Dansen op tv (tv-tip)

Overmorgen | 21:20 Slot: Dance around the world

Overmorgen - Realityreeks, Vanavond is de zesde en laatste aflevering van het culturele reisprogramma Dance around the ...

Vanavond is de zesde en laatste aflevering van het culturele reisprogramma Dance around the World. Het programma wordt afgesloten in Ierland. Jan Kooijman en Ish Ait Hamou gaan in Ierland de stepdance leren. En niet van de minste: vijfvoudig wereldkampioen David Geany gaat hen klaarstomen voor het optreden. Hiervoor trekken Jan en Ish met een camperbusje dwars door het land en ontmoeten ze bijzondere mensen. Maar deze dans geeft Jan en Ish toch de nodige kopzorgen, want is dit razendsnelle benenwerk wel te leren in 48 uur? In Dance around the World gaan Jan Kooijman en zijn goede vriend Ish Ait Hamou de wereld over om de meest bijzondere dansen te leren. Als voormalig modern danser en voormalig hiphopdanser hebben zij hun strepen in de danswereld wel verdiend, maar kunnen zij zich ook totaal onvoorbereid staande houden in onbekende danswerelden? Door middel van de dans duiken Jan en Ish in de cultuur van het land, met al haar bijzondere en soms bizarre tradities. Uiteindelijk voeren zij de dans samen met de lokale bevolking op en laten ze zien dat dans mensen en culturen kan verbinden.

Dansen

Dansen op tv

In veel talentenjachten is dans te zien, zoals Dance Dance Dance, Superkids, Battle on the Dancefloor en So you think you can dance. Deze shows zijn te zien op RTL 5 en SBS 6. Bekende choreografen en juryleden zijn Dan Karaty en Timor Steffens. Ook in de uitzendingen van cultuurprogramma's op de NPO is aandacht voor dans op tv.

Dansen

Dance is een kunstvorm, bestaande uit doelbewust gekozen opeenvolgingen van de menselijke beweging. Deze beweging heeft esthetische en symbolische waarde, en wordt erkend als dans door performers en waarnemers binnen een bepaalde cultuur. Dansen kunnen worden gecategoriseerd en beschreven door hun choreografie, repertoire van de bewegingen, of door de historische periode of de plaats van oorsprong.


Dansen op tv (overige uitzendingen NL)

Overmorgen | 07:30 Rintje

Aflevering 16 - Nederlandse animatieserie: Rolschaatsdansen: Henriette is aan het dansen. Ze wil dat Rintje en Tobias mee doen. Maar de jongens willen dat niet, ze kunnen niet dansen.

Di 27 maart 2018 | 07:40 Apennoten

Aflevering 18 - Kinderprogramma: Jeuk: Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Jeuk' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over jeuk hebben, koningen en lakeien. Ook laten ze de dans zien die ze voor dit liedje hebben gemaakt. Thomas Welvaadt komt langs met een trompet waarmee hij allerlei signalen laat horen. Verkleed als koningen, lakeien en hofdames spelen, dansen en zingen ze met z'n allen het liedje nog eens.

Wo 28 maart 2018 | 07:05 Olivia

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Animatieserie over het varkentje Olivia: Olivia doet de voetjes van de vloer: Olivia's klas leert te square-dansen. Olivia vindt dat leuk, Wat ze minder leuk vindt, is dat ze moet dansen met de onhandige Harold Hockenberry, die twee linkervoeten lijkt te hebben. Wanneer Olivia erachter komt hoe goed Harold in tuinieren is, introduceert ze het tuinieren in haar square-danse. Met een prachtig resultataat tot gevolg!

Wo 28 maart 2018 | 07:35 Apennoten

Aflevering 17 - Kinderprogramma: Krijgers staan op wacht: Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Krijgers staan op wacht' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over stoere krijgers en de dans die ze hebben gemaakt. Chris Colleye komt langs met een djembee en laat de krijgers op verschillende ritmes dansen. Samen met Chris, Bas en Pepijn zingen en dansen ze het liedje nog eens.

Wo 28 maart 2018 | 09:25 Zoostraat 64

Seizoen 4 - Aflevering 19 - Animatieserie: Het verhaal van het junglebal: Leeuw Reginald werd nooit door iemand gevraagd om mee te dansen in de jaarlijkse danswedstrijd, maar deze keer verloopt het anders.

Wo 28 maart 2018 | 17:00 Married With Children

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Amerikaanse komische serie: The dance show: Elke avond gaat Peg dansen met de knappe Andy. Al heeft er geen enkel probleem mee, tot Andy's jaloerse homovriend Pete aan de deur staat en eist dat Peg zijn man met rust laat.

Do 29 maart 2018 | 07:35 Apennoten

Aflevering 16 - Kinderprogramma: De vlinder: Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'De vlinder' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over vlinders, bloemen en kleuren. Matthijs Koene komt langs met een panfluit en brengt ook de allergrootste panfluit van de wereld mee. De kinderen hebben prachtige vlinders gemaakt die meedansen terwijl het liedje met z'n allen nog eens wordt gezongen.

Do 29 maart 2018 | 11:30 Married With Children

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Amerikaanse komische serie: The dance show: Elke avond gaat Peg dansen met de knappe Andy. Al heeft er geen enkel probleem mee, tot Andy's jaloerse homovriend Pete aan de deur staat en eist dat Peg zijn man met rust laat.

Vr 30 maart 2018 | 07:15 Nelli en Nora

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Animatieserie: Muziek show: Iedereen is binnen vandaag, het is buiten te warm. Uit alle caravans klinkt muziek, de meisjes dansen op alle verschillende stijlen. En als ze circusmuziek horen bedenken ze er acts bij.

Vr 30 maart 2018 | 09:45 Ik wil niet dansen

Kinderprogramma

Vr 30 maart 2018 | 11:32 Florrie's Draakjes

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie: Oepsiebellen: Het is zover: vanavond is het Grote Bal, met taart, muziek, dansen en de mooiste kandelaar ooit! Maar het noodlot slaat toe: Florrie en Drakenvriendje laten hem in duizend stukjes uiteen vallen. Wat nu? Geen Groot Bal zonder kandelaar!

Do 5 april 2018 | 10:05 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Britse peuter- en kleuterserie: Regenplassen: Als het regent, dan is dat geen probleem voor de Teletubbies; dan gaan ze naar binnen en eten ze Tubbietoast. Later dansen en springen ze in de regenplassen - net zoals de kinderen uit het verhaaltje.

 Meer

Dansen op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 12:40 According to Jim

'Shall We Dance?.' (s 4/ep 18) Jim leert Andy, die twee linkervoeten heeft, dansen zodat hij indruk kan maken op zijn zus Dana tijdens haar trouwfeest.

Vandaag | 16:15 Less Than Perfect

Claude's vriend trekt bij haar in en begint een band, terwijl Owen Lydia en Jeb leert dansen.

Vandaag | 17:50 Dance around the world

Dans verbindt mensen en culturen. In dit culturele reisprogramma gaan goede vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. Ze reizen naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia, Ierland en Jordanië.

Morgen | 17:05 Dawn of the Croods

'Grug Tegen Rekenkunde / Voetjes van de Vloer.' Grug heeft moeite met een jachttactiek waarvoor je slim moet zijn in plaats van sterk. Wanneer de tieners niet meer mogen dansen, richten ze een ondergrondse club op.

Morgen | 21:35 Dance around the world

Dans verbindt mensen en culturen. In dit culturele reisprogramma gaan goede vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. Ze reizen naar Thailand, Oekra?ne, Peru, Colombia, Ierland en Jordani?.

Di 27 maart 2018 | 19:05 Border Security Australia

In de luchthaven van Sydney wordt een Australiër gecontroleerd na een reis naar Libanon. De cd's in de bagage van de man trekken de aandacht van de douaniers, maar het is vooral zijn boksbeugel die zorgen baart. Wanneer de man ook nog eens beweert dat hij er niet voor terugdeinst om het wapen te gebruiken, gaan de poppen aan het dansen.

Do 29 maart 2018 | 20:40 Vandaag over een jaar

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks (2018) met Cath Luyten: Vandaag ontvangt Cath de Limburgse Shari (31) en Ivo (39), die eindelijk zwanger willen raken. Ook Octavia (21) uit Gent komt langs bij Cath. Zij wil naar Ghana reizen om haar grootvader langs vaders kant te ontmoeten voor hij sterft. Sven (23) uit Zele wil ondanks een niet-aangeboren hersenletsel zijn rijbewijs halen. Sarah (39) uit Kessel vertelt Cath dat ze een kinderboek over burn-out wil schrijven om aan haar kinderen te kunnen uitleggen wat ze doormaakt. Dappere Lauren (18) uit Hamont-Achel wil na haar herstel van een agressieve vorm van hersenvliesontsteking terug kunnen dansen.

Ma 2 april 2018 | 21:20 Dance Around the World

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Cultureel reisprogramma: Peru: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou reizen af naar het hoge Andesgebergte van Peru om daar de Danza de la Tijeras, oftewel de Schaardans te leren. Hiervoor rijden ze dertien uur naar het hooggelegen dorp Andamarca, waar ze worden ondergedompeld in de lokale gebruiken. Dansen op meer dan 3000 meter hoogte is door de ijle lucht niet makkelijk. Er blijkt ook nog een bizar cactusritueel bij de dans te horen.

Dansen gemist

Ma 12 maart 2018 | 21:25 Dance around the world: noodlot slaat toe

12/03 - Realityreeks, In de vierde aflevering van Dance around the World reizen Jan Kooijman en Ish Ait Hamou af naar Thailand, waar ze ver weg van het toerisme de Zuid Thaise Manoradans gaan leren. Ze gaan langs bij een...

In de vierde aflevering van Dance around the World reizen Jan Kooijman en Ish Ait Hamou af naar Thailand, waar ze ver weg van het toerisme de Zuid-Thaise Manoradans gaan leren. Ze gaan langs bij een belangrijke tempel, krijgen les van een Manorameester en mogen ook bij hem mogen overnachten. De Manora vergt sierlijkheid en flexibiliteit, vaardigheden die Jan als voormalig modern danser vast bezit. Maar al bij de eerste training slaat het noodlot toe... Wat er precies gebeurt, is te zien in deze aflevering. In het culturele reisprogramma Dance around the World gaan Jan Kooijman en zijn goede vriend Ish Ait Hamou de wereld over om de meest bijzondere dansen te leren. Als voormalig modern danser en voormalig hiphopdanser hebben zij hun strepen in de danswereld wel verdiend, maar kunnen zij zich ook totaal onvoorbereid staande houden in onbekende danswerelden? Door middel van de dans duiken Jan en Ish in de cultuur van het land, met al haar bijzondere en soms bizarre tradities. Uiteindelijk voeren zij de dans samen met de lokale bevolking op en laten ze zien dat dans mensen en culturen kan verbinden.

Za 3 maart 2018 | 01:15 EenVandaag: o.a. linkse Amerikanen grijpen naar wapens

03/03 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Linkse Amerikanen grijpen naar de wapens Terwijl steeds meer rechtse Amerikanen hun wapens wegdoen pakken links radicalen de wapens juist op. Het gaat...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Linkse Amerikanen grijpen naar de wapens Terwijl steeds meer rechtse Amerikanen hun wapens wegdoen pakken links-radicalen de wapens juist op. Het gaat om een kleine splintergroepering die zich Redneck Revolt noemt. Bij steeds meer betogingen zijn ze zwaarbewapend aanwezig. Een van hen is Dwayne Dixon. Een op het eerste gezicht rustige hoogleraar Antropologie uit Tennessee. Hij leidt een kleine groep linkse activisten. Op een schietterrein oefenen ze met automatische wapens. De wapens worden duidelijk zichtbaar gedragen tijdens demonstraties. “We willen onszelf kunnen verdedigen als dat nodig is.” Er zijn inmiddels al veertig lokale afdelingen van Redneck Revolt verspreid over de Verenigde Staten. Het aantal leden nam een vlucht na de rassenrellen in Charlottesville. Bij een golf van geweld kwam toen een demonstrante om het leven. - Allesomvattend vaccin moet griep definitief uitroeien Terwijl ons land gebukt gaat onder één van de zwaarste griepgolven in jaren, werken wetenschappers koortsachtig aan de ontwikkeling van een ultiem griepvaccin. Doel: ervoor zorgen dat mensen nooit meer griep krijgen. De griep houdt flink huis in ons land, al elf weken op een rij is sprake van een griepepidemie. Sinds twee weken heeft het Waterland Ziekenhuis in Purmerend een speciale afdeling ingericht voor grieppatiënten. Griepvaccinaties zijn ervoor bedoeld om te voorkomen dat veel mensen ziek worden, maar vaak werken die niet afdoende. Professor Erik Frijlink van de Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek en wil een vaccin ontwikkelen dat werkzaam is tegen élke soort griep. Hij is positief over de vorderingen van zijn onderzoek, maar tegelijkertijd waarschuwt hij dat het nog jaren kan duren voordat er een allesomvattend griepvaccin beschikbaar is. Het grootste probleem is dat griepvirussen bijzonder snel kunnen muteren. Dat blijkt ook weer tijdens dit griepseizoen. - Tobben met hoofdluis en neten. Wat moet er gedaan worden? Na de schoolvakanties dansen de luizen weer op de hoofden van schoolkinderen. De echte luizenmoeders en vaders mogen weer aan de slag op scholen. Het beestje en haar eitjes, de neten, zijn terug van nooit weggeweest. Bij controle blijken vaak veel kinderen in schoolklassen besmet. Op de middelbare school, waar het probleem ook genoeg voorkomt moeten de leerlingen het maar zelf uitzoeken. - Blijf uit de greep van griep Hoesten, pijn in je keel, stijve spieren en een bonkend hoofd. Het is geen pretje om griep te hebben. Maar voor sommige mensen kan het ronduit gevaarlijk zijn. Het griepseizoen duurt deze winter langer dan normaal en dat leidt tot veel zieken, maar ook mensen die overlijden. In de eerste week van maart is in Nederland al voor de elfde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie. Het RIVM houdt de cijfers bij, en spreekt van een epidemie als minstens 51 patiënten met griepklachten zich melden per 100.000 inwoners. Het aantal sterfgevallen is sinds het begin van de griepgolf ook ‘sterk verhoogd’; een teken dat de griep flink huishoudt. Vooral patiënten in de leeftijdsgroep 75+ zijn vatbaar voor het influenzavirus, de veroorzaker van de griep.

Vr 2 maart 2018 | 18:15 EenVandaag: o.a. linkse Amerikanen grijpen naar wapens

02/03 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Linkse Amerikanen grijpen naar de wapens Terwijl steeds meer rechtse Amerikanen hun wapens wegdoen pakken links radicalen de wapens juist op. Het gaat om een...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Linkse Amerikanen grijpen naar de wapens Terwijl steeds meer rechtse Amerikanen hun wapens wegdoen pakken links-radicalen de wapens juist op. Het gaat om een kleine splintergroepering die zich Redneck Revolt noemt. Bij steeds meer betogingen zijn ze zwaarbewapend aanwezig. Een van hen is Dwayne Dixon. Een op het eerste gezicht rustige hoogleraar Antropologie uit Tennessee. Hij leidt een kleine groep linkse activisten. Op een schietterrein oefenen ze met automatische wapens. De wapens worden duidelijk zichtbaar gedragen tijdens demonstraties. “We willen onszelf kunnen verdedigen als dat nodig is.” Er zijn inmiddels al veertig lokale afdelingen van Redneck Revolt verspreid over de Verenigde Staten. Het aantal leden nam een vlucht na de rassenrellen in Charlottesville. Bij een golf van geweld kwam toen een demonstrante om het leven. - Allesomvattend vaccin moet griep definitief uitroeien Terwijl ons land gebukt gaat onder één van de zwaarste griepgolven in jaren, werken wetenschappers koortsachtig aan de ontwikkeling van een ultiem griepvaccin. Doel: ervoor zorgen dat mensen nooit meer griep krijgen. De griep houdt flink huis in ons land, al elf weken op een rij is sprake van een griepepidemie. Sinds twee weken heeft het Waterland Ziekenhuis in Purmerend een speciale afdeling ingericht voor grieppatiënten. Griepvaccinaties zijn ervoor bedoeld om te voorkomen dat veel mensen ziek worden, maar vaak werken die niet afdoende. Professor Erik Frijlink van de Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek en wil een vaccin ontwikkelen dat werkzaam is tegen élke soort griep. Hij is positief over de vorderingen van zijn onderzoek, maar tegelijkertijd waarschuwt hij dat het nog jaren kan duren voordat er een allesomvattend griepvaccin beschikbaar is. Het grootste probleem is dat griepvirussen bijzonder snel kunnen muteren. Dat blijkt ook weer tijdens dit griepseizoen. - Tobben met hoofdluis en neten. Wat moet er gedaan worden? Na de schoolvakanties dansen de luizen weer op de hoofden van schoolkinderen. De echte luizenmoeders en vaders mogen weer aan de slag op scholen. Het beestje en haar eitjes, de neten, zijn terug van nooit weggeweest. Bij controle blijken vaak veel kinderen in schoolklassen besmet. Op de middelbare school, waar het probleem ook genoeg voorkomt moeten de leerlingen het maar zelf uitzoeken. - Blijf uit de greep van griep Hoesten, pijn in je keel, stijve spieren en een bonkend hoofd. Het is geen pretje om griep te hebben. Maar voor sommige mensen kan het ronduit gevaarlijk zijn. Het griepseizoen duurt deze winter langer dan normaal en dat leidt tot veel zieken, maar ook mensen die overlijden. In de eerste week van maart is in Nederland al voor de elfde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie. Het RIVM houdt de cijfers bij, en spreekt van een epidemie als minstens 51 patiënten met griepklachten zich melden per 100.000 inwoners. Het aantal sterfgevallen is sinds het begin van de griepgolf ook ‘sterk verhoogd’; een teken dat de griep flink huishoudt. Vooral patiënten in de leeftijdsgroep 75+ zijn vatbaar voor het influenzavirus, de veroorzaker van de griep.

Ma 19 februari 2018 | 21:25 Nieuw: Dance around the world

19/02 - Realityreeks, In het nieuwe culturele reisprogramma Dance around the World gaan vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. In de zesdelige...

In het nieuwe culturele reisprogramma Dance around the World gaan vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. In de zesdelige serie - die vanaf vanavond iedere maandag om 21:25 uur op NPO 3 wordt uitgezonden - reizen Jan en Ish af naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia, Ierland en Jordanië. Dance around the World is een mix van een reis- en dansprogramma. Presentator Jan Kooijman: "Ish en ik zijn al jaren goed bevriend. Het idee van het programma is heel eenvoudig, wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een onbekende cultuur en proberen de bijhorende dansstijl eigen te maken. Zonder oefening, zonder voorbereiding. We wisten vooraf niet waar we naar toe gingen, dus eenmaal aangekomen moesten we de cultuur en de mensen echt leren kennen, om zo hun dansstijl proberen aan te leren." Dansen verbindt mensen en culturen. Presentator en danser Ish Ait Hamou heeft dit tijdens de verschillende reizen mogen ervaren: "Het is zo bijzonder om door middel van een dans dichter bij een bepaalde cultuur te komen en die ook op deze manier te leren kennen. Communicatie was soms een barrière maar door de gezamenlijke passie voor dans spraken we dezelfde taal. Dans verbindt." In de eerste aflevering reizen Jan Kooijman en Ish Ait Hamou af naar Colombia. Niet om een Colombiaanse dans te leren, maar een van oorsprong Afrikaanse slavendans: de Mapalé. Om deze dans echt te begrijpen moeten Jan en Ish de herkomst kennen en het gevoel van de dans begrijpen. Hiervoor treden ze letterlijk in de voetsporen van de voormalige slaven naar het eerste bevrijde slavendorp.

Ma 19 februari 2018 | 13:53 RTLLN: o.a. Jan Kooijman

19/02 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende dansstijl onder de knie moeten te krijgen? In het nieuwe reisprogramma Dance Around The World gaan Jan Kooijman en Ish Ait Hamou de hele wereld over op zoek naar typische culturele dansen en gaan deze zelf ook dansen. Vanavond vertellen Jan en Ish over hun ervaringen en avonturen. - Winnaar The voice of Holland Maandenlang streden Jim, Demi, Nienke en Samantha in The voice of Holland voor een felbegeerd plekje in de finale. Vanavond is het zover en gaan zij de titanenstrijd met elkaar aan in de vierde liveshow van dit seizoen. In RTL Late Night schakelen we vanavond live naar de studio van The voice of Holland voor de eerste reactie van de winnaar. - Soufiane Touzani Soufiane Touzani, bekend van zijn youtube-kanaal TouzaniTV, wilde profvoetballer worden. Maar door een stalen pin in zijn rug kon hij die droom niet voortzetten. Toch voetbalt hij op dit moment met de groten der aarde, waaronder Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Xavi en Mario Balotelli. Vanavond blikken we met de freestylevoetballer vooruit op alweer het derde seizoen van zijn populaire programma Tiki Taka Touzani waarin hij ondermeer Justine Kluivert poort. - Annamarie Thomas “De knaller van Korea” wordt ze al genoemd. Esmee Visser was de grootste verrassing op het Olympisch Kwalificatie Toernooi! En voor haar zelf was de verrassing nog het grootst! Ze mocht naar de Spelen maar had toen geen idee wanneer die begonnen! Diezelfde Esmee pakte vandaag voor het eerst in 30 jaar GOUD op de 5.000 meter. Een droomdebuut waar je u tegen zegt! We genieten na met de trainingsmaatjes van Esmee met wie ze tijdens de wedstrijd nog aan het facetimen was en met oud-Olympisch schaatster Annamarie Thomas.

Za 17 februari 2018 | 01:06 RTLLN: o.a. Jan Kooijman

17/02 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende dansstijl onder de knie moeten te krijgen? In het nieuwe reisprogramma Dance Around The World gaan Jan Kooijman en Ish Ait Hamou de hele wereld over op zoek naar typische culturele dansen en gaan deze zelf ook dansen. Vanavond vertellen Jan en Ish over hun ervaringen en avonturen. - Winnaar The voice of Holland Maandenlang streden Jim, Demi, Nienke en Samantha in The voice of Holland voor een felbegeerd plekje in de finale. Vanavond is het zover en gaan zij de titanenstrijd met elkaar aan in de vierde liveshow van dit seizoen. In RTL Late Night schakelen we vanavond live naar de studio van The voice of Holland voor de eerste reactie van de winnaar. - Soufiane Touzani Soufiane Touzani, bekend van zijn youtube-kanaal TouzaniTV, wilde profvoetballer worden. Maar door een stalen pin in zijn rug kon hij die droom niet voortzetten. Toch voetbalt hij op dit moment met de groten der aarde, waaronder Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Xavi en Mario Balotelli. Vanavond blikken we met de freestylevoetballer vooruit op alweer het derde seizoen van zijn populaire programma Tiki Taka Touzani waarin hij ondermeer Justine Kluivert poort. - Annamarie Thomas “De knaller van Korea” wordt ze al genoemd. Esmee Visser was de grootste verrassing op het Olympisch Kwalificatie Toernooi! En voor haar zelf was de verrassing nog het grootst! Ze mocht naar de Spelen maar had toen geen idee wanneer die begonnen! Diezelfde Esmee pakte vandaag voor het eerst in 30 jaar GOUD op de 5.000 meter. Een droomdebuut waar je u tegen zegt! We genieten na met de trainingsmaatjes van Esmee met wie ze tijdens de wedstrijd nog aan het facetimen was en met oud-Olympisch schaatster Annamarie Thomas.

Vr 16 februari 2018 | 22:54 RTLLN: o.a. Jan Kooijman

16/02 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende dansstijl...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jan Kooijman en Ish Ait Hamou Wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een vreemde cultuur en in korte tijd een bijbehorende dansstijl onder de knie moeten te krijgen? In het nieuwe reisprogramma Dance Around The World gaan Jan Kooijman en Ish Ait Hamou de hele wereld over op zoek naar typische culturele dansen en gaan deze zelf ook dansen. Vanavond vertellen Jan en Ish over hun ervaringen en avonturen. - Winnaar The voice of Holland Maandenlang streden Jim, Demi, Nienke en Samantha in The voice of Holland voor een felbegeerd plekje in de finale. Vanavond is het zover en gaan zij de titanenstrijd met elkaar aan in de vierde liveshow van dit seizoen. In RTL Late Night schakelen we vanavond live naar de studio van The voice of Holland voor de eerste reactie van de winnaar. - Soufiane Touzani Soufiane Touzani, bekend van zijn youtube-kanaal TouzaniTV, wilde profvoetballer worden. Maar door een stalen pin in zijn rug kon hij die droom niet voortzetten. Toch voetbalt hij op dit moment met de groten der aarde, waaronder Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Xavi en Mario Balotelli. Vanavond blikken we met de freestylevoetballer vooruit op alweer het derde seizoen van zijn populaire programma Tiki Taka Touzani waarin hij ondermeer Justine Kluivert poort. - Annamarie Thomas “De knaller van Korea” wordt ze al genoemd. Esmee Visser was de grootste verrassing op het Olympisch Kwalificatie Toernooi! En voor haar zelf was de verrassing nog het grootst! Ze mocht naar de Spelen maar had toen geen idee wanneer die begonnen! Diezelfde Esmee pakte vandaag voor het eerst in 30 jaar GOUD op de 5.000 meter. Een droomdebuut waar je u tegen zegt! We genieten na met de trainingsmaatjes van Esmee met wie ze tijdens de wedstrijd nog aan het facetimen was en met oud-Olympisch schaatster Annamarie Thomas.

Zo 11 februari 2018 | 21:05 College Tour: Hans van Manen

11/02 - Praatprogramma, In deze aflevering van College Tour is choreograaf Hans van Manen te gast. Hij wordt ondervraagd door presentator Twan Huys en de aanwezige studenten. Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op...

In deze aflevering van College Tour is choreograaf Hans van Manen te gast. Hij wordt ondervraagd door presentator Twan Huys en de aanwezige studenten. Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op zijn naam staan en is de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden. Geen choreograaf heeft zo'n stempel op de dans in Nederland gedrukt als Van Manen en hij wordt dan ook wel de 'Mondriaan van de dans' genoemd. Zijn werk wordt over de hele wereld gedanst en is populairder dan ooit. Van Manen is de vaste choreograaf van het Nationale Ballet. Hij ontvangt voor zijn werk tal van prijzen en er zijn internationaal vijftig balletgezelschappen die zijn dansen uitvoeren. Vorig jaar kreeg Van Manen de hoogste onderscheiding op cultuurgebied in Frankrijk: hij werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die de titel krijgt. Afgelopen jaar werd Van Manen 85 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. College Tour interviewt deze meesterchoreograaf in Amsterdam.

Di 16 januari 2018 | 21:32 Start: Beruchte gevangenissen - Ewout in de cel

16/01 - Documentaire, In geen enkele gevangenis is het fijn vertoeven. Maar sommige gevangenissen zijn een ware hel. Vanaf vanavond wordt het programma 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel' wekelijks op dinsdag om...

In geen enkele gevangenis is het fijn vertoeven. Maar sommige gevangenissen zijn een ware hel. Vanaf vanavond wordt het programma 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel' wekelijks op dinsdag om 21:30 uur op RTL 5 herhaald. In dit programma laat Ewout Genemans zich vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. Gevangenissen die bekend staan vanwege de barbaarse omstandigheden zoals overvolle cellen, slechte hygiëne, ongedierte en geweld onder de gevangenen. In sommige gevangenissen heerst er cholera en de pest en komen de ratten als het donker wordt naar boven. Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. Na maanden van voorbereiding heeft Ewout het voor elkaar gekregen om drie dagen in iedere gevangenis te mogen verblijven. En hij blijft er ook slapen. Ewout: "Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken. Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden. De eerste nacht dat ik een in een van de gevangenissen moest slapen heb ik geen oog dicht gedaan. Het is afschuwelijk als je in een buitenlandse gevangenis terecht komt." De gevangenis die Ewout op de Filipijnen bezoekt, staat bekend om zijn ‘dansenden gevangenen’ die al miljoenen keren op YouTube bekeken zijn. Om de gevangenen bezig te houden moeten de veroordeelde moordenaars, drugsdealers en verkrachters verplicht één keer per dag dansen. Doe je dit niet, dan wordt je gestraft. Het zelfmoordpercentage in deze gevangenis is erg hoog en de directie heeft haar eigen regels om de orde te bewaken. Om te zorgen dat veroordeelde verkrachters, de laagste in rang in een gevangenis, niet in elkaar worden geslagen schiet de directeur hen bij aankomst in de gevangenis uit voorzorg door hun voet. Zodat de andere gevangenen hen met rust laten. In 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel' ervaart de presentator de barre omstandigheden waarin de gevangenen hun straf uitzitten aan den lijve en brengt er angstige nachten door.

Za 25 november 2017 | 21:25 Andere Tijden: bejaarden overwinteren in Spanje

25/11/17 - Geschiedkundig magazine, Eind jaren zestig komen enkele reisorganisaties op een lumineus idee: al die toeristencomplexen aan de Spaanse Costa staan de hele winter leeg. En ook vliegtuigen zijn in die periode nauwelijks bezet....

Eind jaren zestig komen enkele reisorganisaties op een lumineus idee: al die toeristencomplexen aan de Spaanse Costa staan de hele winter leeg. En ook vliegtuigen zijn in die periode nauwelijks bezet. Waarom niet Nederlandse gepensioneerden tegen een schappelijk prijsje porren voor een lang verblijf in de Spaanse winterzon? Het idee wordt een succes en al snel vertrekken de eerste groepen richting Malaga en Alicante. Vakantiegangers die in veel gevallen nog nooit buiten Nederland zijn geweest. Op zoek naar zon en avontuur, maar niet teveel. In Andere Tijden de ervaringen van hostesses uit die tijd. Zij pionierden wat af in de beginjaren: zo moest er in de stille wintermaanden vertier worden geregeld voor overdag en ‘s-avonds. De nu 95-jarige Jenny van der Loos: 'Ik kreeg van een Spaanse buschauffeur een tip: je moet eens in dat dorpje kijken, de week erop kreeg ik van een andere chauffeur een andere tip en zo heb ik een heel programma gemaakt'. Het vertier ‘s avonds bestond uit flamenco-optredens, bingo en sjoelcompetities. En er was elke week een dansavond. De Nederlandse hoteleigenaar Frank Wentink blikt terug: 'Wij -mijn assistent en ik - gingen altijd als eerste dansen en dan moest je heel goed oppassen dat je niet de fout maakte dat je de hele tijd dezelfde dame van 70 of 75 ging vragen. Dat leidde tot onrust'. De leeftijd van de pensionado’s en bijbehorende kwalen leidde tot een regelmatig bezoek aan een Spaanse arts. Altijd in het bijzijn van een Nederlandse hostess omdat die de Spaanse taal wel machtig was. Hostess Hilly Germs: 'In de Spaanse ziekenhuizen moest je die mensen ook nog gaan verzorgen want in Spanje doet de familie dat'. Ook kwamen er psychische problemen voor: Hostess Heleen Stam: 'Een mevrouw was alleen en dementerend en liet alle gaspitten aanstaan. Met het gevaar dat ze vergast kon worden, dus kwam een van ons elke avond om zes uur de gasfles uitzetten'. Een klein deel van de pensionado’s had heimwee en wilde het liefst zo snel mogelijk terug naar huis, maar het merendeel beviel de Spaanse zon zo goed dat al ver van te voren een verblijf in de volgende winter werd geboekt. Jenny vertelt dat het niet altijd even gemakkelijk was om aan alle eisen te voldoen. Vooral een appartement aan de schaduwkant in plaats van een voorgespiegelde zonzijde leidde tot de nodige ophef en zelfs duw en trekwerk. Andere Tijden over de beginjaren van het overwinteren. Met ervaringen van de hostesses uit die tijd, de Spaanse ober en de Nederlandse hoteleigenaar.

Di 10 oktober 2017 | 20:32 Footloose IMDb: 6.5

10/10/17 - IMDB * 6.5 - Drama, Muzikaal drama: Ren McCormack, een tiener uit Chicago met een passie voor dansen, verhuist naar het provincieplaatsje Bomont, waar dansen door de dominee ten strengste werd verboden. Ren wordt er door de gemeenschap beschouwd als een indringer en herrieschopper, maar beetje bij beetje slaagt hij erin de jeugd te winnen voor het genot van het dansen. Samen gaan ze de strijd aan tegen de strenge dominee.

Muzikaal drama: Ren McCormack, een tiener uit Chicago met een passie voor dansen, verhuist naar het provincieplaatsje Bomont, waar dansen door de dominee ten strengste werd verboden. Ren wordt er door de gemeenschap beschouwd als een indringer en herrieschopper, maar beetje bij beetje slaagt hij erin de jeugd te winnen voor het genot van het dansen. Samen gaan ze de strijd aan tegen de strenge dominee.

Za 7 oktober 2017 | 20:00 Finale: Dance Dance Dance

07/10/17 - Show, De twee overgebleven koppels, Zoey en Marnix en Toprak en Stijn, strijden om de titel en om 100.000 euro voor het goede doel dat zij zelf hebben gekozen. Ook komen we er in deze spectaculaire finale...

De twee overgebleven koppels, Zoey en Marnix en Toprak en Stijn, strijden om de titel en om 100.000 euro voor het goede doel dat zij zelf hebben gekozen. Ook komen we er in deze spectaculaire finale achter of Chantal de belofte aan Jandino waar gaat maken. Igone de Jongh, Dan Karaty en artistiek leider Timor Steffens zijn de vertrouwde jurygezichten. Drie maanden lang hebben tien BN’ers keihard getraind voor een spectaculair nieuw seizoen van ‘Dance Dance Dance’. Dit jaar zagen we Miss Nederland 2016 Zoey Ivory en musicalster Marnix Lenselink, GTST- bff’s Stijn Fransen & Toprak Yalçiner, ‘The Voice’-winnares Maan & zanger Kaj van der Voort, zangeres Edsilia Rombley & cabaretier Roué Verveer en Shownieuws-collega’s Renate Gerschtanowitz & Koos van Plateringen op het podium van ‘Dance Dance Dance’ om hun strakste dancemoves te laten zien.

Ma 24 juli 2017 | 20:30 Hairspray IMDb: 6.7

24/07/17 - IMDB * 6.7 - Musical, Muzikale komedie: Baltimore, 1962. De tiener Tracy Turnblad kampt met overgewicht, maar dat belemmert haar niet om te dansen als de beste. Na school kijkt ze altijd gepassioneerd naar de Corny Collins dansshow op tv. Wanneer een van de sterren de show verlaat, wordt er een oproep gelanceerd voor een nieuwe danseres. Tracy wordt uitgekozen en kan haar droom realiseren. Maar ze vangt veel tegenwind van de hautaine danskoningin Amber en haar boosaardige moeder Velma, de producer van de show.

Muzikale komedie: Baltimore, 1962. De tiener Tracy Turnblad kampt met overgewicht, maar dat belemmert haar niet om te dansen als de beste. Na school kijkt ze altijd gepassioneerd naar de Corny Collins dansshow op tv. Wanneer een van de sterren de show verlaat, wordt er een oproep gelanceerd voor een nieuwe danseres. Tracy wordt uitgekozen en kan haar droom realiseren. Maar ze vangt veel tegenwind van de hautaine danskoningin Amber en haar boosaardige moeder Velma, de producer van de show.

Vr 16 maart 2018 | 19:30 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Ma 12 maart 2018 | 07:40 Apennoten

Aflevering 28 - Kinderprogramma: Een oude dromedaris: Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'De oude dromedaris' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over verdwalen, links en rechts en dieren op een vreemde plek. Arno Bakker komt langs met een enorme sousafoon en leert ze over links en rechts. Samen met een pinguïn en een dromedaris dansen en zingen ze nog eenmaal het liedje.

Za 10 maart 2018 | 08:40 Trolls (OV)

10/03 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 9 maart 2018 | 22:50 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Di 6 maart 2018 | 21:00 Memories

Als Ellen in haar dagboeken van vroeger duikt, komt daar steeds weer dezelfde naam naar boven. Die van Kees Hartog uit Winkel. Ze is inmiddels al heel erg lang gelukkig getrouwd. Toch is ze benieuwd hoe het met haar allereerste jeugdliefde gaat. Ellen ziet Kees voor het eerst op een dansavond in het dorp. Na een avondje dansen nemen de twee afscheid en zien elkaar een paar manden niet. Als Ellen hem dan weer ziet, slaat dat in als een bom. Ze valt als een blok voor de knappe Kees. De eerste verkering duurt een half jaar, maar dan begint het toch aan Ellen te knagen. Is ze niet wat te jong voor vaste verkering? Maar steeds als ze Kees weer ziet, is ze verkocht. Na vier jaar aan en uit besluit Ellen toch om er definitief een einde aan te maken. De twee hebben elkaar nooit meer gesproken of gezien. Nu, ruim 50 jaar later, is Ellen heel erg benieuwd hoe het leven van Kees is vergaan. * Op een sprookjesachtig landgoed in Koudekerke valt Rian in 2002 voor de charmes van medewerker Thon. Ondanks dat ze op dat moment totaal niet open staat voor de liefde, slaat op de eerste avond toch de vonk over. Na urenlange gesprekken wisselen ze aan het einde van het weekend contactgegevens uit. Thon staat op dat moment al wel op het punt om naar Frankrijk te verhuizen. Na een lange tijd valt er ineens een kaartje bij Rian op de deurmat uit Frankrijk. Met een adres. Daar heeft ze alleen tot haar grote spijt nooit actie op ondernomen. De grote what-if- vraag zit nog altijd in haar hoofd. Nu is ze op een punt in haar leven dat ze actie wilt ondernemen. Wij reizen met Rian af naar Carcassonne. Zou hij nog steeds op dat adres wonen?

Di 6 maart 2018 | 09:25 Zoostraat 64

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Animatieserie: Het verhaal van de flamingodans: Ieder jaar geven de flamingo's een dansvoorstelling tijdens het flamingofeest. Als Isobel gewond raakt en niet kan dansen vraagt ze of Pauline de Pelikaan haar wil vervangen.

Di 6 maart 2018 | 07:05 Olivia

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Animatieserie over het varkentje Olivia: Olivia tapt er op los: Olivia is teleurgesteld wanneer ze haar been bezeerd op de avond van haar grote tapdancevoorstelling. Maar de show moet doorgaan! Geinspireerd door de wandelwagen van haar broertje William, bouwt ze een apparaat, de tiptoptapper, waarmee ze toch kan dansen. Dankzij die uitvinding wordt haar uitvoering een groot succes!

Za 3 maart 2018 | 18:50 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Vr 2 maart 2018 | 19:00 Trolls (OV)

02/03 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 2 maart 2018 | 09:46 Dansen met een vlinder

Kinderprogramma

Wo 28 februari 2018 | 10:00 Clickbait

Clickbait neemt je mee in de internetkrochten der muziek; van sexy dansen tot breakdancende agenten, tot de kwaadste gitarist ooit. En zang, dans en fails die je doen verlangen naar meer.

Di 27 februari 2018 | 01:20 Dance around the world

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Cultureel reisprogramma: Peru: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou reizen af naar het hoge Andesgebergte van Peru om daar de Danza de la Tijeras, oftewel de Schaardans te leren. Hiervoor rijden ze dertien uur naar het hooggelegen dorp Andamarca, waar ze worden ondergedompeld in de lokale gebruiken. Dansen op meer dan 3000 meter hoogte is door de ijle lucht niet makkelijk. Er blijkt ook nog een bizar cactusritueel bij de dans te horen...

Ma 26 februari 2018 | 21:25 Dance around the world

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Cultureel reisprogramma: Peru: Jan Kooijman en Ish Ait Hamou reizen af naar het hoge Andesgebergte van Peru om daar de Danza de la Tijeras, oftewel de Schaardans te leren. Hiervoor rijden ze dertien uur naar het hooggelegen dorp Andamarca, waar ze worden ondergedompeld in de lokale gebruiken. Dansen op meer dan 3000 meter hoogte is door de ijle lucht niet makkelijk. Er blijkt ook nog een bizar cactusritueel bij de dans te horen...

Ma 26 februari 2018 | 20:05 Backstage

Julie wordt geconfronteerd met een onnverwacht resultaat van haar fraude. Miles wil zijn verkering met Alya bevestigen. Vanessa vraagt zich af of ze ooit weer zal kunnen dansen.

Ma 26 februari 2018 | 18:15 SpangaS

Seizoen 11 - Aflevering 115 - Nederlandse jeugdserie: De Rave: Dylan geeft zijn moeder de keuze: los het op of blijf weg. Filiz kijkt toe hoe Maud en Ramin met elkaar dansen. De rave is een succes totdat het feest bruut wordt verstoord. Raaf zet Lef onder druk.

Zo 25 februari 2018 | 16:50 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Za 24 februari 2018 | 19:00 Trolls (NL)

24/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Za 24 februari 2018 | 10:05 Kinderen voor Kinderen Pakt Uit

In de achtdelige serie 'Kinderen voor Kinderen pakt uit' staat elke aflevering een liedje van de laatste Kinderen voor Kinderen-cd 'Gruwelijk eng' centraal. Twee kinderreporters uit het Koor gaan op bezoek bij een BN'er die een link heeft met een van de liedjes. Na een leuke dag in zijn of haar leven wordt de BN'er uitgenodigd om mee te zingen en te dansen in de clip. Presentatie is door Lex Uiting. Het nieuwe seizoen van Kinderen voor Kinderen pakt uit is vanaf vandaag acht weken lang op zaterdag om 10:05 uur te zien op Zapp/NPO 3. In de eerste aflevering gaan koorkinderen Jayda en Amit langs bij YouTuber Gio Latooy. Samen zingen ze het lied ‘Hollandse pot 2.0’ en gaan met zijn familie de challenge aan wie de lekkerste stamppot kan maken. De artiesten in de daarop volgende afleveringen: - Zangeres Maan - Presentator Klaas van der Eerden - Musicalster en presentatrice Janouk van der Meulen - Astronaut André Kuipers - Actrice Bente Fokkens - Presentator van het Jeugdjournaal Lucas van de Meerendonk De laatste aflevering op 14 april is met Anne Appelo. Anne is bekend van onder andere de musical 'de Lion King' en gaat komend seizoen samen met Lex Uiting de tv uitzendingen en concerten van Kinderen voor Kinderen presenteren. Ook is in deze aflevering speciale aandacht voor de Koningsspelen op 20 april, waarvoor Kinderen voor Kinderen dit jaar opnieuw het lied en de dans voor de warming-up maakt. Het heet Fitlala.

Vr 23 februari 2018 | 18:25 SpangaS

Seizoen 11 - Aflevering 115 - Nederlandse jeugdserie: De Rave: Dylan geeft zijn moeder de keuze: los het op of blijf weg. Filiz kijkt toe hoe Maud en Ramin met elkaar dansen. De rave is een succes totdat het feest bruut wordt verstoord. Raaf zet Lef onder druk.

Do 22 februari 2018 | 20:30 Happy Feet Two

Mumble heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble allemaal nog vervelender als Erik kennismaakt met Sven, een pinguïn die alles kan, zelfs vliegen

Do 22 februari 2018 | 19:00 Trolls (OV)

22/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Di 20 februari 2018 | 20:05 Backstage

Vanessa's frustratie over dat ze niet kan dansen bereikt een hoogtepunt. Miles schrikt als hij een bekend gezicht terug ziet. Julie verbreedt haar creatieve horizon.

Ma 19 februari 2018 | 09:58 Koffietijd

In het programma Dance Around The World onderzoekt Jan Kooijman verschillende dansen in verschillende culturen. Hij vertelt vandaag in Koffietijd wat hij allemaal heeft gezien en natuurlijk geeft hij ook een tipje van de sluier.

Zo 18 februari 2018 | 17:50 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Zo 18 februari 2018 | 14:55 College Tour

Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op zijn naam staan en is de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden. Geen choreograaf heeft zo'n stempel op de dans in Nederland gedrukt als Van Manen en hij wordt dan ook wel de 'Mondriaan van de dans' genoemd. Zijn werk wordt over de hele wereld gedanst en is populairder dan ooit. Van Manen is de vaste choreograaf van het Nationale Ballet. Hij ontvangt voor zijn werk tal van prijzen en er zijn internationaal vijftig balletgezelschappen die zijn dansen uitvoeren. Vorig jaar kreeg Van Manen de hoogste onderscheiding op cultuurgebied in Frankrijk: hij werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die de titel krijgt. Afgelopen jaar werd Van Manen 85 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. College Tour interviewt deze meesterchoreograaf in Amsterdam.

Zo 18 februari 2018 | 04:10 College Tour

Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op zijn naam staan en is de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden. Geen choreograaf heeft zo'n stempel op de dans in Nederland gedrukt als Van Manen en hij wordt dan ook wel de 'Mondriaan van de dans' genoemd. Zijn werk wordt over de hele wereld gedanst en is populairder dan ooit. Van Manen is de vaste choreograaf van het Nationale Ballet. Hij ontvangt voor zijn werk tal van prijzen en er zijn internationaal vijftig balletgezelschappen die zijn dansen uitvoeren. Vorig jaar kreeg Van Manen de hoogste onderscheiding op cultuurgebied in Frankrijk: hij werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die de titel krijgt. Afgelopen jaar werd Van Manen 85 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. College Tour interviewt deze meesterchoreograaf in Amsterdam.

Za 17 februari 2018 | 20:35 F.C. De echte Kampioenen

Seizoen 18 - Aflevering 12 - Komische serie (2007): Mijn grootste fan: Met vandaag de favoriete aflevering van Elise Mertens. Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemdgaan tijdens de zwangerschap, en zij is ervan overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen.

Za 17 februari 2018 | 19:00 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Za 17 februari 2018 | 08:20 College Tour

Seizoen 12 - Aflevering 5 - Talkshow: Hans van Manen: Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op zijn naam staan en is de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden. Geen choreograaf heeft zo'n stempel op de dans in Nederland gedrukt als Van Manen en hij wordt dan ook wel de 'Mondriaan van de dans' genoemd. Zijn werk wordt over de hele wereld gedanst en is populairder dan ooit. Van Manen is de vaste choreograaf van het Nationale Ballet. Hij ontvangt voor zijn werk tal van prijzen en er zijn internationaal vijftig balletgezelschappen die zijn dansen uitvoeren. Vorig jaar kreeg Van Manen de hoogste onderscheiding op cultuurgebied in Frankrijk: hij werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die de titel krijgt. Afgelopen jaar werd Van Manen 85 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. College Tour interviewt deze meesterchoreograaf in Amsterdam.

Vr 16 februari 2018 | 20:29 Streetdance IMDb: 5.9

16/02 - IMDB * 5.9 - Drama, Muzikaal drama: De danscrew van Jay haalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay opeens met dansen en moet Carly alles overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met een balletschool in ruil voor oefenruimte.

Muzikaal drama: De danscrew van Jay haalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay opeens met dansen en moet Carly alles overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met een balletschool in ruil voor oefenruimte.

Vr 16 februari 2018 | 09:25 Zoostraat 64

Seizoen 3 - Aflevering 15 - Animatieserie over de 7-jarige Loesje, die naast de dierentuin woont: Het verhaal van Jazz de carnavalkoning: Jazz bluft dat hij kan dansen, hetgeen niet waar is. Adam, Leopoldo en Tallulah weten wel een manier om zijn heupen soepel te maken.

Do 15 februari 2018 | 14:30 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Wo 14 februari 2018 | 16:00 Trolls (NL)

14/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Di 13 februari 2018 | 20:10 Backstage

Het danstentamen nadert, en Vanessa is vastbesloten om in het eerstejaars ballet te dansen, ondanks haar blessure. Miles is teleurgesteld in Alya, die niet haar best doet.

Di 13 februari 2018 | 17:30 Micro Monsters

Aflevering 3 - Natuurdocumentairereeks over geleedpotigen: Baltsgedrag: Door middel van macroscopische filmtechnieken komt de complexe, subtiele en spectaculaire wereld van mieren en spinnen, schorpioenen en kevers in beeld. Van mierenlegers tot spinnen die valse deuren van zijde spinnen, angstaanjagende schorpioenen met verlammende stekels, kevers die giftige stoffen naar hun vijanden schieten, bijen die communiceren door te dansen en dodelijke kevers die zich vermommen met de kadavers van hun slachtoffers. Een kleine, soms gruwelijke en tegelijk ook wondermooie wereld.

Ma 12 februari 2018 | 17:30 Micro Monsters

Aflevering 2 - Natuurdocumentairereeks over geleedpotigen: Roofdier: Door middel van macroscopische filmtechnieken kunnen we kennismaken met de complexe, subtiele en spectaculaire wereld van mieren en spinnen, schorpioenen en kevers. Van mierenlegers tot spinnen die valse deuren van zijde spinnen, angstaanjagende schorpioenen met verlammende stekels, kevers die giftige stoffen naar hun vijanden schieten, bijen die communiceren door te dansen en dodelijke kevers die zich vermommen met de kadavers van hun slachtoffers. Een kleine, soms gruwelijke en tegelijk ook wondermooie wereld.

Zo 11 februari 2018 | 21:50 Hans van Manen: Solo, Deja-vu, The old man and me, Kammerballett

Registratie van vier choreografieën van de veelgeprezen Hans van Manen: Solo, Déjà Vu, The Old Man and Me en Kammerballett. De regie van deze vier registraties is in handen van Wilbert Bank. Gevoel voor drama, maar ook humor is Van Manen aangeboren. De solist in Solo is opgedeeld in drie dansers, die elkaar als in een estafette beurtelings het toneel laten. Waarom opgedeeld? Omdat, volgens Van Manen, Bachs Vioolpartita niet door één mens te dansen is. Het resultaat is een fascinerende race tegen de klok, met duiken in en uit coulissen die het onderscheid tussen de drie donkerblauwe T-shirts doen vervagen. Het ironisch getitelde Déjà Vu (1995), een commentaar op eerdere uitlatingen in de pers dat Van Manens werk geen verrassingen meer kende, is een positiebepaling in het leven, in een relatie, met als hoofdpersonen twee roofdieren. Danseres x en danser y sluipen zelfbewust en sensueel om elkaar heen - de ogen voortdurend op de ander gericht, steeds nader en toch zonder het eigen territorium op te geven. Dit ballet gaat om twee evenwaardige mensen, die op muziek van Arvo Pärt een strijd voeren tussen overgave en onafhankelijkheid, ontspanning en spanning. The Old Man and Me is na Evergreens (1991) en Different Partners (1993) het derde duet dat Hans van Manen maakte voor de seniorengroep van het Nederlandse Danstheater. Deze groep is opgericht vanuit de overtuiging dat de artistieke en expressieve rijpheid van de oudere danser (40+) een extra dimensie kan geven aan de dans. Dat dit waar kan zijn, bewijzen de dansers van The Old Man and Me: Sabine Kupferberg en Gérard Lemaitre, die al bijna een leven lang samen bij NDT dansen. Het ballet is gezet op drie muziekstukken: achtereenvolgens het ontspannen The Old Man and Me van bluesrock-zanger J.J. Cale, het uitbundige en komische Circus Polka en het Adagio uit Mozarts pianoconcert nr. 23. Analoog aan de muziek vertelt deze tweepersoonschoreografie een verhaal over een man en een vrouw. Ze spelen het bekende spel van aftasten en uitdagen. Kammerballett is een pianoballet van Hans van Manen voor acht dansers en acht krukken. Bij aanvang veroveren acht dansers van NDT I zich met witte Rietveld-krukken een plek op het witte ovale speelvlak, dat het verschil tussen interieur en exterieur afbakent. Na een bewegingsreeks voor ensemble worden ze één voor één met hun kruk naar de periferie van het ovaal gejaagd door een vervaarlijke spring in het veld. Op het zo ontstane plein nemen vervolgens verschillende formaties dansers bezit van de ruimte en elkaar: van een stoer mannentrio, via duetten vol harmonie of juist wrijving, naar een vrouwensolo die eerst weerbaar en temperamentvol is, maar na de ontmoeting met een minnaar doordrenkt raakt van (afwerend) verlangen.

Zo 11 februari 2018 | 16:00 Trolls (OV)

11/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 9 februari 2018 | 21:00 Austin & Ally

Om een belangrijke muziekwedstrijd te winnen besluit Ally een dansvideo te maken met haarzelf in de hoofdrol. Alleen kan Ally totaal niet dansen.

Vr 9 februari 2018 | 20:10 Backstage

Het danstentamen nadert, en Vanessa is vastbesloten om in het eerstejaars ballet te dansen, ondanks haar blessure. Miles is teleurgesteld in Alya, die niet haar best doet.

Vr 9 februari 2018 | 17:20 Trolls (NL)

09/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 9 februari 2018 | 17:00 Micro Monsters

Aflevering 1 - Natuurdocumentairereeks over geleedpotigen: Strijd: Door middel van macroscopische filmtechnieken kunnen we kennismaken met de complexe, subtiele en spectaculaire wereld van mieren en spinnen, schorpioenen en kevers. Van mierenlegers tot spinnen die valse deuren van zijde spinnen, angstaanjagende schorpioenen met verlammende stekels, kevers die giftige stoffen naar hun vijanden schieten, bijen die communiceren door te dansen en dodelijke kevers die zich vermommen met de kadavers van hun slachtoffers. Een kleine, soms gruwelijke en tegelijk ook wondermooie wereld.

Do 8 februari 2018 | 22:25 Ridiculousness

In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness is Jackass- en Wildboyz-ster Chris Pontius te gast. Chris, Rob, Chanel en Sterling beleven Natuurlijke Vreemdheid en dansen met Partyboys.

Wo 7 februari 2018 | 19:00 Trolls (OV)

07/02 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Do 1 februari 2018 | 20:00 Say Yes to the Dress: Canada

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Daytime Nighttime: Emily wil een jurk die zowel sexy is voor de huwelijksnacht als gepast voor de kerkelijke inzegening. Ashley wil een extravagante jurk om de hele avond in de dansen.

Zo 28 januari 2018 | 15:00 Hip voor Nop

Aflevering 24 - Jeugdprogramma: Lara en Jesse: Beste vriendinnen Lara en Jesse gaan binnenkort een avondje dansen. Daar hoort een nieuwe coole outfit bij. Vanuit het Hip voor Nop-atelier in Amsterdam gaat Nannette de uitdaging aan om als vanouds van de flops - oude kleding en miskopen - uit eigen kledingkast een geheel nieuwe outfit te maken. Verder gaat Anne-Mar langs bij actrice Kimberley Klaver om te kijken welke bijzonder kledingstukken en accessoires er in haar kast liggen.

Do 25 januari 2018 | 20:30 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Wo 24 januari 2018 | 17:35 Hip voor Nop

Aflevering 24 - Jeugdprogramma: Lara en Jesse: Beste vriendinnen Lara en Jesse gaan binnenkort een avondje dansen. Daar hoort een nieuwe coole outfit bij. Vanuit het Hip voor Nop-atelier in Amsterdam gaat Nannette de uitdaging aan om als vanouds van de flops - oude kleding en miskopen - uit eigen kledingkast een geheel nieuwe outfit te maken. Verder gaat Anne-Mar langs bij actrice Kimberley Klaver om te kijken welke bijzonder kledingstukken en accessoires er in haar kast liggen.

Wo 24 januari 2018 | 02:00 Drugs Inc.

In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Di 23 januari 2018 | 19:00 Trolls (NL)

23/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Ma 22 januari 2018 | 16:00 Benda Bilili!

Ricky droomt ervan om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken. De muzikanten zijn lichamelijk gehandicapt en rijden rond op aangepaste fietsen. Zij zijn de sterren uit de ghetto bij wie Roger, een straatkind, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven, en aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen.

Zo 21 januari 2018 | 10:50 Benda Bilili!

Ricky droomt ervan om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken. De muzikanten zijn lichamelijk gehandicapt en rijden rond op aangepaste fietsen. Zij zijn de sterren uit de ghetto bij wie Roger, een straatkind, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven, en aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen.

Za 20 januari 2018 | 23:05 Make It Happen IMDb: 5.5

20/01 - IMDB * 5.5 - Drama, Amerikaans drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op...

Amerikaans drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

Za 20 januari 2018 | 19:35 Benda Bilili!

Ricky droomt ervan om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken. De muzikanten zijn lichamelijk gehandicapt en rijden rond op aangepaste fietsen. Zij zijn de sterren uit de ghetto bij wie Roger, een straatkind, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven, en aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen.

Za 20 januari 2018 | 17:28 Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks: De gevangenis die Ewout op de Filipijnen bezoekt, staat bekend om zijn 'dansenden gevangenen' die al miljoenen keren op YouTube bekeken zijn. Om de gevangenen bezig te houden, moeten de veroordeelde moordenaars, drugsdealers en verkrachters verplicht één keer per dag dansen. Het zelfmoordpercentage in deze gevangenis is erg hoog en de directie heeft haar eigen regels om de orde te bewaken. Bij aankomst schiet de directeur veroordeelde verkrachters door hun voet, zodat ze niet in elkaar worden geslagen door andere gevangen. Ewout spreekt verschillende gevangenen en brengt er ook de nacht door.

Vr 19 januari 2018 | 23:20 Benda Bilili!

Ricky droomt ervan om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken. De muzikanten zijn lichamelijk gehandicapt en rijden rond op aangepaste fietsen. Zij zijn de sterren uit de ghetto bij wie Roger, een straatkind, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven, en aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen.

Vr 19 januari 2018 | 20:40 Austin & Ally

Trish heeft een nieuwe vriend, maar Ally komt erachter dat hij haar alleen gebruikt omdat hij voor Austin wil dansen.

Vr 19 januari 2018 | 19:00 Trolls (OV)

19/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 19 januari 2018 | 12:05 Grizzy en de Lemmingen

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Franse animatieserie: Dansen met beren

Do 18 januari 2018 | 21:20 Het Mooiste Meisje van de Klas

Jaap Jongbloed is in Bergen waar Lilly (1977) woont. Als klein meisje heeft ze twee grote dromen: ballerina worden en moeder. Door haar prachtige lange benen wordt ze 'long legged Lilly' genoemd. Die benen gooit ze regelmatig de lucht in, wat bewonderende blikken oplevert van de jongens. Maar lang kunnen ze daar niet van genieten op de Bergense Scholengemeenschap, want Lilly vertrekt naar de balletacademie in Arnhem. Ze danst de sterren van de hemel tot ze de ziekte van Pfeiffer krijgt. Lilly wordt zo ziek dat ze ruim een jaar lang niet kan dansen. Ze krijgt hierdoor zo'n achterstand dat ze haar droom om ballerina te worden moet opgeven. Als Lily amper 18 jaar is, schrikt ze Bergen op door in de Penthouse te gaan staan. Ze heeft dan al een relatie met Almar, met wie ze samen haar droom om moeder te worden hoopt waar te maken. Lilly is dolgelukkig als ze zwanger is, maar na zes maanden krijgt ze zwangerschapsvergiftiging en moet ze de laatste maanden in het ziekenhuis doorbrengen. Het gaat steeds slechter met Lilly en tijdens de bevalling wordt voor haar leven gevreesd. Lilly haalt het wel, maar haar dochter Faye komt helaas te overlijden. Lilly en Almar zijn verscheurd van verdriet. Gelukkig krijgen ze nog drie prachtige dochters, maar hun relatie blijkt niet bestand tegen het enorme verlies.

Wo 17 januari 2018 | 19:25 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Wo 17 januari 2018 | 07:40 Masha en de beer

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Russische animatieserie: Dansen met wolven: Masha is gekidnapt door twee wolven die graag een deal willen sluiten om haar vrij te krijgen. Beer maakt zich geen zorgen want de wolven kunnen het vast niet lang uithouden met zo'n druk meisje.

Ma 15 januari 2018 | 23:36 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Ma 15 januari 2018 | 16:00 Trolls (NL)

15/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Ma 15 januari 2018 | 09:43 Inaaya en Ranisha leren Bollywood dansen

Kinderprogramma

Zo 14 januari 2018 | 21:30 Shake it Up

CeCe en Rocky mogen dansen bij het gastoptreden van het tieneridool Justin Starr. Rocky is zijn allergrootste fan.

Do 11 januari 2018 | 19:45 Backstage

Julie wordt geconfronteerd met een onnverwacht resultaat van haar fraude. Miles wil zijn verkering met Alya bevestigen. Vanessa vraagt zich af of ze ooit weer zal kunnen dansen.

Do 11 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Wo 10 januari 2018 | 22:45 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Wo 10 januari 2018 | 17:17 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Di 9 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Ma 8 januari 2018 | 17:20 Trolls (OV)

08/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 7 januari 2018 | 01:05 South Park

Het is aan Stan om een team samen te stellen van de beste dansers van South Park om te strijden tegen de rivaal uit Orange County. Butters weigert om Stan te helpen, omdat hij niet meer kan dansen sinds de tragische dood van acht toeschouwers bij z'n laatste competitie.

Za 6 januari 2018 | 20:00 The Best Place To Be

Reisserie. Queen Latifah en haar vrienden verkennen Rio de Janeiro. Ze nemen motortaxi's naar de favelas, proeven lokale gerechten en dansen de samba. Onderweg ontdekken ze waarom Rio zo populair is.

Vr 5 januari 2018 | 23:50 Ridiculousness

Actrice en muzikant Kat Graham laat haar beste oneliners zien en leert ons hoe je op het podium moet dansen met één schoen. Rob laat ook filmpjes zien van magische spreuken.

Vr 5 januari 2018 | 20:00 Backstage

Vanessa's frustratie over dat ze niet kan dansen bereikt een hoogtepunt. Miles schrikt als hij een bekend gezicht terug ziet. Julie verbreedt haar creatieve horizon.

Vr 5 januari 2018 | 17:20 Trolls (NL)

05/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 5 januari 2018 | 17:17 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Do 4 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Wo 3 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Wo 3 januari 2018 | 10:15 Trolls (OV)

03/01 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Wo 3 januari 2018 | 09:00 Afblijven IMDb: 5.2

03/01 - IMDB * 5.2 - Tragikomedie, Nederlandse tragikomedie: Melissa houdt van dansen en ze kan het ook erg goed. Haar droom gaat in vervulling als ze wordt uitverkoren om te dansen in de clip van een bekende rapper. In de aanloop naar de grote dag krijgt Melissa last van zenuwen en wordt ze onzeker. Ze zoekt de verkeerde vrienden op die haar xtc pillen bezorgen. Haar vrienden van vroeger laat ze vallen.

Nederlandse tragikomedie: Melissa houdt van dansen en ze kan het ook erg goed. Haar droom gaat in vervulling als ze wordt uitverkoren om te dansen in de clip van een bekende rapper. In de aanloop naar de grote dag krijgt Melissa last van zenuwen en wordt ze onzeker. Ze zoekt de verkeerde vrienden op die haar xtc-pillen bezorgen. Haar vrienden van vroeger laat ze vallen.

Di 2 januari 2018 | 21:28 The Mafia with Trevor McDonald

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks

Di 2 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Di 2 januari 2018 | 12:00 Cake Boss

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Flamenco And Capture The Flag: Buddy laat zien dat hij kan dansen en maakt een zwierige flamencotaart. Intussen maken Mauro en zijn team een taart voor een zomerkamp in de buurt. Het wordt een gezellige bende.

Ma 1 januari 2018 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Zo 31 december 2017 | 20:00 Honey IMDb: 5.3

31/12/17 - IMDB * 5.3 - Romantisch drama, Muzikaal drama: Honey Daniels is een jonge, getalenteerde danseres uit Harlem. Ze droomt ervan om in videoclips van bekende artiesten te dansen. Op een dag lacht het geluk haar toe: producer Michael Ellis merkt haar op en wil haar een kans geven in een van zijn clips. Honey denkt eindelijk haar grote doorbraak te kunnen maken. Maar wanneer ze niet ingaat op de avances van Ellis, dreigt die haar prille danscarrière te ondermijnen.

Muzikaal drama: Honey Daniels is een jonge, getalenteerde danseres uit Harlem. Ze droomt ervan om in videoclips van bekende artiesten te dansen. Op een dag lacht het geluk haar toe: producer Michael Ellis merkt haar op en wil haar een kans geven in een van zijn clips. Honey denkt eindelijk haar grote doorbraak te kunnen maken. Maar wanneer ze niet ingaat op de avances van Ellis, dreigt die haar prille danscarrière te ondermijnen.

Za 30 december 2017 | 21:40 Shake it Up

Shake It Up Chicago organiseert een dansmarathon voor goede doelen en het winnen van een spotlight-dans. De dansers moeten zo lang mogelijk dansen. Rocky en CeCe dansen voor het ouderencentrum.

Za 30 december 2017 | 08:15 Zapp Kids Special

Special van Zapp Kids: In deze speciale aflevering zie je vetste hits van de Kids Top 20 van het afgelopen jaar. De liedjes zijn zo leuk dat je niet stil kunt blijven staan, dus stoelen aan de kant en dansen maar!

Vr 29 december 2017 | 20:00 Backstage

Het danstentamen nadert, en Vanessa is vastbesloten om in het eerstejaars ballet te dansen, ondanks haar blessure. Miles is teleurgesteld in Alya, die niet haar best doet.

Vr 29 december 2017 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Do 28 december 2017 | 20:30 Trolls (OV)

28/12/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Do 28 december 2017 | 19:23 Le Ballet d?Europe - Documentaire

Het Ballet d?Europe, opgericht in 2003 en geleid door Jean-Charles Gil, is een professioneel balletgezelschap met veertien dansers uit de hele wereld, in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Dansers met verschillende nationaliteiten ontmoeten elkaar, dansen samen een niet-alledaags repertoire vol eigentijdse werken, en gaan zo een menselijk en cultureel avontuur aan. Dit wordt geïllustreerd in deze documentaire, die rijk is aan emoties en esthetiek. Beelden van tournees in Frankijk en het Nabije Oosten (Syrië en Jordanië), repetities, workshops, audities, interviews en archiefbeelden passeren de revue.

Do 28 december 2017 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Wo 27 december 2017 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Wo 27 december 2017 | 04:20 Cake Boss

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Flamenco And Capture The Flag: Buddy laat zien dat hij kan dansen en maakt een zwierige flamencotaart. Intussen maken Mauro en zijn team een taart voor een zomerkamp in de buurt. Het wordt een gezellige bende.

Di 26 december 2017 | 21:25 De eerste vakantie van

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks: Kasper van Kooten: Kasper van Kooten gaat met zijn vrienden terug naar Terschelling, waar zij in 1987 als jonge jongens vakantie vieren zonder ouders. Ze slapen net als toen op jongerencamping De Appelhof, dansen op hun lievelingsnummers in discotheek De Wyb en roken jointjes in de duinen.

Di 26 december 2017 | 17:16 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Di 26 december 2017 | 12:25 MAX Maakt Mogelijk

Jan Slagter verrast Elly Adriaans (75) die als jong meisje naar de Balletacademie wilde, waar ze ook het talent voor had. Maar dit mocht niet van haar vader. Elly legde zich hier bij neer, maar bleef wel dansen. Haar grote wens is nog altijd om een keer bij een les van het Nationaal Ballet te kijken. Jan Slagter regelt dit én zorgt ervoor dat balleticonen Han Ebbelaar en Alexandra Radius, van wie Elly fan is, hierbij aanwezig zijn. Ook bezoekt Jan de Nederlander Wim Brauns in Litouwen en organiseert samen met hem een kerstdiner voor de armste ouderen uit de omgeving. En het wordt voor Robin de eerste Kerst zonder zijn vader. Dankzij Jan Vayne wordt het voor hem en zijn moeder Minke toch nog een mooi kerstfeest.

Ma 25 december 2017 | 17:17 Les Dieux De La Danse

Veel glitter, adembenemende nummers en op de piste 24 eclectische duo's die tegen elkaar strijden in een vurige danscompetitie. Van de rumba tot de paso doble, van de disco tot de jive dansen de duo's voor een ervaren jury. Wie haalt de grote finale?

Ma 25 december 2017 | 16:17 Westdoc: Dansen In De Marathon

Op TV West zijn regelmatig documentaires te zien over bijzondere inwoners, organisaties en gebeurtenissen in de regio.

Ma 25 december 2017 | 13:40 VICE: Fighting Changes

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Zo 24 december 2017 | 23:55 The Flash

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse actieserie: Abra Kadabra: De Flash strijdt tegen een schurk uit de 64e eeuw, Abra Kadabra, die de identiteit van Savitar wil onthullen in ruil voor zijn vrijlating.

Zo 24 december 2017 | 21:45 Shake it Up

CeCe en Rocky worden populair op school, omdat ze bij Shake It Up dansen. Deuce maakt daar een documentaire over.

Zo 24 december 2017 | 19:00 The Best Place To Be

Reisserie. Queen Latifah en haar vrienden verkennen Rio de Janeiro. Ze nemen motortaxi's naar de favelas, proeven lokale gerechten en dansen de samba. Onderweg ontdekken ze waarom Rio zo populair is.

Zo 24 december 2017 | 17:25 Trolls (NL)

24/12/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 24 december 2017 | 03:40 Drugs Inc.

In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Za 23 december 2017 | 22:00 Drugs Inc.

In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Vr 22 december 2017 | 02:40 The Flash

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Amerikaanse actieserie: Duet: De Music Meister stuurt Supergirl en de Flash naar een wereld waar het leven een musical is. De enige manier om te ontsnappen is door te zingen en te dansen.

Do 21 december 2017 | 21:05 The Flash

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Amerikaanse actieserie: Duet: De Music Meister stuurt Supergirl en de Flash naar een wereld waar het leven een musical is. De enige manier om te ontsnappen is door te zingen en te dansen.

Wo 20 december 2017 | 22:30 Podium Dans: Gabriela Carrizo & Franck Chartier

Aflevering van een nieuwe reeks dans-specials. Choreograaf Franck Chartier (1967, Frankrijk) richtte in 2000 het Brusselse collectief Peeping Tom op, samen met Gabriela Carrizo. Sindsdien is Peeping Tom uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd danstheatergezelschap. Ze werkte beiden voor het beroemde ballet van Alain Plattel: Les Ballets C de la B. Chartier begon op elfjarige leeftijd met dansen. Op zijn vijftiende werd hij door zijn moeder naar Rosella Hightower in Cannes gestuurd om er klassiek ballet te studeren. Na zijn afstuderen werkte hij tussen 1986 en 1989 aan een bewerking van het Ballet van de 20ste Eeuw van Maurice Béjart. Vervolgens werkte hij drie jaar met Angelin Preljocaj en danste hij voor Le spectre de la rose in de Opéra van Parijs. Gabriela Carrizo (b. 1970, Córdoba - AR) danst vanaf haar 10de op een multidisciplinaire school (in die periode de enige met een groep van hedendaagse dans voor kinderen en tieners). Onder leiding van Norma Raimondi, werd de school de Universiteit voor Ballet in Córdoba, waar Gabriela enkele jaren voor danste en waar ze haar eerste choreografiën maakte. Op 19-jarige leeftijd verhuist ze naar Europa, waar ze doorheen de jaren samenwerkt met Caroline Marcadé, Alain Platel, Les Ballets C de la B. In 2013 creëert ze het korte stuk 'The missing door' voor het Nederlands Dans Theater. Franck Chartier tekende voor de twee opvolgende delen uit deze trilogie; 'The lost room', waarvoor hij de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie ontving en 'The Hidden Floor', dat onlangs in première ging.

Ma 18 december 2017 | 21:30 Podium Dans: Gabriela Carrizo & Franck Chartier

Aflevering van een nieuwe reeks dans-specials. Choreograaf Franck Chartier (1967, Frankrijk) richtte in 2000 het Brusselse collectief Peeping Tom op, samen met Gabriela Carrizo. Sindsdien is Peeping Tom uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd danstheatergezelschap. Ze werkte beiden voor het beroemde ballet van Alain Plattel: Les Ballets C de la B. Chartier begon op elfjarige leeftijd met dansen. Op zijn vijftiende werd hij door zijn moeder naar Rosella Hightower in Cannes gestuurd om er klassiek ballet te studeren. Na zijn afstuderen werkte hij tussen 1986 en 1989 aan een bewerking van het Ballet van de 20ste Eeuw van Maurice Béjart. Vervolgens werkte hij drie jaar met Angelin Preljocaj en danste hij voor Le spectre de la rose in de Opéra van Parijs. Gabriela Carrizo (b. 1970, Córdoba - AR) danst vanaf haar 10de op een multidisciplinaire school (in die periode de enige met een groep van hedendaagse dans voor kinderen en tieners). Onder leiding van Norma Raimondi, werd de school de Universiteit voor Ballet in Córdoba, waar Gabriela enkele jaren voor danste en waar ze haar eerste choreografiën maakte. Op 19-jarige leeftijd verhuist ze naar Europa, waar ze doorheen de jaren samenwerkt met Caroline Marcadé, Alain Platel, Les Ballets C de la B. In 2013 creëert ze het korte stuk 'The missing door' voor het Nederlands Dans Theater. Franck Chartier tekende voor de twee opvolgende delen uit deze trilogie; 'The lost room', waarvoor hij de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie ontving en 'The Hidden Floor', dat onlangs in première ging.

Do 14 december 2017 | 19:00 Trolls (OV)

14/12/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Do 14 december 2017 | 09:32 Dansen

Kinderprogramma

Wo 13 december 2017 | 20:05 Backstage

Carly en Vanessa worden gedwongen om met een andere danspartner te dansen. Jax keurt de speciale behandeling die Miles in de muziekles krijgt af. Alya zet haar beroemde klasgenootje op haar plaats.

Di 12 december 2017 | 14:25 Nelli en Nora

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Animatieserie: Muziek show: Iedereen is binnen vandaag, het is buiten te warm. Uit alle caravans klinkt muziek, de meisjes dansen op alle verschillende stijlen. En als ze circusmuziek horen bedenken ze er acts bij.

Za 9 december 2017 | 16:00 Trolls (NL)

09/12/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 3 december 2017 | 20:00 The Best Place To Be

Reisserie. Queen Latifah en haar vrienden verkennen Rio de Janeiro. Ze nemen motortaxi's naar de favelas, proeven lokale gerechten en dansen de samba. Onderweg ontdekken ze waarom Rio zo populair is.

Zo 3 december 2017 | 16:28 Janácek - Lachische Dansen

Als we het hebben over de combinatie Amsterdam, muziek, het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest dan mag de muziek van Gustav Mahler eigenlijk niet ontbreken. Mahler heeft het orkest zelf nog gedirigeerd, onder andere in zijn Eerste Symfonie, en dit werk staat er tijdens deze uitzending op de lessenaar. Voordat het zover is dirigeert de Britse dirigent Daniel Harding ons Amsterdamse orkest in een uitvoering van Leos Janácek?s 'Lachische Dansen'. Opgenomen in 2009

Vr 1 december 2017 | 19:00 Trolls (NL)

01/12/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Do 30 november 2017 | 20:10 Backstage

Julie wordt geconfronteerd met een onnverwacht resultaat van haar fraude. Miles wil zijn verkering met Alya bevestigen. Vanessa vraagt zich af of ze ooit weer zal kunnen dansen.

Do 30 november 2017 | 16:55 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Wo 29 november 2017 | 17:20 Hip voor Nop

Aflevering 24 - Jeugdprogramma: Lara en Jesse: Beste vriendinnen Lara en Jesse gaan binnenkort een avondje dansen. Daar hoort een nieuwe coole outfit bij. Vanuit het Hip voor Nop-atelier in Amsterdam gaat Nannette de uitdaging aan om als vanouds van de flops - oude kleding en miskopen - uit eigen kledingkast een geheel nieuwe outfit te maken. Verder gaat Anne-Mar langs bij actrice Kimberley Klaver om te kijken welke bijzonder kledingstukken en accessoires er in haar kast liggen.

Di 28 november 2017 | 11:55 Angelina Ballerina

Seizoen 3 - Aflevering 28 - Britse animatieserie: Angelina's grote rol: Angelina en haar klasgenoten gaan 'Het betoverde kussen' opvoeren en Angelina speelt de hoofdrol, Fien de fee. Ze is er heel blij mee, maar dat verandert snel als ze erachter komt dat Fien door een betovering in slaap valt en nooit meer zal dansen.

Zo 26 november 2017 | 20:30 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Zo 26 november 2017 | 18:35 Andere Tijden: bejaarden overwinteren in Spanje

Herhaling. Eind jaren zestig komen enkele reisorganisaties op een lumineus idee: al die toeristencomplexen aan de Spaanse Costa staan de hele winter leeg. En ook vliegtuigen zijn in die periode nauwelijks bezet. Waarom niet Nederlandse gepensioneerden tegen een schappelijk prijsje porren voor een lang verblijf in de Spaanse winterzon? Het idee wordt een succes en al snel vertrekken de eerste groepen richting Malaga en Alicante. Vakantiegangers die in veel gevallen nog nooit buiten Nederland zijn geweest. Op zoek naar zon en avontuur, maar niet teveel. In Andere Tijden de ervaringen van hostesses uit die tijd. Zij pionierden wat af in de beginjaren: zo moest er in de stille wintermaanden vertier worden geregeld voor overdag en ‘s-avonds. De nu 95-jarige Jenny van der Loos: 'Ik kreeg van een Spaanse buschauffeur een tip: je moet eens in dat dorpje kijken, de week erop kreeg ik van een andere chauffeur een andere tip en zo heb ik een heel programma gemaakt'. Het vertier ‘s avonds bestond uit flamenco-optredens, bingo en sjoelcompetities. En er was elke week een dansavond. De Nederlandse hoteleigenaar Frank Wentink blikt terug: 'Wij -mijn assistent en ik - gingen altijd als eerste dansen en dan moest je heel goed oppassen dat je niet de fout maakte dat je de hele tijd dezelfde dame van 70 of 75 ging vragen. Dat leidde tot onrust'. De leeftijd van de pensionado’s en bijbehorende kwalen leidde tot een regelmatig bezoek aan een Spaanse arts. Altijd in het bijzijn van een Nederlandse hostess omdat die de Spaanse taal wel machtig was. Hostess Hilly Germs: 'In de Spaanse ziekenhuizen moest je die mensen ook nog gaan verzorgen want in Spanje doet de familie dat'. Ook kwamen er psychische problemen voor: Hostess Heleen Stam: 'Een mevrouw was alleen en dementerend en liet alle gaspitten aanstaan. Met het gevaar dat ze vergast kon worden, dus kwam een van ons elke avond om zes uur de gasfles uitzetten'. Een klein deel van de pensionado’s had heimwee en wilde het liefst zo snel mogelijk terug naar huis, maar het merendeel beviel de Spaanse zon zo goed dat al ver van te voren een verblijf in de volgende winter werd geboekt. Jenny vertelt dat het niet altijd even gemakkelijk was om aan alle eisen te voldoen. Vooral een appartement aan de schaduwkant in plaats van een voorgespiegelde zonzijde leidde tot de nodige ophef en zelfs duw en trekwerk. Andere Tijden over de beginjaren van het overwinteren. Met ervaringen van de hostesses uit die tijd, de Spaanse ober en de Nederlandse hoteleigenaar.

Zo 26 november 2017 | 18:20 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Zo 26 november 2017 | 16:36 Jewels

Het Mariinskiballet is één van de beroemdste balletten ter wereld, met een prachtige geschiedenis. Onderdeel van die geschiedenis is de beroemde choreograaf George Balanchine. Balanchine studeerde in Sint-Petersburg en werkte bij het Mariinski voor hij uiteindelijk naar het westen migreerde. Zijn choreografie ?Jewels? dateert uit zijn latere carrière en werd zodoende voor het eerst uitgevoerd in New York. Pas in 1999 was het werk voor het eerst te zien in de uitvoering van het Mariinskiballet. Sindsdien is dit stuk niet meer weg te denken van het repertoire van het beroemde balletgezelschap. In deze uitzending, opgenomen in het Mariinskitheater, dansen veel beroemde dansers mee, onder wie Oeljana Lopatkina, Igor Zelensky en Andrian Fadeyev. Tugan Sokhiev dirigeert het orkest.

Zo 26 november 2017 | 16:30 Andere Tijden: bejaarden overwinteren in Spanje

Herhaling. Eind jaren zestig komen enkele reisorganisaties op een lumineus idee: al die toeristencomplexen aan de Spaanse Costa staan de hele winter leeg. En ook vliegtuigen zijn in die periode nauwelijks bezet. Waarom niet Nederlandse gepensioneerden tegen een schappelijk prijsje porren voor een lang verblijf in de Spaanse winterzon? Het idee wordt een succes en al snel vertrekken de eerste groepen richting Malaga en Alicante. Vakantiegangers die in veel gevallen nog nooit buiten Nederland zijn geweest. Op zoek naar zon en avontuur, maar niet teveel. In Andere Tijden de ervaringen van hostesses uit die tijd. Zij pionierden wat af in de beginjaren: zo moest er in de stille wintermaanden vertier worden geregeld voor overdag en ‘s-avonds. De nu 95-jarige Jenny van der Loos: 'Ik kreeg van een Spaanse buschauffeur een tip: je moet eens in dat dorpje kijken, de week erop kreeg ik van een andere chauffeur een andere tip en zo heb ik een heel programma gemaakt'. Het vertier ‘s avonds bestond uit flamenco-optredens, bingo en sjoelcompetities. En er was elke week een dansavond. De Nederlandse hoteleigenaar Frank Wentink blikt terug: 'Wij -mijn assistent en ik - gingen altijd als eerste dansen en dan moest je heel goed oppassen dat je niet de fout maakte dat je de hele tijd dezelfde dame van 70 of 75 ging vragen. Dat leidde tot onrust'. De leeftijd van de pensionado’s en bijbehorende kwalen leidde tot een regelmatig bezoek aan een Spaanse arts. Altijd in het bijzijn van een Nederlandse hostess omdat die de Spaanse taal wel machtig was. Hostess Hilly Germs: 'In de Spaanse ziekenhuizen moest je die mensen ook nog gaan verzorgen want in Spanje doet de familie dat'. Ook kwamen er psychische problemen voor: Hostess Heleen Stam: 'Een mevrouw was alleen en dementerend en liet alle gaspitten aanstaan. Met het gevaar dat ze vergast kon worden, dus kwam een van ons elke avond om zes uur de gasfles uitzetten'. Een klein deel van de pensionado’s had heimwee en wilde het liefst zo snel mogelijk terug naar huis, maar het merendeel beviel de Spaanse zon zo goed dat al ver van te voren een verblijf in de volgende winter werd geboekt. Jenny vertelt dat het niet altijd even gemakkelijk was om aan alle eisen te voldoen. Vooral een appartement aan de schaduwkant in plaats van een voorgespiegelde zonzijde leidde tot de nodige ophef en zelfs duw en trekwerk. Andere Tijden over de beginjaren van het overwinteren. Met ervaringen van de hostesses uit die tijd, de Spaanse ober en de Nederlandse hoteleigenaar.

Zo 26 november 2017 | 14:45 Andere Tijden: bejaarden overwinteren in Spanje

Herhaling. Eind jaren zestig komen enkele reisorganisaties op een lumineus idee: al die toeristencomplexen aan de Spaanse Costa staan de hele winter leeg. En ook vliegtuigen zijn in die periode nauwelijks bezet. Waarom niet Nederlandse gepensioneerden tegen een schappelijk prijsje porren voor een lang verblijf in de Spaanse winterzon? Het idee wordt een succes en al snel vertrekken de eerste groepen richting Malaga en Alicante. Vakantiegangers die in veel gevallen nog nooit buiten Nederland zijn geweest. Op zoek naar zon en avontuur, maar niet teveel. In Andere Tijden de ervaringen van hostesses uit die tijd. Zij pionierden wat af in de beginjaren: zo moest er in de stille wintermaanden vertier worden geregeld voor overdag en ‘s-avonds. De nu 95-jarige Jenny van der Loos: 'Ik kreeg van een Spaanse buschauffeur een tip: je moet eens in dat dorpje kijken, de week erop kreeg ik van een andere chauffeur een andere tip en zo heb ik een heel programma gemaakt'. Het vertier ‘s avonds bestond uit flamenco-optredens, bingo en sjoelcompetities. En er was elke week een dansavond. De Nederlandse hoteleigenaar Frank Wentink blikt terug: 'Wij -mijn assistent en ik - gingen altijd als eerste dansen en dan moest je heel goed oppassen dat je niet de fout maakte dat je de hele tijd dezelfde dame van 70 of 75 ging vragen. Dat leidde tot onrust'. De leeftijd van de pensionado’s en bijbehorende kwalen leidde tot een regelmatig bezoek aan een Spaanse arts. Altijd in het bijzijn van een Nederlandse hostess omdat die de Spaanse taal wel machtig was. Hostess Hilly Germs: 'In de Spaanse ziekenhuizen moest je die mensen ook nog gaan verzorgen want in Spanje doet de familie dat'. Ook kwamen er psychische problemen voor: Hostess Heleen Stam: 'Een mevrouw was alleen en dementerend en liet alle gaspitten aanstaan. Met het gevaar dat ze vergast kon worden, dus kwam een van ons elke avond om zes uur de gasfles uitzetten'. Een klein deel van de pensionado’s had heimwee en wilde het liefst zo snel mogelijk terug naar huis, maar het merendeel beviel de Spaanse zon zo goed dat al ver van te voren een verblijf in de volgende winter werd geboekt. Jenny vertelt dat het niet altijd even gemakkelijk was om aan alle eisen te voldoen. Vooral een appartement aan de schaduwkant in plaats van een voorgespiegelde zonzijde leidde tot de nodige ophef en zelfs duw en trekwerk. Andere Tijden over de beginjaren van het overwinteren. Met ervaringen van de hostesses uit die tijd, de Spaanse ober en de Nederlandse hoteleigenaar.

Za 25 november 2017 | 21:50 Shake it Up

Cece en Rocky zijn gestrand in Texas en laten zich overhalen mee te doen als dansers in een luchtshow. Helaas weten ze niet dat ze moeten dansen op de vleugel van een vliegend vliegtuig.

Za 25 november 2017 | 17:25 Trolls (NL)

25/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Za 25 november 2017 | 16:10 Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2017

Op 17 november zitten voor de 38ste keer de kinderen van Nederland klaar om mee te zingen en te dansen met de grote jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen. Okido, Haai-alarm! en de titelsong Gruwelijk eng knallen samen met nog negen splinternieuwe liedjes van het podium van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam waar het concert is opgenomen. Met natuurlijk voor jong en oud ook de bekende sing-a-long met oude vertrouwde hits om lekker bij mee te zingen en swingen. Voor het eerst in de geschiedenis van Kinderen voor Kinderen mochten kinderen hun grootste talent laten zien op het Okido Podium. De drie meest indrukwekkende acts kregen tijdens de opnames de kans hun talent aan het publiek te tonen en zitten zeker weten in de televisie-uitzending. De presentatie is in handen van Lex Uiting.

Vr 24 november 2017 | 20:10 Backstage

Vanessa's frustratie over dat ze niet kan dansen bereikt een hoogtepunt. Miles schrikt als hij een bekend gezicht terug ziet. Julie verbreedt haar creatieve horizon.

Zo 19 november 2017 | 17:20 Trolls (NL)

19/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 19 november 2017 | 17:05 Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2017

Liveconcert van Kinderen voor Kinderen: Voor de 38ste keer zitten de Nederlandse kinderen klaar om mee te zingen en te dansen met de grote jaarlijkse liveshow van Kinderen voor Kinderen. Okido, Haai-alarm! en de titelsong Gruwelijk eng knallen samen met nog negen splinternieuwe liedjes van het podium van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam waar het concert is opgenomen.

Za 18 november 2017 | 11:05 Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2017

Liveconcert van Kinderen voor Kinderen: Op 17 november zaten de Nederlandse kinderen voor de 38 ste keer klaar om mee te zingen en te dansen met de grote jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen. Okido, Haai-alarm! en de titelsong Gruwelijk eng knallen samen met nog negen splinternieuwe liedjes van het podium van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam waar het concert is opgenomen.

Zo 12 november 2017 | 13:15 Trolls (NL)

12/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Wo 8 november 2017 | 19:30 Melissa & Joey

Mel en Joe regelen blind dates voor elkaar en gaan uiteindelijk dansen. Haskell voelt zich genegeerd als Lennox haar eigen blog begint, getiteld ?Lennox legt het allemaal uit?.

Wo 8 november 2017 | 14:11 Gala in Berlijn 2007

In Berlijn is het ritueel ieder jaar hetzelfde: de Berliner Philharmoniker viert de jaarwisseling met een feestelijk concert. In 2007 is gekozen voor een prachtig Russisch programma: de Polovetser Dansen en de Tweede Symfonie van Alexander Borodin, gevolgd door de prelude tot Khovanschchina en de beroemde Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, georkestreerd door Maurice Ravel. Muziek van een andere Russische componist sluit het concert af: Dmitri Sjostakovitsj? Dans uit het ballet ?The Golden Age?. De topmusici uit Berlijn spelen al deze werken duidelijk met plezier.

Ma 6 november 2017 | 23:47 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Ma 6 november 2017 | 19:00 Trolls (OV)

06/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 5 november 2017 | 22:05 Make It Happen IMDb: 5.5

05/11/17 - IMDB * 5.5 - Drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar...

Drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

Zo 5 november 2017 | 14:06 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Za 4 november 2017 | 16:05 Trolls (NL)

04/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 3 november 2017 | 17:01 RTL Travel

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Toeristisch magazine: New York, Kenia en Salamanca: Floortje Dessing laat zien dat je met een kleiner budget ook goed uit de voeten kunt in New York. Chris Zegers reist af naar Kenia, een ideale avontuiurlijke bestemming als je voor het eerst in Afrika bent. Romeo Egbeama duikt op verzoek van een kijker in het studentenleven van het Spaanse Salamanca, dat vooral bestaat uit ontspannen en dansen.

Vr 3 november 2017 | 12:25 Rintje

Aflevering 16 - Nederlandse animatieserie: Rolschaatsdansen: Henriette is aan het dansen. Ze wil dat Rintje en Tobias mee doen. Maar de jongens willen dat niet, ze kunnen niet dansen.

Do 2 november 2017 | 12:25 Babar en de belevenissen van Badou

Seizoen 1 - Aflevering 36 - Animatieserie: Het Bananenbal: Het jaarlijkse Bananenbal is er weer, maar dit jaar raakt Babar, degene die alles moet regelen en op die avond de wals moet dansen met de koningin, geblesseerd. Badou mag de inval-koning zijn. Maar hij wil de voorbereidingen zo perfect doen, dat alles eigenlijk alleen maar misgaat. En uiteraard helpt Krokodillus een pootje mee in het creëren van alle chaos. Uiteindelijk legt Babar uit aan Badou dat Celeste-stad er nooit zou zijn geweest als hij alles in zijn eentje had moeten doen.

Wo 1 november 2017 | 20:10 Backstage

Carly en Vanessa worden gedwongen om met een andere danspartner te dansen. Jax keurt de speciale behandeling die Miles in de muziekles krijgt af. Alya zet haar beroemde klasgenootje op haar plaats.

Wo 1 november 2017 | 19:00 Trolls (NL)

01/11/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 29 oktober 2017 | 11:25 Trolls (OV)

29/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 27 oktober 2017 | 11:20 Trolls (NL)

27/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Wo 25 oktober 2017 | 16:55 Trolls (NL)

25/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Ma 23 oktober 2017 | 09:16 Dansen

Kinderprogramma

Zo 22 oktober 2017 | 23:25 Met alles wat er is

Experimenteel programma: Een groep dansers komt wekelijks bij elkaar om danslessen te volgen in het gebouw waar ook het Scapino Ballet huist. Aan het begin van de les zijn de dansers stram en traag. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij allemaal met dezelfde handicap worstelen: ze hebben Parkinson. Tegelijkertijd blijkt ook dat zij tijdens het dansen, allemaal een toenemende mate van vrijheid en levensvreugde ervaren.

Zo 22 oktober 2017 | 23:25 Met alles wat er is

Experimenteel programma: Een groep dansers komt wekelijks bij elkaar om danslessen te volgen in het gebouw waar ook het Scapino Ballet huist. Aan het begin van de les zijn de dansers stram en traag. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij allemaal met dezelfde handicap worstelen: ze hebben Parkinson. Tegelijkertijd blijkt ook dat zij tijdens het dansen, allemaal een toenemende mate van vrijheid en levensvreugde ervaren.

Zo 22 oktober 2017 | 12:45 Trolls (NL)

22/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 20 oktober 2017 | 23:45 Ridiculousness

In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness is Jackass- en Wildboyz-ster Chris Pontius te gast. Chris, Rob, Chanel en Sterling beleven Natuurlijke Vreemdheid en dansen met Partyboys.

Vr 20 oktober 2017 | 21:10 Austin & Ally

Om een belangrijke muziekwedstrijd te winnen besluit Ally een dansvideo te maken met haarzelf in de hoofdrol. Alleen kan Ally totaal niet dansen.

Vr 20 oktober 2017 | 20:10 Thuis

Seizoen 23 - Aflevering 4280 - Soap: Kobe heeft voor zichzelf een beslissing genomen. De Kabouters werken een belangrijke klus af. Judith wordt ontvoerd. Rosa gaat dansen met Luc. Lowie geniet van vrouwelijke aandacht. Mayra heeft een date.

Vr 20 oktober 2017 | 16:40 Life Story

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Natuurdocumentairereeks: Liefdesstrijd: Elk dier wil zich voortplanten en dat leidt tot taferelen die heel mooi maar ook heel gewelddadig kunnen zijn. Zo probeert de zwartmaskerprieelvogel een wijfje te lokken door met stenen en takjes kleine kunstwerkjes in elkaar te steken en uitbundig rond te dansen. Er is ook een kleurrijke springspin die van dansbewegingen gebruik maakt om indruk te maken, maar bij deze diersoort is het gedans heel wat riskanter. De mooiste vertoningen zijn echter van de kogelvis afkomstig. De mannetjes maken heel ingewikkelde patronen in het zand en dat zijn de meest perfecte en complexe structuren die door een dier gecreëerd kunnen worden.

Vr 20 oktober 2017 | 01:55 Drugs Inc.

In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Do 19 oktober 2017 | 20:15 Backstage

Julie wordt geconfronteerd met een onnverwacht resultaat van haar fraude. Miles wil zijn verkering met Alya bevestigen. Vanessa vraagt zich af of ze ooit weer zal kunnen dansen.

Wo 18 oktober 2017 | 17:35 Trolls (NL)

18/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Wo 18 oktober 2017 | 11:55 Angelina Ballerina

Seizoen 4 - Aflevering 38 - Animatieserie: Angelina en de lachende dichter: Angelina en haar vrienden moeten deze keer niet dansen op muziek, maar op een gedicht. Vicky heeft alleen wat problemen met haar gedeelte.

Di 17 oktober 2017 | 16:55 Last of the Summer Wine

In reactie op een huwelijksadvertentie neemt Tom Smiler mee naar de bibliotheek voor een boek over dansen. Truly en Alvin bieden hun hulp aan. 8/10

Ma 16 oktober 2017 | 20:30 Gala from Berlin 1996 - Dances and Gypsy Tunes

Naast de Russische vioolvirtuoos Maksim Vengerov verleent ook de beroemde Italiaanse operazangeres Cecilia Bartoli, een coloratuur mezzosopraan, extra glans aan dit Oudjaarsoptreden dat het Zweeds Radiokoor en de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado gaven in 1996. In dit uitbundige concert staan verschillende werken van Johannes Brahms, Maurice Ravel, Hector Berlioz en Gioachino Rossini op het programma. Van Brahms horen we enkele Hongaarse dansen, Zigeunerlieder, Op. 103 en Es tönt ein voller Harfenklang, Op. 17. Ook staat Maurice Ravels Tzigane op de lessenaar, evenals zijn Vocalise-Etude en forme d'Habanera en zijn beroemde La Valse. Met Héctor Berlioz? Zaide en Hongaarse Mars en delen uit Gioachino Rossini?s opera La Cenerentola is dit een nieuwjaarsconcert om de vingers bij af te likken!

Zo 15 oktober 2017 | 19:03 Hotter Than My Daughter

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Realityreeks: De stoere Angelique en de sexy Noris staan in de make-overspotlights. Angelique voelt zich geen veertiger en kleedt zich daar dan ook totaal niet naar. Lekker ordinair en kort is helemaal haar ding. Haar voorliefde voor de Ford Mustang gaat zover, dat ze in tranen kan uitbarsten bij het zien of horen van deze auto. De 65-jarige Noris is een echte spring-in-'t-veld en is heilig overtuigd van haar sexyness. Tijdens het dansen en 'twerken' vliegen de vonken er dan ook behoorlijk vanaf. Haar te blote en gedateerde kledingstijl is echter een doorn in het oog van haar familie. Hoe reageren de vrouwen op hun nieuwe look en ervaren zij dit als een (blijvende) verbetering?

Zo 15 oktober 2017 | 16:20 Cake Boss

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Episode 3: Buddy laat zien dat hij kan dansen en maakt een zwierige flamencotaart. Intussen maken Mauro en zijn team een taart voor een zomerkamp in de buurt. Het wordt een gezellige bende.

Zo 15 oktober 2017 | 13:55 Swing Time IMDb: 7.7

15/10/17 - IMDB * 7.7 - Musical, Amerikaanse muzikale film: John 'Lucky' Garnett is een gokker die ook werkt als danser. Lucky stopt met dansen om te trouwen, maar door de jongens in het theater komt hij te laat op zijn eigen bruiloft. Zijn aanstaande schoonvader wil hem niet meer zien, totdat Lucky zijn vastberadenheid heeft getoond door $25.000 te verdienen. In New York City ontmoet hij Penny, een danseres die lesgeeft op een muzikale school. Lucky wordt meteen verliefd op haar.

Amerikaanse muzikale film: John 'Lucky' Garnett is een gokker die ook werkt als danser. Lucky stopt met dansen om te trouwen, maar door de jongens in het theater komt hij te laat op zijn eigen bruiloft. Zijn aanstaande schoonvader wil hem niet meer zien, totdat Lucky zijn vastberadenheid heeft getoond door $25.000 te verdienen. In New York City ontmoet hij Penny, een danseres die lesgeeft op een muzikale school. Lucky wordt meteen verliefd op haar.

Zo 15 oktober 2017 | 01:30 Jaap Flier, solist

Documentaire over danser/choreograaf Jaap Flier. Begin jaren vijftig zijn Marianna Hilarides en Jaap Flier het legendarische klassieke danskoppel in de opkomende Nederlandse danswereld. Voor Rudi van Dantzig is Flier een idool, voor Hans van Manen de reden om te gaan dansen. Jaap Flier is in 1959 één van de oprichters van het Nederlands Dans Theater. Naast danser is hij ook als choreograaf en artistiek leider aan het gezelschap verbonden. Daarna leidt hij tien jaar de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Hedendaagse theatermakers als Boukje Schweigman en Kenzo Kusuda werken nog steeds graag met hem samen, zowel in de rol van danser als die van adviseur. Flier heeft tot op hoge leeftijd opgetreden. Zijn meest recente solo, over het leven van een danser, is expressief en doorleefd in kleine gebaren. Deze film gaat over de opmerkelijke en soms dwarse keuzes die Flier in zijn leven maakt. Met medewerking van o.a. Kenzo Kusuda, Hans van Manen en Boukje Schweigman.

Zo 15 oktober 2017 | 00:05 Jimmy's Hall IMDb: 6.7

15/10/17 - IMDB * 6.7 - Drama, Biografisch drama: Jimmy Gralton bouwde op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samen komen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen, maar vooral om te dansen en plezier te hebben. Dit alles tot afschuw van de katholieke kerk.

Biografisch drama: Jimmy Gralton bouwde op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samen komen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen, maar vooral om te dansen en plezier te hebben. Dit alles tot afschuw van de katholieke kerk.

Vr 13 oktober 2017 | 20:15 Backstage

Vanessa's frustratie over dat ze niet kan dansen bereikt een hoogtepunt. Miles schrikt als hij een bekend gezicht terug ziet. Julie verbreedt haar creatieve horizon.

Vr 13 oktober 2017 | 16:45 Vidiots

De Vidiots gaan ervoor zitten en Work met Rihanna, dansen op LMFAO's Sexy And I Know It, raken Stressed Out van 21 Pilots, bespreken What's On My Mind met Elle Goulding, vragen de Baha Men Who Let The Dogs Out en gaan los op Hokus Pokus.

Do 12 oktober 2017 | 20:00 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Do 12 oktober 2017 | 19:45 Vidiots

De Vidiots gaan ervoor zitten en Work met Rihanna, dansen op LMFAO's Sexy And I Know It, raken Stressed Out van 21 Pilots, bespreken What's On My Mind met Elle Goulding, vragen de Baha Men Who Let The Dogs Out en gaan los op Hokus Pokus.

Do 12 oktober 2017 | 00:20 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Di 10 oktober 2017 | 20:45 Jaap Flier, solist

Documentaire over danser/choreograaf Jaap Flier. Begin jaren vijftig zijn Marianna Hilarides en Jaap Flier het legendarische klassieke danskoppel in de opkomende Nederlandse danswereld. Voor Rudi van Dantzig is Flier een idool, voor Hans van Manen de reden om te gaan dansen. Jaap Flier is in 1959 één van de oprichters van het Nederlands Dans Theater. Naast danser is hij ook als choreograaf en artistiek leider aan het gezelschap verbonden. Daarna leidt hij tien jaar de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Hedendaagse theatermakers als Boukje Schweigman en Kenzo Kusuda werken nog steeds graag met hem samen, zowel in de rol van danser als die van adviseur. Flier heeft tot op hoge leeftijd opgetreden. Zijn meest recente solo, over het leven van een danser, is expressief en doorleefd in kleine gebaren. Deze film gaat over de opmerkelijke en soms dwarse keuzes die Flier in zijn leven maakt. Met medewerking van o.a. Kenzo Kusuda, Hans van Manen en Boukje Schweigman.

Ma 9 oktober 2017 | 16:30 Het uur van de wolf: Dancer

Gezegend met een enorme lichaamskracht en elegantie bestormt de Oekraïense Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakt grote indruk en wordt op zijn 19e de jongste solist ooit van The Royal Ballet in Londen. Nog geen twee succesvolle jaren later neemt hij ontslag. Zijn roem maakt hem doodongelukkig en zelfdestructief: hij gebruikt drugs, komt geregeld niet opdagen bij interviews, zijn lijf zit onder de tatoeages en hij lijdt aan depressies. Hoe de 'Bad Boy of Ballet' alle plezier in het dansen verliest is te zien in de fascinerende documentaire 'Dancer',

Zo 8 oktober 2017 | 18:02 Dance Dance Dance

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Show: De twee overgebleven koppels strijden om de titel en om 100.000 euro voor het goede doel dat zij zelf hebben gekozen. Ook komen we er in deze spectaculaire finale achter of Chantal de belofte aan Jandino waar gaat maken.

Zo 8 oktober 2017 | 13:00 Trolls (NL)

08/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 8 oktober 2017 | 11:40 Het uur van de wolf: Dancer

Gezegend met een enorme lichaamskracht en elegantie bestormt de Oekraïense Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakt grote indruk en wordt op zijn 19e de jongste solist ooit van The Royal Ballet in Londen. Nog geen twee succesvolle jaren later neemt hij ontslag. Zijn roem maakt hem doodongelukkig en zelfdestructief: hij gebruikt drugs, komt geregeld niet opdagen bij interviews, zijn lijf zit onder de tatoeages en hij lijdt aan depressies. Hoe de 'Bad Boy of Ballet' alle plezier in het dansen verliest is te zien in de fascinerende documentaire 'Dancer',

Zo 8 oktober 2017 | 07:40 Grizzy en de Lemmingen

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Franse animatieserie: Dansen met beren

Za 7 oktober 2017 | 20:40 Het uur van de wolf: Dancer

Gezegend met een enorme lichaamskracht en elegantie bestormt de Oekraïense Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakt grote indruk en wordt op zijn 19e de jongste solist ooit van The Royal Ballet in Londen. Nog geen twee succesvolle jaren later neemt hij ontslag. Zijn roem maakt hem doodongelukkig en zelfdestructief: hij gebruikt drugs, komt geregeld niet opdagen bij interviews, zijn lijf zit onder de tatoeages en hij lijdt aan depressies. Hoe de 'Bad Boy of Ballet' alle plezier in het dansen verliest is te zien in de fascinerende documentaire 'Dancer',

Za 7 oktober 2017 | 13:00 Vidiots

De Vidiots gaan ervoor zitten en Work met Rihanna, dansen op LMFAO's Sexy And I Know It, raken Stressed Out van 21 Pilots, bespreken What's On My Mind met Elle Goulding, vragen de Baha Men Who Let The Dogs Out en gaan los op Hokus Pokus.

Vr 6 oktober 2017 | 20:15 Backstage

Het danstentamen nadert, en Vanessa is vastbesloten om in het eerstejaars ballet te dansen, ondanks haar blessure. Miles is teleurgesteld in Alya, die niet haar best doet.

Do 5 oktober 2017 | 20:30 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Wo 4 oktober 2017 | 17:30 Trolls (NL)

04/10/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Di 3 oktober 2017 | 13:40 Apennoten

Aflevering 18 - Kinderprogramma: Jeuk: Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Jeuk' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over jeuk hebben, koningen en lakeien. Ook laten ze de dans zien die ze voor dit liedje hebben gemaakt. Thomas Welvaadt komt langs met een trompet waarmee hij allerlei signalen laat horen. Verkleed als koningen, lakeien en hofdames spelen, dansen en zingen ze met z'n allen het liedje nog eens.

Ma 2 oktober 2017 | 13:45 Apennoten

Aflevering 17 - Kinderprogramma: Krijgers staan op wacht: Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Krijgers staan op wacht' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over stoere krijgers en de dans die ze hebben gemaakt. Chris Colleye komt langs met een djembee en laat de krijgers op verschillende ritmes dansen. Samen met Chris, Bas en Pepijn zingen en dansen ze het liedje nog eens.

Zo 1 oktober 2017 | 18:00 Dance Dance Dance

Herhaling. Seizoen 3 - Aflevering 5 - Dansprogramma waarin vijf koppels bestaande uit bekende Nederlanders op spraakmakende wijze de sterren van de hemel dansen voor een goed doel. De drie overgebleven koppels, Maan en Kaj, Zoey en Marnix en Stijn en Toprak, strijden om de felbegeerde finaleplek. Welk koppel zal het maandenlange afzien en het keiharde trainen weten te verzilveren voor een plek in de finale?

Za 30 september 2017 | 21:18 Gevlucht naar Overijssel

In deze aflevering is presentator André van der Zee op bezoek in Heeten bij een lagere school waar de Syrische Mohanad zijn vluchtverhaal aan scholieren vertelt. Daarnaast brengen we met hem een bezoek aan de boerderij van Peter en Maureen Schoorlemmer waar Mohanad een stage heeft gevolgd. In Syrië was Mohanad dierenartsassistent, maar tijdens zijn stage op de boerderij kwam hij erachter allergisch te zijn voor koeien. Onder de vluchtelingen die naar ons land komen zitten ook veel kinderen. Voor deze kinderen heeft Vluchtelingenwerk het project Eigen-Wijs met als doel het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en hen weer plezier in het leven te geven. In Enschede werd een concert georganiseerd waar de kinderen mee konden zingen en dansen. Fietsen is iets waar iedere Nederlander mee opgroeit. Voor de nieuwe Nederlanders is kunnen fietsen niet vanzelfsprekend. Ook de verkeersregels zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom heeft een actieve vrijwilliger in samenwerking met de Politie in Raalte een fietsverkeer les georganiseerd.

Za 30 september 2017 | 20:18 Gevlucht naar Overijssel

In deze aflevering is presentator André van der Zee op bezoek in Heeten bij een lagere school waar de Syrische Mohanad zijn vluchtverhaal aan scholieren vertelt. Daarnaast brengen we met hem een bezoek aan de boerderij van Peter en Maureen Schoorlemmer waar Mohanad een stage heeft gevolgd. In Syrië was Mohanad dierenartsassistent, maar tijdens zijn stage op de boerderij kwam hij erachter allergisch te zijn voor koeien. Onder de vluchtelingen die naar ons land komen zitten ook veel kinderen. Voor deze kinderen heeft Vluchtelingenwerk het project Eigen-Wijs met als doel het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en hen weer plezier in het leven te geven. In Enschede werd een concert georganiseerd waar de kinderen mee konden zingen en dansen. Fietsen is iets waar iedere Nederlander mee opgroeit. Voor de nieuwe Nederlanders is kunnen fietsen niet vanzelfsprekend. Ook de verkeersregels zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom heeft een actieve vrijwilliger in samenwerking met de Politie in Raalte een fietsverkeer les georganiseerd.

Za 30 september 2017 | 20:01 Dance Dance Dance

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Dansprogramma waarin vijf koppels bestaande uit bekende Nederlanders op spraakmakende wijze de sterren van de hemel dansen voor een goed doel. De drie overgebleven koppels, Maan en Kaj, Zoey en Marnix en Stijn en Toprak, strijden om de felbegeerde finaleplek. Welk koppel zal het maandenlange afzien en het keiharde trainen weten te verzilveren voor een plek in de finale?

Za 30 september 2017 | 19:18 Gevlucht naar Overijssel

In deze aflevering is presentator André van der Zee op bezoek in Heeten bij een lagere school waar de Syrische Mohanad zijn vluchtverhaal aan scholieren vertelt. Daarnaast brengen we met hem een bezoek aan de boerderij van Peter en Maureen Schoorlemmer waar Mohanad een stage heeft gevolgd. In Syrië was Mohanad dierenartsassistent, maar tijdens zijn stage op de boerderij kwam hij erachter allergisch te zijn voor koeien. Onder de vluchtelingen die naar ons land komen zitten ook veel kinderen. Voor deze kinderen heeft Vluchtelingenwerk het project Eigen-Wijs met als doel het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en hen weer plezier in het leven te geven. In Enschede werd een concert georganiseerd waar de kinderen mee konden zingen en dansen. Fietsen is iets waar iedere Nederlander mee opgroeit. Voor de nieuwe Nederlanders is kunnen fietsen niet vanzelfsprekend. Ook de verkeersregels zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom heeft een actieve vrijwilliger in samenwerking met de Politie in Raalte een fietsverkeer les georganiseerd.

Za 30 september 2017 | 17:18 Gevlucht naar Overijssel

In deze aflevering is presentator André van der Zee op bezoek in Heeten bij een lagere school waar de Syrische Mohanad zijn vluchtverhaal aan scholieren vertelt. Daarnaast brengen we met hem een bezoek aan de boerderij van Peter en Maureen Schoorlemmer waar Mohanad een stage heeft gevolgd. In Syrië was Mohanad dierenartsassistent, maar tijdens zijn stage op de boerderij kwam hij erachter allergisch te zijn voor koeien. Onder de vluchtelingen die naar ons land komen zitten ook veel kinderen. Voor deze kinderen heeft Vluchtelingenwerk het project Eigen-Wijs met als doel het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten en hen weer plezier in het leven te geven. In Enschede werd een concert georganiseerd waar de kinderen mee konden zingen en dansen. Fietsen is iets waar iedere Nederlander mee opgroeit. Voor de nieuwe Nederlanders is kunnen fietsen niet vanzelfsprekend. Ook de verkeersregels zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom heeft een actieve vrijwilliger in samenwerking met de Politie in Raalte een fietsverkeer les georganiseerd.

Za 30 september 2017 | 15:35 Trolls (NL)

30/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 29 september 2017 | 21:00 Austin & Ally

Trish heeft een nieuwe vriend, maar Ally komt erachter dat hij haar alleen gebruikt omdat hij voor Austin wil dansen.

Do 28 september 2017 | 19:00 Trolls (OV)

28/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Di 26 september 2017 | 20:32 Body Language IMDb: 4.3

26/09/17 - IMDB * 4.3 - Drama, Muzikaal drama: Net wanneer de beste Nederlandse danscrews op het punt staan naar een prestigieuze wedstrijd in New York te vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt niet door te gaan, maar vijf dansers uit verschillende danscrews besluiten toch te gaan. Pas in New York beseffen ze echter wat ze gedaan hebben: ze zitten er zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn echter gekomen om te dansen, en dat zullen ze doen.

Muzikaal drama: Net wanneer de beste Nederlandse danscrews op het punt staan naar een prestigieuze wedstrijd in New York te vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt niet door te gaan, maar vijf dansers uit verschillende danscrews besluiten toch te gaan. Pas in New York beseffen ze echter wat ze gedaan hebben: ze zitten er zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn echter gekomen om te dansen, en dat zullen ze doen.

Di 26 september 2017 | 18:55 Trolls (NL)

26/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Ma 25 september 2017 | 10:20 Bing

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Britse animatieserie: Muziekstandbeeld: Bing is op Amma's crèche en het is zijn beurt om het spel te kiezen. Hij kiest voor het spel Muziek Standbeeld. Flop zet de Bingpad aan en algauw dansen alle kinderen vrolijk in het rond. Sula is als eerste af en daarna Coco. Samen met Amma mogen zij opletten of er iemand wiebelt.

Zo 24 september 2017 | 18:00 Dance Dance Dance

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Show: Jurylid Timor raakt geëmotioneerd door een van de optredens. De vier overgebleven koppels halen alles uit de kast om een plek in de halve finale te bemachtigen.

Za 23 september 2017 | 21:46 Brabantse Helden

Over 'grote' bijzondere Brabanders; in kleine kring wereldberoemd, maar onbekend bij het grote publiek. Volkomen ten onrechte laat historicus Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant) in deze serie zien. Het onwaarschijnlijke levensverhaal van Roosje Glaser een joodse vrouw die in de Tweede Wereldoorlog zes concentratiekampen overleefde door te blijven dansen. Met vriend én vijand.

Za 23 september 2017 | 20:01 Dance Dance Dance

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Show: Jurylid Timor raakt geëmotioneerd door een van de optredens. De vier overgebleven koppels halen alles uit de kast om een plek in de halve finale te bemachtigen.

Za 23 september 2017 | 19:46 Brabantse Helden

Over 'grote' bijzondere Brabanders; in kleine kring wereldberoemd, maar onbekend bij het grote publiek. Volkomen ten onrechte laat historicus Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant) in deze serie zien. Het onwaarschijnlijke levensverhaal van Roosje Glaser een joodse vrouw die in de Tweede Wereldoorlog zes concentratiekampen overleefde door te blijven dansen. Met vriend én vijand.

Za 23 september 2017 | 11:20 Trolls (OV)

23/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 22 september 2017 | 17:15 Trolls (NL)

22/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Wo 20 september 2017 | 20:05 Backstage

Carly en Vanessa worden gedwongen om met een andere danspartner te dansen. Jax keurt de speciale behandeling die Miles in de muziekles krijgt af. Alya zet haar beroemde klasgenootje op haar plaats.

Wo 20 september 2017 | 08:05 Trolls (OV)

20/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Di 19 september 2017 | 14:40 Grizzy en de Lemmingen

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Franse animatieserie: Dansen met beren

Ma 18 september 2017 | 22:40 Make It Happen IMDb: 5.5

18/09/17 - IMDB * 5.5 - Drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar...

Drama: Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance, maar wanneer ze auditie doet, loopt het anders dan ze had gehoopt. Alles lijkt haar tegen te zitten. Na haar afwijzing besluit Lauryn in Chicago te blijven en om geld te verdienen gaat ze in een nachtclub werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen wegvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

Zo 17 september 2017 | 17:20 Trolls (OV)

17/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Zo 17 september 2017 | 16:00 Trolls (NL)

17/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Za 16 september 2017 | 21:40 Shake it Up

Shake It Up Chicago organiseert een dansmarathon voor goede doelen en het winnen van een spotlight-dans. De dansers moeten zo lang mogelijk dansen. Rocky en CeCe dansen voor het ouderencentrum.

Za 16 september 2017 | 20:30 Trolls (OV)

16/09/17 - Film, Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook...

Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. De altijd blije trollen willen alleen maar dansen en zingen, maar ze zijn ook het favoriete hapje van de altijd humeurige Bergens. Poppy is een vrolijke en naïeve trol, terwijl haar overbezorgde en achterdochtige soortgenoot Branch de enige trol is die niet zingt, danst of knuffelt. Branch is altijd voorbereid op het ergste, maar als Poppy wordt geconfronteerd met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ook zij dat niet alle problemen opgelost kunnen worden met een liedje, een dansje en een knuffel.

Vr 15 september 2017 | 16:30 Vidiots

De Vidiots gaan voor Drake's 'Hotline Bling', zijn 'Fancy' met Iggy Azalea, dansen op Maroon 5's 'Moves Like Jagger', roepen 'Timber' met Pitbul en Ke$ha, kijken terug op 'Oops I Did It Again' van Britney Spears en doen aan 'Limbo Dance'.

Vr 15 september 2017 | 13:26 Dansen

Kinderprogramma

Do 14 september 2017 | 20:05 Vidiots

De Vidiots gaan voor Drake's 'Hotline Bling', zijn 'Fancy' met Iggy Azalea, dansen op Maroon 5's 'Moves Like Jagger', roepen 'Timber' met Pitbul en Ke$ha, kijken terug op 'Oops I Did It Again' van Britney Spears en doen aan 'Limbo Dance'.

Do 14 september 2017 | 20:00 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Wo 13 september 2017 | 22:40 Step Up 2: The Streets IMDb: 6.2

13/09/17 - IMDB * 6.2 - Romantische komedie, Amerikaanse romantische dansfilm: Andie danst bij streetdancegroep The 410 en spijbelt regelmatig om zo veel mogelijk tijd aan haar passie te kunnen spenderen. Hierdoor geraakt ze in de problemen en dreigt stiefmoeder Sarah haar weg te sturen naar haar tante in Texas. Haar goede vriend Chase kan Sarah echter overtuigen om Andie een laatste kans te geven als ze wordt aangenomen op de Maryland School of Arts. De jury is tijdens haar auditie niet echt onder de indruk van haar dansen, maar jurylid...

Amerikaanse romantische dansfilm: Andie danst bij streetdancegroep The 410 en spijbelt regelmatig om zo veel mogelijk tijd aan haar passie te kunnen spenderen. Hierdoor geraakt ze in de problemen en dreigt stiefmoeder Sarah haar weg te sturen naar haar tante in Texas. Haar goede vriend Chase kan Sarah echter overtuigen om Andie een laatste kans te geven als ze wordt aangenomen op de Maryland School of Arts. De jury is tijdens haar auditie niet echt onder de indruk van haar dansen, maar jurylid en medestudent Chase wil de uitdaging aangaan om van Andie een echte hiphopdanseres te maken. Samen met een groepje enthousiaste studenten die uit het keurslijf van hun strenge school willen breken, gaan ze de concurrentie met The 410 aan.

Wo 13 september 2017 | 10:00 Koffietijd

Juvat Westendorp, Charly Luske en Edwin Jonker vormen vandaag een mannenpanel bij Koffietijd. De presentatrices vragen hun het hemd van het lijf over vrouwendilemma’s met deze keer het thema: Een eerste date. En nog meer mannen vandaag, namelijk Jim Bakkum. Jim kan naast zingen, dansen en acteren nog iets anders: Schrijven! Hij testte het boek ‘Dadoe’ op zijn eigen kinderen en zij waren heel enthousiast. Maar hoe reageren de kinderen van onze eigen Koffietijdvrouwen op het boek?

Za 9 september 2017 | 17:00 Ballroom Blitz

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Episode 4: De spanning stijgt op de Desert Classic Dancesport! Serveerster Rose werkt overuren om te dansen en de Schotse Jan is vastbesloten te winnen, ondanks blessures en een scheiding.

Do 7 september 2017 | 09:21 Dansen

Kinderprogramma

Zo 3 september 2017 | 18:00 Dance Dance Dance

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Show: Dansprogramma waarin vijf koppels bestaande uit bekende Nederlanders op spraakmakende wijze de sterren van de hemel dansen voor een goed doel. De deelnemende koppels zijn: 'GTST'-acteurs Toprak Yalçiner en Stijn Fransen, zangeres Edsilia Rombley en cabaretier Roué Verveer, 'Miss Nederland 2016' Zoey Ivory en haar goede vriend Marnix Lenselink, 'Shownieuws'-collega's Renate Gerschtanowitz en Koos van Plateringen en 'The Voice'-winnares Maan met haar maatje Kaj van der Voort. Het intensieve voorbereidingswerk van de deelnemers in combinatie met de inzet van de nieuwste digitale technieken zorgen voor spectaculaire performances op de dansvloer.

Wo 23 augustus 2017 | 22:55 Ridiculousness

Actrice en muzikant Kat Graham laat haar beste oneliners zien en leert ons hoe je op het podium moet dansen met één schoen. Rob laat ook filmpjes zien van magische spreuken.

Wo 23 augustus 2017 | 20:05 F.C. De Kampioenen

Seizoen 14 - Aflevering 5 - Komische serie: Zet 'em op: Bieke ontmoet Stijn, een jeugdkennis, die doet alsof ze vroeger een paar waren. Hij gaat zover dat hij iedereen wijsmaakt dat hij en Bieke ook nu weer een koppel zijn. Dit wordt eerst op ongeloof onthaald, maar... Carmen heeft een romantisch programma op Radio Hallo waarin ze brieven van luisteraars behandelt. Ze krijgt een brief in handen waarvan ze denkt dat hij geschreven is door Bieke aan Stijn. De poppen gaan aan het dansen. Pol heeft tijdens een voorlichtingsles condooms uitgedeeld in de klas. Billie krijgt, via Saartje, een exemplaar in handen, en daar is Doortje niet gelukkig mee.

Di 22 augustus 2017 | 13:00 Plop In De Speelgoedwinkel

Theatershow: In de grote mensenstad is er een speelgoedwinkel, maar geen gewone speelgoedwinkel... want ergens achteraan in een hoekje, kan je een klein kabouterdeurtje vinden. Achter dit deurtje is de kabouterspeelgoedwinkel met al het speelgoed waarvan je maar kan dromen. Wanneer de bekende kabouters Plop, Lui, Klus en Kwebbel de vraag krijgen om op deze winkel te passen, twijfelen ze geen seconde. Zeker niet wanneer ze daar een grote knuffelbeer aantreffen die kan praten, zingen en dansen. Maar is deze beer echt zo lief als hij zelf beweert en kunnen de kabouters hun mannetje staan in de grote mensenwereld? En slagen ze erin de speelgoedwinkel zonder problemen open te houden?

Ma 21 augustus 2017 | 23:50 Bar rescue

Realityprogramma Jon Taffer reist heel Amerika door langs de meest kansloze caf?s. Hij en zijn experts krijgen te maken met slechte drank, losgeslagen personeel en bezopen bazen in hun pogingen om kwakkelende kroegen nog ??n laatste kans op succes te geven. Het personeel van een bar is drukker met het dansen op de bar dan met het drankjes inschenken. Jon Taffer maakt een einde aan de praktijken van deze losgeslagen barvrouwen.

Ma 21 augustus 2017 | 18:55 According to Jim

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Amerikaanse komische reeks: The Hunters: Jim en Andy willen hun mannelijkheid bewijzen door zelf op een kalkoen te jagen voor Thanksgiving.

Za 19 augustus 2017 | 23:20 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Za 19 augustus 2017 | 17:10 Ballroom Blitz

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Colorado Star Ball: Welkom bij de Colorado Star Ball-wedstrijd. Scheidingsadvocaat Carolyn gebruikt dansen als uitlaatklep. Ze vindt dat ze de eerste plaats verdient; zal het haar lukken om te winnen?

Vr 18 augustus 2017 | 11:55 Plain Jane

Ianthe is na een auto-ongeluk haar zelfvertrouwen kwijt en is gestopt met dansen. Louise Roe helpt haar haar leven weer te laten swingen? en te gaan daten met Alex, op wie ze verliefd is.

Do 17 augustus 2017 | 21:30 Rijk Verleden - Leven en Bedrijvigheid in Indonesië

Een overzicht van het leven op Bali uit 1947. Met beelden van handel en wandel op het marktplein tot houtsnijders en beeldhouwers aan het werk. Voederen van tamme apen in een vervallen tempel en aandacht voor oud-Balinese geschriften op lontarblad, maar vooral voor de traditionele dansen, zoals legong en ketjak en ceremoniële feesten als reinigings- en nieuwjaarsvieringen (galanggang), waarvan als slot het massafeest van een lijkverbranding het hoogtepunt is.

Vr 11 augustus 2017 | 16:35 Vidiots

De Vidiots gaan los met Nicki Minaj?s Anaconda, maken 24k Magic met Bruno Mars, schrijven naar huis over Meghan Trainor?s Dear Future Husband, dansen op Beyonce?s Single Ladies, Cry Me A River om Justin Timberlake, en spelen The Flute.

Do 10 augustus 2017 | 19:35 Vidiots

De Vidiots gaan los met Nicki Minaj?s Anaconda, maken 24k Magic met Bruno Mars, schrijven naar huis over Meghan Trainor?s Dear Future Husband, dansen op Beyonce?s Single Ladies, Cry Me A River om Justin Timberlake, en spelen The Flute.

Do 10 augustus 2017 | 10:30 Pixel Perfect - Movie

Samantha heeft een band en moet auditie doen voor een optreden, maar ze blijkt niet goed genoeg. Haar beste vriend Roscoe, waar Samantha heimelijk verliefd op is, besluit een hologram te creëren voor de band die kan zingen en dansen. Haar naam is Loretta en ze kan alles, is perfect en wordt een hit.

Do 10 augustus 2017 | 09:45 Cake Boss

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Episode 3: Buddy laat zien dat hij kan dansen en maakt een zwierige flamencotaart. Intussen maken Mauro en zijn team een taart voor een zomerkamp in de buurt. Het wordt een gezellige bende.

Wo 9 augustus 2017 | 20:20 Backstage

Carly en Vanessa worden gedwongen om met een andere danspartner te dansen. Jax keurt de speciale behandeling die Miles in de muziekles krijgt af. Alya zet haar beroemde klasgenootje op haar plaats.

Wo 9 augustus 2017 | 17:00 Cake Boss

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Episode 3: Buddy laat zien dat hij kan dansen en maakt een zwierige flamencotaart. Intussen maken Mauro en zijn team een taart voor een zomerkamp in de buurt. Het wordt een gezellige bende.

Di 8 augustus 2017 | 09:55 Mannen op spitzen - Les Ballets Trockadero

Documentaire: Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de dragqueens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar van het gezelschap volgt regisseur Bobbi Jo Hart de sterren bij hun performances, maar ook achter de schermen. Het plezier en de voldoening van het dansen blijken ruimschoots op te wegen tegen de offers die ervoor gebracht moeten worden.

Di 8 augustus 2017 | 07:20 Rintje

Aflevering 16 - Animatiereeks: Rolschaatsdansen: Henriette is aan het dansen. Ze wil dat Rintje en Tobias mee doen. Maar de jongens willen dat niet, ze kunnen niet dansen.

Ma 7 augustus 2017 | 16:15 Dance Academy

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Australische dramareeks over het wel en wee in een balletschool: Leren vliegen deel 2: De première van De Notenkraker nadert met rasse schreden en Tara blijft oefenen voor haar danssolo. Regisseur Karamakov maakt echter duidelijk dat Tara wordt vervangen door Abigail wanneer ze niet snel verbetering boekt. Kat verlaat de academie om te gaan dansen op de concerten van Myles Kelly en Sammy probeert zijn vader te overtuigen hem verder te laten dansen aan de academie.

Za 5 augustus 2017 | 21:30 Close Up: Mannen op spitzen - Les Ballets Trockadero

Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de drag queens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar van het gezelschap volgt regisseur Bobbi Jo Hart de sterren bij hun performances, maar ook achter de schermen. Het plezier en de voldoening van het dansen blijken ruimschoots op te wegen tegen de offers die ervoor gebracht moeten worden.

Za 5 augustus 2017 | 18:30 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Za 5 augustus 2017 | 16:30 Mannen op spitzen - Les Ballets Trockadero

Documentaire: Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de dragqueens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar van het gezelschap volgt regisseur Bobbi Jo Hart de sterren bij hun performances, maar ook achter de schermen. Het plezier en de voldoening van het dansen blijken ruimschoots op te wegen tegen de offers die ervoor gebracht moeten worden.

Za 5 augustus 2017 | 13:00 Vidiots

De Vidiots gaan los met Nicki Minaj?s Anaconda, maken 24k Magic met Bruno Mars, schrijven naar huis over Meghan Trainor?s Dear Future Husband, dansen op Beyonce?s Single Ladies, Cry Me A River om Justin Timberlake, en spelen The Flute.

Vr 4 augustus 2017 | 17:33 Goede tijden, slechte tijden

Seizoen 38 - Aflevering 5604 - Soap: Noud krijgt een verontrustend bericht van Becky. Rik wordt veiligheidshalve voor een onmogelijke keuze gesteld. Felix en Lucas merken dat het dansen tussen hen in staat.

Vr 4 augustus 2017 | 11:00 Goede Tijden, Slechte Tijden

Seizoen 38 - Aflevering 5604 - Soap: Noud krijgt een verontrustend bericht van Becky. Rik wordt veiligheidshalve voor een onmogelijke keuze gesteld. Felix en Lucas merken dat het dansen tussen hen in staat.

Do 3 augustus 2017 | 19:23 Le Ballet d?Europe - Documentaire

Het Ballet d?Europe, opgericht in 2003 en geleid door Jean-Charles Gil, is een professioneel balletgezelschap met veertien dansers uit de hele wereld, in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Dansers met verschillende nationaliteiten ontmoeten elkaar, dansen samen een niet-alledaags repertoire vol eigentijdse werken, en gaan zo een menselijk en cultureel avontuur aan. Dit wordt geïllustreerd in deze documentaire, die rijk is aan emoties en esthetiek. Beelden van tournees in Frankijk en het Nabije Oosten (Syrië en Jordanië), repetities, workshops, audities, interviews en archiefbeelden passeren de revue.

Di 1 augustus 2017 | 20:30 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Zo 30 juli 2017 | 07:33 Dansen met je tong

Kinderprogramma

Zo 30 juli 2017 | 01:30 Ridiculousness

In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness is Jackass- en Wildboyz-ster Chris Pontius te gast. Chris, Rob, Chanel en Sterling beleven Natuurlijke Vreemdheid en dansen met Partyboys.

Za 29 juli 2017 | 21:40 Podium aan Zee

Podium aan Zee, een muzikaal feest waarin Bart Chabot en Floris Kortie een ode brengen aan Piet Mondriaan, live vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Chabot vertelt over de helden van de kunstenaar en er wordt gekeken naar zijn bijzondere platencollectie. Het Residentie Orkest speelt onder leiding van Nicholas Collon werken van onder anderen Milhaud en Stravinsky en dansers van Introdans dansen een duet van Hans van Maanen. Het concert vanuit de Kurzaal wordt afgewisseld met buitenoptredens van onder anderen singer-songwriter Karsu en Fuse. Piet Mondriaan staat dit jaar centraal omdat hij een belangrijke representant is van kunstbeweging de Stijl die 100 jaar geleden is opgericht. Chabot en Kortie laten een heel andere kant zien van deze eigenzinnige schilder. De rechte lijnen en strakke vlakken op zijn schilderijen doen vermoeden dat Mondriaan streng en kil zou zijn. Maar niets is minder waar. Hij was een uitbundig jazzliefhebber die in Parijs in de vele clubs het liefst de hele nacht danste. Met muziek en leuke anekdotes komt in dit concert het bijzondere karakter naar boven van een van Nederlands belangrijkste kunstenaars. Ook dit jaar komt het concert deels vanuit het Kurhaus en deels vanaf de Pier. De andere artiesten zijn jazzpianist Rembrandt Frerichs, die gek is op het schilderij Pier and Ocean van Mondriaan. De muzikanten van Fuse laten zich inspireren door Josephine Baker en de veelzijdige zangeres en pianiste Karsu zingt Gershwin.

Za 29 juli 2017 | 20:40 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Za 29 juli 2017 | 16:40 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Za 29 juli 2017 | 15:45 Dog With a Blog

Avery heeft veel zin om met Wes naar het schoolfeest te gaan, totdat ze erachter komt dat Wes heel goed kan dansen. Wanhopig wil ze snel leren dansen en neemt ze danslessen bij Karl.

Za 29 juli 2017 | 00:10 RTL Travel

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Toeristisch magazine: New York, Kenia en Salamanca: Floortje Dessing laat zien dat je met een kleiner budget ook goed uit de voeten kunt in New York. Chris Zegers reist af naar Kenia, een ideale avontuiurlijke bestemming als je voor het eerst in Afrika bent. Romeo Egbeama duikt op verzoek van een kijker in het studentenleven van het Spaanse Salamanca, dat vooral bestaat uit ontspannen en dansen.

Vr 28 juli 2017 | 19:28 RTL Travel

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Toeristisch magazine: New York, Kenia en Salamanca: Floortje Dessing laat zien dat je met een kleiner budget ook goed uit de voeten kunt in New York. Chris Zegers reist af naar Kenia, een ideale avontuiurlijke bestemming als je voor het eerst in Afrika bent. Romeo Egbeama duikt op verzoek van een kijker in het studentenleven van het Spaanse Salamanca, dat vooral bestaat uit ontspannen en dansen.

Vr 28 juli 2017 | 18:50 Plain Jane

Ianthe is na een auto-ongeluk haar zelfvertrouwen kwijt en is gestopt met dansen. Louise Roe helpt haar haar leven weer te laten swingen? en te gaan daten met Alex, op wie ze verliefd is.

Vr 28 juli 2017 | 07:00 Sesamstraat

Aflevering 29 - Kinderprogramma: Muziek: Tommie moet gaan slapen, maar hij vindt het veel te stil.

Do 27 juli 2017 | 20:20 Backstage

Julie wordt geconfronteerd met een onnverwacht resultaat van haar fraude. Miles wil zijn verkering met Alya bevestigen. Vanessa vraagt zich af of ze ooit weer zal kunnen dansen.

Wo 26 juli 2017 | 20:00 VICE

Documentaireserie. 'VICE' zit eerste rang in Senegal en maakt kennis met 'laamb', een kruising tussen worstelen en dansen. Shane Smith kijkt naar stijgende zeespiegels in de Malediven.

Di 25 juli 2017 | 10:30 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Britse peuter- en kleuterreeks: Dansen: De kinderen in het verhaaltje dansen samen op een lichtgevende, kleurige vloer. De Teletubbies doen een nieuw dansje, eerst met zijn tweetjes en daarna met z'n vieren.

Ma 24 juli 2017 | 16:40 Dance Academy

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Australische dramareeks over het wel en wee in een balletschool: Verliefdheidstest: Christian gaat akkoord om te dansen in Ethans showcase, maar heeft het moeilijk met de choreografie. Hij toont Ethan een staaltje echte hip hop en neemt hem mee naar Maroubra. Sammy geeft toe dat hij gevoelens heeft voor iemand op de dansacademie.

Ma 24 juli 2017 | 13:27 Inaaya en Ranisha leren Bollywood dansen

Kinderprogramma

Vr 21 juli 2017 | 20:20 Backstage

Vanessa's frustratie over dat ze niet kan dansen bereikt een hoogtepunt. Miles schrikt als hij een bekend gezicht terug ziet. Julie verbreedt haar creatieve horizon.

Vr 21 juli 2017 | 16:40 Dance Academy

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Australische dramareeks over het wel en wee in een balletschool: Echte mannen dansen niet: Sammy wordt gedwongen om te kiezen tussen zijn vader of zijn passie voor dansen. Christian heeft de grootste moeite om zich aan de regels van de dansacademie te houden.

Vr 21 juli 2017 | 10:00 Teen Cribs

Je ziet Nicole, die heerlijk kan dansen in haar eigen discotheek. En Cody en zijn vrienden maken het liefste heuvels op zijn terrein, waar ze overheen crossen met hun quads.

Wo 19 juli 2017 | 22:50 Rijk Verleden - Leven en Bedrijvigheid in Indonesië

Een overzicht van het leven op Bali uit 1947. Met beelden van handel en wandel op het marktplein tot houtsnijders en beeldhouwers aan het werk. Voederen van tamme apen in een vervallen tempel en aandacht voor oud-Balinese geschriften op lontarblad, maar vooral voor de traditionele dansen, zoals legong en ketjak en ceremoniële feesten als reinigings- en nieuwjaarsvieringen (galanggang), waarvan als slot het massafeest van een lijkverbranding het hoogtepunt is.

Di 18 juli 2017 | 18:35 The Mountain Yogi

Wil je boeddha worden in dit leven? Laat alle uiterlijkheden achter je en laat ook je de gehechtheid aan jezelf los. Milarepa, 1052 - 1135 AD. Het Tibetaanse boeddhisme kent veel verschijningen, maar de traditie van Milarepa spreekt wel het meest tot de verbeelding. Dit zijn de yogi's hoog in de Himalaya, die vaak jarenlang, onder barre omstandigheden en in totale afzondering hun meditatie doen. Lama Govinda, (Pooh, 1962) is zo'n kluizenaar, en we volgen hem wanneer hij na twintig jaar retreat zijn grot verlaat om zich onder de mensen te begeven. Documentairemaker Jaap Verhoeven is geraakt door de eenvoud en zorgeloosheid van Lama Govinda, maar valt tijdens het draaien van dit portret ook van de ene verbazing in de andere. Zo blijkt Lama Govinda erg te houden van dans en zang. Hij laat geen mogelijkheid onbenut om te dansen en te zingen met de dorpelingen uit de omgeving, die hem als een heilige vereren. Ook in zijn geboortedorp Pooh wordt hij op handen gedragen. Lama Govinda geeft letterlijk alles op om Milarepa's pad naar verlichting te volgen, en zo tot diepe levens inzichten te komen. Lama Govinda zingt door het weidse en hoge berglandschap wanneer we terugkeren naar zijn berghut voor zijn volgende retreat. Daar aangekomen vertelt hij hoe hij de winters overleeft en over zijn inspiratie om dit moeilijke pad te volgen. De ontmoeting met hem roept voor Westerlingen veel vragen op, niet alleen over hem, maar ook over ons eigen leven, dat immers gebaseerd is op het bereiken van sociaal, financieel, en fysiek comfort, juist al die dingen die Lama Govinda achter zich liet. Maar wat zocht hij dan? Wat is het resultaat van al die jaren beoefening. En wat kunnen wij daarvan leren en begrijpen? Een prachtige documentaire over een verdwijnende traditie.

Di 18 juli 2017 | 01:55 Drugs Inc.

In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Ma 17 juli 2017 | 15:35 Micro Monsters

Aflevering 3 - Natuurdocumentairereeks over geleedpotigen: Door middel van macroscopische filmtechnieken komt de complexe, subtiele en spectaculaire wereld van mieren en spinnen, schorpioenen en kevers in beeld. Van mierenlegers tot spinnen die valse deuren van zijde spinnen, angstaanjagende schorpioenen met verlammende stekels, kevers die giftige stoffen naar hun vijanden schieten, bijen die communiceren door te dansen en dodelijke kevers die zich vermommen met de kadavers van hun slachtoffers. Een kleine, soms gruwelijke en tegelijk ook wondermooie wereld.

Zo 16 juli 2017 | 14:55 Willem Wever

Aflevering 6 - Jongerenmagazine: Tess en Jessie gaan op bezoek bij Gaia Aikman. Zij speelt Nala in de musical de Lion King en laat Tess en Jessie zien hoe je in een musical kan zingen, dansen en acteren tegelijk! Ajouad en Rens gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: Kunnen mensen op Mars leven?

Za 15 juli 2017 | 20:58 Prodiges

De `prodiges´ uit de eerste drie seizoenen van de uitzending spelen, dansen en zingen op 29 van de meest bekende werken uit het klassieke repertoire. Ze worden begeleid door een van de grootste kinderkoren ter wereld en een vijftigtal dansers van het Palais d´Hiver van het ballet-theater van Sint-Petersburg.

Vr 14 juli 2017 | 20:20 Backstage

Het danstentamen nadert, en Vanessa is vastbesloten om in het eerstejaars ballet te dansen, ondanks haar blessure. Miles is teleurgesteld in Alya, die niet haar best doet.

Do 13 juli 2017 | 20:30 Balletgala in Praag

Het exclusieve Balletgala van Praag, gehouden in de prachtige Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Onder de toptalenten in deze uitzending bevinden zich klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine, Jean Jacques Herment, en Viviana Franciosi! Deze ballerina?s en ballerino?s dansen hun favoriete klassieke en moderne choreografieën van legendarische choreografen als George Balanchine, Marius Petipa, José Limón, en John Neumeier.

Do 13 juli 2017 | 20:13 Bernstein - Dansen uit West Side Story

Toen 'West Side Story' in 1957 in première ging betekende dat voor Leonard Bernstein zijn definitieve doorbraak als componist. De moderne versie van Shakespeare's 'Romeo en Julia' werd door het Amerikaanse publiek erg goed ontvangen men was zelfs zo enthousiast dat er in 1961 een filmversie werd uitgebracht. Het jaar daarvoor had Bernstein al een symfonische suite uit de musical gedestilleerd. De belangrijkste liederen zijn terug te horen in deze suite ('Somewhere' en 'Maria'), net zoals de dansen ('Mambo', 'Cha-cha' en 'Rumba'), de orkestrale stukken ('Meeting Scene') en natuurlijk de confrontatie tussen de Jets en de Sharks ('Prologue').

Ma 10 juli 2017 | 16:00 Micro Monsters

Aflevering 2 - Natuurdocumentairereeks over geleedpotigen: Door middel van macroscopische filmtechnieken kunnen we kennismaken met de complexe, subtiele en spectaculaire wereld van mieren en spinnen, schorpioenen en kevers. Van mierenlegers tot spinnen die valse deuren van zijde spinnen, angstaanjagende schorpioenen met verlammende stekels, kevers die giftige stoffen naar hun vijanden schieten, bijen die communiceren door te dansen en dodelijke kevers die zich vermommen met de kadavers van hun slachtoffers. Een kleine, soms gruwelijke en tegelijk ook wondermooie wereld.

Za 8 juli 2017 | 23:43 Bernstein - Dansen uit West Side Story

Toen 'West Side Story' in 1957 in première ging betekende dat voor Leonard Bernstein zijn definitieve doorbraak als componist. De moderne versie van Shakespeare's 'Romeo en Julia' werd door het Amerikaanse publiek erg goed ontvangen men was zelfs zo enthousiast dat er in 1961 een filmversie werd uitgebracht. Het jaar daarvoor had Bernstein al een symfonische suite uit de musical gedestilleerd. De belangrijkste liederen zijn terug te horen in deze suite ('Somewhere' en 'Maria'), net zoals de dansen ('Mambo', 'Cha-cha' en 'Rumba'), de orkestrale stukken ('Meeting Scene') en natuurlijk de confrontatie tussen de Jets en de Sharks ('Prologue').

Za 8 juli 2017 | 15:00 Puberruil Zapp

Pubers ruilen vijf dagen van leven en worden in een andere leefomgeving geplaatst: Jamie vs Okan: Dansen, zingen en acteren doet Jamie uit Almere het allerliefst. Hij ruilt met Okan, een Turkse jongen uit de Haagse Schilderswijk.

Vr 7 juli 2017 | 14:15 Angelina Ballerina

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Animatiereeks over een kleine muis die graag prima ballerina wil worden: Angelina en pointe: Angelina wil mee doen aan de auditie voor het Muisnikov Ballet. Dan zal ze echter eerst moeten leren op spitzen te dansen.

Wo 28 juni 2017 | 20:20 Backstage

Carly en Vanessa worden gedwongen om met een andere danspartner te dansen. Jax keurt de speciale behandeling die Miles in de muziekles krijgt af. Alya zet haar beroemde klasgenootje op haar plaats.

Wo 28 juni 2017 | 19:00 Soy Luna

Delfi valt door de mand wanneer ze ter plekke een tekst moet verzinnen voor het liedje van Ramiro. Er komt een producer binnen (Darío) bij J&R die Ramiro ziet dansen en zingen. Even later komen ze te weten dat Darío verantwoordelijk zal zijn voor de organisatie van het nieuwe Open. Hij zal er een 'battle of the bands' van maken, de winnaar mag op de radio komen.

Ma 26 juni 2017 | 22:05 Queer as Folk

Lindsay en Melanie willen Gus laten besnijden. Brian is het daar niet mee eens. Michael waarschuwd hem precies op tijd en Brian verstoord de ceremonie. Daardoor krijgen Melanie en Lindsay ruzie, want Brians gedrag zorgt ervoor dat de besnijdenis afgelast wordt. Justin probeert Brian terug te winnen, door aandacht te trekken in de Babylon. Hij gaat sexy dansen met twee mannen en Brian doet mee. Michael, die nog steeds hetero is voor zijn collega?s, komt Tracy, een collega, tegen bij de ingang van een gaybar. Ted loopt een keer geen blauwtje en neemt zijn hunk mee naar huis. Samen nemen ze GHB. Ted raakt buiten bewustzijn en valt op de grond. Zijn date laat hem zo achter.

Za 24 juni 2017 | 21:35 Shake it Up

Rocky heft moeite om niet te dansen. Daarom melden CeCe en Rocky zich aan bij het moedeloze spirit squad team. Rocky probeert ze te overtuigen om te schitteren tijdens de peprally. Flynn probeert het nieuwe buurjongentje Freckles ervan te overtuigen dat hij lang met eenzelfde vriend kan omgaan. Deuce zet Dina aan om vriendinnen met Tinka te worden, maar daardoor heeft Dina geen tijd meer voor hem.

Vr 23 juni 2017 | 23:43 Bernstein - Dansen uit West Side Story

Toen 'West Side Story' in 1957 in première ging betekende dat voor Leonard Bernstein zijn definitieve doorbraak als componist. De moderne versie van Shakespeare's 'Romeo en Julia' werd door het Amerikaanse publiek erg goed ontvangen men was zelfs zo enthousiast dat er in 1961 een filmversie werd uitgebracht. Het jaar daarvoor had Bernstein al een symfonische suite uit de musical gedestilleerd. De belangrijkste liederen zijn terug te horen in deze suite ('Somewhere' en 'Maria'), net zoals de dansen ('Mambo', 'Cha-cha' en 'Rumba'), de orkestrale stukken ('Meeting Scene') en natuurlijk de confrontatie tussen de Jets en de Sharks ('Prologue').

 Meer
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv