Badminton

Badminton op tv

NOS Studio Sport toont tijdens de uitzendingen geregeld samenvattingen van de Nederlandse Badminton-competitie op NPO 1. Ook tijdens de Olympische Spelen is het toernooi live of in samenvatting op tv te zien.

Badminton

Badminton is een racketsport waarbij met behulp van rackets een shuttle over een net moet worden geslagen. Hoewel het kan worden gespeeld met grotere teams, zijn de meest voorkomende vormen van het spel "singles" (met één speler per kant) en "doubles" (met twee spelers per zijde). Officiële wedstrijden worden gespeeld op een rechthoekig indoor veld.

Het werd een officiële Olympische sport op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en de gouden medailles worden nu gezien als de meeste begeerde prijzen van de sport voor individuele spelers.

De Badminton World Federation (BWF) is het internationaal erkende bestuursorgaan van de sport die verantwoordelijk is voor de organisatie van de toernooien en stimulatie van fair play.

Badminton op tv

Do 23 maart 2017 | 06:00 Max & Ruby

Ruby en Louise willen graag een nieuwe padvindersmedaille verdienen. Ze moeten in de tuin opzoek gaan naar een heel bijzonder uitziend insect en daar een foto van maken. Max is opzoek naar een tak en heeft er één gevonden. Of toch niet?/Ruby en Louise willen hun badminton record verbreken. Dan moeten ze meer dan tien keer achter elkaar over het net heen slaan. Maar dat is nog niet zo makkelijk als je denkt. Zeker niet als Max in de buurt is./Oma geeft een tuinfeest en Ruby en Louise helpen haar met het klaar zetten van alle spullen. Ondertussen wil Max vangbal spelen maar dat is niet zo?n goed idee met al dat glaswerk, borden en eten op tafel. Dus vraagt Ruby of Max iets verder op wil gaan spelen. Maar is dat wel ver genoeg?

Vr 24 maart 2017 | 20:00 Looped

'Badmintheo Tot Op Het Bot.' Luc en Theo helpen meneer Merton bij zijn badmintonmatch tegen zijn grote rivaal, coach Lessard.

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv