Gp Belgie op tv (tv-tip)

Ma 7 mei 2018 | 08:00 Formule 1: GP Kalender 2018

Wanneer komt in het seizoen 2018 de formule 1 op TV? Dit jaar worden de volgende races verreden in de Formule 1: De GP Australie wordt verreden op 25 maart De race van Australië is op het circuit Albert Park De GP Bahrein wordt verreden op 8 april De race van China is op het circuit Shanghai De GP China wordt verreden op 15 april De race van Bahrein is op het circuit Sakhir De GP Azerbeidzjan wordt verreden op 29 april De race van Azerbeidzjan is op het circuit Baku Street Circuit De GP Spanje wordt verreden op 13 mei De race van Spanje is op het circuit Circuit de Catalunya De GP Monaco wordt verreden op 27 mei De race van Monaco is op het circuit Monte Carlo De GP Canada wordt verreden op 10 juni De race van Canada is op het circuit Montreal De GP Frankrijk wordt verreden op 24 juni De race van Frankrijk is op het Circuit Paul Ricard De GP Oostenrijk wordt verreden op 1 juli De race van Oostenrijk is op het circuit Red Bull Ring De GP van Groot Brittannie wordt verreden op 8 juli De race van Groot-Brittannië is op het circuit Silverstone De GP Duitsland wordt verreden op 22 juli De race van Duitsland is op het circuit Hockenheimring De GP Hongarije wordt verreden op 29 juli De race van Hongarije is op het circuit Hungaroring De GP Belgie wordt verreden op 26 augustus De race van België is op het circuit Spa Francorchamps De GP Italie wordt verreden op 2 september De race van Italië is op het circuit Monza De GP Singapore wordt verreden op 16 september De race van Singapore is op het circuit Marina Bay De GP Rusland wordt verreden op 30 september De race van Rusland is op het circuit Sotsji De GP Japan wordt verreden op 7 oktober De race van Japan is op het circuit Suzuka De GP Verenigde Staten wordt verreden op 21 oktober De race van Amerika is op het circuit Circuit of the Americas De GP Mexico wordt verreden op 28 oktober De race van Mexico is op het circuit Mexico Stad De GP Brazilie wordt verreden op 11 november De race van Brazilië is op het circuit Interlagos De GP Abu Dhabi wordt verreden op 25 november De race van Abu Dhabi is op het circuit Yas Marina

Grand Prix van België

Uitzending van GP Belgie?

De Formule 1 Grand Prix van België maakt sinds 1950 deel uit van het WK Formule 1. Vandaag de dag wordt deze GP gereden op het circuit van Spa-Francorchamps. De live-uitzending is op Ziggo Sport voor Ziggo-klanten. TV kijkers kunnen ook op RTL Duitsland de GP Belgie uitzending bekijken.

Samenvatting van GP Belgie op tv?

De samenvatting van de GP van Belgie is te zien op Actueel TV. Ook zul je op Actueel TV de samenvattingen kunnen zien van de kwalificatie en de trainingen in deze wedstrijd in de formule 1. De samenvatting van de GP Belgie is ook te zien op Ziggo Sport als je betaalt voor de premium pakketten . Je kunt bij Ziggo ook een herhaling zien van de GP Belgie.

Geschiedenis GP Belgie

De eerste Grand Prix van België werd gehouden in 1925 op het circuit van Spa-Francorchamps en kreeg de eretitel van de Grand Prix van Europa. Zeven auto's namen deel en de overwinning ging naar de Italiaan Antonio Ascari in een Alfa Romeo. Van 1930 tot 1970 werd de Grand Prix van België jaarlijks gehouden op de 14 km lange circuit in Spa, met uitzondering van de oorlogsjaren (1940-1945), in 1957, 1959 en 1969. In 1950, werd de Grand Prix opgenomen in de nieuwe Formule 1-World Championship. Juan Manuel Fangio won de race in zijn Alfa Romeo.

Na een aantal dodelijke ongevallen in de jaren 1960 verschillende renners weigerde om nog te starten in Spa. In 1969 en 1971 was er geen bereden Grand Prix van België en het gloednieuwe circuit van Nijvel werd gebruikt in 1972. Een veilig, maar karakterloos circuit Zolder werd gekozen als locatie in 1973. De Grand Prix zou opnieuw worden gehouden in Nijvel in 1974, maar daarna was het altijd Zolder. Op 8 mei 1982 had de Grand Prix van België een ander dodelijk ongeluk toen Gilles Villeneuve in zijn Ferrari raakte. Een ingestudeerde Jochen Mass tijdens de kwalificatie en hij werd gekatapulteerd in het ongeluk uit zijn auto. In 1983 werd gekozen voor het vernieuwde circuit van Spa-Francorchamps. De race werd gewonnen door Alain Prost. De wedstrijd was de laatste keer in Zolder in 1984, maar sinds 1985 Spa-Francorchamps de vaste plaats voor de Belgische Grand Prix.

Michael Schumacher reed zijn eerste Grand Prix in België (1991), won zijn eerste Grand Prix in 1992, zijn er 52 overwinning waarmee hij het record van Alain Prost brak in 2001 en was er voor de zevende keer wereldkampioen in 2004. Schumacher won was geweest een totaal van zes keer de Grand Prix van België, een keer meer dan Ayrton Senna.

Vanwege het verbod op tabaksreclame in België geen Grand Prix van België in 2003 werd gereden in 2006, was er geen Grand Prix gereden in België voor het werk op het circuit, maar in 2007 de Grand Prix was terug op de kalender van de formule 1.