Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek Brabants Bont: Informatief, Leuke gasten, het interessante van gesprekken én heel veel gezelligheid! uit Lekker van aanschuiven aan het de tafel bij. Dit is Flevoland: Nieuws, het Live radio met nieuws, het informatie, weer, verkeer naar en muziek. Presentatie: Aernout van Pleket en tijdens Marco de Verhagen. Radio - Anouk in de middag: U naar ziet beelden naar uit de radiostudio en hoort in de uitzending van Anouk het in van de Middag. op Met iedere werkdag: een muziek,. Haitink dirigeert Mahler en Beethoven: Muziek, door Misschien is er wel door geen ander orkest met en concertzaal ter in wereld de waar de muziek van de Gustav Mahler zo op tot zijn. Dit is Flevoland: Nieuws, Live op tv radio met nieuws, informatie, het op tv weer, verkeer en muziek. Presentatie: Jeroen een van der in Laan door en Odeke de tijdens Jong. Kinderen voor kinderen muziekclips: Muziekclips naar van het Kinderen voor op Kinderen het koor. Radio - Anouk in de middag: U ziet een beelden uit uit de radiostudio en hoort de uit uitzending van Anouk op in uit de Middag. Met iedere met werkdag: door muziek,. Solsberg Festival 2012 ? Ravel, Fauré & Dvorák: Muziek, Sol op tv Gabetta, een Argentijnse door celliste met die haar spel in Europa perfectioneerde, de is op tv één van de grootste in sterren. Clips: Muziekclips, Aflevering het 1 het Muziekclips. After School: Muziek, Uit school? door op tv Zet dan meteen XITE aan! op tv Voor we aan de naar Daily Noise beginnen uit hebben we een door van lekkere mix voor een je.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 22:50 Nashville

Seizoen 3 - Aflevering 19 - Amerikaanse dramaserie: The Storm Has Just Begun: De grootste sterren van Nashville komen samen om Teddy's initiatief voor muziekonderwijs te steunen. Terwijl Juliette er haar terugkeer in de schijnwerpers plant, wordt Layla voor het blok gezet.

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 10:00 Brabants Bont

Leuke gasten, interessante gesprekken én heel veel gezelligheid! Lekker aanschuiven aan de tafel bij Brabants Bont. Koen Wijn en Arianne de Jong zorgen voor het gesprek dat jou raakt. Daar past alleen de beste muziek bij van toen en nu. Tussen 10.00 en 13.00 uur het allerleukste kijk én luisterprogramma.

Vandaag | 10:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Aernout Pleket en Marco Verhagen.

Vandaag | 13:00 Radio - Anouk in de middag

U ziet beelden uit de radiostudio en hoort de uitzending van Anouk in de Middag. Met iedere werkdag: muziek, nieuwsflitsen uit de provincie en interviews over allerlei onderwerpen.

Vandaag | 14:09 Haitink dirigeert Mahler en Beethoven

Misschien is er wel geen ander orkest en concertzaal ter wereld waar de muziek van Gustav Mahler zo tot zijn recht komt als bij het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) en het Amsterdamse Concertgebouw. Op uitnodiging van de toenmalige dirigent van het KCO, Willem Mengelberg, digereerde Mahler in het begin van de vorige eeuw meerdere malen eigen werk in Amsterdam, waarbij hij vol lof sprak over het orkest en de dirigent. Tijdens deze uitzending van Mahlers liederen uit ?Des Knaben Wunderhorn? staat een andere grootheid op de bok voor het KCO: de Nederlandse dirigent Bernard Haitink. Orkest en dirigent worden vergezeld door de jonge Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn. Het concert wordt afgesloten met een prachtige uitvoering van Ludwig van Beethovens 'Zesde Symfonie', de 'Pastorale'.

Vandaag | 14:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Jeroen van der Laan en Odeke de Jong.

Vandaag | 14:51 Kinderen voor kinderen muziekclips

Muziekclips van het Kinderen voor Kinderen-koor.

Vandaag | 15:15 Radio - Anouk in de middag

U ziet beelden uit de radiostudio en hoort de uitzending van Anouk in de Middag. Met iedere werkdag: muziek, nieuwsflitsen uit de provincie en interviews over allerlei onderwerpen.

Vandaag | 15:19 Solsberg Festival 2012 ? Ravel, Fauré & Dvorák

Sol Gabetta, een Argentijnse celliste die haar spel in Europa perfectioneerde, is één van de grootste sterren van de klassieke muziek. Tegenwoordig woont ze in het Zwitsers kanton Aargau. Daar, in het dorpje Olsberg, heeft ze haar droom waargemaakt: deze buitengewone muzikante is eveneens artistiek leidster van het Solsberg Festival. Sinds de eerste editie geniet dit festival een uitstekende reputatie onder muziekliefhebbers. Elk jaar worden er gerenommeerde muzikanten uitgenodigd. Deze opname is gemaakt in 2012, tijdens de zevende editie van het festival. Op het programma staan de Sonate voor viool en piano Nr. 2 van Maurice Ravel, het Pianokwartet Nr. 1 in c-mineur van Gabriel Fauré en het Pianokwintet Nr. 2 in A-majeur Op. 81 van Antonin Dvorák.

Vandaag | 15:34 Clips

Aflevering 1 - Muziekclips

Vandaag | 16:15 After School

Uit school? Zet dan meteen XITE aan! Voor we aan de Daily Noise beginnen hebben we een lekkere mix voor je klaarstaan van al jouw favoriete muziekstijlen.

Vandaag | 16:20 3voor12 presenteert...

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek.

Vandaag | 16:30 Emil en de Blaasmuziek

Jaarlijks organiseert de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen het Concertconcours in de Oranjerie in Roermond. Eind oktober is het weer zover. In de aanloop naar het Concours wordt ieder deelnemend korps geportretteerd. Wat betekent het voor een korps om deel te nemen aan deze wedstrijd? Hoe ervaart de muzikant, het korps, de vereniging en zijn omgeving de maandenlange intensieve voorbereiding? Emil Szarkowicz, rasmuzikant, componist, dirigent en presentator, gaat op onderzoek en bezoekt de zeven deelnemers. Dit programma is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Blaasmuziekfonds, een gezamelijk initiatief van LBM en L1.

Vandaag | 16:47 Bach - Brandenburgs Concert Nr. 4

Wist u dat een mislukte sollicitatie tot een muzikaal succes kan leiden? J. S. Bach was in 1721 in dienst bij Prins Leopold van Anhalt-Köthen, maar hij wilde liever werken voor Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg. Dus droeg Bach zijn zes nieuwe Concerten op aan deze Markgraaf van Brandenburg, in de hoop dat hij aan diens hof kon komen werken. Helaas: de Markgraaf bedankte de componist niet eens, laat staan dat hij hem in dienst nam. Aan Bachs muziek lag het niet. In het vierde Concert speelt de viool een virtuose rol in het eerste en derde deel.

Vandaag | 17:03 IVC masterclass

Het Internationaal Vocalisten Concours ?s-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad ?s-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Vandaag | 17:20 Vrije Geluiden

Het platform van muzikale diversiteit op radio, internet en tv met wegbereiders uit de jazz, klassieke- en wereldmuziek. De reguliere uitzendingen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht met onbekende talenten en wereldberoemde gasten worden afgewisseld met een aantal specials.

Vandaag | 17:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 17:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 18:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 18:30 GitaarSalon - Gabriel Bianco

De Franse gitarist Gabriel Bianco (*1988) stamt uit een muzikantenfamilie. Zijn vader gaf hem zijn eerste gitaarlessen toen hij vijf jaar oud was. In 1997 ging Bianco in Parijs studeren bij Ramon de Herrera aan het Conservatoire National de Région, Conservatoire Supérieur de Paris (afgekort tot CNR-CSP), waar hij in 2005 afstudeerde met vlag en wimpel. In datzelfde jaar werd hij aangenomen aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMDP), waar hij les kreeg van Olivier Chassain. Gabriel Bianco schrijft graag muziek, maar hij ziet zichzelf in de eerste plaats als een recitalsolist sinds hij op zijn 15e zijn eerste Parijse concert speelde.

Vandaag | 18:50 Drenthe's Muziekmix

Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Vandaag | 18:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 19:05 Absolute Prokofiev: Het eerste concert

Het Paasfestival is internationaal een belangrijk evenement voor liefhebbers van klassieke muziek; elke Paaszondag gaat het volgens de traditie in Moskou van start, en elk jaar reist het orkest van het Mariinskytheater onder leiding van Valery Gergiev dwars door Rusland ? nu al 10 jaar lang! Dit jaar kunnen we uitkijken naar een bijzonder muzikaal geschenk: het symfonieorkest van het Mariinsky zal, voortgestuwd door Valery Gergiev, de gehele cyclus van Sergej Prokofievs symfonieën en pianoconcerten te horen brengen ? en het werk van deze componist lijkt Maestro Gergiev en het orkest bijzonder goed te liggen. Op het programma: 'Symfonie Nr. 1, Op. 25', 'Pianoconcert Nr. 1', 'Symfonie Nr. 5, Op. 100'.

Vandaag | 19:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 19:45 Grachtenfestival 2017

In een speciaal programma van de NTR wordt een aantal artiesten gevolgd tijdens het Grachtenfestival 2017. Om te beginnen artist-in-residence, de Georgische Sophiko Simsive, een klassieke meesterpianist in wording. Simsive heeft een Georgisch Koor uitgenodigd om de muziek van haar vaderland te laten horen. Dan de Spaanse componist en pianist Daahoud Salim. Van hem gaat een nieuw werk in première: 'Poem: History of Peoples', voor viool solo en pianokwintet. Salim heeft de solopartij voor ster-violiste Rosanne Philippens gecomponeerd en ze gaan het natuurlijk samen uitvoeren. Verder geeft het programma een impressie van Sax & the City, bezoeken we een concert van Fuse op het Vuurtoreneiland en luisteren we in de Ambtswoning naar de jonge Noorse gitariste Kristina Vårlid.

Vandaag | 19:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 19:55 Kinderen voor kinderen muziekclips

Muziekclips van het Kinderen voor Kinderen-koor.

Vandaag | 20:15 School of Rock

Tv drama, Komedie, Sitcom over een groep leerlingen en een muziekleraar met een voorliefde voor rock 'n' roll. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Sitcom over een groep leerlingen en een muziekleraar met een voorliefde voor rock 'n' roll. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Vandaag | 20:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 20:25 Binge Watching

Lekker op de bank hangen? XITE geeft je precies wat je wilt: de populairste muziekvideo's van dit moment, hip, sexy, scherp en hard.

Vandaag | 20:30 Stravinsky in Hollywood

?Stravinsky in Hollywood? verkent de kortstondige filmcarrière van de legendarische componist Igor Stravinsky. Hij was overgekomen naar Amerika in de verwachting er lucratief werk voor de filmindustrie te gaan verrichten. ?Stravinsky in Hollywood? vertelt het verhaal over een ?old school? Europese artiest die in de Nieuwe Wereld tegen een muur aanloopt en vele beproevingen moet ondergaan bij de Hollywoodstudio?s. Igor Stravinsky woonde van 1939 tot kort voor zijn dood in 1971 midden in Hollywood ? nergens anders woonde hij langer. Deze film bestaat uit een combinatie van (deels zeer zeldzame) archiefbeelden en eigentijdse interviews met experts en componisten van filmmuziek. Daarnaast toont ?Stravinsky in Hollywood? een aantal scenes uit grote jaren ?40-films, die hier voor het eerst worden vertoond met de muziek die Stravinsky voor hen schreef.

Vandaag | 20:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 21:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 21:33 Penderecki ? Paden door het Labyrint

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Krzysztof Penderecki in 2013 maakte Anna Schmidt deze documentaire over een ?werk in wording?: want ondanks zijn gevorderde leeftijd blijft Penderecki zeer actief als componist en dirigent. Documentairemaakster Anna Schmidt trok een jaar lang op met deze wereldberoemde kunstenaar. Zo kreeg ze de kans voor deze film een aantal van Penderecki?s beroemde vrienden te interviewen: onder meer Anne-Sophie Mutter, Julian Rachlin, Janine Jansen, Mariss Jansons, Lorin Maazel, Johnny Greenwood (?Radiohead?), en Andrzej Wajda praten over de componist. De film volgt Penderecki van Krakau naar München en van Wenen naar Leipzig, en zelfs op enkele bezoeken aan zijn landhuis in Luslawice. De componist blikt terug op het grootse begin van zijn carrière, en op de diverse onverwachte keerpunten die volgeden. Ook bespreekt hij een aantal muzikale invallen. Archiefbeelden, gedachten, dialogen, fragmenten uit zijn (film)muziek, en beelden van het landschap scheppen een boeiend, gelaagd portret van Penderecki.

Vandaag | 21:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 22:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 22:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 23:04 Beethoven - Vioolromance Nr. 2

Ludwig van Beethoven was een uitmuntende pianist, misschien wordt daarom wel eens vergeten dat het ook een capabele violist was. Alhoewel misschien geen virtuoos, Beethoven hield van het instrument en schreef er maar liefst tien sonates voor, veel kamermuziek en natuurlijk het vioolconcert. Zijn twee Romances voor Viool en Orkest vallen op omdat het stukken zijn uit een deel die veel doen denken aan soloconcerten. Tijdens deze uitzending: de Tweede Romance.

Vandaag | 23:10 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Vandaag | 23:10 Vrije Geluiden

Het platform van muzikale diversiteit op radio, internet en tv met wegbereiders uit de jazz, klassieke- en wereldmuziek. De reguliere uitzendingen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht met onbekende talenten en wereldberoemde gasten worden afgewisseld met een aantal specials.

Vandaag | 23:13 Fernández - Batuque

Gustavo Dudamel en de muzikanten van het Venezolaanse jeugdorkest ?Simon Bolivar? zorgen nu al enkele jaren voor opschudding binnen de internationale klassieke muziek wereld. Zij zijn immers het grootste succesbewijs van José Antonio Abreu?s systeem. Meer dan 30 jaar geleden richtte Abreu zijn ?El Sistema? op, een netwerk van jeugdorkesten waarin straatkinderen wordt geleerd om een instrument te spelen en zo hun kans op een betere toekomst vergroot. Tijdens deze uitzending spelen ze Fernandez? Batuque.

Vandaag | 23:22 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Vandaag | 23:25 Muziek aan Bed

Muziek aan bed is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt: duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij Muziek aan bed tot aan een kinderziekenhuis-bed komt. Kwetsbare kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello.

Vandaag | 23:33 Tsjaikovski - Bloemenwals

Hoewel Pjotr Iljitsj Tsjaikovski?s ballet ?De Notenkraker? van oudsher met Kerst verbonden is, is de muziek eigenlijk goed voor elk moment van het jaar. Het sprookje van de notenkraker onder de kerstboom die verandert in een sprookjesprins weet vanaf de première in het Tsaristisch Rusland van 1892 tot op de dag van vandaag jong en oud te boeien. Tijdens deze uitzending presenteert de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado de 'Bloemenwals'.

Vandaag | 23:40 Clickbait

Clickbait zoekt het internet af naar alles wat met muziek te maken heeft. Van geile dansfoutjes tot hilarische playbackende dieren, van gestoorde Jamaicaanse dancehall tot beatboxen met je lichaam en belachelijke concertrampen.

Vandaag | 23:41 Dvorák - Symfonie Nr. 9, deel III

?From the New World? is de titel van Antonín Dvoráks negende, populairste en laatste symfonie. Hij voltooide deze symfonie in 1893 ten tijde van zijn periode als directeur van het National Conservatory of Music of America. Bij deze symfonie liet Dvorák zich inspireren door muziek uit Amerika en de Afro-Amerikaanse spirituals die hij in Amerika hoorde. Hij was ervan overtuigd dat de zogeheten negrospirituals de basis zouden kunnen zijn van de Amerikaanse school en manier van componeren die zich zou gaan ontwikkelen in de Verenigde Staten. De Negende Symfonie werd groots ontvangen en na ieder deel werd door het publiek geklapt. Een hoogtepunt uit de carrière van de Tsjechische componist. Deze uitvoering maakt deel uit van een reeks van de negen symfonieën van Dvorák die allen zijn uitgevoerd door de Czech Philharmonic onder leiding van Jirí Belohlávek in 2014. De Tsjechische dirigent won in 1970 het nationaal dirigenten concours in Tsjechië en werd voor 2 jaar assistent-dirigent van de Czech Philharmonic. Hierna dirigeerde Belohlávek veel in Praag en was hij gastdirigent bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de BBC Symphony Orchestra. In 2010 werd aangekondigd dat hij terug zou keren naar de Czech Philharmonic, maar nu als chef-dirigent, wat heeft geleidt tot deze prachtige reeks van Dvorák symfonieën.

Vandaag | 23:52 De Zeeuwse Top 40

Kijk mee naar de leukste Zeeuwse muziekclips en het laatste Zeeuwse muzieknieuws.

Morgen | 00:00 Debussy - Pelléas en Mélisande

Muziek van een ongekende introverte tederheid en een libretto dat veel suggereert maar weinig bevestigt: zie hier de karakteristieken van ?Pelléas et Mélisande?, de enige opera die Claude Debussy wist te voltooien. De componist noemde het werk zelf een ?drama lyrique?. Hij schreef het in 1902, in een tijd waarin het onderbewuste, de psyche, dromen en lusten de aandacht trokken binnen zowel wetenschap als kunst. Deze muziek duikt, met zijn subtiele nuances, diep in de zielen van de personages. Pelléas en Golaud zijn halfbroers. Ze zijn beiden verliefd op Mélisande, het meisje-uit-het-niets. De oudere, dominante broer Golaud trouwt met haar; de jongere Pelléas sluit een zielsverwantschap met de zwijgzame, kwetsbare Mélisande, en hun verborgen liefde levert hen een mysterieuze band op. Nikolaus Lehnhoff brengt de opera op de planken met een cast die wel raad weet met de wonderlijke klanken van de muziek. Volgens ?Die Welt? ?bereikt deze buitengewone uitvoering iets wat alleen maar met magie verklaard kan worden?.

Morgen | 00:20 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Morgen | 00:30 NPO Radio 2 presenteert

In deze extra lange aflevering gaan we het hebben over het fenomeen Yacht Rock, de geuzennaam voor de ultra verzorgde popmuziek (of soft rock) zoals die eind jaren 70 begin jaren 80 in Californië werd gemaakt. Met een documentaire over het Steely Dan-album 'Aja' uit 1977 en een concert waarbij Donald Fagen (van Steely Dan), Michael McDonald en Boz Scaggs gezamenlijk hun grootste hits en meer brengen.

 Meer

Muziek gemist

Eerder Vandaag | 11:30 DWDD: o.a. Griet Op de Beeck

Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Nieuw boek Griet Op de ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Nieuw boek Griet Op de Beeck - Het beste wat we hebben Morgen verschijnt het nieuwe boek van Griet Op de Beeck: ‘Het beste wat we hebben’. Het is het eerste deel van een trilogie over een persoonlijk onderwerp, prachtig geschreven, zoals alleen Griet dat kan. Aan tafel bij DWDD zien we Griet zoals we haar niet eerder zagen: ze uitgebreid vertelt over haar persoonlijke betrokkenheid bij het centrale thema van de trilogie. - Gouden Kalf voor Gerard Soeteman Gerard Soeteman is scenarioschrijver, beroemd om zijn speelfilms met Paul Verhoeven, bijvoorbeeld Turks Fruit (1973), Soldaat van Oranje (1977), Spetters (1980) en Zwartboek (2006). Maar Soeteman heeft nog zo veel meer gedaan: zo maakte hij voor tv maar liefst 61 documentaires, waaronder 'Ons Indië' over het proces van onafhankelijkheid van Indonesië. Omdat hij als scenarist het fundament leverde voor zoveel iconische films en meesterwerken werd hij afgelopen week onderscheiden een Gouden Kalf voor de Filmcultuur. - Muziek: Sven Hammond De muziek is vanavond van de vijfkoppige soul/rockband Sven Hammond. Afgelopen vrijdag kwam het album ‘Rapture’ uit, vanavond spelen zij in de studio Choosy Lover.

Eerder Vandaag | 12:00 Classical Destinations

Londen, Thaxted en Cheltenham: Gustav Holst & Ralph Vaughan Williams We bezoeken Londen en de geboorteplaats van Gustav Holst, Cheltenham. Ook bezoeken we Thaxted waar hij vele jaren van zijn leven doorbracht. Het ACO2 brengt muziek van Holst ten gehore.

Eerder Vandaag | 11:13 Solsberg Festival 2012 ? Schubert & Beethoven

Sol Gabetta, een Argentijnse celliste die haar spel in Europa perfectioneerde, is één van de grootste sterren van de klassieke muziek. Tegenwoordig woont ze in het Zwitsers kanton Aargau. Daar, in het dorpje Olsberg, heeft ze haar droom waargemaakt: deze buitengewone muzikante is eveneens artistiek leidster van het Solsberg Festival. Sinds de eerste editie geniet dit festival een uitstekende reputatie onder muziekliefhebbers. Elk jaar worden er gerenommeerde muzikanten uitgenodigd. Deze opname is gemaakt in 2012, tijdens de zevende editie van het festival. Op het programma staan het Allegro in a-mineur D. 947 en het Pianotrio Nr. 2 in Bes-majeur D. 929 van Franz Schubert, evenals het Pianotrio Nr. 4 in Bes-majeur Op. 11 van Ludwig van Beethoven.

Eerder Vandaag | 11:10 PJ Masks

Wanneer de muziekinstrumenten verdwijnen, zitten Owlette en Gekko de dief op de hielen. / Catboy en Gekko verzinnen een nieuwe coole superheldentruc, maar Owlette krijgt 'm maar niet onder de knie!

Eerder Vandaag | 11:05 Barney And Friends

Barney de Dinosauris leert de kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien. En dat gaat altijd gepaard met heel veel plezier, muziek en gelach!

Eerder Vandaag | 10:45 NPO Radio 2 presenteert

In deze extra lange aflevering gaan we het hebben over het fenomeen Yacht Rock, de geuzennaam voor de ultra verzorgde popmuziek (of soft rock) zoals die eind jaren 70 begin jaren 80 in Californië werd gemaakt. Met een documentaire over het Steely Dan-album 'Aja' uit 1977 en een concert waarbij Donald Fagen (van Steely Dan), Michael McDonald en Boz Scaggs gezamenlijk hun grootste hits en meer brengen.

Eerder Vandaag | 10:00 Radio - De Brink

U ziet beelden uit de radiostudio en hoort de uitzending van De Brink, Radio Drenthe's ontmoetingsplaats in de ochtend. Gastheer Aaldert Oosterhuis ontvangt gasten, draait muziek, speelt een spel en stelt dagelijks de lijnen voor u open in Beltijd.

Eerder Vandaag | 09:00 Radio - Draaideur

U ziet beelden uit onze provincie Mooi Drenthe en luistert naar Draaideur, non-stop muziek van Nederlandse bodem. Het beste van de jaren 60 tot en met nu. Van palingsound tot Nederpop, van luisterliedjes tot streektaal en van chansons tot hunebedpop.

Eerder Vandaag | 08:49 Beethoven - Pianoconcert Nr. 5

Daniel Barenboim kreeg voor zijn 65e verjaardag in 2007 wel een heel bijzonder verjaardagscadeautje: een complete cyclus van alle Beethoven pianoconcerten tijdens het Klavier-Festival in Ruhr. Deze opnames late een zeer persoonlijke en speciale interpretatie van deze composities zien, en Barenboims levenslange toewijding aan deze muziek. Barenboim is en blijft een van de meest bekende artiesten en de meesterwerken van Beethoven hebben gedurende zijn hele leven en carrière een belangrijk deel van zijn repertoire gevormd , zowel als pianist als dirigent. De componist zelf was een absolute pianovirtuoos met een ongelofelijke techniek en het is daarom ook niet verwonderlijk dat deze pianoconcerten een klasse apart zijn. Het voormalige wonderkind Barenboim is de perfecte persoon om deze veeleisende muziek te spelen. Tijdens deze uitzending dirigeert hij vanachter de vleugel de Staatskapelle Berlin in het 'Vijfde Pianoconcert'.

Eerder Vandaag | 08:34 RuPaul's Drag Race

In deze aflevering van Drag Race moeten de queens hun keeltjes smeren en zich van hun muzikale kant laten zien. Ru daagt ze uit om drie newwavebands te vormen en een tekst te schrijven voor een jaren 80-nummer dat ze live ten gehore moeten brengen voor een publiek vol uitzinnige groupies. De gastjuryleden van deze week zijn Debbie Harry en Chris Stein van de legendarische popgroep Blondie en RuPauls muziekproducer Lucian Piane.

Eerder Vandaag | 07:45 CSI: New York

Het CSI-team onderzoekt de moord op een tiener. Hij werd gevonden door zijn nieuwe vriendin, een rockchick die hij enkele weken eerder leerde kennen in een muziekwinkel. De huisgenoot van de jongen is spoorloos. Lindsay ontdekt dat er iets aan de hand is met de bankbiljetten die zijn aangetroffen naast het lichaam van het slachtoffer.

Eerder Vandaag | 07:31 Párkányi Quartet - Farewell Concert

Het Párkányi Quartet, bestaande uit István Párkányi, Heinz Oberdorfer, Ferdinand Erblich en Michael Müller, speelde in 2012 alle strijkkwartetten van Mozart. Dit deden zij als eerbetoon aan deze meester van de kamermuziek. Tijdens dit concert staat onder meer het ?Strijkkwintet in g mineur?op het programma. Het kwartet speelt samen met Isabel Charisius, de altist van het beroemde Alban Berg Quartet. Strijkkwintetten kunnen een verschillende samenstelling hebben (strijkkwartet met toegevoegd strijkinstrument), maar sinds Mozart is de bezetting van twee violen, twee altviolen en een cello, de standaardbezetting geworden. Ook spelen zij enkele hoogtepunten uit het 15-jarige bestaan van het kwartet: ?Microludes? van György Kurtág en ?Strijkkwartet in D groot? van Joseph Haydn.

Eerder Vandaag | 07:00 Finn IMDb: 6.8

IMDB * 6.8 - Film, Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ...

Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader?

Eerder Vandaag | 07:00 Wakker!

Wakker worden doe je pas echt met Omroep Brabant. Tussen 7.00 en 10.00 uur kijk én luister je naar Wakker! met Tessel Linders en Maarten Kortlever. De ochtendshow die tegelijkertijd op radio, tv en online te volgen is. Je krijgt het laatste nieuws, het weer, de actuele verkeersinformatie en natuurlijk een lekkere portie muziek. Daarnaast is er altijd ruimte voor een goed gesprek over de achtergronden bij het nieuws. Voor je het weet, ben je helemaal bij... en klaarwakker!

Eerder Vandaag | 06:30 Bortnjanski - Kol vozliublenna seléniya Tvoyá, Hóspodi sil

Veel Russische componisten uit de 18e eeuw zijn in de vergetelheid geraakt, maar Dmitri Bortnjanski (1751-1825) is aan dat lot ontkomen. Hij was in zijn tijd zeer geliefd en buitengewoon beroemd, maar ook na zijn dood bleef zijn vocale muziek en kamermuziek erg populair. Als kapelmeester, en later als directeur van het keizerlijk kerkkoor, schreef hij een indrukwekkend aantal koorwerken, die helaas niet allemaal bewaard zijn gebleven. Tussen de uitgegeven composities bevinden zich 35 kerkconcerten, 10 concerten voor dubbel koor, twee complete liturgieën, zeven vierstemmige en twee achtstemmige Cherubijnse Hymnes, 30 kerkelijke gezangen en talloze bewerkingen van oude orthodoxe gezangen. In de werken van Bortnjanski kreeg het Russisch koorconcert zijn klassieke vorm: driedelig, met snelle-langzame-snelle delen, verrijkt door elementen van wereldlijke instrumentale concerten en vocale kerkmuziek.

Eerder Vandaag | 06:27 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eerder Vandaag | 06:00 Max & Ruby

Ruby wil een toren gaan bouwen van spaghetti-stengels en marshmallows. Max wil haar helpen maar dat lijkt haar niet zo?n goed idee. Ze vraagt aan Max of hij iets voor zichzelf kan gaan doen zonder dat zij daar last van heeft./Het is een hete zomerdag en Ruby en Louise gaan een sapjesbar opzetten zodat ze sapjes kunnen verkopen en op die manier geld kunnen inzamelen voor de padvinders. Max wil graag muziek maken en doet dat op alles wat maar geluid maakt./Ruby en Louise willen een padvindersmedaille halen en moeten daarvoor drie verschillende dieren fotograferen. Maar waar zij willen gaan zoeken zijn Max en Roger bezig om een boomhut te bouwen. Zal het lawaai niet alle dieren wegjagen?

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv