Live op tv (tv-tips)

Di 26 december 2017 | 08:00 Formule 1: GP Kalender 2017

Wanneer komt in het seizoen 2017 de formule 1 op TV? De Formule 1 zal ook dit seizoen weer live worden uitgezonden op Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Select. Ook standaard klanten van digitale tv van Ziggo kunnen de formule 1 live-uitzendingen bekijken op het gratis tv-kanaal Ziggo Sport. Wil je een samenvatting zien van de formule 1 races en kwalificaties? Gebruik dan de Actueel TV app of kijk op ActueelTV.nl. In deze app zullen ook alle interviews met Max Verstappen te zien zijn. Dit jaar worden de volgende grand prix races verreden in de Formule 1: De GP Australië wordt verreden op 26 maart De race van Australië is op het circuit Albert Park De GP Bahrein wordt verreden op 9 april De race van China is op het circuit Shanghai De GP China wordt verreden op 16 april De race van Bahrein is op het circuit Sakhir De GP Rusland wordt verreden op 30 april De race van Rusland is op het circuit Sotsji De GP Spanje wordt verreden op 14 mei De race van Spanje is op het circuit Circuit de Catalunya De GP Monaco wordt verreden op 28 mei De race van Monaco is op het circuit Monte Carlo De GP Canada wordt verreden op 11 juni De race van Canada is op het circuit Montreal De GP Azerbeidzjan wordt verreden op 25 juni De race van Azerbeidzjan is op het circuit Baku Street Circuit De GP Oostenrijk wordt verreden op 9 juli De race van Oostenrijk is op het circuit Red Bull Ring De GP van Groot Brittannië wordt verreden op 16 juli De race van Groot-Brittannië is op het circuit Silverstone De GP Hongarije wordt verreden op 30 juli De race van Hongarije is op het circuit Hungaroring De GP België wordt verreden op 27 augustus De race van België is op het circuit Spa Francorchamps De GP Italië wordt verreden op 3 september De race van Italië is op het circuit Monza De GP Singapore wordt verreden op 17 september De race van Singapore is op het circuit Marina Bay De GP Maleisië wordt verreden op 1 oktober De race van Maleisië is op het circuit Sepang De GP Japan wordt verreden op 8 oktober De race van Japan is op het circuit Suzuka De GP Verenigde Staten wordt verreden op 22 oktober De race van Amerika is op het circuit Circuit of the Americas De GP Mexico wordt verreden op 29 oktober De race van Mexico is op het circuit Mexico Stad De GP Brazilië wordt verreden op 12 november De race van Brazilië is op het circuit Interlagos De GP Abu Dhabi wordt verreden op 26 november De race van Abu Dhabi is op het circuit Yas Marina

Vandaag | 23:00 Jinek: o.a. Angela de Jong

Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Angela de Jong voelt zich ‘genaaid’ door Gordon ...

Vanavond onder andere in Jinek: - Angela de Jong voelt zich ‘genaaid’ door Gordon Gaat Trouwen Ruim een miljoen mensen zagen gisteravond hoe Gordon géén jawoord gaf aan zijn nieuwe grote liefde. Na acht weken lief en leed was de teleurstelling bij kijkers gigantisch. Ook beroeps tv-kijker Angela de Jong voelt zich, in haar eigen woorden, ‘genaaid’. Ze is vanavond gast. - Zondag wordt bekend wie de beste BN’er dirigent van Nederland is Aanstaande zondag is de finale van Maestro. In het programma streden acht bekende Nederlanders, zonder enige dirigeerervaring, voor een gouden baton. Meer dan 2 miljoen kijkers zagen afgelopen week hoe actrices Maartje van de Wetering en Hadewych Minis de finale bereikten. Vanavond blikken jurylid Dominic Seldis en presentator Frits Sissing bij Jinek vooruit op de grote live finale van zondag.

Morgen | 20:00 The Big Music Quiz: 2017-special

Morgen - Spelshow, Vanavond zendt RTL 4 een speciale editie van The Big Music Quiz uit. In deze muziekquiz nemen twee ...

Vanavond zendt RTL 4 een speciale editie van The Big Music Quiz uit. In deze muziekquiz nemen twee teams met BN'ers het tegen elkaar op. Deze special staat helemaal in het teken van 2017. Naast klassiekers uit de hitlijsten komen alle grote hits van 2017 voorbij. In de studio spelen Roel van Velzen, Giel Beelen, Rick Brandsteder, Dennis Weening, Kim Feenstra en Amy, Shelley en Lisa Vol van OG3NE het spel. Thuis kun je ook meespelen via de RTL XL-app. Onder leiding van Humberto Tan nemen acht BN’ers het in teamverband én individueel tegen elkaar. Een paar maanden geleden waren zes afleveringen van The Big Music Quiz te zien op RTL 4. In de quiz draait alles om de muziekkennis van de artiesten, presentatoren, actrices, modellen en cabaretiers. Na een individuele ronde worden de twee spelers met de hoogste score teamcaptain en formeren ieder hun team. Zij strijden vervolgens met hun teamgenoten om de winst en daarmee eeuwige roem. Hoe snel herkennen ze een versneld afgespeeld nummer? En herkennen ze de klassiekers als deze live worden uitgevoerd op een niet alledaags instrument? De spelers van het team met de meeste punten spelen de finale tegen elkaar, waarbij ze in korte tijd zoveel mogelijk artiesten van bekende nummers moeten raden. Want uiteindelijk kan er maar één persoon de winnaar zijn. Voor het verliezende team is er nog een kleine verrassing: zij moeten het publiek en de kijker trakteren op een spraakmakend optreden. Kortom, een muzikale avond vol competitie en hilariteit.

Morgen | 21:15 Concert: Guus Meeuwis live at the Royal Albert Hall

Morgen - Concert, Registratie van het concert Guus Meeuwis live at The Royal Albert Hall in 2015. Voor Guus was het een ...

Registratie van het concert Guus Meeuwis live at The Royal Albert Hall in 2015. Voor Guus was het een lang gekoesterde droom om op te treden in deze Londense concertzaal, één van de beroemdste zalen ter wereld. Het was de kroon op zijn jubileumjaar, want diezelfde zomer was het precies twintig jaar geleden dat hij doorbrak met Het is een nacht. Meeuwis koos ervoor om in Londen geen speciale gastoptredens te organiseren, maar om uit te gaan van eigen kracht. Hij speelt chronologisch zijn favoriete nummers van elke plaat en maakt zo een reis door twintig jaar hits. Bandleider en producer Jan-Willem Rozenboom opent het concert op spectaculaire wijze op het aanwezige pijporgel met een speciaal geschreven compositie.

Overmorgen | 20:25 Live: Finale Maestro

Overmorgen - Klassieke muziek, In de live uitgezonden finale van Maestro gaan Maartje van de Wetering en Hadewych Minis ...

In de live uitgezonden finale van Maestro gaan Maartje van de Wetering en Hadewych Minis de muzikale strijd met elkaar aan. Welke dirigent in spe kan het Orkest van het Oosten het beste aan en gaat er vandoor met de gouden baton en eretitel 'Maestro 2017'? In Maestro proberen bekende Nederlanders zich om te scholen tot dirigent. Acht BN'ers zonder enige dirigeerervaring namen het tegen elkaar op in deze muzikale afvalrace. Wie stuurt Het orkest van het Oosten het beste aan en mag zich meesterdirigent van 2017 noemen? Eerder dit seizoen vielen acteur Waldemar Torenstra, kickbokser Remy Bonjasky, zangeres Patricia Paay, culinair publiciste Janny van der Heijden en acteur Ruud Feltkamp af.

Morgen | 00:15 DWDD: laatste uitzending 2017 met Caro Emerald e.a.

Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In ...

Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In onze laatste van dit jaar blikken we met een groot aantal vaste gasten terug op 2017. Geïnspireerd door het nummer 'Perfect Day' van Lou Reed uit 1972, waar de BBC in 1997 een speciale kerstversie van maakte met grote Engelse artiesten, vragen we de gasten naar hún perfecte dag van het afgelopen jaar. We sluiten groots af met een remake van de BBC-clip, live begeleid door het Metropole Orkest, dat ook een versie van het lied doet met Caro Emerald! Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs! 8 januari zijn we weer terug op de buis.

Morgen | 00:25 Jinek: o.a. Angela de Jong

Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Angela de Jong voelt zich ‘genaaid’ ...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: - Angela de Jong voelt zich ‘genaaid’ door Gordon Gaat Trouwen Ruim een miljoen mensen zagen gisteravond hoe Gordon géén jawoord gaf aan zijn nieuwe grote liefde. Na acht weken lief en leed was de teleurstelling bij kijkers gigantisch. Ook beroeps tv-kijker Angela de Jong voelt zich, in haar eigen woorden, ‘genaaid’. Ze is vanavond gast. - Zondag wordt bekend wie de beste BN’er dirigent van Nederland is Aanstaande zondag is de finale van Maestro. In het programma streden acht bekende Nederlanders, zonder enige dirigeerervaring, voor een gouden baton. Meer dan 2 miljoen kijkers zagen afgelopen week hoe actrices Maartje van de Wetering en Hadewych Minis de finale bereikten. Vanavond blikken jurylid Dominic Seldis en presentator Frits Sissing bij Jinek vooruit op de grote live finale van zondag.

Live

Live op tv

Bekijk op deze pagina een overzicht van programma's die live op tv te zien zijn, zoals sportwedstrijden of belangrijke live-uitzendingen.

Live op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 01:10 Lekker Live

Interactief magazine

Morgen | 01:15 DWDD: laatste uitzending 2017 met Caro Emerald e.a.

Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In ...

Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In onze laatste van dit jaar blikken we met een groot aantal vaste gasten terug op 2017. Geïnspireerd door het nummer 'Perfect Day' van Lou Reed uit 1972, waar de BBC in 1997 een speciale kerstversie van maakte met grote Engelse artiesten, vragen we de gasten naar hún perfecte dag van het afgelopen jaar. We sluiten groots af met een remake van de BBC-clip, live begeleid door het Metropole Orkest, dat ook een versie van het lied doet met Caro Emerald! Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs! 8 januari zijn we weer terug op de buis.

Morgen | 02:05 DWDD: laatste uitzending 2017 met Caro Emerald e.a.

Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In ...

Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In onze laatste van dit jaar blikken we met een groot aantal vaste gasten terug op 2017. Geïnspireerd door het nummer 'Perfect Day' van Lou Reed uit 1972, waar de BBC in 1997 een speciale kerstversie van maakte met grote Engelse artiesten, vragen we de gasten naar hún perfecte dag van het afgelopen jaar. We sluiten groots af met een remake van de BBC-clip, live begeleid door het Metropole Orkest, dat ook een versie van het lied doet met Caro Emerald! Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs! 8 januari zijn we weer terug op de buis.

Morgen | 08:45 Zapplive

Aflevering 137 - Jeugdprogramma: Afl. 53 - Deel 1

Morgen | 09:10 Zapplive

Aflevering 138 - Jeugdprogramma: Afl. 53 - Deel 2

Morgen | 09:55 Zapplive

Aflevering 139 - Jeugdprogramma: Afl. 53 - Deel 3

Morgen | 10:15 Zapplive

Aflevering 140 - Jeugdprogramma: Afl. 53 - Deel 4

Morgen | 14:20 Mighty Med

Seizoen 1 - Amerikaanse komische sf-jeugdserie: Wi-Fi problemen: De twee beste vrienden Oliver en Kaz zijn de grootste fans van strips en videogames. Ze ontdekken het geheime Mighty Med-ziekenhuis waar ze hun favoriete superhelden tegenkomen.

Morgen | 14:45 Mighty Med

Seizoen 1 - Amerikaanse komische sf-jeugdserie: Kaz kopie: De twee beste vrienden Oliver en Kaz zijn de grootste fans van strips en videogames. Ze ontdekken het geheime Mighty Med-ziekenhuis waar ze hun favoriete superhelden tegenkomen.

Morgen | 17:55 NOS WK Voetbal clubteams 1ste helft Real Madrid - Grêmio

Aflevering 2 - Liveverslag

Live op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 20:40 Live: Sheffield Wednesday - Wolverhampton Wanderes

Live: Sheffield Wednesday - Wolverhampton Wanderes. Verslag van de wedstrijd Sheffield Wednesday - Wolverhampton Wanderes, gespeeld in de Engelse Championship.

Vandaag | 22:28 De magische sleutel

Kipper, Teddy, Wilf and Floppy are part of a never ending story, and if Wilf doesn't get his act together, they are doomed to live it again and again and again...

Vandaag | 23:00 NPO Radio 2 presenteert

We hebben de Nederlandse tv-première van de concertfilm Bob Dylan: Trouble No More. Deze belicht een controversiële periode in 's mans carrière, de jaren 1979-1981, waarin hij een born again christen werd en met zijn fenomenale liveband gospelmuziek bracht. Ook blikken we terug op het 30-jarig jubileumconcert (25 jaar geleden in Madison Square Garden) waarin een keur aan artiesten het werk van Dylan uitvoert.

Morgen | 00:01 Gomby's Groene Eiland

Sarah and Simon, after getting up to a lot of mischief, decide that they need to go to the forest to play football. But in the forest lives a very mysterious character... Bugaboo! Will they find him?

Morgen | 03:40 Jamie's Night Before Christmas

Jamie Oliver geeft tips voor een heerlijk en stressvrije Kerst.

Morgen | 04:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de derde dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Morgen | 04:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de derde dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Morgen | 05:00 Staying Alive

BNN-presentatoren herbeleven samen met een cameraman, een legendarisch waargebeurd survival-verhaal. Een spannende tocht ondersteund met uniek historisch beeldmateriaal van het oorspronkelijke verhaal. Verhalen waarin iemand tegen alle verwachtingen en statistieken in overleefde, vaak na een heftige overlevingstocht richting de bewoonde wereld.

Morgen | 05:10 Jamie's Night Before Christmas

Jamie Oliver geeft tips voor een heerlijk en stressvrije Kerst.

Morgen | 05:37 Henry heeft honger en meer

Kinderprogramma. Gevolgd door Baby's Eerste Liedjes, Oliver, Tiny Bunch, Kijk eens wat ik gevonden heb, Van harte gefeliciteerd, BZZ, Tulli, Baby's Eerste Liedjes en Tricky Tracks. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Morgen | 07:00 Wake Up Call

De zon zien opkomen met de coolste clips en de beste liveoptredens.

Morgen | 07:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de derde dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Morgen | 07:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de derde dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Morgen | 07:15 Big Barn Farm

9/20. Giant Sunflower Seeds: Animated adventures of a group of baby animals who live on a farm. The Farmyard Bunch hope to relive the story of Jack and the Beanstalk, starting with a bean. [S]

Morgen | 08:14 Myslivecek ? Octetten voor blaasinstrumenten

Josef Myslivecek was een Tsjechische componist uit de Bohemen, een regio in Tsjechië. Hij werd geboren in 1737 te Praag en zoon van een molenaar. Myslivecek speelde viool en studeerde literatuur en filosofie. Hij slaagde er niet in zijn diploma te halen en begon met compositie- en orgellessen. Na het uitbrengen van zes symfonieën reisde hij af naar Venetië om daar zang en compositie te gaan studeren en zich te focussen op het componeren van opera?s. Dit werd een succes en hij werd in heel Italië bekend en was de best verdienende Italiaanse operacomponist van dat moment. Hij componeerde rond de 30 opera?s en ontmoette Wolfgang Amadeus Mozart in Bologna. De invloeden van de jonge Mozart zijn in zijn instrumentale werken goed te horen. Zo ook in deze octetten voor blaasinstrumenten. Uitvoerenden: Cracow Wind Ensemble

Morgen | 08:19 Monster Rekenteam

The math-tastic power of counting by tens helps Lily, Max, Goo and Sally Scout Monster quickly figure out how many crabapple cookies Sally has to deliver.

Morgen | 08:55 I Live With Models

Tommy mag op werkreis naar Japan, maar dan moet hij wel leren hoe je met één hand een beha losmaakt. Anna moet leren smoezen met een beroemde fotograaf en er komt een nieuw mannelijk model in het appartement wonen.

Morgen | 09:02 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, Tulli, Pitch&Potch, Van harte gefeliciteerd en Papegaai.

Morgen | 09:15 Staying Alive

BNN-presentatoren herbeleven samen met een cameraman, een legendarisch waargebeurd survival-verhaal. Een spannende tocht ondersteund met uniek historisch beeldmateriaal van het oorspronkelijke verhaal. Verhalen waarin iemand tegen alle verwachtingen en statistieken in overleefde, vaak na een heftige overlevingstocht richting de bewoonde wereld.

Morgen | 09:20 I Live With Models

Tommy koopt een wit pak dat hij niet kan betalen. Hij wil het net terugbrengen als hij een mooie meid met een dure smaak ontmoet. Intussen vecht Scarlet tegen ziekte om bij haar eerste catwalkshow te zijn en Enrique jaagt op een eekhoorn.

Morgen | 09:30 Windkracht 10 - WK Brassbands 2009

Brava presenteert in samenwerking met Mirasound en Vlamo.be het wekelijkse programma ?Windkracht 10? met de beste harmonieorkesten, fanfares en brassbands van Nederland en Vlaanderen en de mooiste concerten, altijd volledig live opgenomen. Windkracht 10 is hét platform voor de Nederlandse en Vlaamse blaasmuziek: uitzending op landelijke televisie, altijd de meest recente nieuwsitems en een actuele concertagenda.

Morgen | 11:30 I Live With Models

Wanneer Tommy door Seth wordt gedumpt als poolpartner, probeert Enrique hem het toernooi te laten winnen. Scarlets afspraak met een onorthodoxe fotograaf gaat mis en Anna kan niet wachten op haar verjaardagscadeau van haar rijke vriendje.

Morgen | 12:00 LIVE RADIO: Barend van Deelen

Muziekprogramma met Barend van Deelen.

Morgen | 12:00 I Live With Models

Op een chic modefeestje pakt Anna een handtas in plaats van een goodiebag en probeert ze het leven van de eigenaar de stelen. Luke manipuleert Tommy wanneer deze met een andere impresario praat en Enrique maakt kennis met de liefde.

Morgen | 12:02 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, Tulli, Pitch&Potch, Van harte gefeliciteerd en Papegaai.

Morgen | 13:00 Live: Deportivo United

Live: Deportivo United. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de wedstrijden gespeeld deze speelronde van de Premier League en de Primera Division, besproken.

Morgen | 13:10 Podium Witteman

Muziekprogramma met Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek.

Morgen | 13:30 Live: Leicester City - Crystal Palace

Live: Leicester City - Crystal Palace. Verslag van de wedstrijd Leicester City - Crystal Palace, gespeeld in de Engelse Premier League.

Morgen | 14:00 Jamie Oliver's Christmas Cookbook

Jamie Oliver kookt al decennia lang met Kertsmis de lekkerste gerechten, met altijd een experimentele twist op de Klassiekers. Dit jaar wil hij zijn ultieme recepten laten zien, juist die recepten die tijdens de feestdagen absoluut niet mogen ontbreken.

Morgen | 14:11 I Live With Models

Scarlet krijgt een kans van haar heldin - de machtige tijdschriftredactrice Joanna Vermouth. Maar wanneer Tommy zich ermee bemoeit, staat haar hele carrière op het spel. Anna wil Enrique's slaapkamer en zegt tegen hem dat het er spookt.

Morgen | 14:20 Mighty Med

Kaz wil Olivers samenvatting kopiëren, maar laat per ongeluk de schurk Wi-Fi ontsnappen uit zijn USB-kerker en wordt zelf weer in Olivers laptop gezogen.

Morgen | 14:45 Mighty Med

Wallace gebruikt een optische beeldenkopieerder om Clyde in een identieke versie van Kaz te veranderen en hoopt dat Oliver hem zo meeneemt naar de geheime locatie van Mighty Med.

Morgen | 15:02 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, Tulli, Pitch&Potch, Van harte gefeliciteerd en Papegaai.

Morgen | 15:06 Monster Rekenteam

The Squad must go backwards down a number line; that is, from 5 to 3, and then from 5 to 1, to help a confused Delivery Monster keep to his schedule

Morgen | 15:30 Live: Deportivo United

Live: Deportivo United. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de wedstrijden gespeeld deze speelronde van de Premier League en de Primera Division, besproken.

Morgen | 16:00 Live: Chelsea FC - Southampton

Live: Chelsea FC - Southampton. Verslag van de wedstrijd Chelsea FC - Southampton, gespeeld in de Engelse Premier League.

Morgen | 16:10 Live: Athletic Club - Real Sociedad

Live: Athletic Club - Real Sociedad. Verslag van de wedstrijd Athletic Club - Real Sociedad, gespeeld in de Primera Division.

Morgen | 17:08 Henry heeft honger en meer

Kinderprogramma. Gevolgd door afleveringen van Baby's Eerste Liedjes, Oliver, Tiny Bunch, Kijk eens wat ik gevonden heb, Van harte gefeliciteerd, BZZ, Tulli en Tricky Tracks. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Morgen | 17:55 Live: Standard Liège - AA Gent

Live: Standard Liège - AA Gent. Verslag van de wedstrijd Standard Liège - AA Gent, gespeeld in de Belgische Pro League.

Morgen | 18:00 Live: Deportivo United

Live: Deportivo United. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de wedstrijden gespeeld deze speelronde van de Premier League en de Primera Division, besproken.

 Meer

Live gemist

Eerder Vandaag | 21:20 Start: Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine, Wat zeggen Nijntje, Meisje met de parel en de boekenkist van Hugo de Groot over Nederland en de ...

Wat zeggen Nijntje, Meisje met de parel en de boekenkist van Hugo de Groot over Nederland en de Nederlanders? Vandaag trapt Jort Kelder op NPO 2 de nationale verkiezing Het pronkstuk van Nederland af. Hij gaat op zoek naar dat wat ons definieert, dat wat het meest zegt over onze historie en dat wat ons het meest verbindt. In de categorieën erfgoed, ontwerp en kunst bepaalt Nederland wat ons ideale visitekaartje is. Er is de laatste maanden veel gezegd en geschreven over het belang van het kennen van onze geschiedenis. Rutte III nam in het regeerakkoord op dat het voor alle scholieren mogelijk gemaakt moet worden om het Rijksmuseum te bezoeken. In Arnhem opende onlangs de Canon van Nederland, een verzameling topstukken uit diverse museale collecties die bezoekers in een mum van tijd door onze geschiedenis leidt. Waarom? Door te kijken naar de briljante creaties die wij in de loop van de geschiedenis hebben voortgebracht, begrijpen we beter waar we vandaan komen en waar wij heen gaan. En het creëert een gezamenlijke basis, een gevoel van verbondenheid. Maar waar is de Nederlander nu zelf het meest trots op? Wat zegt het meest over onze volksaard? Vanavond presenteert Jort Kelder de tien kanshebbers per categorie. Deze lijst is samengesteld op basis van inbreng van experts en een publieksonderzoek van onderzoeksbureau NBTC•NIPO. Vervolgens kan heel Nederland stemmen op de pareltjes uit de Nederlandse collectie. Op NPO 2 worden in deze periode iedere avond korte programma’s uitgezonden waarin steeds andere genomineerden centraal staan. In de finaleweek in januari maakt Jort Kelder de top drie per categorie bekend en kiest het Nederlands publiek van maandag tot en met vrijdag live een winnaar per categorie en uiteindelijk een overall winnaar; het pronkstuk van Nederland. Met de input van experts - hoogleraar Catelijne van Middelkoop (ontwerp), emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij (cultureel erfgoed) en kunsthistoricus Paul Rem (kunst) – worden historisch belang, kwaliteit en populariteit inzichtelijk gemaakt en gewogen. In de finaleweek komen daar bekende Nederlanders bij die zich hard maken voor hun genomineerde stuk. Het woord is aan Nederland: Wordt het het dagboek van Anne Frank, de Zonnebloemen van Van Gogh of toch de DAF 600? Van maandag 18 december tot en met vrijdag 19 januari zijn dagelijkse korte programma’s te zien om 22:45 uur, vlak na Nieuwsuur op NPO 2.

Eerder Vandaag | 19:00 DWDD: laatste uitzending 2017 met Caro Emerald e.a.

Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In onze laatste ...

Vanavond in De Wereld Draait Door: De laatste uitzending van 2017 In onze laatste van dit jaar blikken we met een groot aantal vaste gasten terug op 2017. Geïnspireerd door het nummer 'Perfect Day' van Lou Reed uit 1972, waar de BBC in 1997 een speciale kerstversie van maakte met grote Engelse artiesten, vragen we de gasten naar hún perfecte dag van het afgelopen jaar. We sluiten groots af met een remake van de BBC-clip, live begeleid door het Metropole Orkest, dat ook een versie van het lied doet met Caro Emerald! Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs! 8 januari zijn we weer terug op de buis.

Eerder Vandaag | 22:15 Live: Ziggo Sport Live

Live: Ziggo Sport Live. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de halve finale wedstrijden besproken, gespeeld in het Wereld Kampioenschap handbal 2017, in Duitsland.

Eerder Vandaag | 22:10 Dieren in het wild

In order to deliver a pizza to the crow family, the otter must overcome numerous obstacles. The noisy monkeys are disturbing their neighbours who decide to teach them a lesson.

Eerder Vandaag | 21:30 Jamie's Night Before Christmas

Jamie Oliver geeft tips voor een heerlijk en stressvrije Kerst.

Eerder Vandaag | 21:05 Mighty Med

Als een held klaar is om zijn gaven over te geven, strijden Skylar en Kaz om wie de volgende superheld zal worden. Oliver creëert een internet datingprofiel voor zijn moeder.

Eerder Vandaag | 20:30 Live WK 2017 Handbal: 1/2 Finale (Dames)

Live WK 2017 Handbal: 1/2 Finale (Dames). Verslag van een wedstrijd gespeeld in de halve finale van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017 in Duitsland.

Eerder Vandaag | 19:10 64 Zoo Lane

The Story of Thelma the Whale: Cartoon about Lucy, who lives next door to a zoo. Thelma the whale feels left out so Jamie the puffin invites her to play in Mossy Bay. [S]

Eerder Vandaag | 19:00 Live: Ziggo Sport Live

Live: Ziggo Sport Live. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de halve finale wedstrijden besproken, gespeeld in het Wereld Kampioenschap handbal 2017, in Duitsland.

Eerder Vandaag | 18:45 Liv and Maddie

Liv komt erachter dat ze stembandknobbeltjes heeft vlak voor 'n grote live uitzending.

Eerder Vandaag | 17:55 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 17:45 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 17:30 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 17:30 Ink master

Realityserie De beste tatoe?erders van Amerika strijden om de titel 'Ink master'.De druk staat erop als de tatoe?erders met Oliver's specialiteit aan de slag gaan - en dat ook nog in teams. Er wordt flink met vingers gewezen als de teams iemand uit hun midden moeten nomineren voor eliminatie. Land van herkomst: VS

Eerder Vandaag | 17:30 Live WK 2017 Handbal: 1/2 Finale (Dames)

Live WK 2017 Handbal: 1/2 Finale (Dames). Verslag van een wedstrijd gespeeld in de halve finale van het Wereld Kampioenschap Handbal 2017 in Duitsland.

Eerder Vandaag | 17:15 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 17:10 Live: Ziggo Sport Live

Live: Ziggo Sport Live. Rechtstreeks vanuit de Ziggo Sport Studio worden de halve finale wedstrijden besproken, gespeeld in het Wereld Kampioenschap handbal 2017, in Duitsland.

Eerder Vandaag | 17:07 Henry heeft honger en meer

Kinderprogramma. Gevolgd door afleveringen van Baby's Eerste Liedjes, Oliver, Tiny Bunch, Kijk eens wat ik gevonden heb, Van harte gefeliciteerd en BZZ. | Kijkwijzer: Alle leeftijden.

Eerder Vandaag | 17:00 The Goldbergs

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie: George! George Glass!: Erica en Adam volgen voor hun relatieproblemen het voorbeeld van Jan uit The Brady Bunch (1969). Beverly heeft genoeg van Murray als ze door hem The Beach Boys bij Live Aid mist.

Eerder Vandaag | 17:00 5 Uur Live

Seizoen 1 - Aflevering 80 - Talkshow

Eerder Vandaag | 17:00 Gomby's Groene Eiland

Sarah and Simon, after getting up to a lot of mischief, decide that they need to go to the forest to play football. But in the forest lives a very mysterious character... Bugaboo! Will they find him?

Eerder Vandaag | 17:00 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 16:45 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 16:30 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 16:30 Life Of Kylie S1

On the season finale, Kylie and Jordyn continue their trip in Peru while exploring their friendship and future. The guidance of a shaman reading and a commitment ceremony leads Kylie and Jordyn into the next chapter of their lives.

Eerder Vandaag | 16:15 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 16:00 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 16:00 Woolly and Tig

Granny No No: Live-action children's show. Tig thinks her granny is always saying no to her. Woolly helps Tig to see the positives in her granny. [HD] [S]

Eerder Vandaag | 15:09 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, In de speelgoedwereld, Pitch&Potch en Van harte gefeliciteerd.

Eerder Vandaag | 14:20 Patchwork Pals

23/26. Ram: Preschool series about a group of animals that live together on a huge patchwork blanket. Patchwork Ram is really angry. Will the Patchwork Pals find a way to calm him down? [HD] [S]

Eerder Vandaag | 14:02 The Onedin Line

Liverpool, 1860. Kapitein James Onedin wil zijn eigen rederij starten. Hij heeft er genoeg van dat zijn werkgever Callon de vruchten plukt van zijn harde arbeid op zee. Met zijn spaargeld en de steun van zijn gierige broer Robert, eigenaar van een winkel, hoopt hij een schip te kunnen kopen. Hij is ervan overtuigd dat hij hiermee het belangrijkste wijncontract van Callon in de wacht kan slepen.

Eerder Vandaag | 13:13 Beethoven - Pianoconcert Nr. 1 deel 3

Net voor zijn 65ste verjaardag in november 2007 voltooide Daniel Barenboim een cyclus van Beethovens pianoconcerten. Deze concerten, live opgenomen op het prestigieuze Klavier-Festival Ruhr in mei 2007, geven zowel een zeer persoonlijke en bijzondere lezing van Beethovens muziek weer als de levenslange toewijding van de artiest aan deze componist. Barenboim is een van de meest prolifische en spraakmakende artiesten op de huidige internationale podia en de meesterwerken van Beethoven hebben door zijn carrière heen een belangrijke plek ingenomen in zijn repertoire, als dirigent en ook als pianist. Beethoven zelf was een virtuoze toetsenist van bijna ontzagwekkend statuur, die opzien baarde waar hij ook ging. Het is dan ook niet gek dat de piano een centrale rol kreeg in Beethovens repertoire. Daniel Barenboim, als artiest en voormalig wonderkind al lange tijd een onmisbaar deel van de internationale muziekwereld zowel op de bok als achter de piano, is de perfecte partij voor deze uitdagende muziek. Tegelijkertijd dirigerend en spelend voert hij de Staatskapelle Berlin aan, al bijna twee decennia zijn orkest en door hem geprezen om zijn uitzonderlijk donkere en warme geluid. Met een traditie die terugvoert tot 1570 is de Staatskapelle Berlin een van de oudste orkesten ter wereld. ?Barenboim speelt Beethoven? brengt twee muzikale genieën samen. Tijdens deze uitzending: het derde deel.

Eerder Vandaag | 12:50 Jamie Cooks Christmas

Jamie Oliver laat zien hoe je een feestelijk menu maakt en let daarbij ook op de kosten.

Eerder Vandaag | 12:09 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, In de speelgoedwereld, Pitch&Potch en Van harte gefeliciteerd.

Eerder Vandaag | 12:00 Woolly and Tig

Granny No No: Live-action children's show. Tig thinks her granny is always saying no to her. Woolly helps Tig to see the positives in her granny. [HD] [S]

Eerder Vandaag | 10:45 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 10:30 Staying Alive

Geraldine Kemper en haar cameraman zijn in het koude Alaska. Tijdens een barre tocht trotseren ze ijs, kou en sneeuw. Hiermee treden ze in de voetsporen van een koppel dat vol goede moed goud ging zoeken in de wildernis, maar werd overvallen door de winter. Door een slinkende voedselvoorraad werden ze gedwongen de bewoonde wereld op te zoeken. Een tocht die ze beiden ternauwernood overleefden.

Eerder Vandaag | 10:30 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 10:20 Patchwork Pals

23/26. Ram: Preschool series about a group of animals that live together on a huge patchwork blanket. Patchwork Ram is really angry. Will the Patchwork Pals find a way to calm him down? [HD] [S]

Eerder Vandaag | 10:15 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 10:00 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 10:00 The Platinum Life

On the season finale, Asiah, Shantel and Alycia are the last women standing in Mexico, but do their best to move past the drama and turn up for Alycia?s birthday. Lola?s career comeback is in full swing when she unveils her new music at her mixtape listening party and live performance debut.

Eerder Vandaag | 09:45 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 09:30 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 09:15 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 09:07 Gee-Raffa en meer

Animatieserie. Gevolgd door afleveringen van Hippa Hippa Hey, Baby's Eerste Liedjes, Oliver, De Posttrein, In de speelgoedwereld, Van harte gefeliciteerd en Papegaai.

Eerder Vandaag | 09:00 RTL Z Nieuws

Live nieuwsupdate met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, het financieel-economische nieuws en de actuele beurskoersen.

Eerder Vandaag | 08:20 Jamie Cooks Christmas

Jamie Oliver laat zien hoe je een feestelijk menu maakt en let daarbij ook op de kosten.

Eerder Vandaag | 08:06 Monster Rekenteam

The Squad must go backwards down a number line; that is, from 5 to 3, and then from 5 to 1, to help a confused Delivery Monster keep to his schedule

Eerder Vandaag | 08:00 The Onedin Line

Liverpool, 1860. Kapitein James Onedin wil zijn eigen rederij starten. Hij heeft er genoeg van dat zijn werkgever Callon de vruchten plukt van zijn harde arbeid op zee. Met zijn spaargeld en de steun van zijn gierige broer Robert, eigenaar van een winkel, hoopt hij een schip te kunnen kopen. Hij is ervan overtuigd dat hij hiermee het belangrijkste wijncontract van Callon in de wacht kan slepen.

Eerder Vandaag | 07:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de tweede dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Eerder Vandaag | 07:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de tweede dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Eerder Vandaag | 06:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de tweede dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

Eerder Vandaag | 06:00 Live: Indonesian Masters

Live: Indonesian Masters. Verslag van de tweede dag van de Indonesian Masters, gespeeld op de Royale Jakarta Golf Club, in Jakarta, Indonesië.

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv