kort te leven heeft.

Do 16 november 2017 | 20:30 La La Land IMDb: 8.2

16/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Do 16 november 2017 | 20:30 Don Quichot

?Don Quichot?, een geliefd ballet bij bezoekers en beroemde gezelschappen over de hele wereld, is een onnavolgbare combinatie van dynamiek, virtuositeit en Spaans temperament. Met de flamboyante spongen, duizelingwekkende pirouetten en rappe en pointe-onderdelen hebben dansers ruim de gelegenheid om hun technische vakmanschap te tonen. Tegelijkertijd vraagt het komische verhaal naar Cervantes? klassieker veel van hun acteertalent. De Russische choreograaf Alexej Ratmanski werd geïnspireerd door de eerste versie van het libretto van ?Don Quichot? door Marius Petipa (1869). De voormalig artistiek directeur van het Bolshoi Ballet en Artist in Residence van het American Ballet Theatre heeft nu zijn eigen choreagrafische elementen toegevoegd. De moderne ontwerpen van de beroemde Franse ontwerper Jérôme Kaplan verwijzen terug naar de tijd van Cervantes.

Do 16 november 2017 | 20:20 Sinti & Roma in Beeld

Documentaire over het leven van Sinti en Roma in Nederland. De film toont op een heel bijzondere en meeslepende manier het dagelijks leven op enkele Sinti (zigeuner)kampen in Nederland, waarin de kleurrijke familie Schäfer min of meer centraal staat. In een parallelle vertelling passeert een grote groep mensen de revue. De familie Schäfer is de rode draad en telkens als er een nieuw iemand zich aandient, bepaalt hij of zij het vervolg van het verhaal. Tegen de kleurrijke achtergrond van kampvuren, eten en muziek, krijgt de kijker de kans om te ontdekken hoe de Sinti met hun ouderen en mensen met een handicap omgaan. Religie speelt een belangrijke rol waarbij de Katholieke Kerk met zijn bedevaarten en de Pinkstergemeente met zijn massale samenzang en doopplechtigheden onlosmakelijke verbonden zijn met het Sinti zijn. De tijden dat de meeste mensen mensen niet konden lezen en schrijven zijn langzaam aan het veranderen. Toch zijn degenen die een voortgezette opleiding volgen dun gezaaid. Waarom nar school gaan als je toch geen werk vindt, want het wantrouwen en de discriminatie is nog steeds aanwezig. Sinti en Roma die een eigen zaak willen beginnen lopen tegen regels en bergen voorschriften aan. Toch vinden ook zij dat een Sinti achter een bureau kan zitten.

Do 16 november 2017 | 20:20 NSO: The A-Team (arr. Hugo Bouma)

Door muziek voel je je vrij! Verlies jezelf in de muziek en vergeet alle dagelijkse zorgen. Tijdens deze tournee van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) staat vrijheid centraal. Zonder beperking geen vrijheid. De Amerikaanse slaven dansten de cakewalk die we horen in Debussy, Trevor Grahl creëert voor het orkest een volledig nieuw werk. Ravel verschafte Wittgenstein de vrijheid alsnog piano te spelen, nadat deze zijn rechterarm had verloren. En Bartók werd bevrijd van enorme zorgen tijdens het componeren van zijn toegankelijke Concert voor orkest. Samen met dirigent Bas Wiegers en de bekende jonge pianist Arthur Jussen storten de studenten - een maand vrij van hun studie - zich op dit prachtige project. Wiegers is een jong Nederlands dirigeertalent en staat dit jaar voor het eerst voor het NSO. Arthur Jussen oogstte veel lof en bekendheid samen met zijn broer Lucas en zal nu met een orkest vol leeftijdgenoten spelen, een unieke ervaring!

Do 16 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 16 november 2017 | 19:41 Early Music Icons ? Sigiswald Kuijken

De familie Kuijken is een bekende muzikale familie uit Vlaanderen die zich heeft gespecialiseerd binnen de barokmuziek. Sigiswald, Wieland en Barthold vertellen in deze documentaire over hun opleiding, carrière en familieband. De violist, Sigiswald, studeerde in Brugge en Brussel aan het conservatorium. Al snel kwam hij in aanraking met oude muziek en begon ook met het spelen van barokviool. Hij verdiepte zich in de speelwijze en bouw van deze oude instrumenten. Zijn broer Wieland speelt barokcello en viola da gamba. Hij trad vaak samen met Sigiswald op en ging later lesgeven aan het Conservatoria van Den Haag en Brussel. De jongste broer Barthold studeerde fluit aan het Conservatorium van Brugge. Hij deed veel onderzoek naar het bespelen van authentieke instrumenten en probeerde dit vervolgens zelf uit. Net als zijn broer Wieland geeft hij les op de Conservatoria in Den Haag en Brugge. Opvallend aan deze broers is dat ze voor een groot deel autodidact zijn. Door zelfstudie zijn ze allen enorm ver gekomen in de barokmuziek. Ze leggen uit hoe zij hun weg hebben afgelegd en wat ze momenteel van hun leerlingen verwachten.

Do 16 november 2017 | 19:10 Thomas speelt het hard

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks: De eerste test: Thomas is vlijtig aan het studeren voor een tussentijds concert. Hij laat zich mee coachen door Paul Van Den Bosch, bekend van Sven Nys. Paul raadt Thomas aan om tussendoelen te stellen. Daarom wil Thomas het eerste deel van het concerto al eens laten horen aan een publiek, in Gent. Thomas geeft het beste van zichzelf, zijn lerares Eliane Rodrigues kijkt toe vanop de eerste rij.

Do 16 november 2017 | 16:50 Komen Eten

'Pieter uit Schaarbeek.' Pieter (27) is oorspronkelijk van Limburg, maar woont nu in Brussel in een appartement met een prachtig zicht op de hoofdstad. Hij is een echte artiest. Sinds zijn kindertijd is muziek een van zijn grootste passies, en nu speelt Pieter hobo in verschillende orkesten. Koken doet hij ook heel graag: "Net zoals je bij muziek je zintuigen gebruikt, doe je dat ook bij koken."

Do 16 november 2017 | 16:40 How To Succeed In Business Without ...

16/11 - Muziek, Een innemende ramenwasser klimt op naar de top met behulp van een zelfhulpboek.

Een innemende ramenwasser klimt op naar de top met behulp van een zelfhulpboek.

Do 16 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 16 november 2017 | 15:05 Hart in aktie

Seizoen 20 - Aflevering 6 - Show waarin Airen Mylene zich inzet voor mensen die het moeilijk hebben: Sajid uit Rotterdam is een alleenstaande vader van een 8-jarige zoon. Sajid verdiende zijn geld als beginnend muziekproducer. In zijn home-studio werd ingebroken en hierbij zijn al zijn spullen, waarmee hij zijn brood verdiende, gestolen. Het kantoor bleek geen inboedelverzekering te hebben, waardoor Sajid geen muziek meer kan maken. De 53-jarige Anja is verstandelijk en lichamelijk beperkt en heeft, na het overlijden van haar vader, helemaal niemand meer. Alleen Renske, een 23-jarige vrijwilligster, bekommert zich om Anja. Renske schrijft Airen een brief om te vragen of zij kan helpen.

Do 16 november 2017 | 02:17 Galaconcert in St. Petersburg

Op de vooravond van het 300-jarig bestaan viert Sint-Petersburg, ook wel het venster naar Europa genoemd, het jubileum op een grootse muzikale wijze. Ruslands crème de la crème van de klassieke muziek is naar St. - Petersburg gekomen om samen met Yuri Temirkanov en het Sint-Petersburg Philharmonisch Orkest deze bijzondere verjaardag te vieren. Op het programma staan onder andere Tsjaikovski?s 'Meditatie voor viool en orkest', Ravels 'Pianoconcert voor de linkerhand', Bruchs 'Kol Nidrei' en de 'Festival Ouverture' van Sjostakovitsj.

Do 16 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 16 november 2017 | 00:00 Verdi - Falstaff

Vanaf het Salzburgfestival 2013 dirigeert Zubin Mehta de opera 'Falstaff' van Giuseppe Verdi in de versie van Damiano Michieletto. De grote Sir John Falstaff heeft geldproblemen. Om zijn lege zakken weer een beetje voller te krijgen, probeert hij aan te pappen met Alice en Meg, vrouwen van de rijke burgers Ford en Page. Misschien waren de vrouwen er zelfs in meegegaan, ware het niet dat ze twee identieke liefdesbrieven van hem kregen... Ze besluiten een grap met hem uit te halen. Tegelijkertijd brengt Alice naar buiten hoe jaloers haar man wel niet is. Uiteindelijk mag Nannetta, de dochter van de Fords, uit liefde trouwen, tegen de plannen van haar vader in. Een nachtelijke maskerade in Windsor Park brengt de moraal van het verhaal naar boven: "Tutto nel mondo è burla". Tegen het einde van zijn opera voegt Verdi filosofische wijsheden en sprankelende muzikale vondsten toe aan deze briljante karakterkomedie. Het libretto van Boito is gebaseerd op de Shakespearekomedie 'The Merry Wives of Windsor' met scènes uit 'Henry IV'. De productie van de hand van Bernd Weikl laat op scherpe wijze zien hoe dicht komedie en tragedie bij elkaar kunnen staan. Het motto van de opera, 'All the world's a burlesque', komt ook duidelijk terug in het podiumontwerp van Thomas Doerfler en de kostuums van Julia Holewik. Beiden lieten zich inspireren door het Shakespeariaanse theater, de Italiaanse 'Commedia dell'Arte' en het circus.

Wo 15 november 2017 | 23:40 Komen Eten

'Pieter uit Schaarbeek.' Pieter (27) is oorspronkelijk van Limburg, maar woont nu in Brussel in een appartement met een prachtig zicht op de hoofdstad. Hij is een echte artiest. Sinds zijn kindertijd is muziek een van zijn grootste passies, en nu speelt Pieter hobo in verschillende orkesten. Koken doet hij ook heel graag: "Net zoals je bij muziek je zintuigen gebruikt, doe je dat ook bij koken."

Wo 15 november 2017 | 22:13 Le Châtelet - Capuçon and Ducros

Het Parijse Théâtre Impérial du Châtelet opende z?n deuren voor het eerst op 19 augustus 1862, in de aanwezigheid van Keizerin Eugénie. Met een capaciteit van 2,500 mensen en een podium van 24 bij 36 meter was dit indertijd de grootste zaal van Parijs. Deze concertzaal was een sterk staaltje bouwkunst: door gebruik te maken van houten parket en een glazen koepel wist men een uitstekende akoestiek te bereiken. Over de hele wereld wordt cellist Gautier Capuçon erkend als één van de meest charismatische, betoverende en uitbundige musici van onze tijd. Zijn optredens met de grote orkesten en dirigenten wereldwijd worden continu geprezen, net als zijn recital- en kamermuziekoptredens op de belangrijkste muziekfestivals. Capuçon, die in 1981 in Chambéry werd geboren, leerde al op zijn vijfde de cello te bespelen. Hij studeerde in Parijs aan het Conservatoire National Supérieur bij Philippe Muller en Annie Cochet-Zakine, en later, in Wenen, bij Heinrich Schiff. In deze uitzending wordt Capuçon begeleid door de Franse componist en pianist Jérôme Ducros, die op 30 november 1974 werd geboren te Avignon. Ok Ducros studeerde aan het Conservatoire National Supérieur van Parijs. Hij staat bekend om zijn prijswinnende vertolking van Pierre Boulez? compositie ?Incises?. Hij begeleid talloze bekende solisten, onder wie Philippe Jaroussky en ?in deze uitzending ? Gautier Capuçon.

Wo 15 november 2017 | 21:35 Maestro

Acht bekende Nederlanders zonder enige dirigeerervaring nemen het wekelijks tegen elkaar op in deze muzikale afvalrace. Wie stuurt Het orkest van het Oosten het beste aan en mag zich meesterdirigent van 2017 noemen?

Wo 15 november 2017 | 21:30 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Wo 15 november 2017 | 20:30 A Tango Night - Live from Buenos Aires

In Buenos Aires luidde men het jaar 2006 uit met een spectaculair live muziekprogramma vol Argentijnse muziek. In het hartje van de Argentijnse zomer deelt het Orquesta Filarmónica del Teatro Colon onder leiding van dirigent Daniel Barenboim (die ook als pianosolist optreedt) het podium met bandoneonvirtuoos Leopoldo Federico en zijn Orquesta Tipica. Samen staan ze garant voor een buitengewoon oudejaarsspektakel vol populaire tango's en geliefde Latijns-Amerikaanse orkestklassiekers. De oude tangomeester José Carli verzorgde betoverende, nieuwe arrangementen van werken van de Argentijnse meesters Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Julio de Caro, Alberto Ginastera en Horacio Salgán. Optredens door Buenos Aires' eigen tangodansers Mora Godoy en Junior Cervilla dragen bij aan de feestvreugde en maken er een onvergetelijke avond van.

Wo 15 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Wo 15 november 2017 | 19:50 Komen Eten

'Pieter uit Schaarbeek.' Pieter (27) is oorspronkelijk van Limburg, maar woont nu in Brussel in een appartement met een prachtig zicht op de hoofdstad. Hij is een echte artiest. Sinds zijn kindertijd is muziek een van zijn grootste passies, en nu speelt Pieter hobo in verschillende orkesten. Koken doet hij ook heel graag: "Net zoals je bij muziek je zintuigen gebruikt, doe je dat ook bij koken."

Wo 15 november 2017 | 19:25 Home and Away

(s 29/ep 111) Phoebe vreest dat haar mogelijke muziekcarrière in Amerika haar relatie met Justin in de weg zal staan. Kiest ze voor muziek of voor liefde? Zac en Leah proberen hun huwelijk te redden.

Wo 15 november 2017 | 18:30 Windkracht 10 - Fanfare-orkesten

Brava presenteert in samenwerking met Mirasound en Vlamo.be het wekelijkse programma ?Windkracht 10? met de beste harmonieorkesten, fanfares en brassbands van Nederland en Vlaanderen en de mooiste concerten, altijd volledig live opgenomen. Windkracht 10 is hét platform voor de Nederlandse en Vlaamse blaasmuziek: uitzending op landelijke televisie, altijd de meest recente nieuwsitems en een actuele concertagenda.

Wo 15 november 2017 | 17:40 Lang Lang: New York Rhapsody

Pianist Lang Lang speelt muziek van Leonard Bernstein, Aaron Copland, Danny Elfman, Lou Reed, Alicia Keys en Don Henley.

Wo 15 november 2017 | 15:51 Waldbuhne 1998: Latin American Night

Uitgevoerde werken: Maurice Ravel: Boléro, Georges Bizet: Carmen Suite No. 1, Joaquin Rodrigo: Concierto de Aranjuez, Agustin Barrios Mangoré: Una limosna por el amor de dios, "El ultimo canto", Alberto Ginastera: Estancia Suite, Op. 8a: IV. Malambo, Ernesto Lecuona : La Comparsa, Malagueña, Horacio Salgan: Don Agustín Bardi, Astor Piazzolla: Adiós Nonino, Decarissimo, Carlos Gardel: El día que me quieras, Gerardo Matos Rodriguez: La Cumparista, Mariano Mores: El Firulete, Paul Lincke: Frau Luna: Berliner Luft

Wo 15 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Wo 15 november 2017 | 12:15 The Idol IMDb: 6.8

15/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25 jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met...

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes.

Wo 15 november 2017 | 09:55 Finn IMDb: 6.8

15/11 - IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Wo 15 november 2017 | 04:55 La La Land IMDb: 8.2

15/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Wo 15 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 14 november 2017 | 23:00 Podium Witteman extra

Floris Kortie of Emma van Schalie presenteert wekelijks een verdiepend programma dat aansluit op de uitzending van Podium Witteman, met mooie archiefbeelden en interviews.

Di 14 november 2017 | 22:09 Penderecki ? Paden door het Labyrint

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Krzysztof Penderecki in 2013 maakte Anna Schmidt deze documentaire over een ?werk in wording?: want ondanks zijn gevorderde leeftijd blijft Penderecki zeer actief als componist en dirigent. Documentairemaakster Anna Schmidt trok een jaar lang op met deze wereldberoemde kunstenaar. Zo kreeg ze de kans voor deze film een aantal van Penderecki?s beroemde vrienden te interviewen: onder meer Anne-Sophie Mutter, Julian Rachlin, Janine Jansen, Mariss Jansons, Lorin Maazel, Johnny Greenwood (?Radiohead?), en Andrzej Wajda praten over de componist. De film volgt Penderecki van Krakau naar München en van Wenen naar Leipzig, en zelfs op enkele bezoeken aan zijn landhuis in Luslawice. De componist blikt terug op het grootse begin van zijn carrière, en op de diverse onverwachte keerpunten die volgeden. Ook bespreekt hij een aantal muzikale invallen. Archiefbeelden, gedachten, dialogen, fragmenten uit zijn (film)muziek, en beelden van het landschap scheppen een boeiend, gelaagd portret van Penderecki.

Di 14 november 2017 | 22:00 Podium Witteman

Muziekprogramma met Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek.

Di 14 november 2017 | 21:00 Ilse's Veranda

Marc-Marie Huijbregts is groot fan van countrymuziek. De rode draad door zijn leven en theaterstukken is de vraag: kan ik mijzelf zijn? En wellicht is hij daarom ook wat terughoudend om naar Nashville te komen, want het zuiden staat niet bepaald bekend om zijn tolerantie tegenover de homoseksuele gemeenschap. Terwijl Marc-Marie onderzoekt wat daarvan waar is, probeert Ilse om Marc-Marie's grote idool Wynona Judd op te sporen. Wynonna Judd vormt samen met haar moeder in de jaren '80 The Judds. Goed voor 20 miljoen verkochte platen en 15 nummer 1 hits. Daarna start Wynonna een succesvolle solocarrière.

Di 14 november 2017 | 20:30 LA Opening Gala 2014 - John Williams Celebration

De Los Angeles Philharmonic opende het seizoen 2014-2015 met een Gala dat geheel gewijd was aan de muziek van componist John Williams. Deze bekende componist van filmmuziek heeft zich larenlang ingezet voor de LA Philharmonic. In het concert staat onder andere muziek uit films als ?Star Wars?, ?Jaws?, ?Schindler?s List?, ?Catch Me If You Can?, ?Amistad?, en ?Fiddler On The Roof? centraal. De legendarische violist Itzhak Perlman komt langs voor een buitengewoon optreden, en ook dirigent Gustavo Dudamel ? een groot fan van Williams ? heeft de tijd van zijn leven!

Di 14 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 14 november 2017 | 18:55 North Sea Jazz

Registraties van optredens tijdens diverse edities van North Sea Jazz.

Di 14 november 2017 | 18:52 Veerhavenconcert 2015

Ook in 2015 bood de historische Veerhaven weer een sprookjesachtig decor tijdens het OVG Veerhavenconcert. Dirigent Antony Hermus heeft ruime ervaring met openluchtconcerten in binnen- en buitenland, maar ook hij was blij verrast met de unieke setting. Het 80-koppen-tellende Rotterdams Philharmonisch Orkest trakteerde de 5000 gasten op een bijzonder concertprogramma met werken van 8 verschillende componisten. U kunt genieten van bariton Bastiaan Everink en sopraan Kelly God die nationaal en internationaal prachtige concerten geven met gerenommeerde orkesten. Bovendien is tijdens dit bijzondere Veerhavenconcert 2015 ook het 13-jarige viooltalent Mayte Levenbach te horen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest!

Di 14 november 2017 | 18:30 Gedreven maatwerk

In Gedreven maatwerk zitten we de philharmonie zuidnederland op de huid. Een serie over de passie van bevlogen orkestleden die musiceren op het hoogste artistieke niveau in Zuid-Nederland en daarbuiten. We volgen de repetities, de zoektocht naar nieuw publiek en de educatieve activiteiten. We voelen de trots van de orkestleden onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss. Philharmonie zuidnederland doet allerlei projecten om te overleven. Een van de grootste is Heartbeat, een voorstelling waar klassieke muziek en dans wordt gecombineerd. Tijdens de repetities is het voor de musici en de dansers zoeken naar de juiste balans. Lukt het om met het project de jongeren te bereiken?

Di 14 november 2017 | 15:20 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 14 november 2017 | 14:14 Argerich en Maisky in Luzern

Tijdens een van haar zeldzame optredens met orkest bundelt de 'grande dame' van de piano, Martha Argerich, haar krachten met de wereldberoemde cellist Mischa Maisky en het fantastische Luzerner Sinfonieorchester voor de wereldpremière van een nieuw, in opdracht geschreven, werk van de Russische componist Rodion Shchedrin ? 'Romantic Offering', een dubbelconcert voor piano, cello en orkest dat aan zijn allereerste solisten is opgedragen. Het programma wordt aangevuld met laat-romantische meesterwerken van Cesar Franck en Antonín Dvorák en de Negende Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj, dit alles onder de leiding van de befaamde maestro Neeme Järvi.

Di 14 november 2017 | 13:15 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Di 14 november 2017 | 13:10 Heaven On Earth IMDb: 4.7

14/11 - IMDB * 4.7 - Comedy, Film, Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van...

Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw koor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.

Di 14 november 2017 | 10:00 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Di 14 november 2017 | 00:15 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 14 november 2017 | 00:00 Donizetti - La fille du régiment

Marie is de lieveling van de vrijwel alle soldaten. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat zij als baby is achtergelaten op het slagveld en vervolgens geadopteerd en opgevoed is door diezelfde soldaten. Als er een Markiezin langskomt die de sergeant vertelt dat Marie haar verloren nichtje is en haar mee wil nemen naar huis, zijn de troepen dan ook ontroostbaar. De Markies wil Marie opvoeden tot een echte dame en haar laten trouwen met iemand van haar eigen stand. Maar Marie wil alleen maar terug naar de soldaten, en naar de man waar zij van houdt? Opgenomen in The Royal Opera House in 2008 met onder andere Natalie Dessay en Juan Diego Flórez.

Ma 13 november 2017 | 22:55 Beethoven - Symfonie Nr. 7

In de serie ?Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven? komen alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma?s dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonieën door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Beethoven vond zijn zevende symfonie minder geslaagd dan zijn achtste symfonie, die hij eveneens in 1812 schreef. Het publiek gaf echter de voorkeur aan Symfonie 7. Hoewel Beethoven het publiek verweet geen verstand van muziek te hebben, zijn tegenwoordig de meningen over de twee symfonieën onveranderd en steekt Symfonie 7 boven Symfonie 8 uit. De Zevende is beroemd en geliefd, vooral vanwege het Allegretto, dat na de eerste uitvoering in Wenen op verzoek van het publiek herhaald werd.

Ma 13 november 2017 | 21:55 BuitenSpelen

8-delige serie korte, (semi-)akoestische sessies van allerlei toffe artiesten, opgenomen in en om het VPRO gebouw in Hilversum. De sessies bieden de mogelijkheid voor artiesten om eens wat nieuws te proberen. Dat kan nieuw werk zijn, een andere instrumentatie, gastmuzikanten, andere genres; het mag allemaal.

Ma 13 november 2017 | 21:35 Violetta

Nadat hij Clement heeft zien optreden, begrijpt Nicolas hoe belangrijk muziek is voor zijn zoon. Leon verzekert Vera dat ze verliefd is op Clement.

Ma 13 november 2017 | 20:30 Massenet ? Werther

Jules Massenets opera ?Werther? is een van de meest geliefde werken uit het Franstalige repertoire. Massenet vond in de eerste opleving van de Duitse Romantiek de literaire bron van wat waarschijnlijk zijn krachtigste werk is ? en zeker zijn populairste! Zag Massenet zijn eigen leven weerspiegeld in de droevige pagina?s van Johann Wolfgang von Goethes ?Die Leiden des jungen Werthers?? Hoe dan ook nam hij het tragische verhaal van Werthers noodlottige liefde als leidraad voor zijn opera, die voor het eerst opgevoerd werd in Wenen in 1892. Het verhaal speelt rond het jaar 1772 in Wetzlar nabij Frankfurt am Main, waar de jonge Werther hopeloos verliefd wordt op Charlotte. Wanneer hij er achterkomt dat zij op het punt staat een ander te trouwen, stort hij in een diepe crisis. Terwijl Charlottes goedlachse zus Sophie háár gevoelens voor Werther verbergt, probeert Werther keer op keer Charlottes hart te winnen. Wanneer al zijn pogingen mislukken, ziet hij nog maar één uitweg?

Ma 13 november 2017 | 20:15 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 13 november 2017 | 20:00 MTV EMA

Rita Ora presenteert de tofste wereldwijde muziekviering van het jaar. Live vanuit de SSE Arena in Wembley in Londen. Met spectaculaire optredens van de grootste namen in de muziek.

Ma 13 november 2017 | 19:58 Solo?s voor Klarinet, deel I

De grote klarinettist Paolo Beltramini vertolkt een programma van werken voor soloklarinet op Stingray Brava. In deze uitzending speelt Beltramini C.P.E. Bachs ?Solfeggietto?, Béla Kovàcs ?Hommage à Paganini?, en Igor Stravinsky?s ?Three pieces for clarinet solo?. Paolo Beltramini is de enige Italiaanse klarinettist die ooit de eerste prijs behaalde aan de prestigieuze Praagse Spring International Clarinet Competition (1996). Zijn duo met pianist Roberto Arosio won de Internationale Kamermuziekconcoursen van Paris (1996) en Trapani (1997). Deze prijzen brachten Beltramini al snel onder de aandacht van het internationale concertcircuit. Hij speelde onder meer in het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouworkest, Milaans Filarmonica della Scala, het Mahler Chamber Orchestra, en het Zwitserse Orchestra della Svizzera italiana.

Ma 13 november 2017 | 18:40 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Ma 13 november 2017 | 18:30 Het Archief: Zino Francescatti

Deze aflevering van ?Het Archief? eert violist Zino Francescatti. Francescatti werd wereldwijd geroemd als de grootste Franse violist van zijn tijd, een reputatie die hij nog eens bevestigt in deze uitvoering van W. A. Mozarts Vioolconcert Nr. 4, opgenomen met het ?Orchestre de la Société des Concerts du Conservatoire? onder leiding van Jerzy Semkov. Hierna toont Francescatti dat hij net zo goed uit de voeten kan met kamermuziek: samen met pianist Eugenio Bagnoli voert hij, ter afsluiting van dit programma, drie werken uit: ?Romances in G-groot en F-groot? van Ludwig van Beethoven, evenals ?Lamento e moto perpetuo? van Gustave Samazeuilh, gevolgd door ?La Ronde des Lutins? van Antonion Bazzini.

Ma 13 november 2017 | 15:55 Finn IMDb: 6.8

13/11 - IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Ma 13 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 13 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Ma 13 november 2017 | 01:20 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Zo 12 november 2017 | 23:50 North Sea Jazz

Registraties van optredens tijdens diverse edities van North Sea Jazz.

Zo 12 november 2017 | 23:20 New Generation

In 'New Generation' bezoekt een jazz icoon samen met een aanstormend jazztalent in zijn of haar eigen stad de plekken, die de meeste invloed op hun muzikale ontwikkeling hebben gehad.

Zo 12 november 2017 | 22:50 Bruckner - Symfonie Nr. 7

Door de première van zijn 'Vierde Symfonie' werd Anton Bruckner in Wenen gerespecteerd als componist, maar geen enkel ander werk van zijn hand zou succesvoller worden dan zijn 'Zevende Symfonie in E groot'. Artur Nikisch gaf de eerste uitvoering weg samen met het Gewandhausorchester Leipzig op 30 januari 1884, in januari 1885 werd de symfonie voor de eerste keer in Wenen uitgevoerd door Hans Richter en de Wiener Philharmoniker. Het tweede deel van deze compositie is onlosmakelijk verbonden met de idool van Bruckner, Richard Wagner - het adagio is geschreven met de dood van Wagner in zijn achterhoofd en voor het eerst maakt Bruckner gebruik van de Wagner-tuba.

Zo 12 november 2017 | 22:15 Frank Boeijen: Op zoek naar de Essentie

Documentaire over zanger Frank Boeijen. De carriere van Boeijen wordt belicht door onder anderen Frits Spits en Giovanca. Uiteraard komt Frank ook zelf aan het woord, evenals zijn zus en broers.

Zo 12 november 2017 | 22:15 Op zoek naar de essentie - De muze van Frank Boeijen

Muziek Monument over zanger Frank Boeijen. De carrière van Boeijen wordt belicht door onder anderen Frits Spits en Giovanca. Uiteraard komt Frank ook zelf aan het woord, evenals zijn zus en broers.

Zo 12 november 2017 | 22:01 Brahms - Symfonie Nr. 1

In 1854 was de jonge Johannes Brahms in Düsseldorf te vinden waar hij zijn goede vriendin Clara Schumann hielp met de verzorging van haar zeven kinderen. Haar man Robert Schumann, tevens de mentor van Brahms, was eerder dat jaar na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een inrichting. In deze omstandigheden begon Brahms aan twee schetsen voor een eerste symfonie. Een van die schetsen groeide in 1858 uit tot zijn Eerste Pianoconcert maar de tweede schets bleef nog jaren op de plank liggen. Doordat Brahms een ontzettende perfectionist was had hij er zelfs een goede 21 jaar nodig om zijn eerste symfonie te voltooien. Maar dit was niet de enige reden: de vrienden van de componist en het publiek verwachtte dat Brahms de ?erfgenaam? van Ludwig van Beethoven zou zijn. Een verwachting die niet makkelijk waar te maken was en wat hem dan ook de nodige kopzorgen gaf. De première van het werk op 4 november 1876 was een groot succes: het werk werd zelfs bestempeld als ?Beethovens Tiende Symfonie?.

Zo 12 november 2017 | 20:30 Fiesta Cubana: New Year's Eve Concert 2009

Tijdens Oudejaarsavond 2009 vond er een buitengewoon concert plaats in Havana, waarbij het nieuwe jaar werd verwelkomd met warmbloedige Caraibische salsaritmes en opwindende Cubaanse klassiekers. Dit concert viel samen met de 70e verjaardag van de Tropicana Club: een buitengewoon feestelijke aangelegenheid voor alle betrokken artiesten! Hoogtepunt van de avond is het optreden van Omara Portuondo (*1930), die als vocalist van de Buena Vista Social Club een internationale ster werd. In 1945 begon zij haar carrière in de Tropicana. Zij viert dit buitengewone jubileum met haar muzikale vrienden en de geweldige Tropicana-artiesten. Hun veelzijdige repertoire aan Cubaanse en Latijns-Amerikaanse klassiekers biedt het kijkers van over de hele wereld een bijzondere televisieavond!

Zo 12 november 2017 | 20:20 Beethoven - Symfonie Nr. 7 deel 3

Het jaar 1812 was een druk jaar voor de toen al beroemde maar dove Ludwig van Beethoven. Hij ontmoette eindelijk Johann Wolfgang von Goethe (een andere Duitse grootheid) maar was teleurgesteld door zijn persoonlijkheid, was druk bezig in de liefde en schreef de beroemde brief aan zijn anonieme ?Unsterbliche Geliebte? en bovendien begon hij zich te bemoeien met het leven van zijn jongste broer, die aan het flikflooien was met de huishoudster. Tussen alle bedrijven door vond hij tijd om enkele nieuwe werken te componeren, waaronder zijn Zevende Symfonie. Het stuk werd in 1813 voor de eerste keer uitgevoerd tijdens een benefiet voor gewonde soldaten, en had een bijzonder orkest: zo was Louis Spohr een van de violisten, maar ook Johann Nepomuk Hummel, Giacomo Meyerbeer en Antonio Salieri waren in het orkest te ontdekken. Tijdens deze uitzending deel drie. Dirigent: Sir Simon Rattle. Uitvoerenden: Berliner Philharmoniker. Locatie: Moscow Conservatory, 2008.

Zo 12 november 2017 | 20:13 Mozart - Rivolgete a lui lo sguardo

De protegé van de overleden dirigent Leonard Bernstein Thomas Hampson studeerde onder andere bij Elisabeth Schwarzkopf, Horst Günter en Marietta Coyle. Hij is een van de meest vooraanstaande zangers van dit moment, heeft in vrijwel alle grote operahuizen en concertzalen opgetreden en is een graag geziene gast van veel dirigenten. Tijdens deze opname zingt hij Wolfgang Amadeus Mozarts aria voor bariton en orkest ?Rivolgete a lui lo sguardo? KV 584. Uitvoerenden: Thomas Hampson, Wiener Philharmoniker. Dirigent: Riccardo Muti.

Zo 12 november 2017 | 19:10 Podium Witteman extra

Floris Kortie of Emma van Schalie presenteert wekelijks een verdiepend programma dat aansluit op de uitzending van Podium Witteman, met mooie archiefbeelden en interviews.

Zo 12 november 2017 | 18:54 Nobelprijsconcert 2009

Als onderdeel van de officiële festiviteiten die gepaard gaan met het uitreiken van Nobel Prijs wordt er jaarlijks een concert gegeven waarin de meest vooraanstaande klassieke musici hun acte de présence geven. Tijdens dit concert kunt u genieten van Martha Argerich die het Pianoconcert in G groot van Maurice Ravel speelt, samen met de Russische maestro Yuri Temirkanov en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm. Programma: Sjostakovitsj ? 'Festive Ouverture', Ravel ? 'Pianoconcert in G groot', Prokofjev ? 'Romeo en Julia' Suite 1 en 2.

Zo 12 november 2017 | 17:46 Mendelssohn - Symfonie Nr. 3 'Schotse'

Alhoewel er vijf symfonieën op zijn naam staan en de ?Schotse? bekend staat als de derde, is dit werk van Felix Mendelssohn feitelijk de laatste symfonie die hij voltooide. Tijdens zijn eerste bezoek aan Engeland en Schotland in 1829 werd de componist geïnspireerd door het landschap en zette hij de eerste noten op papier, maar liet het werk al snel rusten. Pas 12 jaar later in 1841 pakte hij het weer op en op 20 januari 1842 voltooide hij het. Het werk was een succes en na een aantal succesvolle uitvoeringen kreeg Mendelssohn toestemming om het werk op te dragen aan de Britse Koningin Victoria.

Zo 12 november 2017 | 17:20 Songs of Praise

Remembrance Enniskillen. In a special programme, Claire McCollum is in Enniskillen, where an IRA bomb exploded during a Remembrance Day ceremony 30 years ago. There are inspirational stories of hope and faith, including the story of Gordon and Joan Wilson, whose daughter Marie was the youngest victim. Joan recalls how her husband's deep Christian faith inspired his famous words hours after the atrocity - 'I bear no ill will to anyone' - which many believe helped the peace process. Sean Fletcher reveals how the MOD is helping relatives of servicemen declared missing in action and meets Alma Williams from Cheshire, who is finally able to bury her brother 74 years after his death. There are hymns for Remembrance Day from St Macartin's Cathedral, Enniskillen, including O God Our Help In Ages Past and Abide with Me.

Zo 12 november 2017 | 16:31 Le Sacre: Een tweedelig ballet door Uwe Scholz

Uwe Scholz, één van de belangrijkste choreografen van de 20e eeuw, maakte twee balletten voor het Leipzig Ballet op Igor Stravinsky?s Le Sacre du Printemps. Sacre I, voor solodanser, wordt tegenwoordig gezien als een grauwe, deprimerende dans over Scholz? eigen leven. Giovanni Di Palma danst deze unieke solo op de versie voor piano vierhandig. Scholz maakte het pittige Sacre II voor bijna 60 dansers, begeleid door het Gewandhausorchester Leipzig. In deze choreografie is de hoofdrol weggelegd voor één van Uwe Scholz? muzen: de danseres Kiyoko Kimura. In februari 2003 werden Sacre I en II opgenomen als onderdeel van een videoportret over Uwe Scholz. Op veler verzoek is dit unieke testament van Uwe Scholz? buitengewone talent eindelijk integraal beschikbaar gemaakt voor uitzending!

Zo 12 november 2017 | 15:32 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Zo 12 november 2017 | 14:00 Vrije Geluiden

Het platform van muzikale diversiteit op radio, internet en tv met wegbereiders uit de jazz, klassieke- en wereldmuziek. De reguliere uitzendingen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht met onbekende talenten en wereldberoemde gasten worden afgewisseld met een aantal specials.

Zo 12 november 2017 | 11:05 New York, New York IMDb: 6.7

12/11 - IMDB * 6.7 - Muziek, Op de laatste dag van WWII ontmoet de zelfingenomen muzikant Jimmy de intrigerende loungezangeres Francine. Terwijl ze allebei koste wat het kost de top willen bereiken wordt hun liefde steeds sterker.

Op de laatste dag van WWII ontmoet de zelfingenomen muzikant Jimmy de intrigerende loungezangeres Francine. Terwijl ze allebei koste wat het kost de top willen bereiken wordt hun liefde steeds sterker.

Zo 12 november 2017 | 10:30 Das große Sommer-Hit-Festival 2017

Michelle Hunziker präsentiert aus der Beachvolleyball-Arena am Timmendorfer Strand eine Sommernacht mit großem Staraufgebot und bekannten Hits. Mit dabei sind Howard Carpendale, Beatrice Egli, Otto, Vicky Leandros, Santiano, Maite Kelly, Michelle, Oonagh, Jürgen Drews, Chris Norman, Karat, The Kelly Family, Die Lochis, Kerstin Ott, Al Bano, Peter Kraus, Helmut Lotti und Münchener Freiheit. Urlaubsfeeling pur und ein Hauch von Copacabana am Ostseestrand sind garantiert.

Zo 12 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Zo 12 november 2017 | 08:15 The Idol IMDb: 6.8

12/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25 jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met...

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes.

Zo 12 november 2017 | 00:00 Rameau - Les Indes Galantes

Jean-Philippe Rameaus Les Indes galantes (1735) is een typisch voorbeeld van een 18e-eeuwse balletopera. Het plot is in dit genre minder belangrijk, omdat het doel vooral het entertainen van het publiek is. De balletopera vertelt in vier bedrijven over de romantische avonturen van prinsen, prinsessen en slavinnen uit vreemde culturen. In deze hedendaagse versie wordt een groep jongeren aangemoedigd op zoek te gaan naar liefde in exotische oorden. Wat volgt zijn vier verhalen waarin driehoeksrelaties en liefdesintriges centraal staan.

Za 11 november 2017 | 23:32 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Za 11 november 2017 | 23:08 Mozart - Pianoconcert Nr. 22, deel II

Wolfgang Amadeus Mozart moet het grote succes van zijn eerste concertreeks in 1785 in zijn achterhoofd hebben gehad toen hij tegen het einde van het jaar een tweede reeks organiseerde. Tijdens deze lucratieve concerten voor de Weense bevolking werden Mozarts eigen werken uitgevoerd, vaak stond hij tevens als pianist in de spotlight. Met dit doel schreef Mozart zijn Pianoconcert Nr. 22, maar de eerste uitvoering van dit werk vond waarschijnlijk plaats tijdens een benefietconcert van voor weduwen en wezen van overleden musici. Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Za 11 november 2017 | 22:30 La La Land IMDb: 8.2

11/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Za 11 november 2017 | 22:30 Fijnfisjenie: 11/11

Op 11/11 start het nieuws carnavalsseizoen, dat gaan we bij Omroep Brabant natuurlijk uitgebreid vieren. We hebben gasten, muziek en nog veel meer. Presentatie: Jordy Graat

Za 11 november 2017 | 22:17 Klasjenere

In de L1 televisieserie Klasjenere komen Limburgse dialectartiesten aan het woord. Spik en Span zijn Niek Dirkx en Jo Huijnen uit Susteren. De heren leerden mekaar kennen via de muziek. Tijdens een concours van Harmonie St Cecilia Susteren kwam Jo, ingehuurd als conservatorium-trombonist, naast hoornist Niek te zitten en daar werd de basis gelegd voor een lange muzikale samenwerking. In 2015 en 2016 wonnen Spik en Span het LVK. Klasjenere zet alle hits van het duo op een rij.

Za 11 november 2017 | 22:15 Maestra Baltica - Anu Tali & Baltische muziek

?Agressief, smerig en gewelddadig. Zo zitten wij, Estlanders, in elkaar.? Met deze woorden waarschuwde Anu Tali haar nieuwe collega's tijdens haar eerste ontmoeting met het Münchener Kammerorchester. Deze Estlandse dirigent stelde voor haar debuut een Baltisch programma samen: het vioolconcert Tala gaisma van de Letlandse componist Peteris Vasks en het drieluik Action-Passion-Illusion van de Estlandse componist Erkki Sven Tüür. In deze uitzending ziet u Anu Tali en het Münchener Kammerorchester in de repetitieruimte en in de concertzaal aan het werk. Samen donderen ze door archaïsche, gewelddadige ritmes - want, zo meent Anu Tali, het gaat hier eigenlijk om rockmuziek!

Za 11 november 2017 | 22:00 TT Concerts

Live registratie van de optredens op het RTV Drenthe Nozem stage tijdens de TTweek 2017. De Drentse zanger Bouke Scholten speelt met zijn band vanavond een swingende set met nummers van onder andere Elvis en natuurlijk eigen werk van zijn laatste album 'This is Me'.

Za 11 november 2017 | 20:30 NPO Radio 2 presenteert

Documentaire over de Britse succesband rond de elkaar constant in de haren vliegende broers Liam en Noel Gallagher uit. Een concert uit de 'What The Story Morning Glory'-tour.

Za 11 november 2017 | 19:57 Beethoven - Pianosonate Nr. 23

De Chinese meesterpianist Lang Lang speelt de prachtige Pianosonate Nr. 23 'Apassionata', van Ludwig van Beethoven. Opgenomen in de Gouden Zaal van het Weense Musikverein.

Za 11 november 2017 | 19:26 IVC 2014: Milan Siljanov & Nino Chokhonelidze

Het Internationaal Vocalisten Concours ?s-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad ?s-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Za 11 november 2017 | 18:30 Het Archief: Leonard Bernstein en de LSO

Deze uitzending van Dmitri Sjostakovitsj?s ?Symfonie Nr. 5?, die werd opgenomen in 1967, geeft een inkijkje in de manier waarop Leonard Bernstein zijn werk benadert. Naast deze live-uitvoering met het London Symphony Orchestra zien we ook hoe Bernstein het werk tot in het kleinste detail doorspreekt met zijn orkest.

Za 11 november 2017 | 18:00 Cor Bakker Ontvangt...

In Cor Bakker Ontvangt? kunt u ook deze week weer genieten van geweldige artiesten en muziek. Bijvoorbeeld van Robert Long. Hij schrijft al zijn liedjes zelf in zijn eigen stijl en zingt deze aflevering een medley. Saxofoniste Candy Dulfer, de dochter van Hans Dulfer, is ook te gast en speelt Soul Serenade. De geweldige jazzpianist Michel Petrucciani is ook van de partij en speelt samen met Cor Brasilian Like. Emma Shapplin zingt het prachtige klassieke nummer Spente le Stelle en onze eigen Laura fygi sluit deze aflevering af met Almost like being in love.

Za 11 november 2017 | 17:47 Mendelssohn ? Midzomernacht Suite

Sinds Shakespeare?s ?A Midsummer night?s dream? door Felix Mendelssohn Bartholdy van muziek werd voorzien, meent iedereen te weten wat hij zich onder elfjes, die sprookjesachtige wezens, moet voorstellen. Blijkbaar zweven ze gewichtloos door de lucht terwijl ze allerlei kattenkwaad uithalen. Wat is de connectie tussen Shakespeare en Mendelssohn? Als 17-jarige las de jonge componist de vertaling die Schlegel van het Engelse lichtvoetige toneelstuk maakte. Meteen componeerde hij een treffende ouverture, geïnspireerd door die elfenwereld. De complete toneelmuziek bij dit stuk ontstond pas veel later in 1842. Wie zich beperkt tot die ouverture en de overbekende bruiloftsmars uit dit werk doet zichzelf te kort. De complete, uit 14 delen bestaande muziek met inbreng van een verteller, een sopraan, een mezzosopraan, een kinder- en een vrouwenkoor is te mooi om links te laten liggen. Schumann zei terecht over dit stuk dat het gloeit ?met de blos van de jeugd?.

Za 11 november 2017 | 16:00 Alleen op de Wereld

Alleen op de Wereld is het beroemde verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefouders in Chavanon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Ze zijn arm maar gelukkig. Als zijn stiefouders Remi vertellen dat zij niet zijn echte ouders zijn en niet meer voor hem kunnen zorgen, begint het harde leven. Remi wordt verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Met een groep dieren meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken. Ondanks alle tegenslagen blijft Remi optimistisch en dat zal uiteindelijk ook worden beloond.

Za 11 november 2017 | 16:00 New York, New York IMDb: 6.7

11/11 - IMDB * 6.7 - Muziek, Op de laatste dag van WWII ontmoet de zelfingenomen muzikant Jimmy de intrigerende loungezangeres Francine. Terwijl ze allebei koste wat het kost de top willen bereiken wordt hun liefde steeds sterker.

Op de laatste dag van WWII ontmoet de zelfingenomen muzikant Jimmy de intrigerende loungezangeres Francine. Terwijl ze allebei koste wat het kost de top willen bereiken wordt hun liefde steeds sterker.

Za 11 november 2017 | 15:34 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Za 11 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Za 11 november 2017 | 00:00 Torroba - Luisa Fernanda

De rijke landeigenaar Vidal Hernando maakt Luisa Fernanda het hof, maar haar hart behoort toe aan Javier, een kolonel van de koninklijke huzaren. Deze gevoelens zijn niet helemaal wederzijds: Javier is een rokkenjager pur sang en behandelt Luisa eigenlijk vrij onverschillig. Hij is het rustige stadsleven van Madrid meer dan zat en speelt met de gedachte om zich aan te sluiten bij de revolutie. Maar als hij de hofdame van de koningin, Hertogin Carolina, ziet valt hij als een blok voor haar. Vidal, van huis uit een monarchist, besluit zich juist bij de revolutionairen aan te sluiten zodat hij zijn rivaal in de liefde kan bevechten. Uiteindelijk gaat Luisa in op de avances van Vidal en belooft met hem te trouwen. Maar als Javier in een gevecht gevangen wordt genomen door de rebellen verdedigt zij hem en redt zo zijn leven. Luisa is van plan om zich aan haar woord houden en met Vidal te trouwen maar dan komt het nieuws dat de monarchie omvergeworpen is en Hertogin Carolina is verbannen. Javier komt haar halen en smeekt om hem terug te nemen. Uiteindelijk ziet ook Vidal in dat Luisa alleen van Javier houdt. Hij ontslaat haar van haar belofte om met hem te trouwen en blijft aan het einde van het verhaal alleen achter.

Vr 10 november 2017 | 21:00 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek. In deze aflevering is het tijd voor koningsdag en daar hoort natuurlijk een aubade bij. We zien dat Teus helemaal gek is van muziek en voorlopig niet van plan is stil te zitten. En Eric zijn hobby is muziek maken en mooie auto?s.

Vr 10 november 2017 | 20:30 Israel Philharmonic Orchestra: 75e verjaardag

Het Israëlisch Filharmonisch Orkest, één van de belangrijkste orkesten van dit moment, viert het 75-jarig bestaan met een concert onder leiding van de legendarische dirigent Zubin Mehta. Pianist Jevgeni Kissin en violisten Julian Rachlin en Vadim Repin leveren hun solistische bijdrages aan dit spectaculaire concertprogramma waarin de muziek van Camille Saint-Saëns, J. S. Bach, Frédéric Chopin, Ernest Chausson en Ludwig van Beethoven centraal staat. Bij dit concert hoort de documentaire Coming Home van János Darvas over de beladen geschiedenis van het orkest, met op de achtergrond Israël en de holocaust. Door middel van archiefbeelden, verhalen van orkestleden en talloze concertfragmenten van dirigenten en musici als Arturo Toscanini, Arthur Rubinstein, Leonard Bernstein, Isaac Stern, Daniel Barenboim, Zubin Mehta en Itzhak Perlman komt de geschiedenis van deze vitale 75-jarige tot leven. Want ook beelden van de concertrepetities, concerten, en tournees uit de huidige tijd worden ons niet onthouden!

Vr 10 november 2017 | 20:30 Sounds Like Friday Night

Live music series presented by Greg James and Dotty, as well as a different musical superstar guest host each week. Greg and Dotty are joined by Demi Lovato. She performs two songs live in the studio and introduces performances from Plan B as well as emerging British rapper and Mercury Prize nominee Loyle Carner. There are also interviews with guests and a fun sketch with Demi Lovato. Viewers can keep across the social media at #SLFN, and Dotty gets out and about meeting music fans across the country.

Vr 10 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 10 november 2017 | 20:00 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek. In deze aflevering is het tijd voor koningsdag en daar hoort natuurlijk een aubade bij. We zien dat Teus helemaal gek is van muziek en voorlopig niet van plan is stil te zitten. En Eric zijn hobby is muziek maken en mooie auto?s.

Vr 10 november 2017 | 19:28 Mahler - Symfonie Nr. 1

Als we het hebben over de combinatie Amsterdam, muziek, het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest dan mag de muziek van Gustav Mahler eigenlijk niet ontbreken. Mahler heeft het orkest zelf nog gedirigeerd, onder andere in zijn 'Eerste Symfonie', en dit werk staat er tijdens deze uitzending op de lessenaar. Voordat het zover is dirigeert de Britse dirigent Daniel Harding ons Amsterdamse orkest in een uitvoering van Leos Janácek?s 'Lachische Dansen'. Opgenomen in 2009.

Vr 10 november 2017 | 19:00 Met de Muziek Mee

Met de Muziek Mee is een programma over het wel en wee van Andels Fanfare Corps. Een jaar lang volgden we dit orkest en zien we wat zich allemaal in een dorpsvereniging afspeelt. We maken kennis met de orkestleden, en hun persoonlijke verhalen. Eén ding hebben ze echter gemeen, de liefde voor muziek. In deze aflevering is het tijd voor koningsdag en daar hoort natuurlijk een aubade bij. We zien dat Teus helemaal gek is van muziek en voorlopig niet van plan is stil te zitten. En Eric zijn hobby is muziek maken en mooie auto?s.

Vr 10 november 2017 | 18:30 All of Bach

In september 2013 begon de Nederlandse Bachvereniging met het project ?All of Bach?, waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en opgenomen voor internet en tv. De concerten gaan vergezeld van gesprekken met de uitvoerenden over wat hen raakt in de muziek. Wekelijks wordt een selectie van de interviews en concerten van ?All of Bach? uitgezonden door Brava. ?All of Bach? is elke vrijdag om 19.30 uur te zien, met een herhaling op zondag om 10.30 uur.

Vr 10 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 10 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Vr 10 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Vr 10 november 2017 | 00:00 Verdi - La forza del destino

La forza del destino (1862) is één van Giuseppe Verdi's belangrijkste werken. Deze gedenkwaardige opera over racisme, wraak en onmogelijke liefde is een grote uitdaging voor regisseurs. Het grote aantal scenes, de verschillende locaties, de vele onvoorziene wendingen en het feit dat het verhaal zich afspeelt over meerdere jaren maakt het er niet makkelijker op. Voor deze versie nam het Belgische operahuis La Monnaie/De Munt regisseur Dirk Tanghe in de arm. Kazushi Ono leidt het orkest, en de hoofdrollen komen voor rekening van onder meer Alessandro Guerzoni, Eva-Maria Westbroek, Vassily Gerello en Zoran Todorovic.

Do 9 november 2017 | 23:00 New Generation

In 'New Generation' bezoekt een jazz icoon samen met een aanstormend jazztalent in zijn of haar eigen stad de plekken, die de meeste invloed op hun muzikale ontwikkeling hebben gehad.

Do 9 november 2017 | 22:25 BuitenSpelen

8-delige serie korte, (semi-)akoestische sessies van allerlei toffe artiesten, opgenomen in en om het VPRO gebouw in Hilversum. De sessies bieden de mogelijkheid voor artiesten om eens wat nieuws te proberen. Dat kan nieuw werk zijn, een andere instrumentatie, gastmuzikanten, andere genres; het mag allemaal.

Do 9 november 2017 | 22:25 Verbier Festival 2014 - Jaap van Zweden

De in Amsterdam geboren Jaap van Zweden is één van de meest gevraagde dirigenten van dit moment. Sinds 2008 is hij de muzikaal leider van het Dallas Symphony Orchestra. In september 2012 werd hij muzikaal leider van het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Hij maakte zijn debuut als dirigent in 1995 en was van 1996 tot 2000 chef-dirigent van het toenmalige Nederlands Symfonieorkest, chef-dirigent van het Residentieorkest (2000-2005), en chef-dirigent van de deFilharmonie (2008-2011) en chef-dirigent en artistiek leider van het Nederlands Radiofilharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie (2005-2011). In dit optreden ziet u Van Zweden in actie tijdens het Verbier Festival van 2014. Hij dirigeert het Verbier Festivalorkest met vioolsolist Renaud Capuçon in Felix Mendelssohns Vioolconcert in e mineur, op. 64, en Anton Bruckners Symfonie Nr. 8.

Do 9 november 2017 | 21:00 Sam Smith at the BBC

Sam Smith performs tracks from his latest album alongside some of his biggest hits, including Stay With Me and the Oscar-winning Writing's on the Wall, accompanied by his band and the BBC Concert Orchestra. Host Fearne Cotton chats with Sam about his incredible career and life to date. There are some fun moments with his fans backstage, and Sam gives one special couple the surprise of a lifetime on their wedding day.

Do 9 november 2017 | 20:30 Havana Danza

?Havana Danza!? is een dansproductie van het internationaal bekende Danza Contemporanea de Cuba, dat al meer dan 50 jaar geweldige dansvoorstellingen maakt waaruit de sensuele, mystieke en rauwe geest van Cuba spreekt. Inmiddels heeft Danza Contemporanea de Cuba een actief repertoire van maar liefst 70 producties. Vier hiervan zijn gebundeld in ?Havana Danza!?: Carmen, Folia, Demo-N/Crazy, en Mambo 3 XXI. U kunt een combinatie van moderne elementen van Amerikaans theater, Afro-Caribische dans, en klassiek Europees ballet verwachten in choreografieën van respectievelijk Kennetth Kvamström, Jan Linkens, Rafael Bonachela, en George Cespédes.

Do 9 november 2017 | 20:19 Sjostakovitsj - Festivalouverture

Aan de vooravond van het 300-jarig bestaan vierde Sint-Petersburg, het Russische ?venster naar Europa?, het jubileum op een grootse muzikale wijze. Ruslands crème de la crème van de klassieke muziek reisde af naar St. Petersburg om samen met het aloude Sint-Petersburg Philharmonisch onder leiding van dirigent Yuri Temirkanov deze bijzondere verjaardag te vieren. Het concert wordt geopend met de feestelijke Festival Ouverture van Ruslands eigen muziekheld Dmitri Sjostakovitsj. De componist schreef de ouverture in 1954 voor een concert in het Bolshoi Theater te Moskou ter gelegenheid van de 37e herdenking van de Oktober Revolutie (1917). Bolshoi?s dirigent Vassili Nebolsin, vond enkele dagen voor dit belangwekkende evenement plaatsvond dat hij geen geschikte concertopening had en deed een dringend beroep op Sjostakovitsj. In slechts drie dagen tijd voltooide de componist een ouverture in dezelfde levendige en melodieuze stijl van Glinka?s meesterlijke ?Ouverture Russlan en Ludmilla?. Boze tongen beweren dat het orkestwerk de dood viert van de een jaar eerder overleden dictator Stalin. Het werk is inmiddels een populaire concertopening geworden en vormde de feestelijke opening van de Olympische Zomerspelen van Moskou in 1980.

Do 9 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 9 november 2017 | 19:35 Documentaire: Ginandrea Noseda

Hoewel de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi zelf nooit werd toegelaten aan het Conservatorium in Milaan draagt dit beroemde instituut inmiddels wel zijn naam: ?Conservatorio Giuseppe Verdi?. Onder de talloze talenten die hier wel de basis voor hun carrière legden zijn Giacomo Puccini, Alfredo Catalani, Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Luigi Einaudi, Daniele Gatti, en Gianandrea Noseda. De vermaarde dirigent Noseda (*1964) geldt als één van de belangrijkste dirigenten van zijn generatie. Hij gaf onlangs een grote masterclass orkestdirectie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi, waaraan studenten uit binnen- en buitenland deelnamen. Samen met een selecte groep studenten werkte hij drie dagen lang om een gevarieerd concertprogramma in te studeren. In deze documentaire ziet u hoe deze jonge, talentvolle musici composities van Mozart, Tsjaikovski, en Stravinsky instuderen onder de bezielende leiding van Maestro Gianandrea Noseda zelf.

Do 9 november 2017 | 19:00 Finn IMDb: 6.8

09/11 - IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Do 9 november 2017 | 18:50 Podium Witteman extra

Floris Kortie of Emma van Schalie presenteert wekelijks een verdiepend programma dat aansluit op de uitzending van Podium Witteman, met mooie archiefbeelden en interviews.

Do 9 november 2017 | 18:30 Vol Koren - Missa Unitatis

Twee Nederlandse topkoren ? Cappella Pratensis en het Nederlands Kamerkoor ? gaan een unieke samenwerking aan: onder leiding van de Britse dirigent Stephen Layton nemen zij samen de wereldpremière van de Missa Unitatis (?Mis van de Eenheid? ) voor hun rekening. De Britse componist Antony Pitts (*1969) schreef deze nieuwe mis voor twee koren in opdracht van de aloude Illustre Lieve Vrouwe Broederschap van ?s-Hertogenbosch. Sinds 1642 bestaat de Broederschap uit gelijke delen protestante en katholieke leden, en in 2008 gaf de Broederschap Pitts opdracht voor deze polyfone mis, die vijf eeuwen muziek en diverse geloofsrichtingen overbrugt. De koordelen van de Missa Unitatis vormen namelijk zowel afzonderlijk als tezamen een volwaardige compositie, wat van deze mis iets magisch maakt. De Missa Unitatis wordt uitgevoerd in het kader van het herdenkingsproject Bosch 500: de beroemde kunstschilder Jheronimus Bosch (ca. 1450 ? 1516) was sinds 1486 verbonden aan deze Broederschap.

Do 9 november 2017 | 17:20 Hart Beat IMDb: 6.8

09/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik, een Nederlandse superster à la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik, een Nederlandse superster à la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

Do 9 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Do 9 november 2017 | 04:55 The Idol IMDb: 6.8

09/11 - IMDB * 6.8 - Comedy, Film, Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25 jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met...

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes.

Do 9 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Wo 8 november 2017 | 21:30 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Wo 8 november 2017 | 21:25 Maestro

Acht bekende Nederlanders zonder enige dirigeerervaring nemen het wekelijks tegen elkaar op in een nieuw seizoen van deze muzikale afvalrace. Wie stuurt Het orkest van het Oosten het beste aan en mag zich meesterdirigent van 2017 noemen? Presentatie: Frits Sissing.

Wo 8 november 2017 | 20:30 Jerusalem International Chamber Music Festival

Het Jerusalem International Chamber Music Festival stapelt succes op succes en raakt zonder uitzondering uitverkocht. Het festival staat bekend om de bijzondere optredens van topsolisten in combinaties die men elders zelden ziet. Deze uitzending presenteert de hoogtepunten van de editie van 2008, die stuk voor stuk te maken hebben met het thema van dat jaar: de ?nationale geest? van muziek.

Wo 8 november 2017 | 20:21 Tsjaikovski - Bloemenwals

Hoewel Pjotr Iljitsj Tsjaikovski?s ballet ?De Notenkraker? van oudsher met Kerst verbonden is, is de muziek eigenlijk goed voor elk moment van het jaar. Het sprookje van de notenkraker onder de kerstboom die verandert in een sprookjesprins weet vanaf de première in het Tsaristisch Rusland van 1892 tot op de dag van vandaag jong en oud te boeien. Tijdens deze uitzending presenteert de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado de 'Bloemenwals'.

Wo 8 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Wo 8 november 2017 | 18:30 Windkracht 10 - Brassbandkampioenschap 2015

De Nederlandse brassbandgeschiedenis kende tot 1986 de verkiezing van Vara?s Brassband van het Jaar. Deze verkiezing werd voor het eerst georganiseerd op 17 juni 1972. Na 14 jaar viel het doek en werd duidelijk dat er behoefte was voor een echt Nederlands kampioenschap. Dit werden de Brassbandkampioenschappen. Vanaf de beginjaren zet de organisatie zich voor nieuwe compositieopdrachten. Dit is tot op heden, met behulp van diverse organisaties en instellingen, steeds gelukt. Alle deelnemers moeten een verplicht werk spelen en hebben daarnaast vrijheid om zelf een keuze compositie te kiezen. Het kampioenschap is opgedeeld in meerdere divisies. In deze aflevering de tweede divisie van het Brassbandkampioenschap 2015.

Wo 8 november 2017 | 18:15 BBC Proms - Martha Argerich and West Eastern Divan Orchestra

Muziek van Franz Liszt, Richard Wagner en Jörg Widmann, uitgevoerd door West-Eastern Divan Orchestra o.l.v. Daniel Barenboim. Met Martha Argerich (piano).

Wo 8 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Wo 8 november 2017 | 14:11 Gala in Berlijn 2007

In Berlijn is het ritueel ieder jaar hetzelfde: de Berliner Philharmoniker viert de jaarwisseling met een feestelijk concert. In 2007 is gekozen voor een prachtig Russisch programma: de Polovetser Dansen en de Tweede Symfonie van Alexander Borodin, gevolgd door de prelude tot Khovanschchina en de beroemde Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, georkestreerd door Maurice Ravel. Muziek van een andere Russische componist sluit het concert af: Dmitri Sjostakovitsj? Dans uit het ballet ?The Golden Age?. De topmusici uit Berlijn spelen al deze werken duidelijk met plezier.

Wo 8 november 2017 | 00:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 7 november 2017 | 22:17 Beethoven?s Hair

?Beethoven's Hair? vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Ludwig van Beethovens haarlok. Deze lok, die na Beethovens dood bij hem werd afgeknipt, is onlangs door enkele Beethovenfanaten aangekocht op een veiling van Sotheby?s. Deze film zoekt uit wie de lok eerder in bezit had, en laat de lok forensisch onderzoeken. Zodoende worden de mysteries achter Beethovens moeizame leven en vroege dood ontrafeld, waarbij ook diens ?medische geheim? boven water komt. Op de klanken van Beethovens mooiste muziek toont ?Beethoven?s Hair? de wereld van het wetenschappelijk onderzoek; een wereld die haaks blijkt te staan op de romantiek van het 19e-eeuwse Wenen en de verschrikkingen van het 20e-eeuwse Nazi-Duitsland.

Di 7 november 2017 | 22:00 Podium Witteman

Muziekprogramma met Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek.

Di 7 november 2017 | 21:44 Superball 2017

Superball 2017

Di 7 november 2017 | 21:00 Ilse's Veranda

Barry Hay, leadzanger van Nederlands succesvolste Rock 'n Roll band Golden Earring, is in Nashville met een zeer specifieke wens; om Brenda Lee, de lievelingszangeres van zijn moeder te ontmoeten. Bovendien wordt Brenda Lee al tientallen jaren bezongen in de wereldhit 'Radar Love' van de band. Speciaal voor Barry gaat Ilse op zoek naar Brenda Lee, terwijl Barry een bijzondere ontmoeting heeft met Amerikaanse oorlogsveteranen. Inspirerende mensen met indrukwekkende levensverhalen. Verhalen die op vele fronten raakvlakken blijken te hebben met het bewogen levensverhaal van Barry zelf.

Di 7 november 2017 | 20:30 Elgar - Enigmavariaties

Als in 1857 de Britse componist Edward Elgar (1857-1934) wordt geboren, zit Groot-Brittannië sinds de dood van Henry Purcell in 1695 zonder componisten met een internationale reputatie. In de hoofdstad, Londen, bruist het van de muziek. Het zijn niet de Britten die Londen zo bruisend maken, maar de Duitsers, waaronder George Friedrich Händel (1685-1759), Fransen en Italianen die naar Londen komen om internationaal bekend te worden. Eind 19e eeuw trokken Johannes Brahms (1833-1897) en Antonín Dvo?ák (1841-1904) naar Groot-Brittannië. De invloeden van Brahms, maar vooral van Dvo?ák zijn te horen in de werken van Edward Elgar die in 1899 voor het eerst op het toneel verscheen met zijn Enigma variaties gebaseerd op Dvo?ák?s Symphonic Variations (1877) en de opening van de vierde symfonie van Brahms. De Enigmavaraties zijn muzikale portretten die hun onderwerp op twee verschillende niveau's uitbeelden, zoals ook gebruikelijk was in de schilderkunst. Naar een algemene muzikale indruk van de geportretteerde worden er ook verwijzingen naar specifieke karaktertrekken uitvergroot. Elke variatie is gebaseerd op een vriend(in) van Edward Elgar.

Di 7 november 2017 | 20:15 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Di 7 november 2017 | 20:11 Beethoven - Pianoconcert Nr. 3 deel 2

Toen Ludwig van Beethoven op 5 april 1803 achter de toetsen plaatsnam om zijn derde Pianoconcert in c klein Op. 37 in première te laten gaan stond er nog bijna niets van de solopartij op papier. Zijn vriend Ignaz von Seyfried, bladomslaander tijdens dit concert, schreef later: ?Ik zag bijna niets dan lege pagina?s, op sommige pagina?s stonden wat Egyptische hiërogliefen gekrabbeld die als geheugensteuntje dienden voor hem. Hij speelde vrijwel alles uit zijn geheugen, zoals zo vaak het geval was, hij had geen tijd om alles te noteren?. Pas een jaar later vond Beethoven de tijd om de pianopartij volledig uit te schrijven. Mozarts Pianoconcert in c klein KV 491 stond model voor het concert, en het werk is opgedragen aan Prins Louis Ferdinand van Pruisen. Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Di 7 november 2017 | 18:00 North Sea Jazz

Registraties van optredens tijdens diverse edities van North Sea Jazz.

Di 7 november 2017 | 15:40 Misha Fomin speelt werken voor pianosolo

Sinds zijn spectaculaire debuutrecital in Het Concertgebouw van Amsterdam in 2002 is pianist Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zowel de binnen- als buitenlandse pers prijst zijn spel om zijn vloeiend-natuurlijke virtuositeit, rijke kleurenpalet, en grote muzikale intelligentie. Tijdens dit concert speelt Fomin twee solowerken. Het eerste werk is Sonate Nr. 26, Les Adieux van Ludwig van Beethoven. Hij componeerde deze sonate tijdens de belegering van Wenen door Napoleon Bonaparte. Hij droeg het werk op aan zijn beschermheer Aartshertog Rudolph, die gedwongen werd Wenen te ontvluchten. De drie delen kregen van Beethoven ieder een benaming: Het afscheid, De afwezigheid en De terugkeer. Hierna hoort u Schilderijen van een tentoonstelling van Modest Moessorgski. De verschillende delen worden afgewisseld door een thema dat Promenade heet en waarmee wordt uitgedrukt hoe men langzaam naar het volgende schilderij kuiert. De verschillende promenades zijn variaties op hetzelfde thema, dat ook in twee andere delen (Cum mortus in linguq mortua en De grote poort van Kiev) terugkeert. Moessorgski schreef deze cyclus in 1874 in slechts drie weken tijd. Toen Moessorgski de tentoonstelling van zijn vriend en schilder Viktor Hartmann na diens dood bezocht, schreef hij aan een vriend dat hij nauwelijks de tijd had de prachtige klanken en ideeën die daar in de lucht hingen over te nemen en op papier te zetten.

Di 7 november 2017 | 14:08 Nathalie Stutzmann en Orfeo 55 spelen Bach

Ensemble Orfeo 55, onder leiding van dirigente Nathalie Stutzmann, brengt tijdens dit concert verschillende werken van Johann Sebastian Bach ten gehore. Interessant aan het concert is dat Nathalie Stutzmann niet alleen dirigeert, maar ook zingt. Haar stem is bijzonder om haar bereik: het bereik van een contra-alt. Een contra-alt heeft een lagere stem dan een gewone alt, de laagste vrouwenstem. Stutzmann maakte ooit haar debuut met het ?Magnificat? van Bach. Hierbij viel niet zozeer het bereik van haar stem op, maar vooral de expressiviteit waarmee ze zingt. Ook in dit concert brengt ze werken van Bach ten gehore, samen met het door haar opgerichte orkest Orfeo 55. Op het programma staan vele cantates, een muziekvorm die Bach vernieuwde en naar een hoger plan tilde tussen 1723 en 1725. Stutzmann zingt enkele aria?s en recitatieven uit verschillende cantates die waarschijnlijk bekend in de oren zullen klinken. Nog bekender is de aria ?Erbarme dich? uit de Matthäus-Passion die, normaal gezongen door een tenor, nu door Stutzmann ten gehore wordt gebracht. Het concert eindigt met de prachtige ?Ouverture Nr. 3? uit een orkestsuite, natuurlijk ook van J. S. Bach.

Ma 6 november 2017 | 23:47 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Ma 6 november 2017 | 23:45 The Graham Norton Show

Graham Norton nodigt vanavond Emma Thompson en Adam Sandler uit, die samen te zien zijn in het drama 'The Meyerowitz Stories (New and Selected)'. Claire Foy en Cara Delevingne zijn ook van de partij en Morrissey levert de muziek met zijn nummer 'Spent the Day in Bed'.

Ma 6 november 2017 | 23:05 BBC Proms - Martha Argerich and West Eastern Divan Orchestra

Muziek van Franz Liszt, Richard Wagner en Jörg Widmann, uitgevoerd door West-Eastern Divan Orchestra o.l.v. Daniel Barenboim. Met Martha Argerich (piano).

Ma 6 november 2017 | 22:10 Lucerne Festival: Abbado dirigeert Mahler No. 4

Mezzosopraan Magdalena Ko?ená laat niet alleen de ?hemelse geneugten? weerklinken in het laatste deel van Gustav Mahlers Symfonie Nr. 4: eerder in het concert wijdt ze zichzelf aan de engelachtige schoonheid en intieme eenvoud van Mahlers Rückert Lieder. Vrijwel alle liederen die Mahler vóór 1900 componeerde baseerde hij op teksten uit Des Knaben Wunderhorn, een collectie volksgedichten uitgegeven door Clemens Brentano en Achim von Arnim. Later richtte Mahler zich op het werk van één dichter, de Frankische orientalist en vertaler Friedrich Rückert. Mahler gaf toe dat diens gedichten hem zo diep raakten dat het voelde alsof hij ze zelf had geschreven. In het laatste Lied, Ich bin der Welt abhanden gekommen, citeert hij een frase uit het Adagio van zijn Symfonie Nr. 4. Toen men hem vroeg wat dat wilde zeggen, legde hij uit dat dit citaat hemzelf belichaamde.

Ma 6 november 2017 | 20:30 Europa Konzert 1999 from Krakow

Sinds 1991 speelt de Berliner Philharmoniker ieder jaar een Europaconcert in een verschillende Europese stad, ter herdenking van de oprichting van het orkest op 1 mei 1882. In deze uitzending ziet u het Europaconcert van 1999, opgenomen in de Mariakerk in het Poolse Krakau, waar Bernard Haitink de Berliner Philharmoniker dirigeert met als solisten Christine Schäfer (sopraan) en Emanuel Ax (piano). Op het programma: Wolfgang Amadeus Mozarts Exsultate, jubilate, K. 165, en Et incarnatus est uit Mis in c mineur, K. 427. Pianist Emanuel Ax schittert in Frédéric Chopins Pianoconcert Nr. 2 in f mineur, Op. 21. Het concert sluit af met Robert Schumanns Symfonie Nr. 1 in Bes majeur, Op. 38.

Ma 6 november 2017 | 20:30 La La Land IMDb: 8.2

06/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Ma 6 november 2017 | 19:58 Sandee en Van Nieukerken - Martland Monument

In 2015 herdenkt het pianoduo Sandee/Van Nieukerken de veel te vroeg overleden Britse componist Steve Martland (1954-2013), in Nederland bekend door o.a. de openingstune van het tv-programma ?Buitenhof?. Met de hulp van het publiek en andere belangstellenden wist het duo Laura Sandee en Anna van Nieukerken in juni 2014 middels crowd-funding diverse werken van Martland op te nemen voor brava. Martland studeerde, net als Sandee en Van Nieukerken na hem, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Martland had er les van Louis Andriessen. Martlands muziek is dan ook ritmisch, tonaal, en met een sterke puls, waardoor het verwant is met popmuziek en heel aanstekelijk klinkt. Koren op de molen van het pianoduo Sandee/Van Nieukerken: ze treden al 12 jaar veelvuldig op in binnen- en buitenland, waar ze zich onderscheiden door hun energieke en kleurrijke spel en bijzonder 20e-eeuws repertoire, waaronder dus de muziek van Steve Martland. Geniet u van 25 minuten aanstekelijke pianomuziek met onder meer Martlands composities 'Dance Works' en 'Birthday Hocket'!

Ma 6 november 2017 | 18:30 Het Archief - Rostropovitsj No. 2

Deze aflevering van ?Het Archief' staat in het teken van cellist Mstislav Rostropovitsj, één van de belangrijkste figuren van de Russische muziek in de 20e eeuw. Tijdens een concert in Edinburgh in 1964 voerde hij samen met pianist Svjatoslav Richter Beethovens Cello en Pianosonates uit. Dit was een uniek moment: het was de enige keer dat beide heren de complete sonaten uitvoerden tijdens een concertoptreden. Dit programma toont u de ?Sonate Nr.4?. Het programma sluit af met Sergej Prokofjevs ?Sinfonia Concertante?, uitgevoerd door Rostropovitsj met het Orchestre de Monte-Carlo onder leiding van Okko Kamu in 1970.

Ma 6 november 2017 | 15:20 The Late Late Show With James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Ma 6 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Ma 6 november 2017 | 04:06 Les Salons de Musique - Opus 17

De insteek van ?Les Salons de Musique? is om originele en exclusieve ontmoetingen tussen vooraanstaande muzikanten uit te lokken. Deze ontmoetingen vinden plaats op ongebruikelijke en intieme locaties. De muzikanten delen hun emoties met elkaar en met het publiek: een recept dat onvergetelijke momenten oplevert. Alice Sara Ott, die op minderjarige leeftijd al werd overladen met onderscheidingen, is een rijzende ster op het gebied van de klassieke piano. De jonge Duits-Japanse vrouw vergaarde vooral bekendheid door haar stante pede maar gloedvolle invalbeurten voor sterren als Lang Lang en Hélène Grimaud. Haar ongrijpbare, guitige spel laat een frisse wind waaien door de wereld van de klassieke muziek. Van zijn kant is pianist Francesco Tristano een enorme technicus en perfectionist. Desalniettemin waagt hij zich regelmatig aan gedurfde projecten. Met zijn groep Aufgang wist hij bijvoorbeeld een geslaagde mix van klassieke muziek en electro te creëren, en op zijn album ?Bachcage? wist hij op verbazingwekkende wijze Johann Sebastian Bach en John Cage samen te brengen. Hoewel het instrument in onbruik geraakt leek te zijn, is de mandoline momenteel met een comeback bezig. Dit is te danken aan een jonge generatie mandolinisten, die het instrument een verjongingskuur heeft doen ondergaan. Een van hen is Avi Avital, die als eerste van deze moderne troubadours bij een groot label tekende. Dit gegeven zegt veel over het talent van de Israëliër.

Ma 6 november 2017 | 01:45 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Ma 6 november 2017 | 00:00 Gluck - Alceste

2014: de 300ste geboortedag van Christoph Willibald Gluck (1714-1787). Ter ere van deze gelegenheid brengt Krysztof Warlikowsk samen met het Teatro Real in Madrid een prachtige nieuwe versie. In hun handen verbindt dit muzikale en dramatische meesterwerk, dat stilistisch tussen barok en de klassieke muziek inzit, op gedurfde wijze de oudheid en het verhaal van ?Lady Di? over de waarde van het brengen van offers.

Zo 5 november 2017 | 22:23 Beethoven - Symfonie Nr. 5

?Ta-ta-ta-taa?. Het is waarschijnlijk de meest bekende opening van een van de bekendste symfonieën ooit geschreven. Deze Vijfde is nu niet meer weg te denken uit de concertzalen maar voor een symfonie die zo populair is, was de eerste uitvoering vrij desastreus. Op 22 december 1808 ging het werk in première, samen met de Zesde symfonie, de ?Fantasie für Klavier, Chor und Orchester?, maar ook het Vierde Pianoconcert en delen uit de Mis in C stonden op het programma. Een ware concertmarathon dus en bovendien een uitputtingsslag voor de hevig onderbetaalde musici. Wenen was op dat moment in de ban van een ijzig koude winter en door de lengte van het concert en de ongeïnspireerde musici was het ook voor het publiek in de onverwarmde concertzaal afzien. Zoals Beethoven biograaf Anton Schindler opmerkte: ?De ontvangst van deze werken was niet zoals gewenst en waarschijnlijk ook niet beter dan dat Beethoven had verwacht. Het publiek was niet begiftigd met het vermogen om deze bijzondere muziek te begrijpen en de uitvoering liet veel te wensen over?.

Zo 5 november 2017 | 22:15 North Sea Jazz

Registraties van optredens tijdens diverse edities van North Sea Jazz.

Zo 5 november 2017 | 20:30 ?Julia en Romeo? door Mats Ek

?Romeo en Julia? wordt ?Julia en Romeo?: de wereldberoemde choreograaf Mats Ek presenteert zijn avondvullende werk op de muziek van Tsjaikovski in de première door het Royal Swedish Ballet en het Royal Opera House. ?Dit is het moment om de zaken om te draaien,? zegt Mats Ek. Voor Shakespeare diens beroemde ?Romeo en Julia? schreef, had Luigi da Porto ?Giulietta e Romeo? geschreven ? in dat opzicht keert de versie van Mats Ek terug naar de bron van het verhaal. Ek gebruikte de muziek van Tsjaikovski in de bewerking van Anders Högstedt, en niet de muziek van Prokofjev. Het centrale conflict tussen de jonge, onbeschermde liefde en de heersende gewelddadigheid is behouden ? een tragedie waarin de liefde overwint door ten onder te gaan. ?Julia and Romeo? is Mats Eks eerste grote avondvullende werk sinds zijn ?Sleeping Beauty? voor het Hamburg Ballet in 1996.

Zo 5 november 2017 | 20:13 Brahms - Symfonie Nr. 1 deel 2

In 1854 was de jonge Johannes Brahms in Düsseldorf te vinden waar hij zijn goede vriendin Clara Schumann hielp met de verzorging van haar zeven kinderen. Haar man Robert Schumann, tevens de mentor van Brahms, was eerder dat jaar na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een inrichting. In deze omstandigheden begon Brahms aan twee schetsen voor een eerste symfonie. Een van die schetsen groeide in 1858 uit tot zijn Eerste Pianoconcert maar de tweede schets bleef nog jaren op de plank liggen. Doordat Brahms een ontzettende perfectionist was had hij er zelfs een goede 21 jaar nodig om zijn eerste symfonie te voltooien. Maar dit was niet de enige reden: de vrienden van de componist en het publiek verwachtte dat Brahms de ?erfgenaam? van Ludwig van Beethoven zou zijn. Een verwachting die niet makkelijk waar te maken was en wat hem dan ook de nodige kopzorgen gaf. De première van het werk op 4 november 1876 was een groot succes: het werk werd zelfs bestempeld als ?Beethovens Tiende Symfonie?. Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Zo 5 november 2017 | 19:10 Podium Witteman extra

Floris Kortie of Emma van Schalie presenteert wekelijks een verdiepend programma dat aansluit op de uitzending van Podium Witteman, met mooie archiefbeelden en interviews.

Zo 5 november 2017 | 19:00 MTV Live Stage 2017

MTV Live Stage laat artiesten optreden in een moderne koepel, omringd door fanatieke fans die allemaal alles doen om dichter bij de actie te kunnen zijn.

Zo 5 november 2017 | 18:53 El Llibre Vermell de Montserrat

Het ?Llibre Vermell de Montserrat? (?Rode Boek van Montserrat?) is een collectie middeleeuwse teksten, verzameld rond het heiligdom van de Zwarte Madonna van Montserrat in Catalonië, Spanje. Het manuscript bevat liturgische, informatieve en instructieve teksten rond de Mariaviering in Montserrat, bedoeld voor pelgrims. Deze teksten zijn aan het eind van de 14e eeuw gebundeld, en ontlenen hun naam aan de roodfluwelen band die het manuscript sinds de 19e eeuw bij elkaar houdt. Wat het manuscript zo bijzonder maakt, is dat een bij tiental liederen ook de muzieknotatie is inbegrepen. Een deel van deze liederen heeft een volkse klank: de pelgrims brachten vaak de nacht door in de kerk, waar ze devote liederen afwisselden met traditionele volksmuziek. De verzameling bevat verschillende canons, rondedansen, en een motet. Hespèrion XXI en La Capella Reial de Catalunya onder leiding van Jordi Savall voeren de tien liederen uit in de 14e-eeuwse Gotische kerk ?Santa Maria del Pi? te Barcelona.

Zo 5 november 2017 | 17:30 Podium Witteman

Muziekprogramma met Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek.

Zo 5 november 2017 | 17:00 Songs of Praise

Milton Keynes. Sean Fletcher visits Milton Keynes as it celebrates its fiftieth anniversary. He has a kick-about with freestyle footballer Daniel Cutting, whose faith has inspired him to break five world records. Reverend Kate Bottley visits a Christian project restoring broken bicycles while turning around young lives. She also meets award-winning worship leader Noel Robinson and there is music from his band, including We Seek Your Kingdom and Freedom.

Zo 5 november 2017 | 15:40 Beethoven - Symfonie Nr. 4

In de serie ?Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven? komen alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma?s dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonieën door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Nadat Ludwig van Beethoven zijn toehoorders de stuipen op het lijf had gejaagd met zijn ?Eroïca?, begon hij aantekeningen te maken voor een nieuwe, energieke symfonie in c klein. De ene schets na de andere kwam op papier, maar in 1806 zette hij de plannen voor dit werk even opzij. In plaats daarvan begon hij aan een andere symfonie, die ? om met Robert Schumann te spreken ? eerder ?een Grieks, slank meisje? werd dan een nieuwe symfonische reus. Het is goed voor te stellen dat de lichte en heldere toon van deze Vierde symfonie in Bes, opus 60 te maken had met de gelukkige momenten die Beethoven in de zomer van dat jaar beleefde bij de bevriende familie Brunswick.

Zo 5 november 2017 | 15:34 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Zo 5 november 2017 | 14:06 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Zo 5 november 2017 | 10:15 Hoch im Norden

Oonagh reist zusammen mit Santiano an der deutschen Ostseeküste entlang und trifft dabei Freunde und musikalische Weggefährten. Gäste: Santiano, The Kelly Family, Till Demtrøder, Rolf Zuckowski und die Elbkinder, Torfrock, Eveline Hall und Janina Uhse. Im hohen Norden Deutschlands, der einstigen Heimat von Kimbern, Angeln, Sachsen und Wikingern, will die ECHO-Preisträgerin Oonagh Land, Leute und Legenden kennenlernen. Ihre Reise führt sie von der Lotseninsel bei Schleswig über Glücksburg an die Kieler Förde. Von Laboe aus sticht Oonagh zusammen mit ihren Freunden von Santiano auf einer Hansekogge in See. Der Schauspieler Tim Demtrøder liest zu Theodor Storms 200. Geburtstag in Storms Heimat aus dessen Werk. Das Wikingerdorf Haithabu und Flensburg, die nördlichste Hafenstadt Deutschlands, sind Stationen auf Oonaghs Reiseweg.

Zo 5 november 2017 | 10:00 #INSTAFAMOUS

Updates over de hotste trends op het gebied van muziek, shows, fashion en lifestyle met onder andere Kay, Rijk en Yade.

Zo 5 november 2017 | 09:15 The Best of The Late Late Show

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Zo 5 november 2017 | 09:00 Then vs Now

Clips

Zo 5 november 2017 | 08:00 Alleen op de Wereld

Alleen op de Wereld is het beroemde verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefouders in Chavanon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Ze zijn arm maar gelukkig. Als zijn stiefouders Remi vertellen dat zij niet zijn echte ouders zijn en niet meer voor hem kunnen zorgen, begint het harde leven. Remi wordt verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Met een groep dieren meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken. Ondanks alle tegenslagen blijft Remi optimistisch en dat zal uiteindelijk ook worden beloond.

Zo 5 november 2017 | 06:30 Heaven On Earth IMDb: 4.7

05/11 - IMDB * 4.7 - Comedy, Film, Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van...

Na de dood van dirigent Daniel Daréus vormen de leden van zijn zangkoor in het Zweedse dorpje Ljusåker nog altijd een hechte groep. Pastoor Stig kampt met een alcoholprobleem en dreigt uit zijn ambt gezet te worden omdat zijn kerk leeg blijft. Stig roept de hulp in van zangeres Lena, die nog altijd treurt om het verlies van haar geliefde Daniel. Ze gaat echter moedig verder, al is het maar vanwege hun zoontje Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw koor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.

Zo 5 november 2017 | 02:55 Sound of Cinema: The Music that Made the Movies

Series in which composer Neil Brand celebrates the art of cinema music and demonstrates how great soundtracks work. Neil explores how changing technology has taken soundtracks in bold new directions and even altered the very idea of how a film should sound. Neil tells the story of how the 1956 science fiction film Forbidden Planet ended up with a groundbreaking electronic score that blurred the line between music and sound effects, and explains why Alfred Hitchcock's The Birds has one of the most effective soundtracks of any of his films - despite having no music. He shows how electronic music crossed over from pop into cinema with Midnight Express and Chariots of Fire, while films like Apocalypse Now pioneered the concept of sound design. Neil tracks down some of the key composers behind these innovations, such as Vangelis, Carter Burwell and Clint Mansell, to talk about their work.

Zo 5 november 2017 | 00:57 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Zo 5 november 2017 | 00:00 Mozart - Le nozze di Figaro

Het is een zaak van goed bijhouden wie nu op wie valt in Mozart's Le nozze di Figaro. Susanna en Figaro houden van elkaar en willen gaan trouwen, maar daar is het niet mee gedaan. De Graaf heeft ook oogje op Susanna, terwijl de page Cherubino juist de Gravin wel ziet zitten. De Gravin daarentegen wil haar huwelijk met de Graaf weer nieuw leven in blazen en ook Figaro heeft meerdere aanbidsters: de huishoudster Marcellina eist dat Figaro met haar trouwt als hij zijn schuld niet terug betaalt. Te midden van al deze intriges en liefdesperikelen staat de onverwoestbare liefde van Figaro en Susanna. Opgenomen in het Amsterdamse Muziektheater in 2006 met het Nederlands Kamer Orkest onder leiding van Ingo Metzmacher. Solisten: Maite Beaumont (Cherubino), Cellia Costea (La Contessa di Almaviva), Luca Pisaroni (Figaro), Charlotte Margiono (Marcellina), Garry Magee (Il Conte di Almaviva), Mario Luperi (Bartolo), Danielle de Niese (Susanna).

Za 4 november 2017 | 23:45 Later

.. with Jools Holland. (Digital Widescreen) Music programme featuring live sessions from contemporary and classic artists. On the last show of this series, which began with Liam Gallagher's solo debut, we welcome back Noel Gallagher's High Flying Birds, who debut songs from their new long-player Who Built the Moon? Also performing are Dua Lipa, Saz'iso, Superorganism, Aimee Mann, Jose Feliciano and Amadou & Mariam.

Za 4 november 2017 | 23:33 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Za 4 november 2017 | 22:10 Israëlisch Filharmonisch Orkest: Coming Home

Op 24 december 2011 vierde het Israëlisch Filharmonisch Orkest, één van de belangrijkste orkesten ter wereld, het 75-jarig bestaan. Deze documentaire toont de beladen geschiedenis van het orkest, met op de achtergrond Israël en de holocaust. Door middel van archiefbeelden, verhalen van orkestleden en talloze concertfragmenten van dirigenten en musici als Arturo Toscanini, Arthur Rubinstein, Leonard Bernstein, Isaac Stern, Daniel Barenboim, Zubin Mehta en Itzhak Perlman komt de geschiedenis van deze vitale 75-jarige tot leven. Want ook beelden van de concertrepetities, concerten en tournees uit de huidige tijd worden ons niet onthouden!

Za 4 november 2017 | 20:30 Veerhavenconcert 2013

In 2013 beleefde het Rotterdamse Veerhavenconcert alweer haar 11e editie. U kunt genieten van de mooiste muziek vanuit deze schitterende locatie. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt onder leiding van dirigent Giordano Bellincampi de prachtigste muziek met topsolisten als Maria Fiselier, Andrei Bondarenko en Noa Wildschut. Zij trakteren u op publieksfavorieten van onder meer Rossini, Saint-Saens en Mozart.

Za 4 november 2017 | 20:25 NPO Radio 2 presenteert

Deze week is het album 'Never Mind The Bullocks... Here's The Sex Pistols' 40 jaar geworden. We hebben een documentaire over het opnemen van die punkklassieker.

Za 4 november 2017 | 20:04 Keller Kwartet speelt Haydn

In de zomer en herfst van 1781 componeerde Joseph Haydn zijn Strijkkwartetten Op. 33 voor de Weense uitgever Artaria. Deze strijkkwartetten gingen in première op Eerste Kerstdag 1781. In deze uitzending speelt het Keller Kwartet het derde deel van Haydns derde strijkkwartet uit deze reeks, getiteld ?De vogel?. De gehele reeks kwartetten kreeg als bijnaam ?De Russische kwartetten?, omdat Haydn dit werk opdroeg aan de toekomstige tsaar Paul I van Rusland.

Za 4 november 2017 | 18:30 Het Archief: David Oistrach recital

Deze aflevering van ?Het Archief? eert de Russische violist David Oistrach. Hij treedt op met zijn trouwe vriend Lev Oborin op de piano. Samen spelen ze Ludwig van Beethovens Sonate in F groot, Franz Schuberts Duo in a klein, en Johannes Brahms? Scherzo in c klein, met de zelfde vanzelfsprekendheid waarmee hij de klassieke en romantische grote meesters uitvoert. Oistrach staat bekend als een expert op het gebied van de Russische muziek. In een opname uit Parijs speelt hij Sergej Prokofievs ?Vijf melodieën?, bijgestaan door Frida Bauer op de piano.

Za 4 november 2017 | 18:15 Tsjaikovski - Pas de deux

Hoewel Pjotr Iljitsj Tsjaikovski?s ballet ?De Notenkraker? van oudsher met Kerst verbonden is, is de muziek eigenlijk goed voor elk moment van het jaar. Het sprookje van de notenkraker onder de kerstboom die verandert in een sprookjesprins weet vanaf de première in het Tsaristisch Rusland van 1892 tot op de dag van vandaag jong en oud te boeien. Tijdens deze uitzending presenteert de Berliner Philharmoniker onder leiding van Sir Simon Rattle de 'Pas de Deux'.

Za 4 november 2017 | 18:00 Cor Bakker Ontvangt...

In Cor Bakker ontvangt.. kunt u ook deze week weer genieten van geweldige artiesten en muziek. Deze aflevering start met It?s Allright With Me van Joke Bruys. Er zijn maar weinig mensen die weten dat zij een geweldige jazz-zangeres is. Karin Bloemen is ook van de partij en zingt haar lied Weet Je Nog? Verder interviewt Cor Michel Legrand en begeleidt hij hem bij het lied The Summer Knows. De aflevering wordt afgesloten door Liesbeth List en Ramses Shaffy, het beroemdste kleinkunst duo van Nederland.

Za 4 november 2017 | 17:34 Beethoven - Pianoconcert Nr. 5

Daniel Barenboim kreeg voor zijn 65e verjaardag in 2007 wel een heel bijzonder verjaardagscadeautje: een complete cyclus van alle Beethoven pianoconcerten tijdens het Klavier-Festival in Ruhr. Deze opnames late een zeer persoonlijke en speciale interpretatie van deze composities zien, en Barenboims levenslange toewijding aan deze muziek. Barenboim is en blijft een van de meest bekende artiesten en de meesterwerken van Beethoven hebben gedurende zijn hele leven en carrière een belangrijk deel van zijn repertoire gevormd , zowel als pianist als dirigent. De componist zelf was een absolute pianovirtuoos met een ongelofelijke techniek en het is daarom ook niet verwonderlijk dat deze pianoconcerten een klasse apart zijn. Het voormalige wonderkind Barenboim is de perfecte persoon om deze veeleisende muziek te spelen. Tijdens deze uitzending leidt hij vanachter de vleugel de Staatskapelle Berlin in het 'Vijfde Pianoconcert'.

Za 4 november 2017 | 16:00 Alleen op de Wereld

Alleen op de Wereld is het beroemde verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn stiefouders in Chavanon, een plaatsje in Zuid-Frankrijk. Ze zijn arm maar gelukkig. Als zijn stiefouders Remi vertellen dat zij niet zijn echte ouders zijn en niet meer voor hem kunnen zorgen, begint het harde leven. Remi wordt verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Met een groep dieren meneer Joli-Coeur het aapje en de drie honden meneer Capi, meneer Zerbino en mevrouw Dolce trekken Remi en Vitalis als muzikanten het land door. Vitalis is goed voor Remi, hij leert hem lezen, schrijven en muziek maken. Ondanks alle tegenslagen blijft Remi optimistisch en dat zal uiteindelijk ook worden beloond.

Za 4 november 2017 | 10:55 CARMEN.maquia and Club Havana

Ballet Hispanico mengt klassieke choreografie met Latijns-Amerikaanse dansstijlen. In Club Havana verwerkt choreograaf Pedro Ruiz de ritmes van de conga, rumba, mambo en cha cha cha. CARMEN.maquia is een op Picasso geïnspireerde bewerking van Bizets Carmen door Gustavo Ramírez Sansano.

Za 4 november 2017 | 06:30 La La Land IMDb: 8.2

04/11 - IMDB * 8.2 - Muziek, Film, Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke...

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood-musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Za 4 november 2017 | 01:05 MTV World Stage

MTV World Stage bied je een reeks exclusieve concerten van de grootste artiesten, live opgenomen van op wereldbekende muziekfestivals en unieke concertlocaties over de hele wereld.

Za 4 november 2017 | 00:15 The Late Late Show with James Corden

Elke doordeweekse avond geeft JAMES CORDEN in THE LATE LATE SHOW de ultieme late afterparty met een mix van beroemde gasten, gewaagde muziekoptredens, spelletjes en sketches. Corden onderscheidt zich met kijkjes achter de schermen in de green room, door zijn gasten tegelijk te laten opkomen, en met zijn muzikale en acteertalenten die je terugziet in de sketches. Bandleider Reggie Watts en de huisband laten originele, geïmproviseerde muziek horen. Sinds Corden host werd in maart 2015 is hij snel bekend geworden met zijn virale filmpjes, zoals die van Carpool Karaoke.

Za 4 november 2017 | 00:00 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Za 4 november 2017 | 00:00 Sinti & Roma in Beeld

Documentaire over de wereld van de Sinti- en Roma-muziek. De film volgt drie karakteristieke en heel verschillende muzikanten. Muziek is volkomen verweven met het dagelijks leven van de zigeuners. We zien hoe Paulus Schäfer en de Gipsyband en het Rosenberg Trio samen optreden, waarbij de jamsessie in de kleedkamer niet onderdoet voor het concert. Met Roger brengen we een bezoek aan zijn schoonfamilie in Duitsland waar hij samen met zijn demente schoonvader aan het kampvuur een ontroerend lied zingt. Roger componeert en is al jaren bezig met een requiem ter nagedachtenis van de slachtoffers van Auschwitz. Op de vijftigste verjaardag van Roger, in een kasteel in België, komen alle muzikanten langs en wordt met elkaar gespeeld, gegeten, gezongen en gedanst.

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv